![]() |
topraktaki yüksek ph'ı damla sulama ile verilecek gübrelerle nötre yaklaştırmak pek olası görünmüyor. sürüm öncesinde toz kükürtü toprak yüzeyine atmak daha uygun.
|
Tarladaydım
4 Eklenti(ler)
Herkeze merhaba;
Hafta sonu tarladaydım.bütün cevizlerin dibini çapaladım.Ardından hepsinin diplerini açtım.ertesi gün sulamalarını yaptım.sonra,sulanan cevizin dibinin yaşının kaçmaması için üstünü toprakla örttüm.Ayrıca 2 tulumba ilaç (böcek ilacı,yaprak gübresi,bitki gelişim düzenleyici) attım.Bir de cevizler de gereksiz dallarını aldım.Ekte cevizlerin son hali var.İnşallah daha iyi olacaklar... |
Kamil beY,fidanlarınız güzel görünüyor.Bahçenizin eğimli olması,su birikmesi zararına sebebiyet vermez.Bu da ayrıca iyi bir durum diyebiliriz.
Ayrık otundan çok çekmiş ve yeni yeni bahçelerini kurtarmaya başlamış biri olarak,bu duruma bir an önce çözüm bulmanızı tavsiye ederim. Zaten iki seçenek var,ya ayrık fidanları büyütmez,kurutur..ya da biz ayrığı kuruturuz.. Kolaylıklar. |
Alıntı:
ben biz ayrığı nasıl kurutruz kısmını alayım o bizim ağaçlarımızı kurutmadan. ne kullanıyorsunuz? nasıl kullanıyorsunuz ? sonuç başarılımı? |
Fidan diplerinde ot kesinlikle barındırmıyorum.Ama dipler dışını çapalayarak otu temizlemek imkansız.Traktörle sürmekte geçici bir çözüm.ayrık otunun çaresi ilaç olarak görünüyor.Başka türlü bir çözüm zor gözüküyor.
|
kamil bey ayrık otu azot tutar diye duydum buda ağaca faydası var mı **** yonca ama konu hakkında detaylı araştırma yapın derim ben yeniyim :D
Ve bence ayrık otunun düşmanı doğada vardır ilaç kullanmadan araştır derim. Haddim olmayarak. |
Fidanlar biraz boy atttığında,yani yeşil aksamları topraktan uzaklaşınca ( 1.baharlarında değil,2. hatta 3. baharlarında ) yağmurlar bitip hava ısınmaya başladığında,ayrıkların en hızlı ve gür zamanında,pompanın ucuna dikdörtgen şeklinde huni takarak,sadece ayrığın üzerine çiğ gibi düşmesini sağlayıp,toprağı kesinlikle ıslatmadan,ilaçlamak ve 15 gün çapalama,sulama yapmadan beklemek.
Ben bu şekilde %80 kadarını tamamen kuruttum.Ne var ki,burada kullanılan ilaç asla yeşilkurutan olmamalı.Ayrığı ve kanyaşı otunu ( sivri yapraklı türleri ) yavaşça köküne kadar işleyip öldüren ilaçtan olmalı. Ben başka yolları da denedim ( yolmak,sürmek,kesmek,kendi suyunu 40 gün bidonda bekletip sıkmak gibi ) ama daha da çoştular. Yine de,ilaç en son çare olmalı tabi ki.Ben mecbur kaldım kullandım.Umarım siz kalmazsınız. |
Merhabalar,
benim cevizlerin bir bölümünde uc sürgünlerinde yanma gibi kararma büzüşme gördüm bu ne tür bir hastalık olabilir ilaç kullanmam gerekirmi hafta sonu resimlerini çekip yayınlayacağım bilgi sahibi arkadaşlar paylaşırlarsa sevinirim. |
ikinci kez uyguladığım ayrık ilacı yine işe yaramamış !!! daha çok çıkmışlar :((
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar inanın tarlanın bu hali beni de çok üzüyor. Özellikle dedemle (altta fotoğrafta) tarlaya orman ilacı atmak konusunda didişip duruyoruz :) Ben tabi bunun toprağı zehirlemek olduğunu bildiğim için kesinlikle karşıyım.Ama sadece kanneci bitirecek bir ilaç olmasında bir sakınca olmaz herhalde ...
|
çetiner bende bilmiyorum bende yeniyim bu işte ama anladığım kadar doğada herşeyin bir düşmanı var.Doğa kendini bu şekilde dengeliyormuş.Bence ayrık otu olmayan bölgelerde neden olmuyor diye bir araştırma yapın.
|
Alıntı:
|
yarın tekrar gidiyorum 15 gün bahçedeyim.ayrık ve çekirge konu başlıklarım...
|
arkadaşlar cevizde göz aşısı yapmak için uygun zaman mıdır bilen var mı?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
bu gün sayın arif göçmeni ziyaret ettim. sağolsun damızlık bahçesini anıt kaman1 ağacını gezdirdi.
damızlık bahçesinde chandler ağacını görünce ağzım açık kaldı desem yeridir. altına destek vermiş dal kırılmasın diye bahçesinde kaman1, kaman5, pedro, chandler ve yavuz vardı sanırım. demekki chandleri kaman1 gayet güzel tozlayabiliyor. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
8 dönümlük bir arazim var.8*6 metre aralığında chandler fidanı dikmeyi düşünüyorum.Şuan arazide buğday ekili.Yarın biçilecek ve sürdürüp tırmıklatacağım.Sonra toprak analizi ve profili ölçümü yaptırıcam.Analiz sonuçlarında çok ekstrem bir durum olmazsa toprağa gereken gübre ve mineral takviyesi yapıcam.Eylül gibi de derin patlatma yaptırıp tüplü olarak fidanlarımı dikmeyi düşünüyorum.
Ölçüm ve dikim için fidanları temin edeceğim şirketle anlaştım.Fidanlar ölçüm çukur açımı ve dikim hepsi beraber bir anlaşma yaptım. Arazinin rakımı 390.Bursa Yenişehir Aydoğdu Köyü Soğucak mevkiinde.20 tonluk su tankı aldım.Arazi düz çok hafif bir eğim var.Su tankından damlama sistemi çekmeyi planlıyorum. Sizlerden önerilerinizi tavsiyelerinizi bekliyorum.
|
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
aralık fena değil ama toprağınız kuvetli bir topraksa birazdaha açın en azından 8X7 yapın kuvetli toprakta fidan çok hızlı gelişecek bursada düşük rakımdasınız fidanların gelişim süresi daha uzun olacağı için (vejatasyon) kısa sürede büyüyecekler Alıntı:
Alıntı:
tüplü dikimde eylül biraz sıkıntılı zaman gibi, dikimde su vermek zorunda kalacaksınız bahsedilen tarihte fidanlar henüz uyumamış olacağından sıkıntılı olabilir bence kasımda fidanlar uyuduktan sonra dikim yapın, eminim bursadan bir fidancı ile anlaşmışınızdır uyuma zamanı ve iklim sorununuz olmaz zaten. sözleşmenize dikkat edin herşey açık ve net yazsın aman oda yazılırmı demeyin. çukurları en az 150X150X150 olacak şekilde açtırın Alıntı:
Alıntı:
son bir not: toprak analizinizi kendiniz yaptırın fidancı toprak kötüysede dikim yaptırır size :) analize toprak verirken ne dikeceğinizi mutlaka söyleyin ve gübreleme programı talebinizi iletin |
Ceviz üretim verileri.
http://4.bp.blogspot.com/-fuMQlj0yrQ...3%BCretimi.jpg Kişi başı kabuklu tüketim miktarları. http://2.bp.blogspot.com/-JRlcZnJ-AR...ge+Tablosu.jpg |
Teşekkürler
|
Alıntı:
Analizi kendim yaptırıcam. Fidanı hangi mevsimde dikersem dikeyim can suyu zaten gerekli değil midir? Eylül ayı şart değil tabi ki ancak dikim için sabırsızlanıyorum ertelemek istemiyorum. |
Alıntı:
fidanı hangi mevsimde dikerseniz dikin mutlaka su vereceksiniz hemde bol su vereceksinizki fidanın etrafında kalan toprağın sıkışmayan yerleri otursun, fidanda geldiği yerin iyi olduğunu anlasın :) şaka bir yana acele etmeyin iki ay sonra dikin hiç birşey kaybetmeyeceksiniz. önemli olanın fidanın kışı bahçede geçirip, bahara bahçede uyanması olduğunu unutmayın. eylüldede dikseniz fidan yeni bir yaprak açmayacak, yapraklarını döktükten sonra kasımda dikerseniz zayiatınız az olur diye düşünüyorum. |
Alıntı:
|
Arkadaşlar herkeze merhaba,
Ayrık otunun ve diğer yabani otların çaresini buldum.Özellikle toprağın ilaçlar tarafından zehirlenmesi konusu çok hassas.Ben bu yüzden paraya da kıyıp (840 tl) motorlu sırt tipi tırpan aldım.İzmir de Baumax'da bir sürü çeşit arasından italyan malı olan Efco marka 2 hp-40 cc'lik bir cihaz. Bereket tv'de özellikle ole mac marka'nın reklamı çok yapılıyor.Bu cihazın da aynı kalitede olduğunu duydum ve aldım.İnşallah cevizleri bu ot belasından zehir kullanmadan kurtaracağız.Hafta sonu arazide olacağım.fotoğraflarını çeker,burda sizlerle paylaşırım. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:07. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025