![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Rica etsem toprak analiz sonuçlarına bakarmısınız
http://www.agaclar.net/forum/attachm...2-tahlil-1.jpg http://www.agaclar.net/forum/attachm...3-tahlil-2.jpg |
Merhabalar
dursban 4(zararlılarla mücadele ilacı) kullanan arkadaşlar varsa yorumlarını yazarlarsa sevinirim... Teşekkürler. |
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Arkadaşlar Merhabalar...
Sezon ortasında karşılaştırma yapmak için aşağıdaki fotoğrafı yükledim.İkiside aynı fidan sadece aralarında bir ay var. 1.60 cm olan fidan şimdi üstteki fotoğraf 2.40 cm oldu. Bazı kaynaklar gelişimleri iyi olan sürgünlerin 2.50 - 3 metre uzayabildiğini yazmakta ve bu sürgünlerin bir sonraki yıl gözler uyanmadan önce 2-2.20 metreden kesilmeli diyor. Gelişimleri iyi olan bu durumdaki fidanları sezon bitmeden (şimdi) 2 - 2.20 cm'den tepe kesimini yapsam gelecek yıl bırakacağım 4-5 yan sürgünlerin daha erken gelişmesini teşvik etmiş olur muyum ? |
Bahçeniz bakımlı,fidanlarınız gayet güzel.Bu konuda sizi tebrik ederim.
Tepe vurmasını mart ayına bırakın derim.Eğer şimdi vurursanız,her yerinden yeni sürgün çıkarır ve bu sürgünler odunlaşamadan kışa girip soğuklama zararı görebilir.Martta tepe vurup,yazın da yan dallarını oluşturursunuz. Bizim de aynı şekilde tek lider büyüyen 2-3 metre boyunda fidanımız çok var.Tepelerini martta vurucaz.Şimdi dik olarak bağladık sadece. |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bahçede 2 metreyi geçen fidan sayısı şu anda 4/3 ama ağustos sonunda büyük bir ihtimalle tüm hepsi (bu hafta ektiğim 35 fidan hariç) istediğim boylara ulaşacak.Sizin dediğinizi başka biriside söyledi o zaman bende hiç bir şey yapmayıp mart'tı bekleyeyim. Can sıkıntısı... Eklenti 426840 20 tonluk depo çok uzaklardan bile artık türk bayrağı gibi gözüküyor. Eklenti 426841 |
Alıntı:
|
Fidanları 2012 Ocak ayında açıkköklü olarak diktim.diktiğimde 1 metreden kestik ve açıkcası bilgisizlikten pek fazla bir şey yapamadım.Aşı gözünün 3-4 göz üzerinden kesseydim (bu Nisan ayında yaptığımız gibi) 1 yıl kaybetmemiş olacaktım.
- gübreleme konusunda 3745 numaralı mesajımda neler yaptığımı detaylı anlatmışım bunun yanında üç hafta önce yapraktan izelementler olarak bor-zin (bor çinko) uyguladım 2 kez -Son olarak Tavsiye üzerine messenger gold denen aktivatorü denedim. - Ölçüm konusunda Nisan'dan bu yana 105 günde bir fidan 2 metre 40 cm olabiliyormuş Buda günde 2 cm den fazla yapıyor, her gün metre ile ölçtüğümde de bu değerleri görüyordum zaten Demek istediğim Bakarsak bağ bakmazsak dağ oluyor sanırım... |
1 yıl kaybetmemiş olacaktım.
[QUOTE=aviator34;1180492]Fidanları 2012 Ocak ayında açıkköklü olarak diktim.diktiğimde 1 metreden kestik ve açıkcası bilgisizlikten pek fazla bir şey yapamadım.Aşı gözünün 3-4 göz üzerinden kesseydim (bu Nisan ayında yaptığımız gibi) 1 yıl kaybetmemiş olacaktım.
ben de kasım 2012 de tüplü fidan diktim ilk seneleri .boy uzunlukları 1 metre yi ancak bulmaya başladılar.seneye baharda tepeyi vurma konusuda ne tavsiye edersiiz.bende 1 yıl kaybetmek istemem:confused: |
Sayın formullaone ile 3-4 mesaj yukarıda 1. yıldan sonra taçlandırma ile ilgili budamayı mart ayında yapmayı düşünüyoruz diye yazışmıştık ancak Tüplü fidanlarda ilk yıl herhangi bir kesim,budama yapılmıyor diye biliyorum
|
Alıntı:
sayın aviator34 herşey güzel ama bence 240 sürgün boyu biraz aşırı rakım ve ikliminizi bilmiyorum belki düşük rakımdasınız iklim çok sert değildir inşaallah öyledir. aksi taktirde o sürgün kışın zarar görmeden bahara çıkamaz. azotlu gübrelemeyi kesip, potasyum, fosforlu izelementli gübreleme yapın artık dalları pişkinleşmeye teşvik edin |
Merhabalar ncp1963
Bahçem Edirne/Uzunköprü'de buranın rakımı düşük,10 metrede Azotlu gübreleri nisan sonu ve mayıs ortasında iki kere uyguladım.Boyları 2 metreyi geçmiş fidanlara iki hafta sonra yapraktan potasyum ağırlıklı sıvı gübre verip odunlaştırmayı düşünüyordum,sizin yazdığınızla şimdi kafamda soru işareti kalmadı teşekkürler. |
2 yaza giren chandler ceviz ağaçlarımdaki sürgünler 1 metreye ulaştı ağustos başında sulamayı kesmeyi düşünüyorum ağaçlar zarar görür mü merak ediyorum ?
|
Alıntı:
yeni fidan dikecek biri olarak bir sorum olacak. Burada demek istediğiniz atıyorum ortalama 1.30 boylarında açık köklü fidan diktiğimizi kabul edersek dikince hemen aşı gözünün 3-4 göz üstünden kesmemiz mi gerekli ? |
Merhaba
3-4 üzerinden kesmek yerine ortalama 1 metreden kesmeli ve baharda gereksiz gözleri büyütmemek daha doğru olacaktır diye düşünüyorum. |
Sorunuzun cevabını sayın Arif göçmen aşağıdaki yazısında gayet açık anlatmış, kaynaklarda da anlatılan budur.Geçen yıl benimde başıma gelen olaydı.
Degerli dostum son baharda fidan dikerken dikkat edecegimiz en önemli 1-2 konuda katkıda bulunmak istiyorum .Özellikle fidanların etli odunlaşmış fidanlar dikilmeli,diktiğiniz fidanları plastik su bazlı bo ile boyarsanız kışa üzerine palto giydirmiş gibi olursunuz.Fidanlarınızı ilk bahar ayında aşı yerini 2-3 cü göz üzerinden kesmeniz gerekir çünkü kök yarası oldugu için yaralı kök fidanın tamamını besleyemez yanı en uçtaki göz kokten su ister kokde derki su istıyorsun ama ben yaralıyım yeteri kadar su gönderemiyorum vede yeteri kadar su gonderemediğinden fidanın uçlarında kurumalar başlar bu sorunu gidermek için gökün besleyecegi kadar gövde bırakırsak ilk baharda ki en güçlü bir sürgünü büyütüp o bölgenin iklimine uyacak bir lider dal oluştururun buda bir sonrakı yıla o bölgeye adapta edilmiş bir fidana sahip oluruz. |
Açık köklü fidanlarınızı Ekim Kasım gibi dikerseniz (en uygun zaman)1-1.30 dan kesersiniz.
ilkbahara geldiğinizde Mart-Nisan gibi Aşı gözünün 3-4 göz üzerinden tekrar kesersiniz. |
Uzulsem mi sevinsem mi bilemedim forumda ceviz kelimesi geçen her kelimeyi soluksuz 2 kere okumusumdur
Siz degerli büyüklerimden inanilmaz bilgiler topladim sırada bunlari uygulamaya geldi DENIZLI/Serinhisar a 5 donum kadar dene amaçlı hazirliklara basladim asil istediğim tohum ekip yerinde asilamak olacak amma velakin kalem bula bilecekmiyim ki boyle imkanim olmayacak sanirim Simdi gelelim ekilecek alana 950 rakimda yayla gibi yaz kış esen bir ruzgarimiz bulunmakta kışları iç anadolu havasinda ekecegim alanda elektrik su mevcut toprak mubarek taştan gecilmiyor bilmem 60 sene once selden kalan taşlar eğimili bir arazi tecihim cahdler olacak gibi duruyor hemen hemen butun gozlemlerim buna yoneltiyor diger seçeneğimde fenette isimlerde hata olabilir simdiden Özür diliyorum :) ceviz sevdam resmen 6 sene önce başladı fakat yaşımizin etkisiyle kimseye söz dinletememis olmamizdan mıdır bilinmez kimse beni dinlemedi şimdi herkez hadi daha ne duruyoruz dikelim şu cevizleri demeye başladılar. Oncelikle bu kücük alanda deneme yapip kendimi gelistirmek istiyorum önümüzdeki 5-10 sene içerisinde 100 150 dönüme cikartmak niyetindeyim syn. lilium size bu konuda kendime bir hocam olarak örnek almisimdir sizden habersiz hakkinizi helal edin artik. Sizi cok sıkmadan bu isin aşk oldugunu maddiyatin zaten kendiloginden geldigini gorduk öğrendik saygilarimla. Kelimelerimde hata varsa simdiden affola telefondan ancak bukadar duzeltebildim :) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Çıplak bir gövdeyi yer değiştirmiş bir kök bakmakta zorlanabilir, çıplak gövde güneş yanmasına maruz kalabilir iyi gelişmeyebilir. Keserseniz, Fidanı daha iyi çalışmaya teşvik edersiniz, patlayan göz ile yeşil aksamın çalışmasıyla köklerinde çalışması demektir, dolayısıyla patlayan filiz güçlü gelişerek düzgün bir gövde de oluşmasına sebep olacak . Yani 3-4 göz üzerinden keserseniz, fidanın tutma oranını arttırmış olur düzgün de bir gövde oluşturmuş olursunuz. |
Alıntı:
Ama 4-5 senedir neredeyse sonbaharı görmedim desem yeridir mevsimler değişmeye başladı hayırlısı bakalim |
Alıntı:
Sayın lilium bilgilerinizi bizlerle paylaşmalarınızdan dolayı size şükranlarımı sunarım. Böylelikle kafamdaki bir soru işareti daha kalkmış oldu :)) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Biz ilk yazlarında fidanlara dokunmadık,çalı gibi büyüdüler.Ama 2. yazlarına girerken gerekli budamayı yaptık ve çok hızlı gelişim gösterdiler (gösteriyorlar). Bunun,ilk yıl kök gelişimini iyi yapmaları ile bağlantısı olabilir mi sizce? |
Alıntı:
Doğrusu her iki yolunda mantıklı tarafları var gibi yalnız bilimsel olarak net birşey söylenebilirse en güzeli tabi ki ... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:48. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025