Konu: Kanser
View Single Post
Eski 12-10-2008, 12:54   #56
Baldaş
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-06-2007
Teşekkürler Malina eklediğin bilgiler için

Arkadaşlar mutfakta kullandığınız ağaçtan yapılmış kaşık kepçe vb gibi araç gereçlerden bir an önce kurtulun. Ya atın ya da başka işlerde kullanın ( Toprak çapalayın vs. ). Tahta kaşıkları diğer mutfak aletleri gibi deterjanla yıkadığınız zaman bir miktar da olsa emme özelliği var. Bulaşık makinesine yıkanması için koymayın. Daha sonra onları yemek pişirirken karıştırırken kullanıyoruz. Hatta dalgınlıkla pişen yemeğin içinde bırakıyoruz. Dikkat etmek gerekir...
Yapılan araştırmalara göre meme ve prostat kanserine neden olan en önemli faktörlerden biri de vücuda dışarıdan suni olarak alınan hormonlar. Sebze meyvelerin daha hızlı olgunlaşması için kullanılan hormonlar insan vücudunda zamanla birikiyor. Altı yedi yaşındaki kız çocuklarının erken dönemde ergenliğe girme şikayetiyle hastanelere getirildiği; adet görmeye başladıkları belirtiliyor.
Uzakdoğulu kadınların meme kanseri oranlarının düşük olduğu tespit edilmiş ve bunun nedeni olarak soya fasulyesini çok tükettikleri fikri ortaya atılmış. Amerikadaki kadınların rahim ağzı kanserinden ölüm oranı oldukça düşük. Sebep, düzenli olarak pap-smear testi yaptırmanın zorunlu olması. Ben vatandaşım, Halk Sağlığı Uzmanı değilim. Vatandaş bu bilgiye bir şekilde ulaşıyor da Sağlık Bakanlığı ne yapıyor merak ediyorum?
Sebzelerinizi elinizden geldiğince kendiniz üretmeye çalışın. Çürük çarık ekşi de olsa meyveleri kendi bahçenizden yeyin.
Sayın Praecox biyokimya konusunda bizden kat kat fazla bilgili olduğunuz ve her konuda bizden daha deneyimli görmüş geçirmiş biri olduğunuzu biliyoruz. Problemin kaynağı doğru dürüst muhatap bulamamamızdır. Sorumlular ve profesörler ortaya çıkıp açıklama yapmadığı sürece bilgi açlığımızı bir şekilde gidermeye çalışıyoruz. Beynimizi ne kadar açarsak açalım her birimiz birer labaratuvar kuramayacağımıza göre bir bilgi vericiye ihtiyacımız var. ( Bu yazdıklarımı tartışma olarak algılamayın "bizim kabahatimiz yok ki" demek istiyorum )

Baldaş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön