![]() |
SN. Lilium Gokhan07 ve diğer arkadaşlar yaptığım sulama ve gübreleme uygulamalarını yazıyorum fotoğraflarını paylaştığım kuruyan fidelerim içinyorumlarınızı bekliyorum.
ekimden önce taban gübresi verildi 3. ayda damlama ile hümik asit erildi 1 sulama 4. ayda damlama ile drt tarım yosun verildi 1 sulama 5. ayda damlama ile EMA verildi 1 sulama 6.ayda damlama ile peters 20 20 20 te 2.sulama toplamda 5 sulama yapıldı. Arazin uzun kenarı dereye 25 mt mesafede diğer tarafına da drenaj için 1 mt derinliğinde boydan boya kanal açıldı. Toprak yapısı kumlu bir toprak. su göllenmesi mümkün değil bu sene yağan yağmurlardan 1 gün sonra bile rahat rahat arazide yürümek mümkün oldu |
Alıntı:
|
ben kaman cevizine yönelcem o zaman, ncp1963 nickli abi chandler,fernor,fernette öneriyordu şimdi sen böyle söyleyince iş değişti tekrar.
|
Bu sene kaman da zarar gördü. Bu sene bir çok çeşit zarar gördü. Geç açan çeşitler önemli ama geç açan kadar erken uyuyan çeşitler bulmak lazım.
Bana göre yerli cevizlerin lezzetleri yabancı çeşitlerden çok daha güzel. Keşke verimi yüksek, geç açan ve erken yaprak döken yerli bir çeşit bulabilsek. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
siz fidan aldığınız yerden fidan alan tanıdığınız veya aynı fidancıdan fidan almış ulaşabileceğiniz birileri varsa onlara ulaşıp aynı sorunun olup olmadığını bir araştırın büyük ihtimalle hastalık bulaşık fidan satan bir yerden fidan aldınız.. eski orman alanına dikim yaptıysanız hastalık ormandan kalma olabilir.. sınırınız orman alını ise yine bu durum olabilir |
Sayın esen-akasya,
Aynı hastalık bende de var Ve mücadelesi zor bir hastalık. Sizde ki gibi kuruma olmadı fakat 10-15 cm olup gelişmeleri durdu. Bende bazı fidanlarımı söktüm ve kökler çürümüştü. Necip bey'inde söylediği gibi kök çürüklüğü hastalığı. Yaklaşık 10 fidanda bu belirtiler mevcut. Bahçeden sökülen ağaçların çoğunun kökü sağlıksızdı sanırım onlardan bulaştı. |
Sayın gökhan07
Benim fidelerimin bir kismida 10-15 cm büyüdü durdu. Peki bu hastalik olduğundan nasıl emin olacağız. |
Alıntı:
Bende bugün gidip diğer yavaş gelişen fidanların köklerini inceleyeceğim, daha önceki baktıklarımda sizde ki gibi beyaz küfler yoktu ve şuan için yaprakları hala yeşil henüz kuruma başlamadı. Benim bilgim dışında bu sene 2-3 kez fazladan sulamada yapıldı inşallah sebebi budur yoksa tedavisi çok zor ve bulaşıcı bir hastalık. |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Köklerinde sorun olduğunu gördüğüm fidan. Kök çalışması hiç olmamış. Gövdelerinde herhangi bir sorun yok.
Eklenti 506075 Diğerleri gayet sağlıklı görünüyor ve güzel büyüyorlar. Eklenti 506076 Eklenti 506077 |
Altay ceviz
1 Eklenti(ler)
en sonunda devletin kurumları uyanmış...
|
Demek o yüzden reklamda adını celtir diye değiştirdi uyanıklar.... :-)
|
dünyanın tanıdığı ceviz celtiri bir biz bilmiyormuşuz bu ne cahilliktir.
|
çetlır var bir de :)
|
Alıntı:
Bu bir pazarlama taktiği, halbuki 4 ü de aynı cins fidan. Satın alan ileride nasıl anlayacak zaten o zamana kadar Üsküdar'ı geçmiş olacaklar. |
Arkadaşlar bugün itibariyle 250 ml pırhana adlı mikrabiyal gübre elime ulaştı.Daha önce kullanan tecrübeli arkadaşlar vardı forumda.
Bu yıl diktiğim 10 adet ceviz fidanına uygulayacağım, fidan başı kaç cc uygulamam gerektiği konusunda bir bilgiye ulaşamadım bilgisi olan arkadaşların katkısını bekliyorum.saygılar. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
1. yaşlı fidana 50 ml 2. yaşlı fidana 100 ml olarak tavsiye ediliyor. toprak ve su adlı sitenin müşteri hizmetleri bana bu şekilde tavsiye ettiler. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Kanala toprağı doldurmanız ile fidanları ekme süresi arası ne kadardır. |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
Dikim yaparken yaptığım işlemler 1,5 mt 15, mt fidan kuyusu kazdım çevredeki iyi toprağı ve keçi gübresini karıştırıp çukura doldurdum ve hemen fidanın altına taban gübresi koyup ektim hiç beklemedim. Fidan çukurlarını açarken hava yağmıyordu fakat fidanları ekerken yağış vardı. Yeni söktüğüm fidanların fotoğraflarını koyuyorum. Aşının altındaki tomurcuklanmaya dikkatinizi çekmek istiyorum. |
Sn. Esen_akasya benzer sorunlarla geçen sene diktiğim fidanlarda ben de karşılaştım. Ancak benim fidanlar kurumadıysa da hiç gelişmedi 10 15 cm incecik sürgün yaptı öylece kaldı. Ben de geçtiğimiz kış 500 fidanın 50 tanesini değiştirdim o yüzden. Sökmeye kıyamadıklarımda bu sene de pek hayır yok hala çok yavaş gelişiyor. Sizin fidanlarınızda da kök çalışması hiç olmamış sanırım aynı dertle karşılaşmışsınız.
Aşı altından ise fidan bünyesindeki son suyla yaşamaya çalışmış ancak yetmeyince de kurumuş. |
Eğer benim fidanlardaki sorunla aynı soruna sahipseniz diğer fidanlarınız da kurumadıysa da büyük ihtimal iyi gelişmeyecek. Kuruyan bir fidanı ziraat ürünleri satan bir yere gösterirseniz size büyük ihtimal köklendirici olarak hümik asit ve fosforlu gübre önerecek.
|
Selami bayrak`in dediği gibi yapay sırta dikim için ne düşünüyorsunuz? Faydası ve zararları ne olabilir arkadaşlar?
|
Alıntı:
Fotoğraflar fidanların ekerken sağlam olduğunu gösteriyor su kesmesiyle kök kanseri oluşturmuşsunuz dolayısıyla fidanların kökleri çürümüş, sağlam olduklarını patlayan kökler gösteriyor yani fidan ben ölmek istemiyorum yaşamak istiyorum diyor, siz suyu basıp yaşatmak istemekle onun yaşamına son veriyorsunuz. Bu evreden sonra çok yapacak bir şey yok, bu gibi fidanlar filiz verse de ilerleme gelişme kaydedemezler. Yenisiyle değiştirmenizi öneririm. |
Alıntı:
|
fidanların çoğunun durumu iyi. sıkıntı olan fidanlarında bazıları yeniden patlamaya başladı. bir fidanda yeni dişi çiçek açmış üzerinde 4 adet ceviz var.
http://www.hizliresimyukle.com/image.../08/1c6008.jpg http://www.hizliresimyukle.com/image.../08/21aaa2.jpg http://www.hizliresimyukle.com/image.../08/38e5f2.jpg http://www.hizliresimyukle.com/image.../08/45a38a.jpg |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:20. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025