![]() |
|
![]() |
#151 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Gökovaa, Nevsune geçmiş olsun. İnanın benzer problemleri çözmeye uğraşıyoruz. Tıbbın bir yere kadar geçerli olduğunu söylemiştim ama bu sözlerim yanlış anlaşılabilir; söylemek istediğim destekleyici olarak psikolojinin ve beslenmenin çok çok önemli olduğuydu Bu hastalıkla ilgili çok önemli aşamalar kaydedildiği kesin... Yakın bir zamanda hastalığın kesinlikle kolayca tedavi edilebileceğini düşünüyorum. Nevsune, unutmayıp gönderdiğin kefir mayası için çok teşekkür ederim. Kefir anavatanına dönecek sayenizde. Çoğaltıp çevreme dağıtmayı düşünüyorum, dikkatli olup başarabilirsem... Sayın Denizakvaryumu piyasada adını vermeyeyim bir de soya yağı olarak geçen sıvıyağlar var. Sıvıyağı, unu, işlenmiş özü, filizi , kuru bakliyatı bulunan bir sebzeyi nasıl oluyor da sebze olarak bulamıyoruz anlayamıyorum... Nedir bu bilinçli bir politika mı? Yoksa pek talep mi olmuyor ? Ya da kimsenin aklına gelmeyen böyle bir boşluk mu var piyasada ( Hiç sanmıyorum ya ) Gerekirse bu işlerde tecrübeli arkadaşlarımıza sembolik olarak deneme amaçlı getirtebiliriz. Hatta belki de ellerinde vardır... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ama en büyük yarar filizlerinde, aynı buğday çimi gibi...Yani soya filizleri gerçek bir şifa bombası.Marketlerde soğuk havalı dolaplarda filizli soya paketleri de satılmakta. Soya yağı ise ayçiçek yağı gibi işlenmiş yani rafine edilmiş bir ürün , yararı olur mu siz değerlendirin derim ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2008
|
Sevgili Gökova. Çok geçmiş olsun. Allah sana ve senin gibi tüm hastalara şifalar versin. Evet. Benim de annem kanser hastası. Elimizden geleni yapıyoruz. Muğla'da propolisin olması beni ayrıca mutlu etti. Çünkü ailem ve de dolayısıyla annem Denizli'de yaşıyorlar. Oradan ulaştırmak daha kolay olacaktır. Nasıl işlenmesi gerektiğini tam olarak öğrenmen mümkünse yazarmısın. Ve de fiyatı konusunda bilgi verirsen bizimkilere bildiririm. Bunun haricinde bende çocuklarım için isteyebilirim. İlgin için şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Ağaç Dostu
|
Denizakvaryumu. Buğday çiminin bu kadar önemli olduğunu daha önce duymamıştım. Ne yalan söyleyeyim çok şaşırdım. Çocukluğumuzda evcilik oynarken bazen bu çimlerle güya yemek yapardık. Şaşırır yerdik te. Demek iyi birşey yapıyormuşuz. En kısa sürede buğday temin edip filizlendireceğim. Yararları bu denli yüksek olan bir besini evlerimizde bir şekilde yetiştirmeliyiz. Bu arada benim merak ettiğim bir şey var. Buğday tarlalarında, ekim sonrası çimlenme gerçekleştiğinde de acaba tüketilebilir mi? Gerçi mantığım tüketilir diyor. Ama o tarlalarda gübreleme işlemi yapıyorlar. O yüzden evde üretilen kadar sağlıklı olmayacağı kesin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Ağaç Dostu
|
http://www.agaclar.net/forum/showthr...highlight=soya Fasulyelerin son durumu... Denemesi bedava, deneyelim arkadaşlar, evde açık bir paketim de var. Olmazsa da Karıncamız var değil mi ![]() Buğday çimini yeni duydum. Sayfayı okumam lazım. Allahım forumu eşeledikçe neler çıkıyor... Ben bildiğimiz alelade çim suyu satılıyor zannediyordum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-08-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Ağaç Dostu
|
Ben bu konuya biraz daha farklı yaklaşacağım bugün. Adını hatırlayamıyorum ama İstanbul'dan bir onkolog'un bir tv programındaki konuşması beni çok etkilemişti. Özet olarak söyledikleri: "Bu hastalığa yakalanmanın bir iyi tarafı vardır. Hastalar sürekli kontrol altında tutulurlar. Bugün ben kendim hekim olduğum halde gidip bir kontrol yaptırmıyorum, ihmal ediyorum, zaman bulamıyorum vs.. Kimbilir bende neler vardır bilmiyorum ama hastalarımız sürekli gözetimde oldukları için her türlü olumsuzluk en başında görülür ve hemen çaresine bakılmaya çalışılır. Bu yüzden bir anlamda şanslıdırlar." Bu sözler baştan bana biraz Pollyannacılık gibi geldiyse de şimdi gerçekten doğruluğuna inanıyorum. Tüm hasta ve hasta yakını arkadaşlara son olarak şunu söylemek istiyorum. Zaman zaman gerçekten çok zor ve hiç bitmeyecekmiş gibi gelen dönemler yaşanabiliyor bu hastalıkta ama yaşam sıkıca avuçlandığında, inanın hastalık yenilebiliyor. Bunu hiç unutmamak gerek. Hastalığa yakalanan herkese geçmiş olsun, yakınlarına da kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Ağaç Dostu
|
Kanser Aşısı
Bu arada başka bir noktaya değinmek istiyorum. Geçen yıl rahim kanseri aşısı yaptırayım diye bir doktora baş vurdum. Aşı fiyatını öğrenince bir şok geçirdim. Ardından sosyal güvence kapsamında olmadığını öğrenmem ikinci bir şoka neden oldu. Bu hastalığın tedavisinin ne denli pahalı olduğunu düşününce, aşının korunma amaçlı olarak sosyal güvenceye alınmamış olmasına şaşırdım. Sağlık adına uygulanan bu politikanın yanlış olduğunu düşünüyorum. En azından risk altında olduğu saptanan kişilerin aşılanması güvenceye alınmalı. Sizler bu konuda ne dersiniz merak ediyorum. Bu durumda ben kendimi aşılatmaktan vazgeçtim. Uygun koşulları sağlayabildiğim zaman kızımın aşı olması için başvuracağım. En azından onun bu konuda korunduğunu bilmek içimi rahatlatacak. Herkes her an bu hastalıkla yüzleşebilir değil mi? Düzenleyen susam : 07-11-2008 saat 08:38 Neden: Yanlış ifade kullanımı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar gönül ister ki bir onkolog yoğun çalışma programından biraz zaman ayırabilse ve (google'dan yakalayıp) bize burada birazcık olsun bilgi verebilse ama doktorların çalışma koşullarını az çok biliyorum. Pek çoğunun internete giriş çıkışı bile yok. Sayın Denizakvaryumunun buraya aktardığı bir haberde kanserle mücadele için Sağlık Bakanlığınca ayrılan ödeneğin çok arttırıldığından ilk adım olarak halkı bilinçlendirici çalışmaların yapılacağından bahsedilmiş. Susam inşallah bahsettiğiniz önleyici aşı ve taramalar bu haber çerçevesinde sosyal güvenlik kapsamına alınır ve zorunlu hale gelir.Tıpkı sağlık ocaklarında yenidoğanlar için verilen mücadele gibi... Kaymakamlığımıza verilmek üzere konuyla ilgili bir dilekçe hazırladım ve imzaladım ama çevremden hiçbir destek alamadım. İnsanlar en doğal haklarını aramayı bile bir başkaldırı olarak algılamaya başlamış. Olur ki halkın paniğe sevkedilmemesi zorunludur ama fısıltı gazetesi çok hızlı çalışıyor ve başıboşluk duygusu halkı daha fazla paniğe sokuyor. Dilerseniz hazırladığım dilekçeyi burada sizlerle paylaşırım ama ne işe yarayacak hiçbir fikrim yok. Bakanlığa mı yollasak ? Mail mi atsak ? Ya da tüm bunlara gerek dahi var mı? Bizim bildiklerimizi Bakanlık bilemiyor mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Ağaç Dostu
|
Nevsune teşekkürler, bildiğimiz güvenilir linkleri buraya aktarabiliriz. ( İlgili linkten küçük bir alıntı ) ISTE PROF.DR.ERKAN TOPUZ'DAN CARPICI BILGILER VE UYARILAR SEKER KANSERIN EN SEVDIGI GIDADIR -2020 yilinda 20 milyon belki daha fazla kisi kansere yakalanacak. Cunku cilginca bir artis var. Amerika'da 550 ton bocek ilaci topraga dokulmekte. Her bir bebege senede 2,5 kilogram ziraat ilaci dusmekte. Turkiye'de bu daha bilincsiz kullaniliyor. Onun icin 'Biz niye kanser oluyoruz?' demeyin. Iste bunlardan dolayi oluyoruz. Bizim Karadeniz'de findik veya diger tarlalari acmak icin zehir dokuyorlar. Bu zehirler suya geciyor ve bizim zavallilar sakir sakir o memba sulariyla zehirleniyorlar. Karadeniz ya da Antalya'daki yerler vs. Ciftcilerde beyin tumoru, lenfoma, losemi en cok goruluyor. Cunku ictigi suyla direk kanseri aliyor. Topraktaki dikenler bitsin diye oturup dibine zehir atmamalilar. -Insanlar kendi kendini kansere hazirliyor. Dunya kansere canak tutuyor. Yani hepimizin kanser olmasi icin dunya ugrasiyor. Amerika dahil. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Ağaç Dostu
|
Gelde korun şimdi. Daha önce de demiştim ya tekrar edeyim. Çıkar yol organik tarım gibi görünüyor, ama organik toprak bulmak lazım önce. İnsanoğlunun doğaya verdiği zararın haddi hesabı yok. Masumane yapılanlar bir yere kadar, ama devletlerin tarım politikalarını ne yapacağız. En gelişmiş ülkelerde zarar daha fazla. Eminim az gelişmiş ülkelerin toprağıda, suyuda daha temizdir. Bu son cümleden sonra aklıma ne geldi biliyormusunuz. Petrol yüzünden epey savaşlar yaşandı ya. Sıra suya geliyor. Gün gelecek organik toprak için savaşacak insanlar. Bu günümüzünde kıymetini bilelim biz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Ağaç Dostu
|
Eko köy-doğal yaşam çalışmaları bu nedenle yapılıyor. http://www.agaclar.net/forum/showthr...ight=eko+k%F6y Köyler, artık şehirlerin küçük kopyası oldu ya da olma yolunda hızla ilerliyor. Dünyanın 102 ülkesinden 482 koruma alanını kapsayan, UNESCO’nun ''İnsan ve Biyosfer Rezervi Projesi’ne'' Türkiye’den sadece Macahel'in dahil edilmesi sanırım bir fikir verebilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Ağaç Dostu
|
Şu anda trajikomik bir aşamadayız. Büyük şehirlerde yaşayan insanların bir kısmının canına tak dedi artık. Terör falan dinlemeyip Anadolu'nun dört bir yanına yayılacaklar. Tersine göç yakındır. Beklentimiz; tarıma müsait geniş araziler yabancı şirketlere verilmesin. Kendi halkımıza öncelik tanınsın . İnsanların tarım ve hayvancılık amaçlı toprak sahibi olmasının önü açılsın... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Ağaç Dostu
|
Tersine göç iyi mi kötü mü olacak , tartışılır. Anlayış değişmedikçe, şehirde kullandığı deterjanı köyde kullanmaya devam ettikçe, şehirde yediği beyaz ekmeği, köyde de ısrarla istedikçe değişen bir şey olmayacak. Eko köy-doğal yaşam ve ilkeleri bu bakımdan önemli. Ben geçen yıl eşimin karadenizdeki köyüne gittiğimde, yemek için köy tavuğu bulamadım, köy bakkalından, marketlerde satılan tavuk aldım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-10-2005
|
sayın deniz akvaryumu, bizi öyle dünyalı yaptılarki, bizler organik meyve, sebze, balık, tavuk v.s. arayıp bulamıyoruz diye kendi kendimize hayıflanıyoruz. ama ben daha güzel bir örnek vereyim. çok yakında organik insan aramaya başlayacağız herhalde, ben öyle düşünüyorum. biraz saçma gelebilir ama ilk aklıma gelen bu. sevgi ve saygılar. şeref deniz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Ağaç Dostu
|
Vallahi Şeref Bey. Eşim bazen "insanlarda naylon olmuş, adam bulmak zor bu zamanda" der. Sizin dediğinize mi geliyor ne? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Ağaç Dostu
|
sayın susam, iyi günler, biz küçükken, rahmetli annem derdi; -öyle bir gün gelecek ki sevmeyen,sevilmeyen, gülmeyen, yemeyen içmeyen, naylondan insanlar çıkacak. bunları söyleyen; hayatında okul görmeyen, yazmayı bilmeyen ama allah ve insan sevgisiyle dolu, konuşurken gözleri gülen ve hatta uyurken gülümseyen, ve hatta ölürken bile tebessümle can veren bir insandı. bana söylediği söz sözlerinden birisi; "yüzünden gülücükler,kucağından güller ve karanfiller hiç eksilmesin çiçeğim." gerçekten "sevmek" sihirli bir sözcük,ama onu tamamlayan ise "sevilmek" şimdide ben çocuklarıma söylüyorum "sevmezseniz sevilmezsiniz" yaradanın yarattıklarını sevin. yüzünüzden gülücükler eksik olmasın şeref deniz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Ağaç Dostu
|
Şeref Bey. Anneniz ne mübarek bir kadınmış. Ne kadar doğru bir tespit. Anneannemi hatırlattı bana. O da böyle söylerdi. Eskiler daha bir başkaydı. Söylediğinize katılıyorum. Sevmek, ama herşeyi sevmek. Sözü bile insanın içini ısıtıyor. Gülme konusuna gelince, sanırım ben fazla gülmekten yaşlanacağım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Ağaç Dostu
|
Bir kitap da bizden, Türkiye'den. KANSERE GÜLÜMSEMEK / SİBEL KALAYCI ( Kapaktan alıntı ) Bu kitabın birinci bölümü hastalığın başlangıcını anlatmaktadır.İkinci bölümde yer alanlar ise, okuyucunun çok sık ya da çok az fakat belki de hiç duymadığı en önemli kanser belirtilerini anlatan ve en iyi uzman görüşlerinin bulunduğu bölümden oluşmaktadır. Yazarın amacı bu hastalığın karşısında okuyucuya yeni bir bakış açısı kazandırarark, belirtileri yorumlamaktır. "Bu kitap yolun kenarında oturarak, gösterişli ve boş sözlerle zamanını geçirenler için değil, hedefi aydınlanma olan insanlar için yazılmıştır" SAHİN DOĞAN Gerekli ve faydalı diye buraya ekledim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Ağaç Dostu
|
Sayın baldaş, okumaya okusunlar, edinilecek bilgi olursa sağlığım el verdikçe bende faydalı olabilirim. Bende paylaşmaktan yanayım, sıkıntısı olan, bilgi edinmek isteyen olursa zaman mefhumu gözetmeksizin bilgi ve tecrübelerimi paylaşabilirim. Sevgi ve saygılar şeref deniz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Ağaç Dostu
|
Şeref Bey. Aklıma bir fikir geldi. Ama site yöneticilerimiz ne derler bilmiyorum. Siz bu hastalığı birebir yaşayan biri olarak yaşadığınız olumlu ve de olumsuz şeyleri bizimle paylaşsanız... Hani bir günlük havasında. Duygularınızı da içerecek şekilde. En azından bu hastalıkla mücadele edenlerin yaşadıkları sorunları, duygusal gel-gitlerini, korku ve beklentilerini paylaşırsanız bizlerin bakış açısında farklılıklar oluşmasını sağlayabilirsiniz. Gözümüzden kaçırdığımız incelikleri farketmemizi sağlayabilirsiniz. Bu hastalıkla mücadele edenler yanlız olmadıklarını, yakını hasta olanlar nasıl davranmaları gerektiğini sizin tecrübelerinizden yararlanarak öğrenebilir. Bu önerim sizi sıkıntıya sokarmı bilemiyorum. Benimki bir fikir sadece. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Ağaç Dostu
|
Sözünüzü kesmiş gibi olmak istemem ama küçük bir ilave yapmak isterim. ( Philip Baron adlı yazarın kitabından alıntıdır. ) Kanserle bağışıklık sistemi arasında çok önemli bir bağ vardır. Vücudun kanserle savaşmasında bağışıklık sistemi anahtar görevi üstleniyor. Doğanın davetsiz misafirlerle mücadele aracı olan bağışıklık sistemi herhangi bir nedenle zayıflarsa kanser hücrelerini de denetlemekte yetersiz kalıp gelişmelerine izin verebiliyor. Bağışıklık sistemi vücuttaki en önemli sistemlerden biridir. Görevi, vücuttaki bütün anormal dokuları veya antijen adı verilen davetsiz misafirleri tespit etmek, saldırmak ve yok etmektir. Virüsler, zararlı bakteriler, mantarlar ve toz polen ev zararlıları olarak bilinen alerjenlerin hepsi antijendir. Kontrolden çıkmış hücreler de öyle. Hücrelerin denetim dışı ve düzensiz gelişmesi, yani kanser, bağışıklık sisteminin ya bu tür bir hücreyi tespit edememesi, ya da buna karşı hiçbir şey yapamayacak kadar zayıf olması yüzünden bağışıklık sisteminin görevini yerine getirmemesinin sonucudur. Hastalığa karşı savunma esas olarak kandaki akyuvarların görevidir. Lökosit adı verilen akyuvarlar lenf sistemindeki bezler tarafından üretilir. Akyuvarların bir kısmı da kemik iliğinde yapılır. Akyuvarlar, vücudu antijenlere karşı savunan antikorları üretir. Antikorlar, akyuvarların lenfosit adı verilen özel bir türü tarafından yapılır. İmmünoglobin denilen beş türü vardır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Ağaç Dostu
|
Kanser hastaları hiç bir zaman umudu yitirmesinler. İşte ilginç bir haber... http://cnnturk.com/2008/saglik/11/12...5.0/index.html |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Ağaç Dostu
|
sayın susam, eğer insanlara yardımcı olabilirsem , ne mutlu bana, bugünden tezi yok yaşadığım olayları, yediğim, içtiğim, soluduğum herşeyi kaleme almakla başlayacağım. ne demek yazmak dost insanların ricaları benim için emirdir. bugün faydalı olamayacaksam ne zaman faydalı olacağım. yazım belki uzun olabilir ve biraz zaman alabilir. bu arada benim durumumda olan insanlara tavsiyem; hep gülsünler, ümitlerini yitirmesinler. çıkmayan candan ümit kesilmez. ne yaşanacaksa başım gözüm üstüne. eğer ben bu kadar sıkıntı çekip hala yaşıyorsam, inancımı yitirmememdir. bazı dostlarımız belki yanlış yorumlayabilir. Allaha inanç birinci kuralım, gece gündüz fırsat buldukça dua ederim. çok uzun yürüyüşler yapamam ama yapabildiğim kadarıyla vakit namazlarını kılmaya çalışıyorum.yeme ve içme düzenimi tamamen değiştirdim. gezme, hobi arayışı içinde bulundum ve halen yeni şeyler arıyorum. kısacası sosyal faaliyet vazgeçilmez bir olay. kısacası beynimi ve bedenimi çalıştırıyor ve kendimi dinlemeye fırsat bırakmıyorum. şimdilik bu kadar. görüşmek üzere. herzaman dediğim gibi; yüzünüzden gülücükler eksik olmasın. görüşmek üzere şeref deniz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Ağaç Dostu
|
sayın denizakvaryumu, iyi dileklerinize katılıyorum. umut yitirmek için değil tüm güzellikleri devam ettirmek içindir. bunun başında yaşamak denen en güzel olay var. zaten yaşamam lazım demek umuttur. yaşamın engüzel parçası nedir biliyormusunuz? sizin sesinizi birilerinin duymasıdır. sesin çıkması bir umuttur, daha güzeli ise bu umut denen sesin güzel insanlar tarafından duyulmasıdır. duyulduktan sonrada aksetmesidir. selam ve sevgiler şeref deniz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Ağaç Dostu
|
Harikasınız Şeref Bey. Siz bu hastalığı yenersiniz. Allah çabalarınızı boşa çıkarmayacaktır. Buna tüm kalbimle inanıyorum. Baldaş'ım. Verdiğin bilgi çok önemli. Eklentinde uzmanın verdiği bilgiler çok aydınlatıcı. Bütün hastalıklara davetiye çıkaran şey bedenimizin bağışıklık sisteminin zayıflaması. Daha küçük yaşlarda doğru beslenerek ve düzenli yaşayarak, vücudun bağışıklık sistemini güçlendirmeliyiz. Bağışıklık sistemimizi etkileyen önemli etkenlerden biri de benim bildiğim kadarıyla kontrolsüz antibiyotik kullanımı. Hastalık halinde doktorların verdiği antibiyotikleri önerilen şekilde ve sonuna kadar içmek lazım. İyileştik artık diyip tedaviyi yarıda kesmek ya da en küçük bir şeyde kendi kendimize antibiyotik kullanmaya kalkışmak yavaş yavaş savaştığımız mikropların bağışıklık sistemini güçlendirip, ileride onlarla savaşılamaz hale getirmek anlamına geliyor. Bu da bizim bağışıklık sistemimize büyük ölçüde zarar veriyor. Gerçi bunları uzmanlar daha profesyönel dile getirirler. Ben dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım. Bu yüzden bu tür hastalıklardan korunmak için ilaç kullanımında da dikkatli olmalıyız derim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|