agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Daha İyi Bir Yaşam İçin
(https)

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 30-10-2009, 09:17   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 19-04-2007
Galeri: 225
I love Nuclear

I love Nuclear
imza kampanyası

Name:  greenpeace.gif
Views: 5479
Size:  20.2 KB

Sayın Bakanlar Kurulu,

Nükleer enerji geçen 60 yılında hiçbir sorununa bir çözüm bulamadı. Güvenlik açıklarından, atık sorununa, artan maliyet ve inşaat sürelerine kadar pek çok konuda harcanan milyarlarca dolara rağmen nükleer enerji dünyamızın en kirli ve en riskli enerji üretim kaynağı olmaya devam ediyor. Aslında çoktan 20. yy'ın işe yaramaz teknolojileri arasında yerini alması gerekirken birileri bize tekrar tekrar nükleer enerjiyi yeni, güvenli ve temiz bir enerji kaynağı olarak tanıtmaya çalışıyor.

Ancak biz nükleer enerjiyi zaten Çernobil'den, her yıl Sibirya'ya gönderilmek zorunda kalınan çözümsüz radyoaktif atıklarından, dünya üzerinde 20 yıldır uzun süredir tamamlanamayan ve çok büyük ihtimalle harcanan milyarlara rağmen tamamlanamayacak 12 reaktörden zaten biliyoruz. Şunu da biliyoruz ki Türkiye'de bir nükleer santral kurulursa, bu bize rağmen, çocuklarımızın ve gelecek kuşakların hayatlarını riske atarak ve de bizim ceplerimizden karşılanarak yapılacak.

Ben nükleer enerjiye karşıyım ve karşı çıkmak için de hem kendi hem de gezegenimiz adına pekçok nedenim var. Vaaddettiği hiçbirşeyi karşılamayan bu kirli, tehlikeli ve pahalı teknolojiyi finanse etmek istemiyorum. Ülkemde nükleer endüstrisinin yalanlarını dile getiren devlet yetkilileri, nükleer enerjinin faydalarını sıralayan eski kafalı bürokratlar görmek istemiyorum.
Dünya değişiyor, siz de değişin.

hassoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025