View Single Post
Eski 11-09-2008, 12:53   #112
dican
Ağaçsever

dican's Avatar

Giriş Tarihi: 03-10-2007
güllerimi kaybettim

Sevgili arkadaşlar

Geçen sene aldığım ve iki senedir bende olan iki adet gülümü bu sene kaybettim. Ne olduğunu anlamadım sizlerden yardım almak istiyorum. Bahçem taş kaplı olduğundan güllerim saksıda yetişiyor. Bu sene geçen seneden daha tecrübeli olduğumu zannederek yeşil bitleri ve küllemeyi gördüğümde tanıdığımı düşündüm. Zirai ilaç satan bir dükkandan böceklere ve küllemeye karşı ilaç aldım. Mühendisin tavsiyesi ile ikisini karıştırıp güllere uyguladım. Tabi beyefendi bana 3 günde bir ilaçlayın tüm çiçeği dediği için aynen uyguladım. Güllerim tam güzelleşme zamanındayken kurumaya başladı ve ben bunu görünce ilaçlamayı bıraktım. Sanıyorum 3 kere ilaçlamıştım. Ardından bir miktar budayarak kurtarmayı denedim. Bir de domates fidelerim güllerime çok yakında biraz yüksekte kaldığı için sulama suları topraklarından süzülüp bazen güllere geliyordu. Domateslerin çok yakınında kalan kamelyamda kısa sürede yaprakları kararıp dökülmeye başladı ve çıplak dal haline dönüştü. Bu olaylar normal midir? Domatesler mi etkiledi gülleri mi de kurudular yoksa çok mu ilaçladım? 2 senelik olan gülüm şimdi yapraksız ve uçtan itibaren karardı köke doğru gitmekte. Budamalımıyım?

dican Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön