![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
Çeşitler içinde chandler şampiyonluğa oynayan takım, kaman-maraş18vs üst sıraları zorlayan takımsa şebin bilecik de orta sıralarırlarda ki takımlardır bence:)Siz direk küme düşürdünüz:) Altay da Barcelona bu arada:) |
[QUOTE=aviator34;1147553]Arkadaşlar Edirne'ye yabancı cins ceviz ekeceğim yardım edecek ziraat mühendisi yok mu ? Ne Tür ekeceğim acaba ?[/QU
ben ziraat mühendisiyim siz kışın sıcaklık oranlarını buraya koyarsanız size yardımcı oluruz |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Yani yabancı çeşitlerden kurulmuş verim alamayan bahçeler mi gördünüz? Gördüyseniz neden verim alınamadığının araştırmasını yaptınız mı? Yaptıysanız görüşleriniz nelerdir. Alıntı:
Ben size dua etmezsem yardım etmeyecekmisiniz? |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Aralık, ocak ve şubat aylarında diktigim cevizlerime hafta sonu ilk sularını verecegim inşallah.
yapmam **** yapmamam gerekenler nelerdir köklendirici **** gübre ne kullanmalıyım saygılar... |
Alıntı:
bununla birlikte aslında dikimde yapmanız gerekeni yapın fidan başında 150- 200 gr dap verin toprakla iyice karıştırın dap yavaş salınımlı bir gübredir fidanlarınızın azot ve fosfor ihtiyacını karşılar |
Alıntı:
Her fırsatta Ziraat mühendisi olduğunuzu yazmanın bir anlamı yok ! |
Alıntı:
Eğer ticari olarak ceviz bahçesi kurduysanız ağacın taç izdüşümünden kapladığı alanı 3'e bölersek bunun 2/3'lük dıştaki kısmından 0-30 cm derinlikten toprak örneği alın. Sonra Araştırma Kuruluşuna gönderin: Toprak ve Yaprak Analizi Gelen sonuçlara göre gübrelemeyi yaparsınız. Kök gelişiminin iyi olması için ağacın taç izdüşümüne saman, odun parçaları gibi karbonca zengin kahverengi malzeme serebilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken gövdeden itibaren bir karış kadar yerin açık kalması. Aksi halde kök çürüklüğü problemi olabilir. Bu uygulamayla hem toprağın nemini tutacak, hem de toprak içindeki mikropların, bakterilerin yararlı nematodların gelişmesi için uygun bir ortam oluşturmuş olacaksınız. Gene taç izdüşümüne iyi yanmış koyun gübresi verip, üstünü samanla kapatabilirsiniz. Sıra aralarına da baklagil bir yem bitkisi ; tüylü fiğ, adi fiğ, korunga vs.. dikerseniz bu bitkiler havada bulunan serbest azotu çok kolaylıkla bağlayarak köklerinde muhafaza edebilir. Yaklaşık 1/3'ü çiçeklendiği zaman bu baklagil bitkileri biçerek toprağa yeşil gübre olarak verebilirsiniz. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Tabi ki kamanı en iyi siz bilirsiniz.Ben yetiştirici olmadığım için Türkiye'de ceviz konusunda önemli çalışmaları olan isim yapmış kişilerin söylediklerini referans göstererek yazıyorum.Kimseyi yanıltmak ya da yönlendirmek gibi düşüncem yok. Yanlış anlaşılmasın:p |
[QUOTE=aviator34;1147553]Arkadaşlar Edirne'ye yabancı cins ceviz ekeceğim yardım edecek ziraat mühendisi yok mu ? Ne Tür ekeceğim acaba ?[/QU
hangi çeşitleri dikmek istiyorsunuz |
5 Eklenti(ler)
aşıladığım fakat tutmayan ve sürgün veren fidanlarım 30 adet
Eklenti 401811 açık kök olarak diktiğim chandler 40 adaet tuttular Eklenti 401809 kendi aşıladığım chandler fidanlarım bazılaraının üzerinde 3-4 adet ceviz var 28 adet Eklenti 401812 Eklenti 401813 açık kök olarak diktiğim franquet patlamadı alt taraftan patlayacak gibi 3 adet Eklenti 401810 bundan sonra bekleyecegiz,yorumlarınızı beklerim |
[QUOTE=Cemal61;1152014]
Alıntı:
|
Alıntı:
|
[QUOTE=sedatkso;1152101]
Alıntı:
|
Tamam hocam pazartesi yaptırıyorum.sıkıntı topraktami yoksa iklimdenmi. Peki hocam hemen 100 metre yanımda kuzey yamaçta 400 adet yavuz çeşidi var 11 yıllık şimdiye kadar don zararı hiç görmedi.bu bize bi kaynak olurmu yoksa cesitten ceside fark edermi.
|
Alıntı:
Benim bulunduğum yerin rakımı sizden daha düşük bu arada. Yakın sayılır. Şebin, Bilecik, Kaman - 1 çeşitlerini önerebilirim. Maraş18 ya da Sütyemez de olabilir ama ben hiç denemedim. Ticari olarak düşünüyorsanız 30, 60 ve 90 cm'den toprak örneği alarak Araştırma Kuruluşuna gönderin. Toprak ve Yaprak Analizi Bir ziraatçiyle araziyi gezip ceviz yapacağınız yerin toprak, iklim ve yer olarak ceviz yetiştiriciliğine uygun olup olmadığını öğrenin. Özellikle 1 metreye kadar toprağın yapısını profil çukurları açıp görmek gerekir. Sonra çevrede hakim rüzgarlar var mı. Arazi don çukurunda mı bunlara baktırın. Sonra toprak analizi sonuçlarına göre Araştırma Kuruluşundaki uzman arkadaşların tavsiyeleri doğrultusunda, hatta üreticilerle görüşerek bölgenize uygun ceviz çeşidini seçerseniz daha uygun olur. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Ceviz ağacının verim çağındaki (10 yaş ve sonraki) ceviz verimi ağaç başına (verimli kabul edilen çeşitlerde) 45 ila 65 kg arasındadır. Ülkemizde yetişen yerli ceviz çeşitlerinin verimleri de buna yakındır. Söz konusu bahçe ne sıklıkla ekildi? Yeterli tozlayıcı var mı? Arazi ve toprak yapısı nasıl? Doğru sulama ve gübreleme yapılıyor mu? Onlara bakmak lazım. Tabi söylediğiniz rakam çok düşük. Ağaç başına 5 kg ceviz eder. Eğer tozlayıcı ya da yer olarak (don çukuru) bir sıkıntı yoksa şunlara bakmak gerekir. Birincisi bir taraftan esen sert hakim rüzgarlar var mı? İkincisi toprak profilini kazdığınızda 1 metre derine kadar geçirimsiz bir tabaka var mı? Bu yüzden böyle bir yerde bahçe tesis etmeden önce mutlaka toprak örneği alıp Araştırma Kuruluşuna göndermekte fayda var. Bunların dışında fidanları güvenilir bir yerden temin etmek de önemli. |
[QUOTE=Cemal61;1152470]
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Denizli ilinde yüksek takımda
|
Alıntı:
Yüksek rakıma dikerseniz ya gelişme dönemini tamamlayamadan sonbahar erken donlarından etkilenir. Ya da tam verim alamazsınız. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:49. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025