agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Ceviz (https://www.agaclar.net/forum/ceviz/)
-   -   Ceviz (Juglans) Yetiştiriciliği (https://www.agaclar.net/forum/ceviz/5289.htm)

eko35 20-04-2013 17:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ncp1963 (Mesaj 1141844)
selamlar cevizleri alırsanız daha iyi olur. meyva beslemeye uğraştırmayın fidanı.

fidanlarınız kışı bahçenizde geçirmiş normal olanı diğer chandlerlerinizle aynı zamanda açması.. hani serada kışlayıp bahçenize taşınmış olsa tamam erken açması normal denir.. kışı bahçenizde geçiren fidanın erken açması hayra alamet değil gibi.. mutlaka bu türden sorunlar yaşayan arkadaşlarımız olmuştur yaşadıklarını yazarlarsa doğru olanı öğrenmiş oluruz..

selam ncp1963 kardeşim ilgin için teşekkür ederim.sabırla bekliyeceğim,varsa aynı sorunu yaşayan arkadaşları.

eko35 20-04-2013 17:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi formullaone (Mesaj 1141856)
Evet haklısınız,chandlerın bu kadar erken açması pek içime sinmedi benimde.Bizim bahçemizdeki chandlerların %90 ı açtı ve 5 cm kadar uzadılar.Bu da son bir haftada oldu.Yani bir ay önce hiç açan chandler olmadı.Umarım fidanlarınız ismine doğrudur.Benim 250 kadar bademim ismine doğru çıkmadı ve aşı ile kadameli olarak değiştiricem.Kimseye güvenim yok bu konuda.

selamlar kardeşim bademlerde aynı sorunu bende yaşadım balıkesir'den aldığım 130 fidanın hepsi ismine dönük çıktı ama 60 tane eksik geldi ödemişten aldım hiçbiri ismine dönük çıkmadı o çeşitlerin ne olduğunuda bilmiyorum ağaçların dalları gökyüzüne doğru dikine gidiyor aldığım yeri aradım kalem alırken yanlışlık olmuş özür dileriz yapacak birşeyimiz yok dediler ve çeşidin ismini kendileride bilmiyor bana nonpareil diye satmışlardı.chandler'lar erken uyandı ama en azından birkarış fidanlarda ceviz var buda chandler olma olasılığını artırıyor.

ncp1963 20-04-2013 17:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eko35 (Mesaj 1142050)
selamlar kardeşim bademlerde aynı sorunu bende yaşadım balıkesir'den aldığım 130 fidanın hepsi ismine dönük çıktı ama 60 tane eksik geldi ödemişten aldım hiçbiri ismine dönük çıkmadı o çeşitlerin ne olduğunuda bilmiyorum ağaçların dalları gökyüzüne doğru dikine gidiyor aldığım yeri aradım kalem alırken yanlışlık olmuş özür dileriz yapacak birşeyimiz yok dediler ve çeşidin ismini kendileride bilmiyor bana nonpareil diye satmışlardı.chandler'lar erken uyandı ama en azından birkarış fidanlarda ceviz var buda chandler olma olasılığını artırıyor.

sayın eko35

fidanda ceviz olması chandler olduğuna delalet değildir..

meyva veren yetişkin hangi ceviz ağacından aşı kalemi alsanız, yaptığınız aşıda aynı meyvayı görürsünüz..

en güzel tespiti fidanların uyanma tarihi ile yapabilirsiniz.. çevrenizdeki yerli eski yaşlı ağaçlarla aynı tarihte uyanan fidan ne chandler, ne fernor, ne fernette olabilir.

musculus 20-04-2013 18:35

Ceviz konusunda hüküm verilirken resimli,belgeli yazılırsa yeni ceviz ekecek arkadaşlara daha güzel yol gösterilmiş olur. Hakkında bilgi ve tecrübe sahibi olmadığımız konuları lütfen paylaşmayalım bu forumda. Oldukça çok kişinin okuduğu ve birşeyler öğrenmek istediği yer bu form.

bozy 20-04-2013 21:49

Bir tablo var ceviz çeşitlerinin yapraklanma tarihleri ve erkek dişi çiçeklenme burada da chandlerin daha erken yapraklandıgını görüyoruz .. yapraklanma başka bişey çiçeklenme başka bişey... tabloda chandlerin yapraklanma tarihi 10 nisan olarak gözüküyor tabi bu yöreye göre degişir.. fernor fernette bundan bir hafta on gün sonra diye gösterilmiş..
Cevremizdeki yabani çeşitlerin de geç yapraklanan bir çeşit olmadıgı nasıl anlaşılacak bence yanıltıcı olabilir bu da..
Meyve olması chandler olması demek degil ancak ilk sene hadi neyse de ikinci sene de meyve yoksa bu chandler degil demek.. Ben de de ikinci yılında meyve göstermeyenler var ... Ben daha ziyade agacın yerine alışmasına ve gelişimine bakıyorum nasıl olsa saglam bir agacı istedigimiz cinse sonradan aşılayabilriz..
30 cm boyunda yeni dikilen bir fidanda meyve görmek inanılmaz bir duygu gercekten ancak kesinlikle bu meyveler kopartılmalı yoksa seneye de 30 cm fidanlarınız olur hatta kuruyabılır bile.. Bence en önemli şey ilk tıllarda saglıklı ve güçlü fidanlar yetiştirmek sonuçta gerçek chandler olsa bile belki yöreye uyum saglamayacak ve yıne başka çeşitlere aşılamak zorunda kalacagız...

bozy 20-04-2013 21:55

Sayın musculus haklısınız ben de bunu defalarca yazmıştım ..
Bu arada chandler geç yapraklanıyor dolayısıyla kışa kendini hazırlayamıyor bu yüzden donuyor ise bundan daha da geç yapraklanan fernor ve fernette nasıl oluyor da karasal iklime uyum saglıyor biri bana açıklayabilir mi bunu düşünüyorum bir haftadır....

eko35 20-04-2013 22:37

[QUOTE=Lilium;845072]Sayın WM1TR, chandler da ilk yıl meyva görmek beni şaşırtmıyor artık, doğal geliyor hatta göremezzem fidandan şüpheleniyorum. Toprağınızın durumunu bilmiyorum ama sulamalarınız çok sık gibi geldi. İlk resimdeki çok güzel gelişim göstermiş, alt dalı alabilirsin.
Eklenti 239248 onun üstündekini de uç kısmını alarak zayıflat ki, ana lider dal çalışsın.

sayın ncp1963
ben fidanlarımda ceviz var diye chandler demedim,chandler olma ihtimali var dedim onuda sayın lilium hocamın daha önce yazdığı bu yazıya dayanarak söyledim.

Lilium 21-04-2013 01:58

2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar mesajlara bakıyorum da yazılanları ya yanlış yazıyoruz ya da yanlış anlıyoruz.

Örneğin şu mesajımda

Alıntı:

Sayın WM1TR, chandler da ilk yıl meyva görmek beni şaşırtmıyor artık, doğal geliyor hatta göremezzem fidandan şüpheleniyorum.
Buradaki söylemim yeni patlayan bir gözdeki meyva oluşumundan bahsediyorum.

Bir önceki yıl oluşan gözden ve buradan alınan kalemden oluşan meyvadan bahsetmiyorum.

Bu oluşumu yerli tescilli ırklarımızda göremezsiniz.

Eklenti 393005

Bir örnek daha vereyim, ağustos başlarında yapılan göz aşısı ve aynı yıl (sanırım eylül sonları) meyva oluşumu hangi yerli ırkta var bana gösterebilirmisiniz.

Eklenti 393006

ladikli 21-04-2013 12:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bozy (Mesaj 1142179)
Sayın musculus haklısınız ben de bunu defalarca yazmıştım ..
Bu arada chandler geç yapraklanıyor dolayısıyla kışa kendini hazırlayamıyor bu yüzden donuyor ise bundan daha da geç yapraklanan fernor ve fernette nasıl oluyor da karasal iklime uyum saglıyor biri bana açıklayabilir mi bunu düşünüyorum bir haftadır....

Ankara /Beypazari /Yogunpelit koyu
rakim 650-700
Sebin Bilecik Kaman yaprak dokumu 20-30 ekim
chandler pedro 20-30 kasim
fernor fernette franguette 15-25 kasim
ayni ilaclama programi ile sebin bilecik kaman antraknozdan kurtulamadi
pedro chandler hastalanir gibi oldu fakat sonra duzeldi..
gozlemlerimi yine sicagi sicagina burada aktaracagim..

Sn.bozy çeşitlerin çiçek açma-yaprak dökme zamanları için genel bilgiler var ama bölgeye göre yükseltiye göre bunlar farklılık gösterebiliyor.Mesala Maraş iklimine göre hazırlanan o tabloda chandlerin yaprak dökümü aralık 10 sonrası gösterilmiş sizin chandler ise kasın sonu, ayrıca sizin fernorlar ile chandler arasında yaprak dökümleri hemen hemen aynı.

Yaprak dökümleri arasında fazla fark olmayınca ilkbahar donlarından etkilenme durumu daha ön plana çıkıyor.Geç donlar sebebiyle chandlerlerin zarar gördüğünü hatta kuruduğunu söyleyen çok kişi var.Yaşar AKÇA hoca da chandlerin zarar görebileceği daha soğuk yerlere fernor öneriyor.

Aslında hep aynı noktaya dönüyoruz.Bölgemizdeki bahçeleri gezerek hangi çeşidin uygun olduğunu bulmak ya da bahçemize, uyum sağlayabilecek farklı çeşitlerden dikip en uygun çeşidi seçmek.Sizin bahçeniz bu açıdan çok güzel örnek, 8 çeşit ceviz var:)

ladikli 21-04-2013 12:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi musculus (Mesaj 1142059)
Ceviz konusunda hüküm verilirken resimli,belgeli yazılırsa yeni ceviz ekecek arkadaşlara daha güzel yol gösterilmiş olur. Hakkında bilgi ve tecrübe sahibi olmadığımız konuları lütfen paylaşmayalım bu forumda. Oldukça çok kişinin okuduğu ve birşeyler öğrenmek istediği yer bu form.

Sn musculus herkez bildiğini, okuduğunu, tecrübesini yazıyor zaten.Eğer yanlış gördüğünüz bişey varsa sizde doğrusunu yazın.Yanlışlar da yazılsın ki doğruya daha kolay ulaşılsın.
Herkes tecrübesini doğru bildiğini paylaşsın diyorsunuz, bildiğim kadarıyla sizin ağaçlarınız verim alınacak yaşta ama bahçenizle ilgili çok fazla bilgi göremiyoruz.Özellikle yerli çeşit bahçesi sahibi olarak, birşeyler öğrenmek isteyen bizler için çok faydalı bilgiler verebilirsiniz.

musculus 21-04-2013 18:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lilium (Mesaj 1142296)
Arkadaşlar mesajlara bakıyorum da yazılanları ya yanlış yazıyoruz ya da yanlış anlıyoruz.

Örneğin şu mesajımda

Buradaki söylemim yeni patlayan bir gözdeki meyva oluşumundan bahsediyorum.

Bir önceki yıl oluşan gözden ve buradan alınan kalemden oluşan meyvadan bahsetmiyorum.

Bu oluşumu yerli tescilli ırklarımızda göremezsiniz.

Eklenti 393005

Bir örnek daha vereyim, ağustos başlarında yapılan göz aşısı ve aynı yıl (sanırım temmuz sonları) meyva oluşumu hangi yerli ırkta var bana gösterebilirmisiniz.

Eklenti 393006

Abi ben de şunu ilave edeyim söylediklerinize. Yeni patlamış bilecik cevizi sürgün ucunda 5 li, yeni patlamış şebin cevizi sürgün ucunda 4 lü, daha da ilginci yalova1 yeni patlamış sürgün ucunda 2 li cevizler gördüm. Hepsi Rahman ın eseri haliyle. Arkadaşlar resimle belgelendirmemi isteyebilirler.Haklılar da... İnşallah resimlerini çekip buraya yükleyebilirim.

musculus 21-04-2013 18:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ladikli (Mesaj 1142384)
Sn musculus herkez bildiğini, okuduğunu, tecrübesini yazıyor zaten.Eğer yanlış gördüğünüz bişey varsa sizde doğrusunu yazın.Yanlışlar da yazılsın ki doğruya daha kolay ulaşılsın.
Herkes tecrübesini doğru bildiğini paylaşsın diyorsunuz, bildiğim kadarıyla sizin ağaçlarınız verim alınacak yaşta ama bahçenizle ilgili çok fazla bilgi göremiyoruz.Özellikle yerli çeşit bahçesi sahibi olarak, birşeyler öğrenmek isteyen bizler için çok faydalı bilgiler verebilirsiniz.

Herkes sadece tecrübesini yazmalı bence. Tecrübe edilmiş bilgi ve belgeler yazılmalı.

ncp1963 21-04-2013 18:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi musculus (Mesaj 1142059)

sanırım sözlerinizin bir kısmı bana

yazmayacaktım ama sesizliği korku sananlar var öyle olmadığını anlasınlar diye yazıyorum

http://www.agaclar.net/forum/1079696-post841.htm
http://www.agaclar.net/forum/1079460-post839.htm
http://www.agaclar.net/forum/1138516-post343.htm
http://www.agaclar.net/forum/1083889-post848.htm
daha arasam bir dünya bulacağım ama yeter sanırım unutmayınki yüce yaradan bile önce canı verip verdiği canı alıyor.

eğer nazardan korkuyorsanız belki bizimkilerede nazar değer bizde resim paylaşmayalım :)

derdiniz yazdıklarınıza cevap vermemem ama lütfen azıcık düşünün neden?

http://www.agaclar.net/forum/1139441-post344.htm

yazdıklarımda yanlışlarda olabilir belki benim doğrum o şekilde belkide gerçekten çok yanlış biliyorum eğer doğru olanı biliyorsanız açık yüreklilikle kendi doğrunuzu yazarsınız bende eğer sizin doğrunuz aklıma yatarsa haklısınız derim

yok yinede kendi doğrumda diretirsem kendi doğrumu uygulayacağım yer kendi bahçem yani zararı kendim çekerim.

sizde doğru olanı yazdığınız için siz ve okuyanlarda sizin doğrunuzu uygular kimse zarar görmez.

formlar herkesin fikrini açıkça yazabildiği ortamlar olmalı insanları baskılarsanız yanlış bir şey yazarım çekincesine kapılıp yazmazlar. formda yazılmaması en son isteğimiz olsa gerek

kısaca formda herkes doğru veya yanlış bildiğini yazacakki yanlışlarımızı doğruyu bilen arkadaşlarımız düzeltsin. benim yanlışımdanda birileri ders alsın benim yanlışıma düşmesin.

musculus 21-04-2013 22:30

Burda insanlar nedense birşeyler öğrenmek yerine, birbirini kırmayı yeğliyolar. Benim mesajlarımdan dolayı kırılan varsa herkesten özür dilerim. Epey bir zaman buraya yazmadım bazı şeylere kırıldığım için. Bir şekilde bende bildiğimi paylaşmak istedim ve yazmaya devam ettim. Ama burda bile gruplaşmalar oluyor. Yeni ceviz ekmiş veya hiç ceviz ağacı olmayan arkadaşlar yıllardır cevizle uğraşanlardan daha cok biliyolar. Buraya daha fazla yararım olmayacağı için artık yazmayacağım.

Lilium 22-04-2013 00:07

Buradaki linkler açılmıyor neye istineden link verilmiş.

Sayfamdan alıntı yapıldığına göre bilmek hakkım diye düşünüyorum.

ncp1963 22-04-2013 06:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lilium (Mesaj 1142720)
Buradaki linkler açılmıyor neye istineden link verilmiş.

Sayfamdan alıntı yapıldığına göre bilmek hakkım diye düşünüyorum.

sayın lilium

sayfanızdan yapılan alıntılar sayın musculusun yazdığı mesajlardı içeriği de yüklediği resimlerin silinmesi, çünki kötü gözle bakanlar olabileceği bahçesine nazar değebileceği v.s v.s yazılı .. sizin sayfanıza yazdığı mesajlardı.

sayın musculus mesajlarını silince linklerde boşa düşmeye başlamış.

ncp1963 22-04-2013 06:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi musculus (Mesaj 1142651)
Burda insanlar nedense birşeyler öğrenmek yerine, birbirini kırmayı yeğliyolar. Benim mesajlarımdan dolayı kırılan varsa herkesten özür dilerim. Epey bir zaman buraya yazmadım bazı şeylere kırıldığım için. Bir şekilde bende bildiğimi paylaşmak istedim ve yazmaya devam ettim. Ama burda bile gruplaşmalar oluyor. Yeni ceviz ekmiş veya hiç ceviz ağacı olmayan arkadaşlar yıllardır cevizle uğraşanlardan daha cok biliyolar. Buraya daha fazla yararım olmayacağı için artık yazmayacağım.

sayın musculus

benime burada bulunma amacım, tüm diğer arkadaşlarda olduğu gibi sadece ve sadece bildiklerime birşeyler daha katabilmek.

yaptıklarımı, bunlar doğruda olabilir yanlışta yazmak. doğru ve yanlış yaptıklarımla yol gösterici olmaya çalışmaktan öte hiç bir gayret içinde olmadım olmamda.

sürtüşme yaratmamak için on gün kadar önce sayfama yazdığınız mesaja bile gülüp geçip cevap vermemiştim.

bu sayafaya emeği geçen sayın sebahattin, sayın çamtepe, sayın safranlı, sayın arif göçmen sayın ladikli, sayın erdem şimdi ismini hatırladığım veya hatırlayamadım insanlardan defaten atıştığımız sayın liliumdan, kiminin tecrübelerinden yararlandım, kiminin araştırmacılığı okuma hevesinden, kiminin yabancı dilden tercümelerinden, herkesten mutlaka birşeyler öğrendim herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.

belki sizden öğrenebileceğim birşeyler vardır. ama siz bahçeniz hakkında bilgi vermekten özellikle kaçınıyorsunuz.

şunu asla unutmayın beğenmediğiniz bir sorunun altında çok önemli detaylar saklı olabilir sizin bildiğiniz ezbere yaptığınız işle ilgili bir soru size çok basit gelir bu ne ya buda sorulurmu dersiniz, ama soran için önemlidir çünki onun cevabını bilse zaten sormaz..

veya bildiğini sanıp yazabilir yazdığı gerçekten yanlış olabilir.
bir başka arkadaşımızda o öyle değil böyle daha uygun olur diye uyarır, uyarmaya devam edecektir.

ama asla bilmiyorsanız yazamayın dememek gerekli... bu formun neredeyse onda biri yanlış bilinenlerle dolu ama ilk kez siz bu cümleyi kullanma hakkını kendinizde buldunuz.

Form kimsenin tekelinde değildir.......
herkes özgürce bildiğini veya blidiğini sandığını yazar, aksini düşünen arkadaşlardan cevap vererek bilgisini paylaşmak isteyende o öyle değil, dorusu bu der. işte formun özeti budur...

vizyon_78 22-04-2013 07:00

Sayın lilium vereceğiniz bilgi için şimdiden teşekkür ederim .06 Nisanda yapmış oldugum aşıların aşı bandlarını kaç gün sonra almam gerekio saygılar

06doğaci 22-04-2013 10:08

Malesef hayatında tarla ile uğraşmamış insanlar hep kağıt üzerinden hesaplama yaparak ceviz yetiştiriciliğine giriyorlar.Her işte olduğu gibi bu iştede çok zorluklar var.Hiç hesapta olmayan giderler çıka biliyor.Bunlardan en önemlisi ilaç giderleri.

ladikli 22-04-2013 12:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi 06doğaci (Mesaj 1142850)
Malesef hayatında tarla ile uğraşmamış insanlar hep kağıt üzerinden hesaplama yaparak ceviz yetiştiriciliğine giriyorlar.Her işte olduğu gibi bu iştede çok zorluklar var.Hiç hesapta olmayan giderler çıka biliyor.Bunlardan en önemlisi ilaç giderleri.

Haklısınız sn.06doğaci, baştan hesaplanmayan giderler uygulamada ortaya çıkınca çoğu şaşırıyor.Tarımda sadece giderler değil doğa şartları da çok önemli, herşey yolunda derken bir de bakmışsınız sel olmuş dolu yağmış...bütün emekler bir anda gidiyor.

Malesef ülkemizde bilinçli olarak değil modaya göre işletmeler kuruluyor.Siz de bilirsiniz bir aralar deve kuşu modası vardı, her akşam tvlerde deve kuşu yatırımlarından bahsediliyordu.O dönem bir çok kişi bu işe girdi, hatta bana bile ortaklık teklif edildi, İstanbul da olduğum içim düşünmedim memlekette olsam yapardım herhalde:) Bir dönem sakız koyunu çıktı, senede iki kez kuzuluyormuş hep ikiz oluyormuş falan..Ama bu koyun hangi iklimde yetiştirilebilir nasıl beslenir yok..Yine yapan çok oldu hatta bizim oradan da alanlar oldu, ama soğuktan çoğu öldü..Aynı şekilde saanen keçi yetiştiriciliği hatta çiğ köfte bile böyle:)Adım başı çiğ köfteci açılıyor, bu kadar çiğ köfteyi kim yiyor anlamadım.Bir furya başlıyor herkez de balıklama atlıyor..

Ceviz de son trendlerden biri:)Ceviz bahçesi kurulmayan ilçe kalmadı nerdeyse.Bir anda zengin olmak isteyen çok (araştırmasını, hesabını kitabını yapmış bilinçli bahçe sahiplerini ayrı) İnsanlara çok kolay geliyor bu işler, bir de internete bakıp 10 yaşında 100 kg ceviz şu kadar ağaçtan şu kadar para..budama istemez su olsada olur olmasada...yazılarını da görünce tamamdır.100kg alamasam da en az 50kg alabilirim diye düşünüyor dalıyor ceviz işine.

Sonrası...Görüyoruz işte bırakın bir ağaçtan 100 kilo almayı bahçenin tamamından bu kadar alamayanlar bile var.

bozy 22-04-2013 14:56

Hakkaten buna artik ben ceviz manyakligi diyorum bende goruyorum adamin 500 metre yeri var telle cevirmis ceviz diktim diyor ne cins diyorum bodur ceviz diyor ya da ziraatten aldim diyor .. Bizim millet her zaman kolay yoldan koseyi donme pesinde oldugu icin hic bir firsati kacirmiyor, zaten isin ic yuzunu gordugu ilk gunden itibaren de bi daha oraya ugramiyor...

Çamtepe 22-04-2013 15:19

Acaba bir teşhir başlığı yapıp gerçekçi olmayan bilgilerle fidan satmaya çalışanları bu bilgilerin dayanağını ispat etmeye çağırıp ispat edemeyenleri teşhir mi etsek? Malina izin verir mi acaba?

ncp1963 22-04-2013 18:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Çamtepe (Mesaj 1142975)
Acaba bir teşhir başlığı yapıp gerçekçi olmayan bilgilerle fidan satmaya çalışanları bu bilgilerin dayanağını ispat etmeye çağırıp ispat edemeyenleri teşhir mi etsek? Malina izin verir mi acaba?

aslında böyle bir uygulama çok iyi olur..

yeni çıkan bir cins var (adını vermeyeyim :)) adamlarla konuştum fidan aşılı bile değil cevizi dikmiş fidan olmuş da hangi cins çıkacak garatinmi var. çöğürlerin dikmeden önce genetiğinimi inceledin. sertifika sordum kem küm ettiler, dikili yetişmiş bahçe varmı ee işte bilmem nerede varda daha verime yatmamış v.s v.s ama ağaç hakkında üfff neler anlatıyorlar neler. bir fotoğraf var sanırsınız ağaç meyvadan kırılıyor işin aslı birkaç dal birleştirilip çekilmiş.

şimdi bu kişileri teşhir etmelimi etmemelimi???
şimdiye kadar kaç kişinin canını yaktılar.. kaç ocağa incir ağacı diktiler ??

ladikli 22-04-2013 19:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Çamtepe (Mesaj 1142975)

Burada izin verilse bile isim yazdığımız zaman sorun olmaz mı? Mahkemelerde süründürmesinler sonra bizi:)

yolgezer2001 22-04-2013 21:28

bunlar da benden

aşagıdaki ilk resim türler arası fark konusunun ama buraya eklemiş bulundum
sağdaki resim ziraat cevizi ? dikileli epey oldu chandler mi pedromu fernor mu bilmiyorum (onbeş yirmi sene önce bunlar varmıydıki) ama daha yeni uyanıyor
soldakiler şebin aşısı

http://img20.imageshack.us/img20/6539/fotoraf007j.jpg

aşagıdaki resimde pembe bi nokta var göz gibi agaç ölü degil kaman 1 ancak nakliye sırasında hiç göz kalmamış düz tahta gibiydi ne dersiniz umut varmı?

http://img545.imageshack.us/img545/1681/fotoraf008j.jpg

buda yukardaki pembe noktalı kaman 1 in gözlü versiyonu
http://img29.imageshack.us/img29/7894/fotoraf009j.jpg

aşagıdaki de yavuz 1 sertifikalı kaman 1 bazı arkadaşlar biliyo bu mevzuyu bakalım büyüyünce yavuzmu olacak kaman mı
http://img191.imageshack.us/img191/319/fotoraf010j.jpg

bunlarda canavar chandlerlarım büyüyüp kocaman delikanlı olacaklar.
http://img801.imageshack.us/img801/5011/fotoraf011j.jpg

on kadar agacın durumu alttaki resimdeki gibi alttaki anaçlar dallandı ama üstler tamamen kuru bunları söküp yerine yenisinimi dikmeliyim yoksa bunlara aşımı yapmalıyım
http://img832.imageshack.us/img832/5817/fotoraf012j.jpg

iyi kötü tüm yorumlara açığım saygılar sevgiler.

Çamtepe 22-04-2013 21:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ladikli (Mesaj 1143051)
Burada izin verilse bile isim yazdığımız zaman sorun olmaz mı? Mahkemelerde süründürmesinler sonra bizi:)

Sitenin iddiasını yazar, gerçekliğini ispat için yazı yazdık cevap bekliyoruz deriz. Olur da cevap verip falanca filanca bahçede biz bu verime ulaştık derlerse de, illa ki o bölgede bir ağaçlar.net forum yazarı vardır. Rica ederiz, gider bahçeye, gözleri ile görür. "Gördüm, olabilir" derse seve seve "vay be oluyormuş gerçekten" deriz. Olamaz, bu kandırmaca derse de "bu ortalama verim rakamlarına inanmıyoruz" deriz. Adını teşhir koymayız, mali itibarını sarsıcı rapor da yazmayız ama tüketici haklarını koruma derneğine de şikayetimizi yaparız :)

Kaldı ki, gerçekten o verim rakamlarına ulaşıyorlarsa bu tür iyi uygulamaları paylaşıp reklamlarını yapmak da görevimiz olur :)

bozy 22-04-2013 23:31

Eger dogru objektif bir degerlendirme yapılırsa neden mahkemelerde sürünelim ki örnegin aldıgım bütün fidanlar başka çeşit çıktı desek hakkaten fidanlar başka çeşitse satıcı nasıl sizi mahkemeye verir hatta keşke verse bile... Bence en azından işini iyi yapanları burada yazmak lazım ... Sonuçta milleti salak yerine koyanla hizmet edenin bi farkı olması lazım..

bozy 22-04-2013 23:36

Sayın yolgezer 2001 benim şahsi görüşüm dip sürgünlerinden en gelişkin olanını büyütüp aşı yapmak sonuçta tutmuş bir fidan hem de o kadar masraf yapmışsınız yazık..Chandler dediginiz fidan bütün diger cinslerden erken uyanmış bu ilginç ..Son olarak cevizde üç göz bir arada en son nokta göz var bunu görmek zor biraz belkı nokta gözlerden biri uyanabilir biraz sabredin..

jarc-landor 23-04-2013 00:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bozy (Mesaj 1141250)
Böyle raporlara bayılıyorum... bence cok faydalı hiç olmazsa millet agac dikiyor .. sayın jarc landor bu ve buna benzer raporlar zaten her fidancının sıtesınde var tesekkurler...bence de bol bol ceviz dıkın dunyanın en kazanclı işi..

sayın bozy ,

ben sadece bu abartı kaynagı paylaşmak istedim.

kendim zaten kazançlı bir iş yapıyorum isterseniz sizde katılabilirsiniz...... Tavsiyenizi bence başka şekilde yapabilirsiniz. Benim cevize ilgim, başka topicte belirttiğim gibi. Bu konuda tecrübeli olabilirsiniz ama bu tutumunuzu garipsedim.

jarc-landor 23-04-2013 00:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Erdem (Mesaj 1141587)
Sayın jarc-landor,

İnternette Türkçe siteler içinde bir kaç site dışında cevizle ilgili sağlıklı bilgi bulmanız zor. O yüzden Prof. Dr. Seyit Şen hocanın Sorularla Ceviz Yetiştiriciliği kitabını tavsiye edebilirim.

Bunu yazan vatandaş NASA'da çalışıyor galiba. Aya kadar uçmuş :p

CEVİZ HATTI - KSÜ Ceviz Danışma Hattı

Doğrusu yurt dışındaki rakamlar dekara ortalama olarak söylüyorum 400 - 500 kg kadar, bizim ortalama ceviz üretimimiz dekara 150 kg kadar.

Anıt ceviz ağaçlarından 80 kg kadar verim alındığı söylenir. Ama o zamanda dekara 2 ağaç dikmeniz lazım ve o cevizleri torununuzun torunu görebilir ancak ;)

Bu şekilde yapılabilirlik araştırması (ingilizcesi feasibility study'dir) hazırlayan fidancılardan kesinlikle alışveriş yapmanızı tavsiye etmem.

Sayın Erdem,

Kitabı aldım, hakikaten okuması çok zevkli. Öncelikle henüz istediğim yeri bulamadım. Acelem yok yer bulana kadar bilgi edinmenin okumanın faydası çok.

Tekrar teşekkürler.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025