![]() |
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-02-2011
|
Alıntı:
Diğer arkadaşların da belirttiği gibi en iyisi bu konuda bir kitap alıp okumak. http://www.ceviz.com.tr/kitap.asp Ama gene de ben size kısaca yapılacak işlemleri ya da sorulacak soruları özetleyeyim. ARAZİ SEÇİMİ Profil (Çukur Açılması) 0-120 cm derinlikte basamaklı olarak bir profil çukuru açıyoruz. 0-30, 30-60 ve 60-90 cm derinliklerinden her kademeden 3-4 cm derinliğinde tahlil için toprak alıyoruz. Bu aldığımız toprağı analiz için laboratuvara gönderiyoruz. Bu profil çukuruna bakarak toprak yapısıyla ilgili şu soruların cevabını arıyoruz:
* Alt toprak işleme: riper, kazayağı * Üst toprak işleme: diskaro, kazayağı, çizel Gübreleme Dekara 3-4 ton ahır gübresi AralıkxMesafe
* Pikaj: En fazla 100m içinde birbirini dölleyen çeşitlerin dikilmesi Çok az ve öz olarak bu bilgileri verdikten sonra ben Eskişehir yöresi için uygun çeşitleri araştırdım ve şu çeşitlerin bu yöreye daha uygun olduğunu düşünmeye başladım. Parantez içerisinde olan çeşit ana çeşidin tozlayıcısı. Eğer 9 tane ana çeşit ceviz ağacımız varsa 1 tane de tozlayıcı çeşit kullanmak gerekiyor. Yani %10 oranında tozlayıcı çeşit kullanıyoruz. Hatta ceviz için sanırım %5 bile yeterliymiş. Ayrıca hakim rüzgarın yönü de gözönünde bulundurulmalı. ÇEŞİTLER Şebin (Bilecik)
|
|
|
|
|
|
|