![]() |
Alıntı:
|
chandler hani geç uyanırdı da soğuğa dayanıklı olurdu, kafam karıştı şimdi?
Birde şu dondan sonra tekrar sürgünlenen cevizleri terbiye etmek büyük dert bana göre, heleki cevizler ilkbahar zamanı terbiye edilmeyince :( |
Alıntı:
|
ağaçlar büyük abi, 10 senelik var aşağı yukarı ama iyi budanma ve şekil budaması yapılmayınca dengesiz büyümüş.
|
sayın lilium
bakırlı ilaçlara bir örnek verirseniz (ilaç ismi) sevinirim.teşekkürler. |
|
Sayfa 72 ye kadar geldik şükür...
Kayseri ve ilçelerinde çetnır diken var mı arkadaşlar? Rakimi ile yazarsanız sevinirim... Bende 22 dönüm bir yer aldım sivas yolunda. Rakimi 1283 m... suyu bekliyorum... |
sayın lilium bu yıl 4. yaşlarını tamamlıyacak olan ceviz bahçeme cuma günü gittim ve bazı sürgünlerin yaklaşık 1 m olduğunu gördüm .Bende bu sürgünlerin en uç kısmından taze olan yerlerden elimin ucuyla kırdım .Kendimce daha fazla uzamasın yan dal oluştursun die ..! Acaba yanlışmı ? doğrumu ? yaptığımı bilmiyorum .Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim saugılar
|
Alıntı:
Böyle dinç gelişen fidanları haziran ayı sonuna kadar uç alımı yapabilirsiniz yapmamak daha doğru fakat dalı kaybetmektense uç alımı yaparak hem dalı korumuş oluyoruz hem meyva gözü dallarını hazırlamış oluyoruz, Yalnız buraya bir şey ilave edeyim bu tür yani 3-4 yaşlarındaki ağaçlara aşırı sürgünden dolayı yan dallara müdahale edilirken liderlere mümkünse müdahale etmeyiniz. |
1 Eklenti(ler)
Bol yağmurlu ve serin geçen bir bahar dönemi geçirdik. Özellikle yabancı ot ile mücadele ve mantari hastalıklara karşı ilaçlamada çok zorlandık. Bugün itibariyle Güneşli ve sıcacık bir güne uyanınca, hem uzun bir yürüyüş yaptım, hem de bahçelerde tamamlamayı unuttuğum bir iş var mı diye gözden geçirdim.
|
Çok güzel sayın formullaone, bahçemin 3-4-5 li yaşlarını hatırlattınız bahçe tertemiz gövdeler kireçli, filiz çalışması çok güzel ağaçlar keyifli böyle olunca dolayısıyla siz keyiflisiniz eh daha ne olsun.
Bu evrede bu filizlere iyi bakmak lazım bilhassa liderlere bu evrelerde rüzgarlardan yaprak ağırlığından dallar dönüp burkulabiliyor, Meyvaların hepsini kopardınız mı? komarmasaydınız bu evreden sonra bir kaç meyva olması ağaçın dinçliğinide alıp haddinden fazla sürgün vermesine de fayda sağlıyor. Her şey gönlünce olsun. |
Alıntı:
Filiz gelişimi havanın ısınmasıyla birlikte iyice hızlandı. Bazılarında aşırı uzamalar olacak ancak yaz budamasını pek uygun görmediğim için sürgünleri serbest bırakacağım. Aşırı uzamanın bir zararı da, patlayan gözlerin meyve gözü olarak kalmayıp uzun dalllara dönüşmesi. Bu uzun dalları ( Yan ana dallar üzerindeki yardımcı dalları ) Mart ayında tekrar geriye doğru kısaltmak gerekecek. |
Çok güzel sayın formullaone Maşallah bahçeniz çok temiz yabacı otla mücadeleniz çok başarılı bu arada sulama sisteminiz nasıl damalama veya başka şey görmedim sonradanmı döşeyeceksiniz ben damlama borularından dolayı toprak işlemede sıkıntılar yaşıyorum
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Bu sene fidanlar 2. yılını doldurdu ve gelişmelerinden memnunum. 2 fidan gövdesinde kurd delik açarak hemen hemen gövdenin yarısına zarar vermiş, deliğe tel sokarak temizledim ve aşı macunu ile kapattım ve durum şimdilik iyi. Bahçedeki otlar büyük bir dert, her tarafı boyumca ot olmuştu, önce otları biçtim ardından fidan diplerini köklere zarar vermeyecek derinlikte bel küreği ile 2 m çapında belledim ve aralarını pulluk ile sürdürdüm.
Eklenti 504300 Eklenti 504301 Eklenti 504302 |
sana da helal olsun abi zorluklar bana vız gelir demişsin resmen :D otlar makine ile mi biçildi? Bellemeyi de 2 metre çapında yaptıysan baya uğraşmıssın abi, kaç ağaç var?
|
Alıntı:
Hepimizin bildiği bir bir ata sözü misali "bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur". |
Alıntı:
|
Merhabalar, bu aylarda hangi gubreleri kullanmak dogru olur (azotlu gubre sakincasi varmidir?) ve fidan basi nekadar katmaliyiz damlamaya. Ayrica piyasada peletli tavuk gubreleri satiliyor cuvallar halinde. Ben birer ikiser avuc serptim iz dusumlerine bi sakincasi olurmu.?
|
Zor bi soru degildi ama.. belkide kimse gubre kullanmiyodur hayra yormak lazim :)
|
Alıntı:
Fermantasyonlu tavuk gübresi sonbaharda atılması daha uygun olur, miktarı fazla olmamalı. |
5 Eklenti(ler)
Arkadaşlar; Bu sene şubat ayında 350 adet chandler cinsi çıplak kök fidan ektim. 100 tanesi aşağıdaki resimde görüleceği gibi kurudu ve köklerinde küfler oluştu. bu kurumalar bahçenin farklı farklı bölgelerinde görüldü sebebi ne olabilir. ayrıca kurumayan ama kurumak üzere olan fideler için ne yapabilirim.
diğer fidelerimin gelişimi ise çok güzel. Budaması aşı üzerinden 4-5 göz üstünden yapıldı. |
Farlı dediğiniz bölgelerde duran göllenen su oluyor mu?
|
Alıntı:
|
Köklerin hiç hareket ortamı bulmadığı kesin zaten verdiği sürgünden belli oluyor benim hatalar konusunda ilk elemek istediğim kış ve duran su ya da üç dört günde birmi sulandı bunlara yanıt alabilirsem diğer faktörleri düşüneceğiz.
|
Sayın esen-akasya, forumu gezerken size yazmış olduğum bir mesaj dikkatimi çekti, su konusuyla ilgili küçük uyarı niteliğinde bir mesaj yazmışım.
Alıntı:
|
.bu sene chendner ve fernorları 30 marttan önce budadım.budarken en ufak bir don zararı yoktu.hatta benden kalem alıp aşı yapanların aşıları bile tuttu.30 marttaki donda kol ve bilek kalınlığında ki ağaçlarımdan 10 15 tanesi kurudu ve birçoğununda yandalları kurudu.cumartesi günü 5 tanesini dipten kesmek zorunda kaldım.bazı ağaçlarda hiç don zararı yokken bazılarında neden böyle aşırı etkilenme oldu birtürlü anlayamadım aynı sıradaki ağaçlardan biri dibine kadar kurudu ve birinde hiçbirşey yok.size böyle bir şikayet geldimi **** bir duyum aldınızmı.ayrıca erken budama dona karşı hassasiyet yaratırmı.
|
BANAZ 1979 mesaj atamıyorum mesaj alımın kapalı.
|
Ve bitti... hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim... isimlerini tek tek yazmak isterdim ama tabletten ancak bu kadar yazabiliyorum....
Iki sene sonra kuracağım bahçede beni ne bekliyor görmedim ama beni neyin beklediğini biliyorum. |
Alıntı:
Şahsen abi bizde de öyle dikkat ettim daha çok kendini kurtarmış atmış ağaçlara hiç dokunmadı. Hepsi de yerli çeşitler ama misal 2 ağacımız çok iyi... hiç soğuk dalı yok. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:21. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025