agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)




Beğeni Düzeni5569Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 17-03-2011, 10:47   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-02-2011
Şehir: İZMİR-BALIKESİR
Mesajlar: 286
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cupressus Mesajı Göster
Sn.Kamil KESKİN,

söylediğiniz alan (sarısu mevkii)500 rakım civarı, iklim olarak yabancı ve yerli cevizlerin yetişmesine uygundur. toprak özellikleri olarak aşırı bir sorun yok diye düşünüyorum. ancak sizin için kısıtlayıcı etken su olabilir. yeterli suyu bulabilecek misiniz, veya kendinize ait suyunuz var mı? su işini kesinleştirmeden fidan arayışına girmeyin derim. bu konuda, daha önce aynı alana ceviz diken köylülerinizle konuşmanız daha faydalı olacaktır.
ikinci sorunuza gelince (dikimi yaz aylarında yapmayacaksanız)mayısta alacağınız tüplü fidanı kışın dikmenin pek anlamı yok, kışın temin edeceğiniz açık köklü fidan sizin kışa kadar tüpte bakacağınız fidandan muhtemelen daha gelişmiş olacaktır. bir de bu arada kuruyan olursa zararı size olacaktır.
sındırgıda sertifikalı ceviz üreten üretici henüz yok. Yerli çeşlitler Balıkesir'den, yabancı çeşitler daha çok bursa ve az olarak ta balıkesirden temin ediliyor. Güven konusu çok göreceli bir kavram olduğu için Sındırgı'da şu güvenilir şu güvenilir değil diye yazamıyorum kusuruma bakmayın. Çünkü üretici bulunmadığı için temin edenler de başkasına güvenmek zorunda.
kolay gelsin..
Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.Tarlam susuz.Su olayını 10 dönümlük tarlamın en yüksek kısmına 30 tonluk bir depo yaparak (taşıma su ile bu depoyu doldururmak)halletmeyi düşünüyorum.Fidan konusunda küçük bostancı köyünde bir üretici ile görüşmem oldu.Kendilerinin yerli tiplere chandler tipi ceviz aşıladıklarını ve ürünün çok verimli olduğunu dile getirdi.Mutlaka chandler dikmelisiniz diye tavsiyede bulundu.Bilemiyorum.Bir kararsızlık var.Yerli mi yoksa yabancı mı ???
Bu işi iyi planlayıp,doğru cins seçmekte büyük yarar var.Çünkü sonuçta kaybedilen yıllar.

kamil keskin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026