![]() |
Alıntı:
Toprağımız hafif alkali.. Kireç sorunumuz (toprak analizlerine güvenirseniz) yok.. Ama pH'ın yer yer 7.8'i bulduğu oluyor.. Bir kontrol grubunda denenebilir... Selamlar Ç. |
Alıntı:
Niye her birşey de bir şeyler arıyoruz anlayamıyorum. |
3 Eklenti(ler)
Reklamsa bir reklam daha yapayım. :) şaka şaka.
Amacımız merak eden öğrenmek isteyen arkadaşları bilgilendirmek başkada bir amacım olamaz, elimde başka bir cins olsa onuda görselliğinize bilgilerinize sunarım , Yani art niyet aramaya gerek yok. Bir kilo chandler cevizlerimden tartarak bir kiloda kaç adet var iç randımanı nedir ne değildiri söylerken emin olarak bunu görerek uygulayarak yaşayarak öğrenmek istedim. 1- Bir kilo cevizi tarttım adet olarak da saydım 74 adet. (Gören olsa deli diyecek) hoş akıllıda değiliz yaaa. Eklenti 449056 2- 74 adet cevizden 4 tane rengi kara 5 tanesi yarım 2 tanesi de dikkatsizlikten dağıldı, diğerlerin hepsi bütün horoz çıktı. Eklenti 449057 3- bir kilogram kabuklu çevizden 0.51 gram iç ceviz. Eklenti 449058 Şimdi buna da reklam derseniz söz bir daha yazmam. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
kanalı ne ile kazıyorsunuz?? biz burada dip kazanla boru döşüyoruz. ağaçların 100 cm kadar açığından döşeyip borunun olduğu yeri elle açıyoruz boruya direk spagetti hortum takıp spagettinin dışına boru geçirip yukarı çıkıyoruz. sonra spagettiyi ister damlama borusuna ister mini sprinklere neye isterseniz bağlaya biliyorsunuz. ektekine benzer makina ama tekersiz bizim kullandığımız. Toprak Altı Damlama Sulama Sistemi Serme - .mp4 - YouTube |
Alıntı:
|
arif hocam merhaba
en son bir arkadaşa yaptık 25 mm hatlar döşedi. 25 cm kadar gömdü boruları. dip patlatanın ağzının az üstünde geriye doğru kıvrımlı bir boru var onun içinden salıyorsun boruyu çok hızlı ve pratik.. borunun yeri belli olduğu için üstünü kolayca açıp boruyuda aynı damlama memesi takar gibi deliyorsunuz spagettinin ek nipeli tam o ölçüde ve yapıda deliğe nipeli takıp spagetti hortumuda oturtuyorsunuz dışınada 16 mm boru geçirip yukarı uzatıp üstünü örtünce iş bitiyor ama derin işleme yapmamak şartı ile bu sistem en ucuz ve en pratik yöntem gibi duruyor. ana hatları bu makina ile döşemedik onların yerleri kepçe ile kazıldı |
Alıntı:
|
Alıntı:
sayın çetiner yapılır neden yapılmasın ağaca çok yaklaşmadan yaparsınız. sadece spagetti hortumu 30 cm derinlikte ağaca doğru götüreceksiniz o kadarcık kök zararındanda ağaca birşey olacağını sanmam.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Adapazarı geyve ilçesinde 50 dönüm arazimiz var. Bu başlığı sürekli takip ediyordum. Sonunda ben de ceviz yetiştirmeye karar verdim. Sizin gibi kıymetli ve bilgili hocalarımızdan yardım bekliyorum.
|
Sayın Lilium paylaşımınız gayet güzel olmuş. İnsanlar böyle elle tutulur gözle görülür şeyler istiyor.
Benim çok hoşuma gitti. |
Alıntı:
|
Merhaba Sevgi dostlar,
2012 Kasım ayında ekmiş olduğum cevizlerim bir kaç gün sonra bir yaşına girecek hayırlısı ile , Cevizlerimi su sıkıntısından dolayı 10*10 m arayla ektim ektiğim sırada su sıkıntısı vardı ancak derin kuyu açtırdığımdan dolayı o sıkıntıyıda Allah'a şükürler olsun atlatım . sizlerden sormak istediğim şey CEVİZLERİN ARALARINA YARI BODUR ELMA EKEBİLİRMİYİM? (7 . yılından itibaren sökmeyi düşünüyorum elmaları ) BİRDE CEVİZ FİDANLARINI SU BAZLI BOYA İLE BOYAMAMI TAVSİYE EDERMİSİNİZ? |
Alıntı:
çok iyi bir karar vermişsiniz hayırlı olsun ancak ceviz çeşitlerini iyi araştırın ve toprağınızı tahlil ettirirseniz iyi olur |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Merhabalar öncelikle ceviz sevdalısı olarak bu sayfayı bu yararlı sayfayı demeliyim bir gecede bitirmek üzereydim fakat kafam o kadar doldu ve karıştı ki neyi nasıl yapacağımı karıştıracak duruma geldim birçok bilgiye sahip oldum ama gene de insanoğlu onaylanmak ve doğru yolda olduğundan emin olmak istiyor. Mazur görürseniz şu sayıca fazla sorularımı soracağım. 1- Bursa yöresinde yaşıyorum chandler ceviz fidanı dikmeyi planlıyorum uygun mudur? 2- 10 dönüm arazi için sulama masrafı ne kadar olur? ve tel örgü masrafı? 3-devlet arazisi kiralama konusunda bilgi alabilir miyim? Örneğin Tarım ve hayvancılık müdürlüklerinden mi bu araziyi istiyoruz? 4-Bana ceviz için dikim öncesinden başlayıp 5 yıllık bakım ve dikim takvimini gösterebilir misiniz? 5-chandler cevizin 5 yıl sonra 30 kg meyve vermesi mümkün mü? 6-Leonarditi nereden ve nasıl kullanacağımızı (ceviz için) söyleyebilir misiniz? Bir de sulama sisteminin çabuk tıkandığını bunun için sistemin toprak altından daha kullanışlı olduğunu mu yazmışsınız yoksa ben mi öyle anladım? 7- dikim için 7*4 uygun mudur? her yıl gübreleme yapılmalımıdır dikimi olan bahçeye? biraz sorular darmadağın gözüküyor olabilir kusura bakmayın şu an 04:00 da mesaj yazdığım için bunun sebebi...
|
Alıntı:
|
Sayın ümüt kardeşim madem bursalısın cevizin kalbi biz bursa olarak biliyoruz.
Size 2 isim veriyorum onlarla mutlaka görüşün sorularınıza çözüm konusunda size çok yardımcı olacaklardır 2 side güvanilir fidancılardır CEVAT FİDAN- MUHARREM YAVAŞ GOGULDAN Ulaşabilirsin eğer ulaşamassan telefonları bende var bende yardımcı olurum. saygılarımla AKSOY 17. |
teşekkür ederim arkadaşlar bugün çoğu sorumun problemini büyük ölçüde atlattım telefonla gıda ve hayvancılık müdürlüğünü aradım yetkili memur bana kurumuz sadece destekleme konusunda yani dönüm başına bir kereye mahsus 100tl destek konusunda yardımı olduğunu söyledi ve orman genel müdürlüğüyle görüşmemi önerdi bende hemen aradım ve orman işletme müd. ağaçlandırmadan sorumlu memur katibiyle görüştüm ve her yıl olmak üzere bu iş için yani ağaçlandırma çalışmaları için sahan ayırıp kura usülü çekim yapılıyormuş haziran da bu çekim olmuş ve artık seneyi beklemem gerekiyormuş....
|
Öncelikle herkese merhaba,
Ben kazan, Ankara'da 1500 metrekare tarlaya ceviz ve badem dikmek istiyorum Rakım 960, geç don giruoebiliyor, toprak hafif alkali. Fernor ve frenquette cinslerini önerdiler özellikle de don olayı nedeniyle Bu cinsin chandler e göre verimi nasil biliyor musunuz? Bahçenin bir kenarını sık dikim badem yapmak ne kadar mantıklı? Dikim icin toplu/açık kök hangisi daha avantajlı Dikim zamanı olarak bu aylar mı yoksa bahar ayları mı? Konularında tereddütlerim var. Düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim Saygılarımla Sent from my iPad using Tapatalk HD |
Cins yanlış yazılmış
Fernor ve fernette Sent from my iPad using Tapatalk HD |
Degerli ceviz dostları 25 ekim-30 ekim tarihleri arasında Antalya gazıpaşa,alanya,mahmutları kapsayan ve 3 yıl onceki ceviz fidanı verdiğim bahçeleri gezdim.Bizler kamanda havalimanı gibi arazilerde zorlanırken oradaki ceviz bahçesi yapmak için 1850 rakımlı arazilerde ceviz bahçesi yapımı için yaşadıkları zahmetleri arazi elde etmek için makikinalara ne kadar masraf ettiklerini ve ne emekler harcadıklarını yerinde gordum ama allaha şükür o insanlara 3 yıl önceki ceviz fidanlarının gelişmelerini meyve tutumlarını görünce en az onlar kadar mutlu oldum 3 yaşındakı agaçlardan 3-4 kğ meyve aldık.Egerki benim verdiğim fidanlar orada yaşamasa idi o insanlara manevi olarak nekadar zarar verecegimi gözumun onude canlandırdım ve o insanlar kadar sevindim ve KARASAL İKLİMDE YETİŞEN CEVİZ FİDANLARININ HER BOLGEDE OLDUGUNU İDDİA ETTİĞİMİ İSPATI OLDUGUNU BURARA GORDÜM.Bundan sonra her hafta sonu bir bolgeye gitmeye karar verdim bu hafta 1 kasım-4 kadım Mugla fetiye Burdur ıspartaya gidecegim.İnşallah oradakı yaptıgım bahçelerdende mahçup olmam tum ceviz dostlarını buradan selamlıyorun.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sayın sedatkso ben size kaman 5 i öneririm.Kaman1 verimi kaman 5 e göre yüksek ancak albeni ve lezzet olarak kaman5 daha iyiydir.
|
Bahçe yapacak arkadaşlara tavsiyem fidanınızı şimdi alıp dikin.Bu aydan sonra hem kaliteli hemde hesaplı fidan bulmak zorlaşır.
|
Alıntı:
Ben de bahçe kuracağım ama iklim kışın sert oluyor ve kar da çok yağıyor. Bizim çevrede genelde ilkbaharda dikiyorlar fidanları. Şimdi diksem zarar görebilir diye düşünüyorum. 1700 rakım ve karasal iklim için de öneriniz geçerli mi? |
Alıntı:
|
Merhaba,
Karamürel Çamçukur köyünde 300 mt rakımdaki bahçemin 1,5 dekar kadar kısmına ceviz( chandler) dikmeyi düşünüyorum. Dikim aralığı olarak 6x8 düşündüm bu şekilde olunca çaprazda dört fidan ortasındaki mesafe 10 mt oluyor tam ortaya bir chandler daha dikebilir miyim ya da başka bir meyva şeftali erik elma gib dikebilir miyim. Şimdiden teşekkürler |
Alıntı:
|
Sayın ilsa4 bence fidan o yörede yetişmişse ve zaman kaybetmeden dikerseniz sorun olmayacağı kanatindeyim.
|
Sayın sedat kso diyelim kaman birden iyi bir bakımla 5. yılında 5 kilo kaman 5 den 4 kilo ceviz aldın.Kaman 1 i 13/14 tl ye satarsan kaman 5 i 17/18 tl ye verirsin.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:38. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025