![]() |
Alıntı:
Aşıların tutmuşsa filiz çalışması da olacaktır, aşıların tuttuğundan eminseniz bir ay gibi bir süre sonra sökebilirsiniz daha fazla durmasının bir yararı yok. Büyük ağaça yaptıysanız aşılarınızı muhtemelen uyanan gözlerden filizler dinç gelişeceklerdir kırılmamaları için rüzgar yönüne göre çift herek yapıp bağlayınız. |
selamlar sayın yolgezer2001
fidan isimlerinin sertifikada farklı yazması fidancıların aç gözlülüğünden kaynaklı senin sertifika hakkın yoksa bende var demeyeceksin. sertifikasız yetiştirip bir başka ağaç için aldığı sertifikayı o cins için kullanıyor aslında hata yapıyoruz almamalıyız, bir sorun yaşasak mahkemelik olsak mahkemede kafa karıştırmaktan başka işe yaramaz bu durum... fidanlara herhangi bir şey yapmak için çok erken bekleyin gövdesi canlı fidan eminim bir yerinden sürgün verecektir.. kuruyan dipten sürenler eğer yaşları bir yıldan az ise hiç durmayın tüplü olarak yenileyin. eğer iki üç yıllıklarsa en güçlü olan sürgünü seçip diğerlerini kesin güçlü büyüyeni seneye aşılarsınız ama şunu unutmayın sizin coğrafyanızda soğuk olan bir yer yerinde aşının tutma ihtimali herzaman çok düşük. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Mesajımı düzelttim Alıntı:
|
Sayın jarc -landor ilk olarak tecrübeli oldugumu düşünmüyorum sadece forumda yazılı mesajları okudugum söylenebilir.İkinci olarak gercekten şu anda başka bir işle daha ilgilenemem ama yine de teşekkürler..
Yazdıgınız 5 mesajı okudugumda sadece sık dikim ve erken den kara gecmekle ilgili oldugunu gördügümde asıl benim mesajımı garipsemenizi garipsedim . |
Arkadaşlar bu gün bahçeyi dolaşırken yalova cinsi 13 yaşındaki bir ağaçta salkım gibi 10 tane çiçek açmış çok şaşırdım. Biliyorsunuz 80 tanesini kesip chandlere aşıladık. Arkadaşlarını görünce benide keser diye korkmuş herhalde.fotoğraf paylaşmayı bilmiyorum. Oğlan temmuzda gelince ona paylaştırırım. 10 dişi çiçeğin ucunda birde taze erkek çiçek var.Bana ilginç geldi. Bu sene kış normal geçti ilk baharda normal cevizler iyi olacak gibi.Hepinize sağlıklı sezonlar kolay gelsin.
|
Alıntı:
tavsiye ederim. |
Alıntı:
1 ay bekleyeceğim çıkanı çıkmayanı tutanı tutmayanı yeni çukurlar falan şimdilik 35 adet eksiğim var 1 ay sonra tekrar sayım yapıp tüplü fidan alıp dikeceğim ... ilginize teşekkürler |
arkadaşlar merhabalar. sizlere bir sorum olacaktı aşı makasıyla yaptığım aşılar bir iki cm filizlendi ve şimdi de kurumaya başladılar sanırım tutmayacaklar. ben de yazın kabuk aşı yapayım diyorum ama tam olarak hangi ayda aşı yapmam gerekiyor bilgi verebilecek olan var mı
|
Alıntı:
ben geçen yıl haziran 20'de aşıladım çok güzel oldular hatta chandler cinsiydi aynı yıl ceviz gösterdi.komşum kalem aşı yaptırmış tutmamışlar onunda çöğürden çıkan sürgünlere temmuz 15 gibi aşıladım onlarda çok güzel.siz çöğürden çıkan sürgünlerin gelişmesine göre zamanını karar verin. |
Sayın Eko35 vermiş olduğunuz bu bilgiler için çok teşekkür ediyorum.Eğer bu aşılar göz aşı zamanına kadar filizlenmezse dediğiniz tarihlerde göz aşısı yapmayı düşünüyorum
|
Geçen cumartesi arazideydim.,Cevizlerin yarısına yakını açılmıştı,İnsan boyu ot vardı.Cevizlerin diplerini tek tek çapaladım.Ayrıca aralarını traktörle sabanladım.Her ağacın dibine 1 teneke yanmış keçi gübresi verdim.ayrıca Tarla etrafındaki çiti elden geçirdim.Dolu dolu 2 gün geçirdim.Çok yoruldum ama huzur dolu ve çok mutlu hissettim kendimi.İnanın şimdiden 15 gün sonra tekrar gideceğim günü sabırsızlıkla bekliyorum
|
Herkese kolay gelsin arkadaşlar iyi akşamlar. Herkesin cevizler yavaş yavaş uyanmaya başladı. Ben de Denizli'de yaklaşık 700 mt rakımdaki tarlama 13-17 ocak arası chandler (tozlayıcı franquette, fernette ) fidanlarımı diktim. Şubat ayı sonunda da 23 adet karışık meyve fidanlarının yanında deneme için 1 tane şebin ve 1 tane kaman-1 cevizi diktim.
21.04.2013 tarihinde tarlaya gittiğimde şebin 3 4 cm civarında sürgün vermiş. Kaman-1in tomurcuk patlamaış ve 1 cm civarındaydı. 450 tane chandlerden yalnızca 1 kaç tanesinde tomurcuklar patlamış, diğerleri ise uyuyordu. 15 tane franquetteden 1 tanesi 10 tane fernetteden ise 2 3 tanesinde tomurcuk patlamıştı. Bilgi vermez ama en azından fikir yürütmede yardımcı olur belki... |
Bu arada yeşil gübre olması için fidanların 1mt etrafına arpayla karışık fiğ ve arpa ekmiştim . Şuan yaklaşık 30 cm boyundalar. Ne zaman çapalayıp toprağa karıştırmam gerektiğini bilmiyorum. 15 mayıs gibi ilk sulamadan sonra çapalasam uygun olur mu ? Ve son olarak fidanları soğuklardan koruması için sürdüğüm su bazlı boyaların çoğu dökülmüş. Sebebi ne olabilir acaba ve bu boyaları yaz güneşi için yenilemem gerekir mi ?
|
Alıntı:
|
Fidanlarınız hayırlı olsun Yolgezer Bey. Nakliye sırasında fidanlarınızın boyunlu gözleri zarar görmüş ama altındaki düğme gözlerden sürgün verir inşallah. Göz budamasında uçtaki tepe tomurcuk hariç diğer boyunlu gözler budanıp düğme gözler uyandırılıyor ki çıkan dallar daha açılı, daha güçlü ve verimli olsun.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Yaz güneşi için kireç ya da kaolin de yapabilirsiniz. Kaolin yaparsanız bütün ağacı yıkarsınız, hem yapraklara hem gövdeye faydası dokunur. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Kaolin çok çok ucuz bir malzeme değil. Dolayısı ile masraflarınızı optimize etmek için tarihi biraz da kendi hislerinizle ayarlamanız lazım. |
ARKADAŞLAR Bİ ALTAY CEVİZİ FURYASIDIR GİDİYOR BİLGİSİ OLAN VAR MI ACEBA ?
https://www.facebook.com/photo.php?f...&type=1&ref=nf https://www.facebook.com/orhanstc06 |
8 yaşında 150 kg veriyormuş,5 tane gözü 100 metre de boyu varmış :)
|
Alıntı:
|
Olay sanırım taze...
Öncelikle kendi sitelerindeki fotoğrafları kopyalayıp siteye koymazsak iyi olur. Noterden Tastiklenmiş. Şayet dedikleri doğru ise çok enteresan... Tası tarağı toplayıp gideriz valla ! |
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bu kadar verimli bir cinse bu türkiye uyuyor demek ki. Bu ceviz ustatları proförlerimiz nerededir? niye çıkıp da iki cümle etmezler? böyle bir cinse sahip çıkmazlarda elin ırklarını lanse ederler anlamış değilim, anlamak için sanırım bekleyeceğiz. Fidan satışı da yapabildiklerine göre tescil işlemleri bitmiş olmalı, tescil edilmişse bazı şeyler niye gizleniyor o zaman. Örneğin: Benim elimde böyle bir şey olsa ben göğsümü gere gere fotoğraflar çeker göğsümü gere gere ağacın önünde videolar çeker söyleşi yapar bu cinsi tanıtmaktan gurur duyarım. Sitelerine baktım beni ikna edecek bir şeyler aradım bulamadım bazı fotoğraflar buldum, ve demişler ki, üç yaşına kadar cevizleri koparıyoruz, tamam doğru olabilir, peki kardeşim üç yaşındaki ağaçların önünde resim çektirmeye zamanın varda verime yatmış ağaçların önünde resim çektirmeye zamanın mı yok diye sormazlar mı. Eklenti 397351 Eklenti 397370 Bununda mı meyvalarını kopardınız en az beş yaşında. Maşallah dallar meyvadan kırılıyor, Söylemlerine göre 100 kilo ceviz olması lazım. :) Eklenti 397371 Bazı arkadaşlarımız var bu gibi şeylere çabuk ulaşıyorlar, Onlardan haber bekliyorum, Bizler de bir şeyler öğreniriz. |
http://www.agaclar.net/forum/1143050-post3452.htm
link te bu arkadaşlarla ilgili üstü kapalı bir şeyler yazmıştım. telefon ve mail yolu ile görüşmem oldu. kendileri ile en son sertifikalarını görmek isteyene kadar görüşmemiz yoğun olarak devam etti. sertifika talebimden sonra bir anda herşey kapandı aramaz oldular :) belki sertifikaları yok belkide çok yoğun aranıyorlar arada beni unuttular. fidanları aşısızmış, aşısız bir ceviz fidanı kaç yılda meyva vermeye başlarda bunlar ilk üç yıl meyvalarını topluyor bu ağaçların ? ben gerçekçi bulmadığım için üstünede gitmedim takipçi olmadım. gerçekçi bulup fidan alan yokmudur?? mutlaka vardır. |
ingilizcede bir deyim vardır "too good to be true" diye. gerçek olması için fazla mükemmel duruyor ve böyle şeylerin genelde ileride maalesef balon olduğu anlaşılıyor.
|
Valla videolar hiçte yalan gibi durmuyor.bu yaştaki fidanların 400 kadar ceviz verenini ben hiç görmedim.İleriki yıllarda görücez hepberaber....
|
1 Eklenti(ler)
işte resim fotoshop değilse tabi,,,
|
Benim anlamadigim boyle verimli bir cesit var ama sadece 5 yil oncemi bulunmus baska yerlerde kurulu bahceleri yok mu **** herhengi bir yerde 50 yasinda bir agaci yok mu ..ornegin 30 yasinda bir sebin ,bilecik,kaman,hatta chandler pedro var .. acikcasi bunlar bana inandirici gelmedi hic ve o yuzden de arastirmadim ,eger gercek olsa yer gok hatta butun dunya bu cevizden dikerdi bu zamana kadar...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:50. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025