![]() |
Alıntı:
|
selamlar,
Burada ceviz konuşuluyor ben bademle ilgili soracağım. Biri beni yönlendirirse sevinirim. 2012 kasımdan beri toprağıma yerli çeşit bu bölgede yaşayan bademlerden gömdüm. şu sıralar bademlerim bizlere merhaba demeye başladı. şuana kadar yaptıklarım tamam ama şimdi ne yapacağım hiç bilmiyorum denebilir. badem çöğürlerim bir karış kadar oldular şimdi ne olucak bana yazarsanız sevinirim. saygılarımla, |
Alıntı:
|
Toprak tahlili sonuçlarını gormeden gübre önermek bence biraz yanlış olur diye düşünüyorum.
|
Degerli cevizci dostlar ı şükür ceviz aşılamasını tamamladık 50 bin aşı yaptık 15 bin tüplü 35 bin arazide alalh emegimizi zayi etmesin
|
Allah devletimize zeval vermesin kırşehir valiliği tarım il müdürlüğü destegi ile tam otamatık sera yapıldı % 50 hibe toplam malıyeti bize 65 bin tl oldu ama bildiğim kadarıyla ceviz üretiminde iç anadoluda bir ilk oldu prof dr yaşar Akça hoca bile inanamadı geldi çok begendi emegi geçenlere teşekür etti allah bütün dostlara nasip etsin inşallah
|
Alıntı:
|
arkadaşım öncelikle sizi böyle bir yatırım yapmak istediğin için tebrik ederim. ben ziraat mühendisiyim bir ceviz ağacının ömrü 100 yıla yakındır onun için o kadar sık dikilmesi uygun değildir. en az 7x7 dikilmeli ki ileriki yıllarda sıkıntı olmasın. ceviz araları dallar bir birine değmeyecek şekilde olmalı ve güneşi tam olarak alabilmelidir.
|
ceviz çeşitlerinde yabancı cevizlerden chandleri 700 rakımdan yukarı tavsiye etmiyorum. bence oraya en uygunu şebin ve bilecik dikilmeli ve 7x7 aralıklarla 8 şebine 1 bilecik çeşit tozlayıcı dikilmeli
|
rakımı ve toprak tahlilini yapar siteye koyarsanız size yardımcı olurum
|
Sayin cemal 61 ziraat muhendisi oldugunuzu artik hicbirimiz aklimizdan cikartamayiz tesekkurler... :)
|
Açık köklü olarak dikmiş olduğum 50 fidandan yaklaşık olarak 10 tanesinde uyanma olmadı bazıları alt kısımlardan patlayacak gibi,acaba üst kısımlar kurumuş olabilir mi?kuruyan kısımları şimdi kessem olur mu yoksa biraz daha beklemelimiyim.
|
arkadaşım ben ziraat mühendisiyim 600 rakımlık yerde şebin cevizi yapmanızı tavsiye ederim bilecik çeşidinide tozlayıcı olarak kullanabilirsin 8 şebin 1 bileck tozlayıcı dikilmeli
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Arkadaşlar Edirne'ye yabancı cins ceviz ekeceğim yardım edecek ziraat mühendisi yok mu ? Ne Tür ekeceğim acaba ?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
[QUOTE=bozy;1147111]Sayin cemal 61 ziraat muhendisi oldugunuzu artik hicbirimiz aklimizdan cikartamayiz tesekkurler... :)[/QUOTE
buradaki arkadaşlara yardımcı olmak için yazdım ama yanlış yorumlandı galiba |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Bırak Sen şimdi Şebin'ini bileceği de hazır ziraat mühendisiymişsin ,sektör'desin şu '' altay cevizi " hakkında ne düşünüyorsun ? kökeni sibirya ya uzanan bu aşısız cevizin Türkiye topraklarında 8 yaşında 150 kg verebilme ihtimali mümkün müdür ? |
Sayın Cemal 61 referans olması acısından ceviz bahcelerini geziyor ve notlar alıyorum sizin kurdugunuz bahçeler nerede ..
|
Alıntı:
|
Alıntı:
elelem sakın bolca nemli tut... Susuz kalmasın |
Degerli dostum aşı üstünde canlılık varsa uyanır ama aşı altından sürgün yaptırma mayıs ayının sonuna kadar aşı üzerinde en canlı goz hangisi ise o gozun ters yonde kesin kestiğiniz yere aşı macunu ile kapatın.Gene canlanma yoksa ya fidı degiştireceksin **** aşı altından mayıs ayı sonunda yapacak sürgüne aşı yapabilirsin.
|
degerli dostum neden şebin bilecik biraz açarmısın
|
Alıntı:
|
Bu altay cevizinden 10 adet fidan aldım kasım ayında topraga diktim şu an uyandılar,aynı bahçemde kaman 1,çhantler,pedro,fernor da var sonuçlarını bekleyecegim ,altay cevizi dedikleri gibimi olacak merak ediyorum ama dedikleri gibi olacağını tahmin etmiyorum inşaallah dedikleri gibi olsun 1 yaşında biz çögür dıyoruz onlar fidan diyorlar tanesi 25 tl ben denemeden bir sonuç almadan konuşmayı sevmiyorum.Bu konuda daha fazla bilğisi olan varsa paylaşalım.Şebin -bilecik kaman 1 den 10 gün önce uyanıyor Cevizcilerin Sanal Dünyadaki Rehberine Hoş Geldiniz, Ceviz, Ceviz Fidanı, Ceviz Bahçesi herşey burada te ki ceviz çiçeklenmesi diye pencereye bakmanızı tavsiye ederim bizzat benim gözlemlerim
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:39. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025