![]() |
|
|
Anket Sonuçlarını Göster: Yerden Isıtmamı Petek mi daha verimli? (Anket) | |||
Yerden ısıtma daha verimli. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
86 | 79.63% |
Petekle ısıtma daha verimli. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
22 | 20.37% |
Oy Verenler: 108. Bu ankete oy veremezsiniz |
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2011
|
Alıntı:
Benim bildiğim; Boru içinden boru geçiriliyor. Patlak, kireçlenme..vs. nedenlerden ötürü. Ve bir arkadaşımın evine döşenirken de gördüm, aynen elektrik hattı çeker gibi; boru içinde ikinci bir boru... Ama ilgili videoda böyle bir durum farkedemedim, belkide ilk aşaması idi... Saygılarımla lütfen. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Kendim apartmanda oturuyorum ve binamız alttan ısıtmalı ve merkezi sistem kömürlü . Yer döşemeleri ise fayans. Kömürlü olması nedeniyle su ısısının 50-60 lara rahat çıktığını düşünüyorum. Bazen evde sıcaktan duramıyoruz. Binada yalıtım yokken yaklaşık olarak 1000 TL ye yakın yakıt parası ödüyorduk. Geçen yıl yalıtım yapıldı ve kışın bir çok kömürümüz depoda kaldı. Bu sene için 450 TL kömür parası ödedim apartmana. Kısaca 20 dairelik apartmanda alttan ısıtmadan biz ve diğer komşular memnun yalıtım yapıldı çok daha iyi oldu neredeyse yarıya yakın tasarruf sağlandı. Astım konusunda ise Isının aşırı yükselmesi durumunda da eşim benim astım hastası çok çok etkilenmedi. Doğalgazlı binalarda bunun çok daha sıkıntısız olacağını düşünüyorum. Halı kilim söylemleri ise tamamen asılsız. Hele hele kışın sıcak yerlere ayakla basmanın keyfide bir ayrı oluyor. Ben yerden ısıtmanın, şu anda oturduğum 20 dairelik apartmana verdiği randımanı 2 katlı müstakil evde de vereceğine inanayım yerden ısıtmayı tek geçerim her konuda. Gönlüm her zaman yerden ısıtmada. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Alıntı:
Binada önlenemeyen ısı köprüleri varsa (temel, dış duvarlar, tavan, pencereler, pencere altı mermerler vs.) yerden ısıtmanın binaya yüklediği enerji bu köprülerden kaybedilir. Bu sebeple ne kadar az ısı köprüsü, o kadar az kayıp, o kadar çok tasarruf ve konfor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-10-2011
|
Alıntı:
Mermer denizlik ısı köprüsü oluşturur, bundan dolayı binalarda ısı kayıpları meydana gelmekte. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|