Gelişmiş dediğimiz ülkeler şu an temiz enerji diye propagandalar yapıyorlar. Hatta tüm dünyada politikacılar, temiz enerji, silahlanma karşıtı, savaş karşıtı sözlerle siyasi yarışlara katılıyorlar ve nükleer enerjinin en yaygın kullanıldığı alanlardan biride silah sanayisidir. Neden acaba?
Biz akıllı insan oğulları şu an yaptığımız hertürlü katliamlarla, gelişme adı altında Dünyamızın sonunu hazırlamaktayız ki buna "yok herşey güllük gülüstanlık" kim diyebilir ki?
Biz zavalı gelişmekte olan bir ülkeyiz ve gelişmeliyiz. Peki o zaman gelişmiş olan ülkelerde ekonomik kriz niye . Ayrıca eskimiş teknolojileri için herzaman bizim gibi gelişmeye can atan ülkeler var, piyasaları herzaman bulunur. Bunu birtek ben bilmiyorum. Hepimiz biliyoruz.
Ben hiçte o gelişmiş ülkelerin hayırlı şeyler yaptığına inanamıyorum. Bakınız tarih kitaplarımıza, sömürgecilikle dolu. Nükleer Gelişme değilidir ki bir çok ülke bundan vazgeçti.
Hele hele bize hiç bir faydası yok. Bizim güneş enerjimiz olmalı, kelebekler gibi uçuşan rüzgar santrallerine ihtiyacımız var. Güç bana göre budur. Bizim gücümüz zaten mevcut, yeterki kullanmayı bilelim. Bence gelişme tüketme değildir. Bize emanet edilen yer küreyi biz evlatlarımızdan ödünç aldık.
Nükleer santralinde çalışan nükleer mühendisi ki santralin güvenliğinden sorumlu, yaşıyorsa allah uzun ömür versin çok iyi bir nükleer karşıtı cilt kanseri bir dostumuzdu. Keşke herkese onun teknik söylemlerini bulabilsemde burada yayınlayabilsem sevgili arkadaşlar.
Bir profesyonelin ağzından bunları işitmek, gerçekten çok ürkütücü. Gelişmiş ülkelerde bu konuda ciddi eğitim almıştı. Söylediği tekşey; NÜKLEER SANTRALLER ASLA GÜVENLİ DEĞİLDİR, OLMAYACAKTIR. demişti hep. Kendiyle son derece barışık bir insandı, kanser olmadan önce bu yola başvurmuştu. Yolunda kişisel yürümedi, ki yürüseydi bile haklıydı.
Şimdi ilk işim kitaplarımı ve dergilerimi talan etmek olacak, o söylemleri yazılı bulursam çok iyi olur. Burda; bizi yıllardır nasıl kandıklarını yazmalayım.
Sevgiyle kalın