![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-05-2007
|
Merhaba, Geçen senelerde bahçemize diktiğimiz güller birden bire kuruyup öldüler. Kökünü çıkarıp baktığımızda kesildiğini gördük ve güllerin dibinden 3-4 tane beyaz, kanca şeklinde, parmak kalınlığında, tombul kurtlar bulduk. Hatta aynı kurtlar kasımpatlarımızın da köklerini yiyerek kuruttular. Bu sene bu kurtlar yüzünden bahçeye gül fidanı ekme konusunda tereddütlüyüm. Bu zararlıyı bahçeden nasıl temizleyebilirim? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderatör
|
http://www.agaclar.net/forum/showpos...1&postcount=11 Bu linke bakar mısınız? Ayrıca bu başlığın ilk sayfalarından hocalarımızın detaylı bilgileri de mevcut. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-05-2007
|
Güler Hanım, Verdiğiniz kısa yola girince şoke oldum. Ben sırf larva halini biliyordum ve hep öyle toprak altında yaşar sanıyordum. Meğer erişkinlerini de biliyormuşum, hatta yazın gelip camlardaki sinekliklere konarlar, biz de hiçbirşey yapmazdık. Teşekkür ediyorum yönlendirmeniz için. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-01-2008
|
Yaprakların üzerlerinde açık yeşil benekler
Merhaba.Bi tanıdığımızın serasında üretmeye çalıştığı gül çeliklerinde Yaprak kıvrılmaları ve Yaprakların üzerlerinde açık yeşil noktalar var.Yeni çıkan sürgünlerde sararıp kuruyor.Sizce Hangi hastalıklar var; veya bu bir element eksikliğimi?Resmiler aşağıda.Yardımcı olabilecek arkadaşların fikirlerini beliyorum ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Bizim bulundugumuz yer deniz seviyesinden 300 mt yüksekte. Ancak bahcemdeki diger güllerde sorun yasamazken bu güldeki problemin yükseklikle ilgili oldugunu sanmiyorum. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Tesekkürler Sayin Nariel. Bugün kuru görünen yerleri biraz daha budadim ve cesitli gül zararlisina karsi olan kapsüllerden iki tane koydum. Umarim iyi gelir. O kadar özen gösteriyorum ki ciceklerime bir sey olunca cok üzülüyorum. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-12-2008
|
Delicesine tomurcukla dolmuş minyatür gülümde dün külleme olduğunu sandığım beyazlıklar gördüm. Sadece dallarda en fazla bir cm. kadardı bu beyazlıklar. Kükürt alıp bugün ilaçlayana dek yani bir günde yapraklar kıvrılmaya başlamış. Bu denli hızlı mı ilerler külleme? Teşhis koyacak kadar uzman değilim ya henüz, hata yapmayayım istiyorum. Bir de ıslanabilir kükürt istediğimde bana Sulgran WG yazan bir ürün verdiler. Ama solüsyonu yaptığımda krem rengi idi. Çok ince püskürtmüyormuş pompam, yapraklar ayrana batmış gibi oldu. Solüsyonu şişe suyu ile hazırlayıp, iki dakika içerisinde uyguladım. Teşhis, ilaç ve yöntemimde sorun yoktur değil mi arkadaşlar? Çok okuyunca da kafa daha bir karışıyor. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-12-2008
|
Bu sitede, her soruya cevap bulmaya ve öğrenmeye öylesine alıştım ki; şımarıklık düzeyinde ilgi istiyorum artık. Arkadaşlar, lütfen bir önceki mesajıma cevap veriniz. Bu ayrana batmış gibi gülüme (okuduklarıma istinaden) ikinci kez kükürt uygulayacağım ama kartopuna dönecek bu sefer Yapraklar fotosentezi nasıl yapacak? Yıkasam küllemeyi azdıracağım. İlk uygulamadan sonraki üç gün içerisinde kıvrılmış yapraklar düzelmiş gibi geldi bana. Beyazlıkların hangisi kükürt hangisi fungus ayırt edemiyorum. İkinci uygulama için beklemeli miyim? Önlem amaçlı yine de yapmalı mıyım? Ve de beyaza boyanmış haliyle bırakmalı mıyım? |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-04-2009
|
sayın mıne hanım saygılarıımla efendim antracol 70 wp- ile captan 50 wp fungusit ilaçı aldım ıkısını bırbırıne karıstırmamda bı sakınca varmı tesekkurler |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Hiç bir şeyden çekmedim şu Güllerden çektiğim kadar. Canlansınlar diye bu sene derin budama yaptım, tam güneş alamadıkları için sorunlu olduklarını düşünüp tam güneş alan yere taşıdım,geçen ay gübrelemesini yaptım, tam kendilerine geldiler diye düşünürken bugün gördüm ki yine hastalık belirtileri ve böceklenmeler başlamış. Kısaca, Ağzımla kuş tutsam yaranamıyorum. Bugün bu hallerini görünce dipten budamak geçti aklımdan. Hiç yaprak kalmayınca hastalık ta olmaz herhalde? Ne zor şeymiş Gül yetiştirmek. Hiç te sevmem böyle nazlı şeyleri ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Limonum sen bir de benim güllerin halini görsen. Ağlayasım geliyor inan. Her sene aynı. Mine hanımın sarımsaklı ev yapımı ilacından yaptım geçen yıl. Tomurcuklar bile açamıyor bu böcekler yüzünden. Hele yeni filizlerin üzerini bir gör simsiyah küme küme böcekler.. ![]() |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Habibeciğim, seninkiler de berbat durumdaymış. Bugün, hastalık başlayan sarmaşık gülündeki hastalık belirtisi olan tüm dalları budadım, aynı seninki gibi hastalık veya böcekten sağlıksız açan veya tomurcukken bozulan veya bozulmayan tüm tomurcuklarını da kestim. İki gün önce ikinci gübrelerini vermiştim. Böylece bitki çiçeklere enerji harcamadan kendini geliştirir diye düşündüm. Çok enteresandır yanında dikili olan diğer sarmaşık gülüm oldukça sağlıklı görünüyor, diğer yanındaki iki çeşit gülde de hiç sorun yok, sadece kokulu pembe sarmaşık gülü kötü durumda. Oysa geçen yıl tam güneş alan yere taşıyınca tüm sorunlardan kutulacağım sanmıştım. İşin en sinir bozan tarafı terk edilmiş bir bahçede çam ağaçlarının altında kaybolmuş bir sarmaşık gülü deli gibi açıyor, hiç hastalanmıyor, ne gübre ne su, ne budama... Acaba güllerimin cinsi mi kötü diye düşünüyorum bazen. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-05-2009
|
arkadaşlar selam şu güllere böcek sinek için ne kullanıyorsunuz veya elle ne ilaç hazırlıyorsunuz bana bildirirseniz sevinirim |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2008
|
arkadaşlar gül **** herhangi bir bitkinizin üzerinde hangi tür zararlı varsa benim kullandığım ve üzerinde safa tarım DEMOND ec 2.5 yazan ilaçtan kullanıyorum evlerde kullanılan boş sprey kutusunun içine bir kapak sulandırdığım ilacı püskürtüyorum kesinlikle yüzde yüz çözüm.çok etkili olduğundan dikkatli kullanmak lazım. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Yeni Üye
|
arkadaşlar bana bu sene gül merakı sardı ama böçeklerden korkuyorum sineklerden ben 30 kadar gül aldım ve ektim. her renk ten kokulu sarmaşık her çeşit bana ilaç isimlerini ve evde yapma ilaçlardan bahsedermisiniz. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Yeni Üye
|
hemen bana yazarsanız sevinirim. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-12-2006
|
merhaba arkadaşlar konunun uzmanı olarak tarım ilacı konusunda yardımcı olmanın zamanı geldi sanırım. ülkemizin her tarafında yaprak bitleri ve diğer emiciler ortaya çıktılar. güller için verdiğim ilaçları genelde diğer süs bitkilerinde de kullanabilirsiniz. yalnız her türün ilaçlara karşı tepkisi farklı olacağı için önce küçük bir alanda ilaçlamayı deneyin sonra tüm bitkilere uygulayın. ilacın aktif maddesi 10 litre su için dozu kullanıldığı böcekler acetamiprid 1 çay kaşığı yaprak bitleri ve diğer emici böcekler ddvp 15 cc yaprak bitleri ve toprak böcekleri chlorpyrifos 15 cc kabuklu bitler koşniller dimethoate 10 cc gül filiz burgusu için |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar benim sorunum balkonumdaki minyatür gülümle, önce beyaz yaprak bitleri geldi arap sabunlu karışımı denedim tam onlardan kurtuldum diyorken bu seferde siyah renkli tam anlamıya canavar olan diğerleri geldi bunlara ne yapabilrim acaba. fotografları ekledim bakarmısınız |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Arkadaşlar, 3 ay önce Mutlu Bey'den aldığım sarmaşık çardal gül ilk geldiğinde 6 adet kırmızı gül açtı ve sonra çiçekler döküldü yeni filizler vermeye başladı 3 adet sürgün verdi. Bir ara yaprak bitleri sarmıştı ve arap sabunlu karışımla yok ettim ancak resimde de görüldüğü gibi yapraklarda bir hastalık başladı üstelik şimdi gülümün yaprakları sararıp dökülmeye başladı ![]() Eski yaprakların dökülmesi normal mi?Ve bu resimlerde görülen bir hastalık mı,tedavısı için ne yapabilirim? |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, Cevap verecek bir uzman arkadaş yok mu gülüm gittikçe kötüleşiyor![]() |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın H.Doğan, Duyarlılıgın için çok sagol..eve gider gitmez hemen yeni net fotograflar eklicem. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın H.Doğan, Gülümün tekrar fotografını çektim bu sefer gülümdeki sorun net görünüyor,bu ne tür bir hastalıktır ve tedavisi nedir? |
|
|
|
![]() |
|
|