View Single Post
Eski 06-02-2008, 23:31   #221
barisbolat
Yeni Üye

barisbolat's Avatar

Giriş Tarihi: 14-01-2008
selamlar
genel sorun olarak ceviz yetiştiriciliği hakıında pek bir bilgimiz yok.
ceviz bahcesi kurmak istiyorsanız ilk 10 sene belli bir gelir beklememeniz gerekir ayrıca tarla sulak kalıyorsa nematod analizi şart.
rakım pek önemli değil ceviz agacı -27 dereceye kadar soguga dayanabiliyor.
ayrıca sertifikalı dediğiniz fidanlarda genel hastalık sorunu olarak ceviz antraknozu karşınıza çıkabilir.ben kendi gözlemlerimden yolacıkarak söylüyorum.
rakımın ceviz yetiştiriciliğinde pek önemi yok ancak yıllık bakım ve gübreleme periyodlarına dikkat etmeniz gerek.
ayrıca ceviz bahcesi10*10 veye 9*9 kurulabildigi için bodur elma ve ilklime göre kiraz yetiştiriciliği cevizler yetişene kadar size ek kaynak olabilir.
ayrıca ben size yalova bir ve dölleyici yalova 4 ve şebin tarzı bahceleri kurmanızı öneriririm.çünkü ben uzun araştırmalar sonucu 15+15 dönüm bu tarz bahceler kurdum.
2-3 sene içinde hastalıktan uzak sertifikalı fidanlar yeiştirmeyi düşünürüyorum.şuan ki aşılı ceviz fidanı 8ytl bence cok pahalı..
herhangi bir sorununuz olursa bana brsbolat@hotmail.com adresinden ulaşabilirsiniz.
çünkü haftada 2 gün internete girebiliyorum
iyi çalışmalar

(ceviz hakkında ege üniversitesi bahce bilgileri bölmümünün cıkardığı bi kitap var cok bilimsel ancak ceviz hakkında mükemmel bi kaynak)
(bitki besleme sorunu olan arkadaşlara bitki besin elementi alım tablosunu gönderebilirim)
haftaya görüşmek üzere...

barisbolat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön