![]() |
Kg fiyatı 10 lira olan gübrelerle çiftçinin para kazanması mümkün mü ? Birkaç gündür düşünüyorum damlama sistemiyle gübreleme çok pahallıya geliyor. Adamların 1 teneke gübreye istediği parayla 2 römork keçi gübresi, 4 römork inek gübresi alınıyor. Katı ve doğal gübreler diğerlerine göre ucuz ama onda da işçilik maliyeti çok fazla. Ne yapmak lazım işin içinden çıkamadım.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Bu stres oluşumu mevsimsel. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Bu oluşumlar ( 8-10 adet dişi çiçek ) her sene görülmez. |
arkadaşlar tarım türk tv de chandler diye tanıtılan cevizi göreniniz oldu mu? Hani şu 3 adeti 99 TL olan . bahsedilen özelliklerin chandlerle hiç alakası var mı?
|
Merhaba
3.numaralı soru hariç aşağıdaki sorularıma cevap alamadım,cevaplarsanız sevinirim... Forumda mutlaka vardır ama henüz denk gelmedi,üretim öncesi ve üretim aşamaları ile çok güzel bilgiler var ama üretim sonrası bilgilere henüz ulaşamadım. Sorularımı sıralarsam; 1-Cevizi topladıktan sonra kabuklu olarak satış fiyatı ne civardadır? 2-Cevizi topladıktan sonra ,satışa hazır hale getirme aşamaları nedir? (yeşil kabuğundan ayırma v.s.) 3-Satış tüccarlara yapılıyorsa firma kurmak gerekli mi?(Fatura,vergi vs açısından) 4-Sanırım bu forumda okumuştum,her sene yapılacak masraf ,hasılatın yaklaşık %10'u gibi düşünülüyor,doğru mudur? Bu konularda bilgi verebilirseniz sevinirim. |
Alıntı:
|
Birşey sormak istiyorum daha önce aşı çeşitleriyle alakalı sormuştum şimdi çöğürlere göz aşısı yapılıyor, peki kestiğimiz ağaçtan(bu sene aşırı soğuk alan ağaçlar için diyorum) yeni çıkan sürgüne 1 sene sonra göz aşısı yapılabilirmi? Çivili kabuk aşısını karşılaştırırsak tutma ve sonrası için ne denilebilir, denenmişmidir?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Birazda güzel görüntüler paylaşalım. 7 haziran görüntüleri;
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
merhabalar.
ceviz bahçemde yabancı otlarla mücadele(bilim dilinde adını bilmiyorum, naneye çok benzeyen bir ot) için önerebileceğiniz bir ilaç varsa ismini yazarsanız sevinirim. teşekkürler. |
2 Eklenti(ler)
Selam arkadaşlar
bu yıl şubat ayı başında çıplak kök olarak 350 adet chandler fidanı ektiğim aşağıda resimlerdeki gibi yarısının gelişimi çok iyi yarısınınsa çok yavaş yapılan tüm kazı işlemleri taban gübresi EMA uygulaması yosun uygulaması hepsi aynı şekilde yapıldı. Bu farklı gelişimler arazinin belli bölgesinde değil her yerinde yani yana yana iki fide birbirlerinden çok farklılık gösteriyorlar neden yardımcı olur musunuz. |
Alıntı:
|
Dikilen fidanların aynı şekilde gelişmeleri diye bir şey söz konusu olmaz bu konuda kapsamlı bir akedemik araştırma var aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
http://web.ogm.gov.tr/birimler/arast...giler/d121.pdf |
Alıntı:
|
Alıntı:
Çok zayıf olan fidanlarınızı değiştirmek isterseniz söktüğünüz de köklerini kontrol etmekte fayda var. Bu sene 3-4 fidanda bende böyle şeyler gözlemleyip değiştirdim. Kök yapılarının çok kötü olduğunu gördüm. |
Alıntı:
|
Gelişimi yavaş olan fidelere yaprak gübresi uygulasam nasıl olur ?
|
kabuklu 10-20tl arası vergi açısından cevizlerinizi vergi mükellefi olanlara satarsanız bu kişiler müstahsil makbuzu düzenler ve stopaj uygular. işyeri açar satarsanız vergi mükellefi olursunuz.100 dönüm üzeri gerçek usulde zirai kazanç mükellefiyeti gerektiriyor yüzde 10 çok yanıltıcı bir rakam. ilk yıllar hepsi masraf. 3 yıl sonra ceviz miktarı geometrik olarak artar.ama masraflar hızlı artmaz
|
bu sene chandner ve fernorları 30 marttan önce budadım.martın sonundaki dondan dolayı 15-20 ağacın tüm yandalları kurudu.budama esnasında hiçbir sorun yoktu hatta dallardan kalem alınıp yapılan aşılar bile tuttu.
chandner ve fernor dona karşı dayanıklı değil don olaylarının belirgin olarak yaşandığı yerlerde bu türler dikilmemeli |
hatta bir ağac bütün olarak kurudu
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:25. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025