agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Daha İyi Bir Yaşam İçin
(https)

Anket Sonuçlarını Göster: Yerden Isıtmamı Petek mi daha verimli? (Anket)
Yerden ısıtma daha verimli. 86 79.63%
Petekle ısıtma daha verimli. 22 20.37%
Oy Verenler: 108. Bu ankete oy veremezsiniz

Beğeni Düzeni113Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 27-01-2013, 00:18   #1
Ağaçsever

Alp Er's Avatar

Giriş Tarihi: 10-01-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ardacan2000 Mesajı Göster
Yerden ısıtma hem sağlıklı hem ucuz hemde daha konforlu. Sıcak zemine basmanın mutluluğunu kaybedince anlıyorsunuz. Şimdiki evim petek ile ısınıyor ve hiç hoşuma gitmiyor.
Sonuna kadar katılıyorum tabandan ısınmak çok rahat. Bence anam babam sobadan sonra en güzel ısınma tabandan ısınma.
Arkadaşım 2 sene kaldı o evde. Bekar olduğu halde 2 haftada bir temizlik yapabiliyordu. Bu durumda bile sağlık problemi yaşamadı. Sanırım bu biraz da bünyetik bir durum.

Alp Er Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-01-2013, 15:55   #2
Ağaç Dostu

prıtt's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster

Dolayısıyla, müstakil bir evi daha planlarken nasıl ısınacağına da karar vermek gerekir ki, inşaat ve alt yapı ona göre oluşturulabilsin.

Not: İster petek, ister yerden ısıtma, katı yakıtlı bir kazanın ikide bir söndürülüp yakılması gibi bir şey olmamalıdır.
Evet iştem tam da benim düşündüğüm şey aslında. Kendi arsam var ve en az 1-2 yıl gibi bir süre zarfında ev yapabilecek durumda değilim ama bahsettiğiniz gibi bunun önceden planlanması gerektiğini düşünüyorum o yüzden bu araştırmayı yapıyorum.

Peki bu katı yakıt kazanları var mesela 2 dairelik bir ev için yaklaşık 40.000 Kcal'lik aceba bunlar kömürle yakıldığı zaman çok çok bir yakıt masrafı getirirmi. Alttan ısıtmada doğalgaz olduğu zaman derece düşürme yapılabilir ama kömürde böyle bir şey yok sanırım. Devamlı olarak kömür yanması gerekecek çünkü kömürde ayar düşürme gibi bir durum olmayacak.

Aslında benim çekincelerim bu sistem güzel ve avantajlı olabilir. Ama iş müstakil ve küçük olunca aşırı yakıt tüketimi olurmu.Esas beni düşündüren bu durum. Mesela doğalgaz hala gelmedi doğalgazda belki sıkıntı olmaz ama kömürde günlük 3-4 torba kömür yakarsam bu işin hiç bir cazibesi kalmıyorm benim açımdan.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Alp Er Mesajı Göster
Sonuna kadar katılıyorum tabandan ısınmak çok rahat. Bence anam babam sobadan sonra en güzel ısınma tabandan ısınma.
Arkadaşım 2 sene kaldı o evde. Bekar olduğu halde 2 haftada bir temizlik yapabiliyordu. Bu durumda bile sağlık problemi yaşamadı. Sanırım bu biraz da bünyetik bir durum.
Benimde tanıdığım kişiler var hatta 16-17 senedir alttan ısıtmalı kalorifer sistemiyle ısınıyorlar. Bende sağlık açıısndan sıkıntı olacağını düşünmüyorum aksine ayakların sıcak tutulması gerektiğini düşünüyorum.

YeniBON ve uyap beğendi.
prıtt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-01-2013, 16:29   #3
Ağaç Dostu

incii's Avatar

Giriş Tarihi: 17-05-2012
Bizim yakit dogal gaz oldugu icin sizin kömür yakit konuda birsey diyemem ama bizim evde her ikiside var. Sürekli ayaklarimin sicak olmasindan ve dolasiyla kan dolasimindan rahatsiz oldugum icin sadece giris odalari, banyo, mutfak ve keler gibi kisaca tüm fayans dösenmis odalar yerden isinmali.
Petekleri de oturma, cocuk ve yatak odasi gibi tüm parke dösenmis odalara yaptirdik. Biz cok memnunuz....

incii Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025