![]() |
|
![]() |
#11 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-10-2007
|
arkadaşlar ilginizden dolayı teşekkür edrim.Bu seneki yapacagım ekimde nelere dikkat edeyim.isterseniz yapmış oldugum işlemleri size tam anlatayım. cevizleri iyi bir agactan topladım. cevizleri bir gün sonra suya atıp 2-3 saat beklettikten sonra sudan cıkarıp cimlenme deliklerini sivri uçlu bir bıçakla temizledim dikim yapacagım topragı az bir hayvan gübresi ile takviye edip cimlenme deliklerini üste gelecek şekilde(tam dik degil hafif egik) topgagın 10 cm altına diktim. dikim aralıklaram 25 cm. dikim tarihim 01 10 2007 500 adet diktim bu işi ticari amaçlı yapacagım yapmış oldugum işlemleri yaşlı insanlarımızdan ögrendim. farklı bir dikim daha yaptım yukardaki işlemler aynı yalnız dikim şeklini farklı yaptım.3 adet ceviziyanyana koyup cimlenme deliklerini birbirine bakacak şekilde diktim. nerden esinledigimi sorarsanız bizim burda yani sivas gürün de cviz agacı cok ama bunları cogu ermenilerden kalma bucevizlerin kesilen yerlerine baktıgınız zaman 3-4 cevizin sanki birleşmiş oldugunu sizde görürsünüz bende bunu yapmaya calıştım. Egerki cimlenme istedigim gibi olursa bunların filizlerini birleştirmeyi düşünüyorum. herkese iyi calışmalar. |
![]() |
![]() ![]() |
|
|