![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Kanser sadece karadenizde değil Türkiye'nin her yerinde yaygın, gazetelerde artık hergün kanser prof.larının yazılarını takip ediyor olmalısınız.(posta) Her yönüyle bombardıman altındayız. Yediğimiz ekmek,ilaçlı sebze,meyveler İçtiğimiz su soluduğumuz hava cep telefonları,baz istasyonları,yüksek gerilim, ev içindeki kablosuz ADSL, ev içindeki elektrik hatları Giydiğimiz giysiler Şampuanlar,sabunlar, Evimizdeki boya, taban döşemeleri (taban döşemelerini kaldırın bakın ziftle yapıştırdıklarını göreceksiniz) Herkes bir gün kanser olacak ama 20 sinde ama 40 ında ama 70 inde. Bu bombalardan ne kadar az hasar alırsanız o kadar iyi. Yakınlarım kanser hastası olduğu için biliyorum ama bilmeyenler onkoloji hastanelerine bir gün bir göz atsın.Anlatılmaz-yaşanır. Bir dağ köyüne kaçmaktan başka çare kalmıyor.Kaçmayı hayal ettiğim eşimin köyünde cep telefonları çekmiyordu geçen sene oraya da baz geldi. http://www.agaclar.net/forum/showthr...nser+olmas%FDn |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Denizakvaryumu daha önce takip edemediğim linki verdiğiniz ve çok önemli bilgileri bize aktardığınız için teşekkür ederim. Olayın ciddiyetinin farkında olan insanlardan birisiniz. Çocuk sahibi olanlarda çok daha dehşetli bir panik duygusu, ne yapalım düşüncesi var. Avrupa konuya çoktaaan uyandı. Onlar bizden çok daha önce sanayileşmişler bizim yaşadığımız sancıları yıllar önce yaşamaya başlamışlar. Nükleer kazaların zararlarından nasiplerini onlar da almışlar. Neden Avrupalılar Türkiye'den ev ve arazi alıyor, Neden İsrailliler Karadeniz dağlarında bitki, çiçek avına çıkmış? Bana sorarsanız bize kastları olduğu için ya da Dünyanın sonunu hazırlamak için ya da ne bileyim kene yaymak için falan değil. Tamamıyla kendi geleceklerinin kaygısındalar. Dünyayı mahvettiler ve veba salgını gibi yayılan kanserden kaçmak için tabiata sığınıyorlar. Para, güç, konfor, eğitim... Öyle bir gün gelecek ki bunların hiçbiri bir anlam ifade etmeyecek. NÜKLEER SANTRAL YAPILMASINA KESİNLİKLE KARŞIYIM GEREKİRSE MUM IŞIĞINDA OTURMAYA DA RAZIYIM. Karslılara Iğdırlılara bir sorun bakalım Ermenistan'dan çok bize yakın olan Metzamor Santraliyle ilgili ne düşünüyorlar? Bildiklerinizi aktarmaya devam etmenizi dilerim Sayın Denizakvaryumu... SİGARA Sigarada bugün için bilinen 6000 in üzerinde madde var. Bunlardan sadece yaklaşık yüzde üçünün mutagen (kansere neden olan ) olup olmadığı incelenebilmiştir. Bunlardan elli tanesinin mutagen olduğu kanıtlanmıştır. Sigara içenlerin idrarlarında bulunan bazı maddelerin bakterilerde mutagen olduğu klinik deneylerle kanıtlanmıştır. Sigarada, Siyanür, kresol, karbonmonoksit, radyoaktif maddelerden thoryum, radyum, polonyum bulunmaktadır. Bunlara ilave olaraka nitrozamin adlı kanserojen madde de sigarada bulunmaktadır. Prof. İbrahim Adnan Saraçoğlu / Bitkisel Sağlık Rehberi ( Okunmasını tavsiye ederim ) Cemal Abi mesajını şimdi okudum. Buralar gerçekten cennet insanın inanası gelmiyor sıkıntıların yaşandığına... Arkadaşlar yanlış anlamasın buralar tehlikeli topraklar değil. Ne bileyim sık bitki örtüsü, doğal çeşitlilik, gür ormanlarımız bunu kanıtlar gibi. Tam tersine yaşam fışkırmaya devam ediyor ve havamız suyumuz toprağımız yaylalarımız tertemiz, insanın ömrüne ömür katar. Bunu ispatlamak yine de uzmanlara kalmış. Temiz kaynaklardan buz gibi su içmek tertemiz havayı içine çekmek isteyenleri Kaçkar Dağlarına her zaman bekleriz. Ben de bir nevi kaçanlardanım memleketine sığınanlardanım... Düzenleyen Baldaş : 09-10-2008 saat 13:51 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
![]() 1.gün ![]() 9.gün Mikrodalgada Isıtılan Su – Bakın Bitkilere Ne Yapıyor ! Resimler 2006 daki bir bilim fuarı projesinden alınmıştır. Filtrelenmiş su ikiye bölündü, yarısı soba üzerinde kaynama noktasına kadar ısıtıldı, diğer yarsısı mikrodalga fırında kaynama noktasına dek ısıtıldı. Su soğutulduktan sonra, tamamen aynı iki bitki bu ayrı sularla sulandı, amaç normal kaynayan suyla beslenen bitki ile mikrodalgada ısıtılan suyla beslenen bitkinin büyümesi arasında fark olup olmayacağını görmekti. Suyun enerjisinin veya yapısının mikrodalga tarafından değiştirilebileceği düşünülüyordu. Ve sonuçlar şaşırtıcı oldu. http://gulernameste.blogcu.com/MAKROBIYOTIK+BESLENME |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Bu inanılır gibi değil. Olacak iş değil. Ben de daha önceki sayfalarda belirttiğiniz katkı maddelerini gözden kaçıranlar için tekrarlamak istiyorum. Bir kişiye bile ulaşılabilirse ne mutlu... Nasıl oldu da yazışmaları takip etmedim... Sağlığınız için: Lütfen her hangi bir gıda maddesi satın almadan önce ambalajının üzerini dikkatlice okuyun. ZARARSIZ KATKILAR E100, 103, 104, 105, 111, 121, 122, 126,130, 132, 140,151, 152, 160, 161, 162, 163, 170, 174, 175, 180, 181, 200, 201, 202, 203, 236, 237,238, 260, 261, 262, 263, 270, 280, 281, 282, 290, 300, 301, 303, 304, 305, 306, 307, 308, 309, 322, 325, 326, 327, 331, 332, 333, 334, 336, 337, 382, 400, 401, 402, 403, 404,405, 406, 408, 410, 411, 420, 421, 422, 440, 471, 472, 473, 474, 475,480 ŞÜPHELI KATKILAR E125, 141 , 150, 153, 171, 172, 173, 240, 241, 477, 605E220,221,222,223,224, 338, 339, 340, 341, 460, 461, 466, 407 (MIDE VE BAĞIRSAK HASTALIKLARI) E200 (VUCUTTAKI VITAMIN B12 YI YOK EDIYOR) E250,251, 320, 321 (KALP HASTALIKLARI, DAMAR SERTLIKLER VE TIKANIKLIKLARI) TEHLIKELI KATKILAR E102, 120, E311, 312 (NÖROLOJIK HASTALIKLAR) KANSEROJEN KATKILAR E102, 110, 123, 124, 131, 142, 210, 211, 213, 214, 215,216, 217 ÖRNEĞIN E211-SODYUM BENZOAT KETÇAPLARDA BULUNMAKTADIR.123,110 ABD, INGILTERE, FRANSA, ALMANYA, RUSYA,JAPONYA VE DAHA BIRÇOK ÜLKEDE YASAKLANMIŞTIR. FAKAT ÜLKEMIZDE RENKLI DRAJE ÇIKOLATALARDA VE KAYMAKLI BISKÜVILERDE KULLANILMAKTADIR. EN TEHLIKELI KANSEROJEN KATKI: E330 ( NE YAZIKKI BIRÇOK HAZIR GIDADA KULLANILMAKTADIR.) (firma isimleri silinmiştir) KULLANILAN KATKI MADDELERININ TESBITI IÇIN ANALIZ YAPILMASINA IZIN VERILMEMIŞTIR. LÜTFEN ÇOĞALTARAK DOSTLARINIZA DAĞITINIZ.Bilgilerinize sunulur... Doç .Dr. Mustafa TÜRKMEN Düzenleyen malina : 12-10-2008 saat 12:05 Neden: firma isimleri silinmiştir |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Benim de anlayamadığım, analiz yapılmasına izin verilmediyse tesbit edildiği nasıl iddia ediliyor? Marketten alıp ta analizini yapamıyorlarmı? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar tükettiğiniz meyve ve sebzeleri bir gün öncesi akşamından içerisine elma sirkesi kattığınız suyun içinde bekletiyorsunuz. Böylelikle üzerindeki tarım ilaçlarından arındırabiliyorsunuz. Her akşam içine bir miktar hakiki bal ve elma sirkesi kattığınız bir bardak ılık su içtikten sonra yatın. Ölçülü olarak taze havuç suyu tüketin. Beyaz üzümü mevsiminde ölçülü olarak arada çekirdeklerini de çiğneyerek tüketin. Su içmekten vazgeçmeyin. Uzun süre aç kalmayın az az da olsa düzenli öğünlerle yeyin. Vücudunuzda zehirli maddelerin birikmesine mümkün olduğunca izin vermemeye çalışın. Su için, hareket edin, taze sebze meyve tüketin, stresten uzak durun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2007
Şehir: Burdur
Mesajlar: 345
|
Zaten sebzeler hemen çürümeye başlıyor, artık hiçbir şey eskisi gibi değil. Maalesefki satın aldığımız herşeyde insan sağlığını hiçe sayarak önce ceplerini düşünüyorlar,komşumuz olan bir bayan hayvan gübresiyle yetiştirdikleri domatezi satmaya gelmeyecek kadar az döktüğünü ve kendilerine ayırdıklarını bahsediyordu. Sattıkları başka kendi yedikleri başka insanların sağlığı neolursa olsun kimin umurunda ![]() Bence herkes eskisi gibi salçasını ekmeğini herşeyini evde kendi yapmalı sebzesini kendi yetiştirmeli.Bizden başkası bizim sağlığımızı düşünmez |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-05-2007
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 4,833
|
Merhaba Baldas! Arkadaşlarımızın yazdıklarını şöyle hızla okudum. İzlenimimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Gerçekten çok güzel faydalı bir sayfa oldu. Her bilgiden sonra dahada güzelleşiyor diye düşünüyorum. Başta siz ve konuya mesaj yazan tüm arkadaşlarımıza sonsuz teşekkürler. Saygıyla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Kaybettik...
|
Ach şu limon asidi ach...! E330 citrik asit için şu kaynağı bir okuyun. Link Terim kargaşamız ve amatörlerin bir lafın bir ucundan tutarak tersten anlaması neyse de bu Prof. imzalı yazılar neyin nesi. Medyatik olma peşindeler mi? Alıntı:
Vor gebrauch des mundes gehirn einschlaten, yani ağzınızı açmadan evvel beyninizi açın. Şimdi ordaki keşfeden adamın soyadı krebs yani yengeç ancak almancada kanesre verilen adla eşdeğer olduğu için mi limon kanserojen oluyor. Krebs cyclusu Kanser döngüsü diye bire bir tercüme ederseniz ancak bunu anlıyabilirsiniz. Ağzı olan konuşuyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
agaclar.net
|
Gıda Katkı Maddeleri Nedir? Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliğinde yayımlanan tarife göre; Tek başına gıda olarak tüketilmeyen veya gıda ham veya yardımcı maddesi olarak kullanılmayan, tek başına besleyici değeri olan veya olmayan, seçilen teknoloji gereği kullanılan işlem veya imalat sırasında kalıntı ve türevleri mamul maddede bulunabilen, gıdanın üretilmesi, tasnifi, işlenmesi, hazırlanması, ambalajlanması, taşınması, depolanması sırasında gıda maddesinin koku, tat, görünüş, yapı ve diğer niteliklerini korumak, düzeltmek veya istenmeyen değişikliklere engel olmak ve düzeltmek amacıyla kullanılmasına izin verilen maddelerdir. E Kodu Nedir ? Gıda katkı maddelerini tanımlamak ve herhangi bir karışıklığa yol açmamak için kullanılan Avrupa Birliği’nin (EC) simgesi olarak E harfi ve üç rakamlı sayıdan ibaret kodlardır. Avrupa Birliği tarafından her katkı maddesi için belirlenir. Doğal veya sentetik olsun gıda maddelerinde kullanılan ve katkı maddesi olarak tanımlanan tüm kimyasallar bu kodlama sisteminin içindedir. Katkı Maddeleri Sınıfları Nedir? Gıda katkı maddeleri işlevlerine göre şu şekilde sınıflanabilir: koruyucular, tatlandırıcılar, antioksidanlar, renklendiriciler, tatlandırıcılar, kekleşmeyi önleyiciler, stabilizerler, emülgatörler, taşıyıcılar, taşıyıcı solventler, asitler, asitliği düzenleyiciler, aroma arttırıcılar, emülsifiye edici tuzlar, hacim arttırıcılar, itici gazlar, jelleştiriciler, kabartıcılar, kıvam arttırıcılar, köpük oluşturucular, köpüklenmeyi önleyiciler, metal bağlayıcılar, modifiye nişastalar, nem tutucular, paketleme gazları, parlatıcılar, sertleştiriciler, stabilizörler, taşıyıcılar, topaklanmayı önleyiciler, un işlem maddeleri. Her katkı maddesinin kullanım miktarı sınırlandırılmış mıdır? Hayır, bazı katkı maddelerinin kullanım miktarı iyi teknolojinin gerektirdiği miktar (Good Manufacturing Processes=GMP) olarak tanımlanmaktadır. Bu durumda kullanım miktarı kolonunda (maksimum doz) QUANTUM SATIS (QS) (herhangi bir maksimum seviyenin belirtilmediğini gösterir) ifadesi yer alır. Bununla beraber; bir katkı maddesi özgün bir gıda maddesinde QS maksimum miktarı ile izin verilirken aynı katkı maddesi farklı bir gıdada miktarı sınırlandırılmış olabilir. Örnek; alfatokoferol (E307) rafine zeytinyağında maksimum 200 mg/l maksimum dozuna sahip iken, emülsifiye edilmemiş hayvansal ve bitkisel katı ve sıvı yağlarda QS düzeyinde izin verilebilmektedir. Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliğine Göre Sayılarla Gıda Katkı Maddeleri Türk Tgıda Kodeksi Yönetmeliğinde yapılan sınıflamaya göre, birden çok fonksiyonu olan gıda katkı maddeleri, koruyucular, tatlandırıcılar, antioksidanlar, renklendiriciler, tatlandırıcılar ve taşıyıcı solventler olmak üzere toplamda 400’e yaklaşan sayıdadır. Bunların çeşitli gıda maddelerinde maksimum dozları QS düzeyde %17-20 oranındadır. Ayrıca gıda aroma maddeleri sınıfında; yapay aroma maddeleri yaklaşık 400 ve doğala özdeş aroma maddeleri ise yaklaşık 1800 adettir. Gıda Katkı maddesinin toksik etkileri nasıl araştırılır? Bir katkı maddesinin toksisitesi; kanser, doğum kusurları, sinir sistemi ya da diğer organlar üzerinde olumsuz etkileri laboratuar hayvanları üzerinde deneylerle araştırılır. Bu çalışmalar; kısa (akut) ve uzun (kronik) süreli testleri içerir. Yapılan testler çok çeşitli olup, fetus testlerini, nörotoksisiste testlerini, en az iki jenerasyon takip edilerek yapılan testleri de içerir. Kanser hariç uzun süreli etkiler için laboratuar hayvanları hiçbir olumsuz etkinin görülmediği (NOAEL:no observed adverse effect level) düzeyini tayin etmek için test hayvanları farklı dozlara maruz bırakılır. Bu düzey güvenlik faktörü ile (100) çarpılarak günlük alınabilecek miktar (ADI=Acceptable Daily Intake) belirlenir. Eğer insan üzerinde bir veri mevcut değilse, ayrıca bireylerin duyarlılık farklılıklarını dikkate alacak x10 faktörü de kullanılabilir (toplam faktör 1000). ADI değeri bir bireyin vücut ağırlığı esas alınarak tüm yaşamı boyunca bir sağlık riski olmaksızın tüketebileceği katkı maddesi miktarının tahminidir. Herhangi bir kimyasalın sağlık üzerine olumsuz etkisi direkt olarak kullanılan miktara bağlıdır. Örneğin bir kimyasalın bireyde oluşturacağı olumsuz etki doz ile birlikte artar. Ancak kanser yapıcılar için teorik olarak tek bir molekülün tümör oluşturabileceği dikkate alındığında dozun artışının bu olasılığı da artıracağı doğaldır. Bununla beraber ADI değerlerinin aşılması durumunda mutlaka olumsuz sağlık etkileri çıkacak anlamında değildir. Zira bu değerin hesaplanmasında kullanılan belirsizlik faktörleri oldukça geniştir (100-1000). Bazı katkılar için ADI değeri tanımlanmamıştır, çünkü hiçbir olumsuz etki söz konusu değildir. Gıda Katkı Maddeleri Niçin Kullanılır? Gerekli midir? Günümüz ekonomik ve sosyal şartlarında, ev dışında çalışan insan sayısının artması, beslenme alışkanlıklarının değişmesi, yemek hazırlamak için az zaman kalması gibi faktörler insanları tüketime hazır veya hazırlanması daha pratik hale getirilmiş gıda tüketimine yönlendirmektedir. Bu anlamda, gıdanın raf ömrü olarak da tanımlanabilen dayanma süresinin arttırılması, ilk andaki tazeliğini, besin değerini, görünüş, renk, koku ve aromasını koruması da o gıdadan beklenen bir özellik halini almaktadır. Dolayısıyla, gıdaları koruma ve zenginleştirme metotlarından olan katkı maddeleri kullanımı da teknolojik olarak zorunlu hale gelmiş bulunmaktadır. Gıda katkı maddelerinin kullanım nedenleri çok fazladır. Bunlardan başlıcaları aşağıdaki gibidir.
İkinci dünya savaşından sonra Avrupa’da Codex Alimentarius olarak adlandırılan standartlar seti hazırlanmaya başladı. Amaç ülkeler arası ticareti kolaylaştırmak için uluslar arası terminolojiyi ve kuralları geliştirmekti. WHO ve FAO’nun ortak komitesi Joint Expert Committee in Food Additives and Contaminants (JECFA) maksimum kullanma düzeylerine karar verir, tüm toksikolojik çalışmaları değerlendirir, ADI değerlerinin güvenli olup olmadığını inceler. Böylece gıda katkılarının üründe bulunabileceği miktarlar belirlenir. Ülkemizde ise Avrupa Birliği standartları esas alınarak mevzuatımıza uyarlanmaktadır. Türkiye’de bu tür toksikolojik çalışmalar diğer pek çok ülkede olduğu gibi yapılmamakta olup, kullanma miktarları ve ürünlerin tanımları için uluslar arası standartlar uygulanmaktadır. Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’na ait Enstitü ve Kontrol Laboratuvarlarında (Katkı ve Kalıntı Laboratuvarlarında) çeşitli sıklıklarda ürünlerin katkı maddeleri içerikleri incelenmektedir. Maksimum Miktar nedir? Bir katkı maddesinin gıdada bulunabilecek en yüksek miktarıdır. Gerçek Düzeyler Maksimum Dozdan Yüksek Olabilir mi? Ürünlerdeki gerçek düzeyler ise maksimum dozdan daha az olmak zorundadır, bunun nedenleri ise şöyle açıklanabilir;
GMP, bir katkı maddesinin istenen teknolojik etkiyi oluşturacak iyi üretim koşulları altında gerekli miktardır. Genel olarak quantum satis (QS) miktarında kullanılırlar. Tüketicilerin Gıda ile ilgili riskleri algılamaları farklı mıdır? Risk yönetiminde bilimsel ve ekonomik bilgilere ilave olarak teknik olmayan faktörlerin dikkate alınması gereklidir. Tüketicilerin riskleri algılamalarında etkili olan faktörler geleneksel risk değerlendirmesinden farklıdır. Örneğin bazı faktörler çok büyük önem kazanır; çocukların etkilenip, etkilenmediği, halkın mevcut tehlikeye aşina olması, çevreye etkilerinin ne olduğu gibi... Bilimsel ve sosyal faktörleri dengelemek gereklidir ve risklerin mutlaka toplumla iletişimi yapılmalıdır. Halkın gıda katkı maddeleri hakkındaki görüşleri genelde yanıltıcıdır. Sıklıkla insanlar doğal gıdaları, kimyasal katkılar ve koruyucular içeren gıdalara tercih etmektedir. Aslında aynı bireyler, daha besleyici, daha elverişli, taze, güvenli gıda maddelerini istediklerini belirtmektedir. Oysa bu nitelikler, gıda maddelerinin katkı maddeleri içermesini de gerektirmektedir. Gıda katkı maddeleri hakkındaki yanıltıcı algılamalara yol açan bilgiler sıklıkla bazı medya ve popüler basın kanalıyla ve son yıllarda dünyada olduğu gibi Internet aracılığı ile insanlara ulaşmaktadır. Bu bileşiklerin işlevleri ve kaynakları hakkında anlama karmaşasına yol açmaktadır. Bu korkular, toplumun toksikoloji bilimini anlamasındaki yetersizlikleri, doz ile vücudun metabolize etmek kapasitesi ve insanların maruz kaldıkları gıda bileşenlerinin pek çoğunu detoksifiye etmelerini anlamamalarından kaynaklanmaktadır. www.codexalimentarius.net www.codexalimentarius.net/jecfa.stm www.inchem.org/pages/jecfa.html www.fao.org/es/esn/jecfa/database/cover.htm www.kkgm.gov.tr/Genel/index.asp?Prm=/Mevzuat/Kodeks.asp?Adres=KodeksList.htm www.gidakat.org.tr |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
|
Çok doğru ![]() Aşağıda eski bir haber var ,hatırlarsanız aylarca gündemde kalmıştı. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Kaybettik...
|
Balda alkol var. Diye de başlık atabiliriz. Bu da mümkün. Hatta doğrudur. Zira balmumunun kendisi bir alkoldür. Tabii bu bir demagoji. Alkol var alkol var. Şayet gazozda alkoldan kasıt ethylalkohol vardaıysa bunu da normal karşılıyabilrim zira meyve suyu da fermante olup eser miktarda ethanol oluşturur. Hatta afrikada bazı olgunlaşmış meyvelerin maymunları nasıl sarhoş etiğini sanırım hepimiz en geç bazı belgesel kanaların açılması ile görmüşüzdür. Gazozdaki ethanolun miktarı da önemli bu miktar belli bir oranı geçer ise alkollü içecekler statüsüne girer. Çoğu beşeri ilaç tinktur v.d. aplikasyon formlar lipofil özeliği olan aktif maddelerin ve/veya esansın çözümlenmesinde ethanol kullanılır. Bu gazoz şirketleri de bu doğal veya doğal özdeş aromaların aplikasyonunda insan sağlığına zararlı olamıyacak başka hiç bir alkol kullanamazlar. Alkohol bu bağlamda en doğal çözüm. Bu yazımdan alkolü över bir şeyler algılanmasın lütfen. Hep yazdığım gibi İlacı zehir, zehri de ilaç yapan DOZUDUR. Şunu da belirtmeden edemiyeceğim Alkol içmekten kaçınan kesimlerin de kolonya kullanımı özelikle de burundan resorpsyonundan vaz geçmeleri gerek. Alkol da kokain misali burundan kolayca resorbe olup kana karışır. Saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Malina eklediğin bilgiler için Arkadaşlar mutfakta kullandığınız ağaçtan yapılmış kaşık kepçe vb gibi araç gereçlerden bir an önce kurtulun. Ya atın ya da başka işlerde kullanın ( Toprak çapalayın vs. ). Tahta kaşıkları diğer mutfak aletleri gibi deterjanla yıkadığınız zaman bir miktar da olsa emme özelliği var. Bulaşık makinesine yıkanması için koymayın. Daha sonra onları yemek pişirirken karıştırırken kullanıyoruz. Hatta dalgınlıkla pişen yemeğin içinde bırakıyoruz. Dikkat etmek gerekir... Yapılan araştırmalara göre meme ve prostat kanserine neden olan en önemli faktörlerden biri de vücuda dışarıdan suni olarak alınan hormonlar. Sebze meyvelerin daha hızlı olgunlaşması için kullanılan hormonlar insan vücudunda zamanla birikiyor. Altı yedi yaşındaki kız çocuklarının erken dönemde ergenliğe girme şikayetiyle hastanelere getirildiği; adet görmeye başladıkları belirtiliyor. Uzakdoğulu kadınların meme kanseri oranlarının düşük olduğu tespit edilmiş ve bunun nedeni olarak soya fasulyesini çok tükettikleri fikri ortaya atılmış. Amerikadaki kadınların rahim ağzı kanserinden ölüm oranı oldukça düşük. Sebep, düzenli olarak pap-smear testi yaptırmanın zorunlu olması. Ben vatandaşım, Halk Sağlığı Uzmanı değilim. Vatandaş bu bilgiye bir şekilde ulaşıyor da Sağlık Bakanlığı ne yapıyor merak ediyorum? Sebzelerinizi elinizden geldiğince kendiniz üretmeye çalışın. Çürük çarık ekşi de olsa meyveleri kendi bahçenizden yeyin. Sayın Praecox biyokimya konusunda bizden kat kat fazla bilgili olduğunuz ve her konuda bizden daha deneyimli görmüş geçirmiş biri olduğunuzu biliyoruz. Problemin kaynağı doğru dürüst muhatap bulamamamızdır. Sorumlular ve profesörler ortaya çıkıp açıklama yapmadığı sürece bilgi açlığımızı bir şekilde gidermeye çalışıyoruz. Beynimizi ne kadar açarsak açalım her birimiz birer labaratuvar kuramayacağımıza göre bir bilgi vericiye ihtiyacımız var. ( Bu yazdıklarımı tartışma olarak algılamayın "bizim kabahatimiz yok ki" demek istiyorum ) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
'Gazozda alkol' örneği, bazı duyguların nasıl sömürüldüğü ve çıkar uğruna kullanıldığına örnek vermek amacıylaydı. Kanser konusunda da bu gibi yayınlar oldukça fazla. Mide kanserinden kaybettiğimiz babama kaplumbağa kanı içirmek isteyenler bile çıkmıştı,ne varki bizler dürüst hekime rastlamıştık,babamın son günlerinde hastamızı evde bakmamızı önermişti daha sonra doktorumuzun da kanserden öldüğünü öğrenmiştik. Ne yazık ki kanser hastaları ve yakınlarını sömüren büyük bir sektör var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Ağaç Dostu
|
Gata'nın sitesine girerseniz, ilgilenebileceğiniz başlıklar bulabilirsiniz. Aileler başlığında,hoş bir cümle vardı; Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Merahabalar, Bu konu hakkında o kadar çok şey yazılıp çiziliyorki medyada insan kim inanacagına şaşırıyor . Bu başlık altında bu konu hakkında bilgisi çok olan dostlarımızın bize reçeteler yazması gerekmektedir. Ben elimden geldigi kadar şüphe duydugum maddelerin oldugu ürünleri tüketmemeye çalışıyorum. Ben elimden geldigi kadar yaptıgım araştırmalarda ögrendiklerimle önlem alamaya çalışıyorum. sürekli elimden geldigi kadar yazmışım artık sizlerinde yardımınızla elimden gelenin daha fazlasını yapmak istiyorum. Bana ve bu konuda az bilgisi olan kişilere yol gösterilmesi gerekmketedir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Aşağıya eklediğim alıntı Sevilay Hanımın verdiği linkten alınan değerli bilgileri içermektedir. Günümüzde yenilen gıdalar, gıdalara konulan katkı maddeleri, tatlandırıcılar, yiyecekleri renklendiren kimyasal maddeler, yiyeceklerin pişirilme şekilleri dahil birçok faktör kanseri oluşturan nedenler arasında sayılmaktadır. Biyoteknolojinin ve kimya sanayiinin gıda sektörüne girmesinin sayılamayacak kadar fazla katkısı yanında bu tür korkulabilecek etkileri olacağı da gözden uzak tutulmamalıdır. Günümüzde zararlı etkileri gösterilmese de genleri ile oynanmış mısırların hayvancılık sektöründe yem olarak kullanılması kamuoyunda tartışma başlatabilmektedir (6). Çilekli dondurmada çilek yerine çoğunlukla çileğe özdeş olarak yapılandırılmış katkı maddeleri kullanılmakta ve bunlar özellikle çocuklar için en fazla tüketilen yiyecek maddeleri arasında yer almaktadır. Yanmış gıdaların sıklıkla alımı sindirim sistemi tümörlerini oluşturabilmektedir. Belli hormonlar ve kimyasal maddeler kullanılarak daha renkli daha iri çilekler elde edilebilmekte, albenisi olan iri simsiyah zeytinler üretilebilmektedir. Bu tür haberler ve sağlıkla ilgili yorumlar daha sık olarak günlük gazete ve televizyon ekranlarından halka sunulmaktadır. Ancak gıda sektörü ile ilgili bu tür uygulamalar da artarak sürmekte ve günlük kullanım için market raflarını süslemektedir. Bu nedenle yurtdışında başlayan ve yurdumuzda da hızla yayılan katkı maddesi, hormon ve kimyasal ajanlar kullanılmadan üretilen organik tarım uygulamaları ve bunlara talep hızla artmaktadır (7, 8, 9). |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Bilgi kirliliği o kadar fazla ki doğruyu da söyleseniz yanlış anlaşılıyor. Ancak insanın başına gelince anlıyor. Türk insanına "bir musibet bin nasihatten evladır" denmiş. Musibet gelmeden anlamaz maalesef Ama yazmaktan ,söylemekten imtina mı edeceğiz? Tabii ki değil. Bilenler bildiklerini paylaşsınlar. Ben şevkle okuyorum. Yapabildiklerimi yapıyorum. Gerisi için de üzülmüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Bilimadamlarının yaptıkları açıklamalara göre her insanın vücudunda konumuz olan hastalığa neden olacak sayıda anormal hücre hergün üretilmektedir. Ancak güçlü bağışıklık sistemimiz ve düzenli çalışan metabolizmamız bu hücreleri anında tespit edip etkisiz hale getirmektedir. Burada yapmamız gereken bağışıklık sistemimizi olabildiğince koruma altına almamızdır: Bu konuda bize yardımcı olan dostlarımız: Taze sebzeler ve meyveler, su ve sağlam bir psikolojidir. Kanserle savaşan sebze ve meyveler: ( Hemen hepsi ama özellikle ) Domates, beyaz üzüm ( çekirdekli ), beyaz ve kırmızı lahana, havuç, soya fasulyesi, karnabahar, soğan-sarımsak, brokoli, enginar. Vücuda aşırı miktarda alınan protein, yağ ve şekerin hastalığa yakalanma riski oluşturduğu bilinmektedir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Cildimizdeki benleri ve lekeleri takip etmemiz gerekiyor. Cildimizdeki yaraları sık sık oynayarak kanatmaktan ve koparmaktan kaçınmalıyız. Benlerinizin üzerinde bulunabilecek olan tüy kıl gibi oluşumları çekerek koparmayın. Makasla kesin.Beninizi kesinlikle kanatmayın. Benin şeklinde, çapında, renginde bir değişiklik farkederseniz hemen doktora gidin. Hızla büyümeye başlayan renk değiştiren ve yüzeyi farklılaşan benler tehlike habercisi. Son günlerde çok tartışılan cep telefonu konusuna gelince. Bana sorarsanız cep telefonunuzu konuşmuyor olsanız dahi sürekli üzerinizde taşımayın derim. Zaten telefonunuzu sürekli bulundurduğunuz vücut bölgesinde zamanla yanmalar ağrılar titreşim benzeri hisler olduğunu farkedebilirsiniz. Geceleri telefonunuz kapalı olsun. En azından uyurken başınızdan uzak bir yerde bulundurun. http://www.gnrk.gazi.edu.tr/sar.htm Nedir bu SAR değeri? Merak edenler için yukarıdaki link ayrıntılı bilgi vermekte ve telefon marka ve modellerine göre yapılan ölçümleri bildirmektedir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Kaybettik...
|
Kanser konusuna değişik bir bakış açısı. İnsanoğlunun takip edilebilen tarihi 5 bin yıl kadardır. Son bin yılı inceler isek göreceğiz ki geçen yüzyıla kadar insanoğlunun yaşam beklenti ortalaması 30 40 yıl arasında idi. Tıbın son yüzyıldaki gelişimi ile yaş 35 yolun yarısı eder gibi şarkılar besleyip yaş 70 iş bitmiş derdik. Hatta 40 ından sonrakileri teneşir paklar derdik ben bu yaşımda bu deyimleri anlayamıyor isem burada telaffuz edilmeyen bazı gerçekler var demektir. Geçen yüzyılda ne çikolatada melamin ne sebzede zirai atık nede kurşunsuz benzin vardı. Tütün dahi sigara gibi değil pipo, puro nargile veya hatta cannabis opium gibi maddeler de okkalı içilirdi. O yıllar sigara hatta esrar içenlerin bazılarının 70-90 hatta 100 yaşını doldurdukları bilinir. O yıllar her şey bugün özendiğimiz gibi doğal idi ise de insanların dişlerinde gözlerin de v.s. bir dizi sorun vardı ağız ter kokusu yüzünden parfüm keşfedilip bu kokular maskelendi alkali sabunlar o zaman nedense cildi tahriş etmezdi. Özelikle yüzde görülen uyuz lekelerini maskelemek için de pudra keşfedildi. Salgın hastalıklar tabii bir seleksiyona yol açıyordu. Nerdeyse milletler kırılıp yok oluyordu. O yıllar tüm bu felaketleri hastalıkları atlatan kişi de 70’ini veya üzeri bir yaşına ulaşıp öldüğünde kanserden mi neden öldüğü pekte bilinemiyordu. Gerçek şu ki insanoğlu doğduğu andan itibaren 20 li yaşlarına kadar bir büyüme gelişme gösterir ondan sonra kemik ve kas gelişimi durur ve adeta vücutta yaşlanma prosesi adı verilen kendini imha eden bir süreç başlar. Hücreler eskisi gibi kendini yenilememekte anlaşılmaz bir çaba içine girer. Günümüzde tıbbın sayesinde bu tabii seleksyona bir nebze de olsa karşı çıkabildik ise de, bu adı geçen yaşlanma prsosini genetik olarak durdurmayı başaramaz isek, ya da genetik bir değişimi sağlayamaz isek, ölüm için “bahane” olan hastalıkları yenemeyeceğiz. Tabii bu noktadan sonrası science fiction ama öyle ama böyle gelecekte başımıza gelecek şeyler… Gerçek şu ki ölüm bugün gerçek kanser bahane ve de o olmazsa başka bir araz biraz da vücudun bu kendini imha etme yenilememe bağışıklık sistemindeki aksaklıkların da başlaması ile ortaya çıkan doğal bir süreç tabii bunu tüm kanser vakaları için genelemek pekte doğru değil. İnsanoğlu dünyanın taşıyabileceğinden fazla üredi her bir bireyi doyurmak biraz olsun insani koşullarda yaşatmanın da bedelleri büyük. Doyurmaya çalışırken en az buradaki forum üyeleri tarladan verimli ürün almanın zorlukların bilir. Burada organik tarım organik kimya organik kimyasallar demagojisine girmek dahi istemiyorum zira herkesi kendi bahçesinde kendi sebzesini yetiştirmesi gerektiği safsatasına, veya organik tarımla herkesi besler hale getirecek bir tarımın ekolojik ve ekonomik olamayacağını hepimiz bilinçaltında da olsa kabul edip telaffuz edesimiz yok. Burada biyolojik bağlamda “arsızın üremesi” fenomeni de beni ürküten bir gerçek. Bu konuya da çok kısa değinmek gerekir ise tarladaki ayrık otların ürünü nasıl sarabileceğini veya saracağını biliriz. Kultive bitkiler, ortama daha kolay adapte olan ve de hedefi sadece kendi soyunu idame etmekten öte bir gerçeği olmayan egoistik genlilerce bastırılır. Ekolojiye baskın çıkmasının bir ikinciye faydası yok. Korkarım ki etik olmasa da insanoğlunda da bu böyle. Kısacası bir de olaya bu taraftan bakarsak bana biraz da o iyidir sebzeyi sirkeli suyla yıkayın. Organik tarım yapalım ama hepimiz de bu tarımla beslenebilelim. Sigara içmeyin ama araba kullanıp egzoz gazı salınımına bir şey demeyin zira kimse bugün işine bisikleti ile gitmek istemiyor. Gibilerden bir sürü şey için kafa patlatmak da çok da anlamlı gelmiyor bana. Almanca bir laf ile bitireyim bu yazımı her zamanki gibi nedense ![]() “Man sollte die dinge so nehmen wie sie kommen, aber man sollte auch dafür sorgen dass die dinge so kommen wie man sie lieber nehmen möchte”. Meali: bazen olayları geldiği gibi kabul etmek gerekir, ancak yine de olayların istendiği gibi gelmesi için de bir şeyler yapmak gerekir. Kanseri kader gibi görebilirsek de elbetteki gözümüze sokulan gerçekleri görmezden gelmeyip bir şeyler de yapabiliriz. Ancak pek de kafaya takmamak bu konuda yapabileceğimiz en iyi şey gibi görünüyor. Saygılarımla *) rakamlar tabiri caiz ise şu anda işkembeden attım daha değişik statiksel rakamlar bulmak mümkün ise de fazla kurcalamadım. Bu bağlamda anlamı öne çıkartmak babında yazdım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Eğer bir elenmeden söz edilecekse, bilgi yosunu kişilerin en başta eleneceği kesin. Kimse kesin olarak akciğer kanseri olacağını bildiği asbestli gemi söküm işinde veya kot pantalon taşlama işinde çalışmak istemez.Ama bu bilgiden yoksun ise iş bulduğuna sevinir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Baldaş'a katıldığım tek nokta Nükleer Santral konusu. Bu santrallerin insan üzerindeki etkilerinin yanısıra doğaya etkilerinin yüzlerce yıl sürmesi doğanın yok olması demektir. Kısacık insan yaşı ile 4 milyar yıllık dünya yaşı kıyaslandığında doğayı korumak insan yaşını ve sayısını artırmaktan öncelikli bir konu, bana kalırsa. Biz insanlar yokken bu dünya vardı ve bizler birgün yok olduğumuzda dünya biraz başını dinlesin bari ![]() Bir fıkra. Temel ve Fadime aynı yaştaymış, Fadime'ye kaç yaşında ölmek istersin diye sormuşlar Fadime ''90'' demiş. Temel'e sormuşlar '91'' demiş. ' Neden 91 ?' diye sorduklarında; 'Bari bir yıl kafamı dinleyim ' demiş.... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Sayın preacox yazdıklarınız doğru da benim algılayışım kader boyutunu çok çok aştı. Hatta paranoya sınırlarında dolaşıyorum. Yani burada sosyal bir aktivite olsun diye çabalamıyorum. Kara veba gibi bir salgın var hiçkimse uyumasın demek istiyorum. Sayın denizakvaryumunun da dediği gibi herşeyi oluruna bırakamayız. Genel olarak insanların umursamazlığı hızlı tren yoluna çilingir sofrası kurmaya, yüksek gerilim hattında cambazlık yapmaya benzemeye başladı. Son bir yılda özel bir çaba harcamadan hatta hiç çaba harcamadan çevremden pek çok kişinin bu hastalığa yakalandığını öğrendim. Yahu hadi daha açık yazayım. Galiba santral kazasının etkisi şiddetli bir dalga şeklinde kendini gösterdi. Son bir yıl içinde çevremden üç yumurtalık kanseri, bir akciğer kanseri, iki meme kanseri, bir beyin tümörü, iki lösemi, bir cilt kanseri, bir kemik kanseri, bir bağırsak kanseri, bir tiroid kanseri ve sağda solda türünü bilemediğim nice haberi aldıktan sonra ki toplamda doktor olmadığıma ve çevremde de fazla sağlıkçı bulunmadığına göre 13 rakamı çevresi pek de geniş olmayan kendi halinde yaşayan birine göre fena sayılmaz. ŞÜKÜR Kİ UYANIK OLANLAR, ERKEN DAVRANANLAR TEDAVİ OLDULAR VE NORMAL YAŞAMA DÖNDÜLER. KANSER ZAMANINDA MÜDAHALE EDİLDİĞİNDE TEDAVİSİ MÜMKÜN OLAN BİR HASTALIKTIR. Çok üzgünüm ama konunun felsefi boyutunu tartışacak kadar dahi zamanımız kalmadı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
MANGAL YAKMAK NEDEN ZARARLIDIR ? ( Alıntıdır ) İlk olarak etin çok hızlı pişerek denetre olması. İkincisi ise etten düşen yağın kömürde yanarak okside olması ve bir şekilde tekrar ete yapışması. Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Necdet Üskent, yüksek ateşte pişen ette ortaya çıkan nitrozaminlerin kanserojen etki yarattığını söylüyor. Üskent 'bu tarz pişirme en fazla mide, kolon, yemek borusu kanserlerine neden oluyor. Etin beyaz ya da kırmızı olması kanserojen etki açısından fark etmiyor' diyor. Zaten biliyorsunuz ama hatırlayalım diye. Düzenleyen Baldaş : 24-10-2008 saat 15:46 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Ehem ehem şimdi Temel ve Fadime'yi sizlere anlatarak yeni bir polemik konusu yaratmayayım. Zaten ben tipik bir Fadimeyim, eşime de Temel diyebiliriz. İyi madem biraz da ben güldüreyim. Temel sokakta iki metre ağızlığa taktığı sigarayla dolaşıyormuş. " Hayrola Temel bu nedir ? " diye sormuşlar. " Doktorum sigaradan uzak duracaksın dedi " diye cevaplamış. ........... Temel yargılanmış ve idama mahkum edilmiş. Darağacına götürülürken söyleyecek son bir sözü olup olmadığı sorulmuş. " Bu bana iyi bir ders oldu " demiş. GIDALARIN HAZIRLANMASI İLE İLGİLİ KÜÇÜK BİR NOT: Arkadaşlar günümüzde taze meyve sebzeleri sadece haftada bir kurulan semt pazarlarından değil marketlerden hatta bakkallardan bile alabiliyoruz. Pişirdiğimiz sebze yemeklerini öğünlük olarak hazırlamamız gerekir. Mesela yarın akşam karnabahar pişirmeye ve salata yapmaya karar verdiniz. Bir gün öncesinden "tüketeceğiniz kadar sebzeyi" en tazelerinden gerektiği kadar satın alıp bir akşam önceden elma sirkesi kattığınız suda bekletip yıkayarak hazırlayabilirsiniz. Pişmiş gıdaların tüketimini ertesi güne bırakmayın. Buzdolabından çıkarıp tekrar ısıtıp tüketmeyin. Yemekleri hergün azıcık azıcık hazırlayın. Marketten azıcık domates almaktan utanıp çekinmeyin alışverişinizi öğünlük yapın. Üç tane domates, bir tane muz satın alma hakkınız her zaman vardır. Her zaman sebze meyvenin en tazesine ulaşmaya çalışın. Her gün azar azar alışveriş yapmanız, buzdolabınızda bekletip bozulan sebzeleri tüketmeye çalışmaktan her zaman için daha iyidir. Sindirim sistemi hastalıklarının temel nedeni tabi ki beslenme şekli ve gıdaların sağlıklı olup olmamasıdır. Bütün bunları kendi sebzesini üretemeyenler için hatırlıyoruz. Bahçesi olanlar için en taze ve temiz sebze meyvelere ulaşmak çocuk oyuncağı zaten... ![]() Düzenleyen Baldaş : 24-10-2008 saat 15:49 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Bu ürünü kahvaltınızdan eksik etmeyin Prostat, kolon ve akciğer kanserine karşı çok etkili... İngiliz bilim adamları reçel ve jöle yapımında kullanılan pektin maddesinin pek çok kanser türünün ilerlemesine engel olduğunu ortaya çıkardı. İngiliz Gıda Araştırması Enstitüsü’nün gerçekleştirdiği çalışmaya göre pektin, vücuda prostat, kolon ve akciğer kanser hücrelerini büyük oranda öldüren moleküler parçacacıklar salıyor. Pektin bu sayede kanserin vücutta ilerlemesine de engel oluyor. Uzmanlar bol şekerli olduğu için reçel ve jöle tüketiminde dikkatli olunması uyarısında da buluyor. Pektin’in ayva gibi bazı meyvelerde de bulunduğuna dikkat çekiliyor http://www.bugun.com.tr/haber_detay.asp?haberID=43411 ----------------------------- Elma, erik ve portakal bol miktarda pektin içerir. Kiraz, çilek gibi yumuşak meyvelerde pektin az bulunur. Ticari kullanımda pektin meyve kabuğu rendesi ya da meyva içeriğine sıcak su eklenerek elde edilir. Pektin sıcak suda erir ve etanol eklenerek jel olarak çökmesi sağlanır http://tr.wikipedia.org/wiki/Pektin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Pektini; reçelden çok, elma, ayva gibi meyvelerin şekersiz kompostosu ile tüketmek ya da başka uygulamalarını araştırmak, daha iyi olacak gibi geliyor bana. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Denizakvaryumu alıntıladığınız haberden anladığım kadarıyla pektin maddesi reçel yapımında kullanılan bir katkı maddesi ve aynı zamanda meyvelerin içerisinde doğal olarak da bulunan bir madde. Yanıldıysam düzeltebilirsiniz. Sayın Nevsune size tamamen katılıyorum. Anarşist hücrelerin şekerle beslendiği ve şekerin hastalığı azdırdığı ispatlanmış. Meyveleri oldukları halleriyle tüketmek en mantıklısı. Zaten piyasada satılan reçellerin meyve bakımından zengin olduğunu sanmıyorum. Başka uygulama olsa olsa dondurarak tüketmek olabilir. Mecbur kalmadıkça o yönteme de pek başvurmayalım bana sorarsanız. ( Böğürtlen vs. bazen pasta yaparken kullanmak için buzluğa konuyor ) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Eski bir Anadolu tarifinden çağdaş lezzete Doğa Bitkisel Ürünler'in özel bir Anadolu tarifine sadık kalarak 15 yıldır ürettiği şeker ilavesiz ve katkısız marmelatları, Kuşburnu, Ahududu, Böğürtlen ve Kızılcık seçenekleri ile yüzde yüz meyveden doğal tekniklerle üretiliyor. Doğa Bitkisel Ürünler'in katkısız marmelatları, özellikle şekere duyarlı olanların ve diyet yapanların yanı sıra çocuklar ve yaşlılar için de sağlıklı ve lezzetli bir seçenek oluşturuyor. Doğa Bitkisel Ürünler, katkısız marmaletlarını dünyada gıda ithalatında en titiz ülke olarak bilinen Japonya'ya dahi ihraç ediyor. Şeker ya da herhangi bir yapay tatlandırıcı içermez. Şeker şokuna neden olmaz. Koruyucu madde içermez. Jelleştirici, renklendirici, kıvam arttırıcı içermez. Yalnızca taze meyve karışımlarından oluşur. Doğal İçeriğinde hiçbir yapay katkı maddesi bulunmadığı halde bozulmadan çok uzun süre tazeliğini koruyabiliyor. Daha az kalori Doğa Bitkisel Ürünler'in Şeker İlavesiz ve Katkısız Marmelatları, meyvelerin doğal şekeri dışında başka bir şeker (sakkaroz) ya da herhangi bir yapay tatlandırıcı içermiyor. http://www.doga.com/tr/pro_4.asp |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|