agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hastalık ve Zararlılar > Dış mekan bitkilerinde hastalık ve zararlılar
(https)

Beğeni Düzeni98Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 01-09-2008, 17:33   #1
Ağaçsever

dengetarim's Avatar

Giriş Tarihi: 31-07-2008
ilginize Teşekkür ederim. Bir sorun olursa 533 5919206 dan bana ulaşabilirsiniz.

iyi akşamlar

Düzenleyen Mine Pakkaner : 01-09-2008 saat 19:05
dengetarim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-09-2008, 22:12   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-08-2008
Minyatür Gülümün Nesi Var?

Merhabalar.Bana hediye verilen minyatür gülüm güneşli bir yerde duruyor.Fakat son 2 günde bazı yapraklarında siyah noktalar çıktı ve sarardılar bende koparttım.Gülümün Nesi var?

Şimdiden teşekkürler...

batukaya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-09-2008, 00:10   #3
Ağaç Dostu

Nariel's Avatar

Giriş Tarihi: 18-04-2008
Galeri: 236
Forumda arama yaparsanız, sorununuzla ilgili bilgileri rahatlıkla bulacaksınız.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=5983 sayfasına bir bakın, güllerle ilgili başka başlıklar da mevcut.

Nariel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-10-2008, 16:55   #4
Ağaç Dostu

susam's Avatar

Giriş Tarihi: 02-10-2008
[QUOTE=batukaya;283819]Merhabalar.Bana hediye verilen minyatür gülüm güneşli bir yerde duruyor.Fakat son 2 günde bazı yapraklarında siyah noktalar çıktı ve sarardılar bende koparttım.Gülümün Nesi var?

Şimdiden teşekkürler

Benim bildiğim kadarıyla o yaprakları hemen gülden uzaklaştırmak gerekiyor. Bu bir tür mantar hastalığı olabilir. Ya da mevsimsel bir durumda olabilir. Benim de böyle bir gülüm var. Biraz gölgeli bir yere diktim. Ve hiç sorun yaşamıyorum. İstersen yerini değiştir. Şimdi tam zamanı

Düzenleyen susam : 08-10-2008 saat 05:09 Neden: renkli yazdığım için.
susam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-10-2008, 00:54   #5
Ağaç Dostu

Nariel's Avatar

İyi geceler,
Güllerde dert bitmiyor ama yine de en sevdiğim bitkilerden biriler
Şimdi de yeni bir hastalık oluşmaya başlamış sanıyorum. Bu gülüm zaten hiçbir zaman pek sağlıklı bir form almadı, yapraklarındaki kararmayı ben rüzgardan zannediyordum. Çok rüzgar alıyor ve en uzun boylu gül bu olduğu için diğerlerinden daha çok hırpalanıyor.
Ancak biraz önce balkona çıktığımda yakından baktım ve yapraklardaki siyah lekelerin hastalığa benzediğini gördüm. Yapraklar da sert ve kıvrık.
Diğer güllerin hiçbirinde bu durum yok, bu gülün ise pekçok yaprağında var. Acaba hastalık mıdır, bu gülü diğerlerinden ayırmalı mıyım?
Mildiyö değil anladığım kadarıyla, kara leke hastalığı olabilir mi?

Eklenen Resimler

Eski 14-10-2008, 11:20   #6
Ağaç Dostu

susam's Avatar

Giriş Tarihi: 02-10-2008
Güllerdeki pas hastalığı

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Nariel Mesajı Göster
İyi geceler,
Güllerde dert bitmiyor ama yine de en sevdiğim bitkilerden biriler
Şimdi de yeni bir hastalık oluşmaya başlamış sanıyorum. Bu gülüm zaten hiçbir zaman pek sağlıklı bir form almadı, yapraklarındaki kararmayı ben rüzgardan zannediyordum. Çok rüzgar alıyor ve en uzun boylu gül bu olduğu için diğerlerinden daha çok hırpalanıyor.
Ancak biraz önce balkona çıktığımda yakından baktım ve yapraklardaki siyah lekelerin hastalığa benzediğini gördüm. Yapraklar da sert ve kıvrık.
Diğer güllerin hiçbirinde bu durum yok, bu gülün ise pekçok yaprağında var. Acaba hastalık mıdır, bu gülü diğerlerinden ayırmalı mıyım?
Mildiyö değil anladığım kadarıyla, kara leke hastalığı olabilir mi?
Nariel, resimlerde görülen pas hastalığına benziyor. Özellikle yaşlı yaprakları etkiler. Eğer tedbirini şimdiden almazsan genç yapraklara da sıçrar. Yavaş ilerleyen bir hastalık olduğu için panik yapmamalısın. Öncelikle gül üzerinde belirti gösteren yaprakları toplayıp gülden acilen uzaklaştır. Toprak üzerine düşen yaprakları da sürekli temizle. Gerekirse topladığın yaprak diplerine ispirto sür. Sulamayı aşırı yapma. Damlama usulü yap. Gülünü havadar bir yere al. İlkbaharda budama yap ve kestiğin dalları gülden uzaklaştır. Eğer bahçedeyse gülün, topladığın hastalıklı yaprakları, dalları bahçeden uzaklaştır ya da yak. Bunlara dikkat edersen düzelecektir.

susam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-09-2008, 20:00   #7
Ağaç Dostu

Nariel's Avatar

Sayın dican, fotoğraf ekleyebilirseniz daha rahat yorum yapabiliriz. İlaçları yeterli ölçüde sulandırdınız mı acaba? Keşke tersliği farkettiğiniz anda gülünüzü yıkasaydınız.

Eski 12-09-2008, 15:51   #8
Moderatör

Güler's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2007
Galeri: 103
Saksıda olan bodur minyatür gülleri, küllemeden korumak bayağı zor oluyor.
Diğer güllerinizin saksı toprağı kafi miktarda mıydı?
Külleme ve insektif ilacının çoğu birlikte kullanılabiliniyor. Tabî, sulandırma önemli.
Üç gün ara bence çok sık. Bitkinin bir nefes almasını bekleseydiniz keşke.
Bitkiler, havaya ve güneşe ihtiyaç duyarlar, domateslerin arasında kafi derecede hava alabildiler mi? Gerçi bu mevsimde çok yaprak dökülür ama şu zamanda da çok çok çiçek verirler, adeta son demleri gibi.
Budama için erken ama tamamen elden gidecekse, sitemizde de gösterildiği gibi bir genç budama yapın, öylede gitti böyle de gitti misali.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-09-2008, 00:10   #9
Ağaçsever

dican's Avatar

Giriş Tarihi: 03-10-2007
Kökleri dışarı çıkmıştı baharda yeni ve büyük saksılarına almıştım sanıyorum toprakları yeterliydi. Pek budamamıştım korkudan yanlış yaparsam diye onlar da uzamıştı biraz. İlaçlama konusunda ne desem yalan olur bana ne dedilerse öyle yaptım. Sanıyorum biraz fazla ilaçladım. Öğrenicem ama güllerime yazık oldu bu arada. Dediğiniz gibi budadım ben şimdi ama kurtulacağını sanmıyorum. Keşke böcekli kalsaydı insan çok bilince de başı derde daha çok mu giriyor nedir? Bu güllerden biri bir önceki yazı da bende geçirdi ama sudan başka birşey vermediğim halde gül gibi geçinip gidiyorduk. Bu sene başı ile gübreleme ilaçlama derken öğrendikçe öldürdüm gülümü Şimdi domateslerin hiç suçu yok mu? Yani havasını kapatacak gibi değildi ama belki salgıladıkları birşey vardır da gülümü kurutmuştur diye de düşünmüştüm. Akıl işte ben suçlu olmayayım da herşey olabilir. Çok üzüldüm ben bu olaylara taa İzmirden getirmiştim ben onu kucağımda bu arada üzgünüm resmini çekecek pek birşeyi kalmadı kapkara bir dal ama yarın gündüz gözü ile çekmeye çalışacağım.
Teşekkür ederim bilgilerinize

dican Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-09-2008, 00:40   #10
Moderatör

Güler's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2007
Galeri: 103
Siz üzülmeyin, madem İstanbul'da oturuyorsunuz, bu baharda size iki tane güzel gül ayırırım.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-09-2008, 14:16   #11
Ağaçsever

dican's Avatar

Giriş Tarihi: 03-10-2007
İşte benim gülümden geriye kalan Sağolun güler hanım ben sizin gülleri de öldürürsem daha da üzülürüm sonra. Öğrenmenin daha az üzücü yolu yok mu acaba? Yardımlarınız için sağolun.

Eklenen Resimler

dican Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-10-2008, 18:52   #12
Ağaç Dostu

Nariel's Avatar

Gülümün hastalığına yorum getirecek olan yok mu? Geç olmadan önlemini alayım..

Eski 13-07-2009, 20:20   #13
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2007
Galeri: 1
Güllerim neden küçülüyor ??

Merhaba,
Baharda güllerim çok bol tomurcuklu ve çok iri, çok güzel çiçekli idiler.(İthal gül gübrelerinden kullanmıştım) Arkadan yeşil bitler,pas ve kara leke geldi.Hastalıklı kısımları ayıklayıp uzaklaştırdım. Fungusit ve insektisidl kullanarak mücadele ettim. Hastalıklar duruldu fakat şimdi hem çok az çiçek var hem de çiçeklerim son derece küçük ve gosterişsizler. Açmakla açmamak arasındalar. Sanki o bahardaki muhteşem güller değiller.
Bu görülebilen birşey midir , neden olmuş olabilir?
Lütfen yardımmm (

Eser İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-07-2009, 19:10   #14
Ağaç Dostu

Yılmaz Yalçın's Avatar

Giriş Tarihi: 28-04-2009
Sarmaşık gülümdeki problem ve çözümü nedir?

Arkadaşlar,
Yedi veren sarmaşık gülüm 2 ay önce kara leke hastalığına yakalanmıştı ve tüm yapraklarında lekeler vardı ben de bakır çözeltisi aldım üzerinde fungusit etkisi olduğu yazıyordu hem yapraklarına hemde köküne 2 hafta arayla agronom bakır light yi uyguladım.Budama da yapmıştım sonra yeniden yapraklandı yapraklarda leke de artık yoktu ama ne olduysa yeni yapraklar çıktıktan sonra oldu birden bire gülün gelişmesi durdu başka yapraklar çıkmadı üstelik yeni sürgün dalının ucu 10 cm kadar sararıp kurudu,dün de başka bir sürgün ucu sararmıştı bende kestim ordan.Bugün de baktım ki yapraklara dokunduğum an dökülüyor yapraklar fotografta görüldüğü gibi yeşil ve lekesiz olduğu halde dokunduğumda döküldü.Sizce sorun nedir ve çözüm önerilerinizi bekliyorum?

Eklenen Resimler

Yılmaz Yalçın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2009, 23:50   #15
Ağaç Dostu

Yılmaz Yalçın's Avatar

Arkadaşlar gülüm kuruyor gittikçe gelişmesi tamamen durdu neden olabilir acaba?Yaseminlerimin arasına dikmiştim ondan olabilir mi?

Eski 16-07-2009, 23:52   #16
Ağaç Dostu

Yılmaz Yalçın's Avatar

Yukarıdaki son 2 mesajımda belirttiğim sorularımı cevaplayarak bana yardım edebilecek uzman bir arkadaş var mı

Eski 02-08-2009, 01:01   #17
Ağaç Dostu

Nariel's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kubat_izmirli Mesajı Göster
Arkadaşlar,
Yedi veren sarmaşık gülüm 2 ay önce kara leke hastalığına yakalanmıştı ve tüm yapraklarında lekeler vardı ben de bakır çözeltisi aldım üzerinde fungusit etkisi olduğu yazıyordu hem yapraklarına hemde köküne 2 hafta arayla agronom bakır light yi uyguladım.Budama da yapmıştım sonra yeniden yapraklandı yapraklarda leke de artık yoktu ama ne olduysa yeni yapraklar çıktıktan sonra oldu birden bire gülün gelişmesi durdu başka yapraklar çıkmadı üstelik yeni sürgün dalının ucu 10 cm kadar sararıp kurudu,dün de başka bir sürgün ucu sararmıştı bende kestim ordan.Bugün de baktım ki yapraklara dokunduğum an dökülüyor yapraklar fotografta görüldüğü gibi yeşil ve lekesiz olduğu halde dokunduğumda döküldü.Sizce sorun nedir ve çözüm önerilerinizi bekliyorum?
Merhaba Sn. kubat_izmirli, bahsettiğiniz olay benim bir gülümde de meydana geldi. Sebebi ise çok büyük ihtimalle dibine kedilerimin çiş yapmasıydı. Sizinkinin de köklerine bir kimyasal zarar vermiş olabilir mi?

Eski 04-06-2018, 00:28   #18
Ağaç Dostu

sudeme's Avatar

Giriş Tarihi: 30-11-2016
Ev yapımı Tarım İlaçları

Bitki zararlılarını engellemek yani bulaşmadan önce uzakta tutmak (bunun için birlikte yetişmeyi seven bitkileri beraberce yetiştirmek, temizlik, sağlıklı ve hastalıklara dayanıklı bitkilerin yetiştirilmesi gibi işlemler uygulanabilir) tarımda böcek kontrolünün başlangıcı veya ilk adımı olmasına rağmen, böcek öldürücü organik ilaçların bazı zamanlarda uygulanması daha kolay bir yöntem olarak kabul edilebilir.
Ev yapımı hastalık ve zararlı uzaklaştırıcı karışımların çoğu bahçelerde ortaya çıkan hastalık ve zararlılara karşı çok etkili olabilmektedirler. Güçlü acı lezzet ve keskin kokular, ev yapımı hastalık etmeni ve zararlıları uzakta tutan ilaçların ana özelliklerini oluştururlar.
Ev yapımı ilaçların çoğu sadece böcek uzaklaştırıcı bitki (büyürken etrafına bazı böcekleri yaklaştırmayan bitkiler) gibi davranırlar. Parçalara ayrılıp suda bekletilirler ve peynir sızdırma bezlerinden veya naylon bezlerden süzülerek elde edilen böcek itici (uzaklaştırıcı) çayları elde edilir. Daha sonra elde edilen bu çaylar (bitki suları) su ile belirli oranda seyreltilerek uygulama suları elde edilmiş olurlar. Uygulama suları genel olarak ısıtılmazlar. Çünkü ısıtma sırasında uygulama suyunda bulunan pek çok bitkisel madde zarar görür ve etkisini kaybeder. Isıtma yerine, kullanılacak olan bitki kısımları kurutulup, parçalanır ve birkaç günlük süre ile mineral yağ içerinde bekletilerek daha sonra suya katılır. Katıldığı su içerisine çok az miktarda deterjan veya sabun katılarak daha önce katılmış olan yağın suyun yüzeyinde asılması veya su yüzeyine çıkması sağlanır. Ayrıca bu suya bir çay kaşığı (her 4 litre su için) alkol katılarak sabunun tamamen çözünmesi sağlanır.

Aşağıda bazı böcek uzaklaştırıcı karışımların tarifi verilmiştir. Bu karışımlardan değişik kaynaklarda binlercesini bulmak mümkündür.

Beyaz sinek , Yaprak biti , Kırmızı örümce , lahana kurdu için el yapımı ilaç , ev yapımı ilaç
Dört diş sarımsak bir blendırda (kıyıcı) kıyılır veya dövülerek ezilir, üzerine iki çay kaşığı sıvı yağ ilave edilir, karıştırılır. Daha sonra bir çay kaşığı acı toz biber ilave edilir ve tekrar karıştırılır. Bir litre su bu karışıma yavaşça karıştırılarak dökülür. Bu şekilde kapalı bir kapta bir gün bekletilir. Kullanılacağı zaman dört litre suya bu karışım dökülerek kullanılır. Yani toplam olarak ilaç uygulama kabına (püskürtme kabına) beş litre sıvı konmuş olur. Uygulanacak alan büyükse aynı oranlarda ilaç hazırlanır. Bu ilaç; birçok böceği örneğin beyazsinekleri, yaprak bitlerini, kırmızı örümcekleri ve lahana kurtlarını bahçeden uzaklaştıracaktır. Her şeyden önce unutulmaması gereken bir konu vardır. Arazide günlük geziler yapılarak zararlılar görülür görülmez mücadeleye başlanması gerekir. Yani böceklerin artış göstermesinden önce mücadeleye başlanmalıdır. Bu ilaç kullanılmadan önce püskürtücünün tıkanmasını önlemek için tülbentten süzüldükten sonra kullanılır.

Kırmızı örümcekler için ev yapımı ilaç , el yapımı ilaç

1/6 fincan ( 1 fincan 24 mililitredir) sönmüş kireç 4 litre suyla karıştırılır. Bu karışıma bir kaç damla sıvı sabun ilave edilir. Bu haliyle bu karışım kırmızı örümceklere karşı iyi bir ilaç olur. Şunu da unutmamak gerekir. Kireç fazla kullanılırsa bitkilere önemli zararlar verebilir. Bunun için önce bir iki bitkiye uygulama yapılır. Bir iki gün beklenir. Her hangi bir problem görülmezse tüm bitkilere uygula işlemine geçilir.

Beyaz lahana kelebeklerine karşı el yapımı ilaç , ev yapımı ilaç

30 gram domates yaprağı ezilerek dört litre suyla karıştırılır. Kapalı kapta bir gün bekletilir. Tülbentten süzülür ve kullanılır. Bu karışım birçok böceğe ilave olarak özellikle beyaz lahana kelebeklerini de itici etkiye sahiptir.

Böceklere karşı itici görev yapan ev yapımı ilaç

Hangi böceği yok etmek istiyorsanız ondan toplayabildiğiniz kadar toplayıp iyice ezdikten sonra beş litre suyla karıştırıp yine o böceğe karşı itici olarak kullanınız. Böcekler bundan nefret edip uzaklaşacaklardır. Elbette açık gözle bu böcekleri ezmek mümkün olmayabilir ama etkili bir yol olduğunu unutmayınız.

Yaprak bitlerine karşı ev yapımı ilaç

Nikotin sülfat (tütün ve suyun kükürtle karışımı): Bu karışım birçok patates, domates, biber ve patlıcan bitkileri dışındaki bitkiler için çok iyi bir ilaç olarak bitkilere zarar veren böceklere karşı kullanılabilir. Kendi tütün suyunuzu yapabilmek için 15 gram fabrika artığı tütün 4 litre su içerisinde bir gün süreyle oda sıcaklığında (yaklaşık 20 derecede) bekletilir. Sonra tülbentten süzülerek elde edilen sıvı ilaç olarak kullanılabilir. Tütün suyu hemen hemen tüm böceklere karşı kullanılabilir. Ancak yaprak bitlerine karşı çok etkili bir ev yapımı ilaç olarak kabul edilebilir.

Virüs hastalıkları , Mantar hastalıkları , Külleme , Mildiyö için ev yapımı ilaç

Süt: Virus hastalıkları ve mantari hastalıklara (külleme, mildiyö) karşı kullanılabilecek çok önemli bir maddedir. Normal olarak 500 gram süt 4 litre su ile karıştırılarak elde dilen karışım ilaç olarak bitkilere püskürtülebilir. Bu uygulamada taze süt yerine süt tozu da kullanılabilir. Uygulama serin zamanlarda özellikle öğle öncesi zamanlarda yapılmalıdır. Akşam saatlerinde ve gece asla uygulama yapılmamalıdır. Uygulama gerekiyorsa dört-beş günde bir tekrarlanabilir. Uygulama direkt olarak yapraklara yapılır. Seralarda uygulamadan sonra veya hemen önce sera havalandırma açıklıkları açılmalıdır.

Yaprak bitleri ve kırmızı örümceklere karşı el yapımı ilaç

Soğan: Bir büyük soyulmamış soğan parçalara ayrılır ve bir blendırda (kıyıcı) tamamen ince parçalara ayrılır. Parçalar kıyıcı içerisinde iken bir litre su ilavesi yapılarak düşük hızla karışım sütümsü bir hal alıncaya kadar karıştırılır. Daha sonra tülbentten süzerek bitkilere uygulanır. Bu karışıma bir çay kaşığı toz acı biber ilave edilirse daha iyi sonuç alınabilir. Bu karışım daha çok yaprak bitleri ve kırmızı örümceklere karşı çok etkili olur. Uygulama açık arazide yapılacaksa yağmurlu zamanlardan önce veya sonra uygulama yapılamalıdır. Aksi halde karışımın etkisi azalır. Seralarda uygulama öğle önce ve çok sıcak olmayan anlarda yapılmalı ve sera havalandırma açıklıkları açılmalıdır.

Bitkilerde zararlılara karşı el yapımı ( ev yapımı ) ilaç

Saf sabun (Arap sabunu): 225 gram saf sabun (Arap sabunu) 9 litre su içerisinde çözdürülür ve ilaç olarak kullanılabilir. Bu ilaç bitkilerde görülen birçok zararlıyı etkiler. Bu ilaç uygulandıktan sonra bitki üzerinde kuruması sağlanır. Bir gün sonra saf temiz suyla yıkanarak uzaklaştırılır. Seralarda bu işlem yapılırken bitkilerin geceye ıslak girmemelerine çok dikkat edilmelidir. Aksi halde hastalıklar ortaya çıkar.

Sümüklü böcek ve Yılanlara karşı ev yapımı ilaç

Odun külü: Bitkilerin etrafına odun külü hafifçe dökülürse sümüklü böcek ve yılanlara karşı bitkiler engellenmiş olur.

Mildiyöye karşı ev yapımı ilaç

Mildiyöye (domates ve hıyarlarda yaprak, gövde ve meyvelerde esmerleşme) karşı diğer bir tarif: Bir yemek kaşığı soda, bir yemek kaşığı saf zeytinyağı, bir yemek kaşığı saf sabun (sıvı veya toz), dört litre suya karıştırılarak uygulanır.

Yaprak lekesi , mantari hastalıklar ve mildiyö ye karşı ev yapımı ilaç

Elma sirkesi (Mantari hastalık ilacı olarak): Yaprak lekesi, mildiyö gibi hastalıklara karşı kullanılabilecek bir karışımdır. Uygulamada üç yemek kaşığı elma sirkesi 4 litre suyla karıştırılarak kullanılabilir. Seralarda uygulama öğle öncesi saatlerde yapılmalı ve sera havalandırma açıklıkları açılmalıdır.

saisha beğendi.
sudeme Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-10-2008, 18:46   #19
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 13-10-2008
selam gülerime hastaltk geldi nasıl iyleştirebilirim yardımcı olumusun teşekürler

akya8 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-10-2008, 15:13   #20
Ağaç Dostu

Nariel's Avatar

Teşekkür ederim sevgili hatcce, pas hastalığı turuncu spor torbaları şeklinde olmuyor mu? Eve gittiğimde hemen hasta yaprakları koparıp atayım, zaten fungisit uygulamasının zamanı geldi. Yağmurlu ve bulutlu hava mantar hastalıklarını tetikliyor, diğerlerini de korumaya alayım ilaçla.

Eski 15-10-2008, 15:37   #21
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Galeri: 99
Sorununuz karaleke. Sizin de söylediğiniz gibi pas hastalığında turuncu püstüller vardır. Mildiyöde de böyle karaleke olur ama bu kez yaprak altında kara fungus lifleri görünür. Hastalık başlangıç aşamasında. Konuyla ilgili sitede ilaç reçeteleri var. Lütfen onları uygulayınız.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-10-2008, 15:42   #22
Ağaç Dostu

Nariel's Avatar

Teşekkürler Mine Hanım, iyi ki ilerlemeden hastalığın farkına varmışım. Hemen karaleke için neler yapılması gerektiğine bakacağım.

Eski 09-11-2008, 22:38   #23
Yeni Üye

çiçek aşığı's Avatar

Giriş Tarihi: 06-11-2008
güllerimim yapraklarını yiyen bir zararlı var.ilk önceleri bunun ne olduğunu bulamamıştım. Salyangoz olabileceğini düşünerek her akşam salyangoz avına çıktım. Ancak yenen yaprak sayısı her geçen gün daha fazlalaştı. Üstelik diğer çiçeklerimde de görmeye başladım. bir gece güllerimin yapraklarını elimle kontrol ederken küçük yeşil kurtçukları buldum. Bütün güllerimde vardı. Bunların mücadelesini bilen varsa lütfen yardım etsin. Her gün sabah bir çok kısmı yenmiş gül yaprakları gördüğümde çok üzülüyorum. Bu yüzden kuruyan gülüm var. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

çiçek aşığı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2008, 18:47   #24
Ağaçsever

miriel's Avatar

Giriş Tarihi: 02-09-2007
2 hafta kadar önce aldığım güller durduk yere kurumaya başladılar. Önce yaprağın uç kısmından başlayan bu kuruma sonra bütün dalın düşmesine neden oluyor. Bunu nasıl engelleyebilirim. Güllerimi kaybetmek istemiyorum . Teşekkürler

miriel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2008, 19:20   #25
Ağaç Dostu

Nariel's Avatar

Fotoğraf yüklerseniz sorununuzu daha kolay çözeriz. Yaprakların sadece uçlarından mı başlıyor lekelenme? Dallarda leke var mı? Goncaların durumu nedir?
Bütün dalın düşmesi demekle kastettiğiniz şey nedir? Belki sadece mevsimden dolayı yaprak döküyordur.

Eski 06-01-2009, 10:50   #26
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Merhaba, minyatür gülümde minik örümcek ağına benzer ağlar var ve içlerinde de yumurtaya benzer minik noktalar var. Ağları elimle alsam bile yeniden oluşuyor ne oldğunu bilmiyorum, geçen yaz sonuna doğru çiçek bölgesinde minik böcekler vardı acaba bunların yumurtası mı bunlar kurtulmak için ne yapabilirim?

fotografları da burada:

Name:  img3432ahi6.jpg
Views: 5666
Size:  27.8 KBName:  img3431ahv3.jpg
Views: 5649
Size:  23.1 KB

limon_agaci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-01-2009, 16:23   #27
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Galeri: 99
Limon ağacı öncelikle acilen arapsabunlu, zeytinyağlı tarifimizi uygulayın. Elinizde kükürt veya kırmızı örümceğe etkili bir insektisit varsa onu da kullanabilirsiniz.

Yüklediğiniz fotoğraflarda kırmızı çizgiyle gösterdiğim yerlerden budama yapın. Bitkinizn formu bozulmuş.

Son olarak yüklediğiniz fotoğrafları yeniden boyutlandırıp düzenledim. Bu kopyala yapıştır yapmadan boyutlarını düzenleyip yüklemenizi rica ederim. Çünkü sizin ilk yüklediğiniz ebatta fotoğraflar forumun sayfa yapısını bozmakta.

Selamlar.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2009, 12:07   #28
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Çok teşekkur ederim, dediklerinizi uyguladım şimdi tarife de bakacağım. İyi günler.

limon_agaci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-04-2009, 13:46   #29
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Giriş Tarihi: 05-05-2008
Galeri: 73
Arap Sabunu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner Mesajı Göster
Limon ağacı öncelikle acilen arapsabunlu, zeytinyağlı tarifimizi uygulayın. Elinizde kükürt veya kırmızı örümceğe etkili bir insektisit varsa onu da kullanabilirsiniz.

Yüklediğiniz fotoğraflarda kırmızı çizgiyle gösterdiğim yerlerden budama yapın. Bitkinizn formu bozulmuş.

Son olarak yüklediğiniz fotoğrafları yeniden boyutlandırıp düzenledim. Bu kopyala yapıştır yapmadan boyutlarını düzenleyip yüklemenizi rica ederim. Çünkü sizin ilk yüklediğiniz ebatta fotoğraflar forumun sayfa yapısını bozmakta.

Selamlar.
Mine Hanım,
Sanırım forumda arama yapmayı beceremiyorum. arap sabunu yazıp formulu bulmak için aratıyorum ama adı olup tarifi olmayan oldukca fazla sayıda mesajlar arasında kayboluyorum. Lutfen link verir misiniz?
Adana da yaşıyorum.Minyatür güllerim tomurcuk vermeye başladı.Bu aşamada budama yapabilir miyim.. Teşekkürler
Not:Bu başlığın ilk mesajlarına da baktım .. yok bulamıyorum.. bakar kör oldum sanırım...

Düzenleyen maki01 : 21-04-2009 saat 14:27 Neden: ek
maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-04-2009, 20:03   #30
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Giriş Tarihi: 05-05-2008
Galeri: 73
Evraka..
Bitki zararlıları için ev yapımı ilaçlar
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=3062

Aradığım herşey burdaymış

Düzenleyen maki01 : 21-04-2009 saat 20:05 Neden: ek
maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026