![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-02-2011
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 200
|
Alıntı:
İçi zedelemeyecek şekilde bıçağın ucu ile cevizin kabuğu hafifçe açılıp, bu şekilde 3 - 5 gün suyunu değiştirerek ıslattıktan sonra ekilecek olurlarsa oda sıcaklığında 8 - 10 günde çimlenirler. Burada önemli olan tohum içerisinde bulunan engelleyici maddelerin yıkanmasıdır. Bu nedenle gün içerisinde bir kaç defa su değiştirilmelidir. Eğer klorlu su kullanılırsa çimlenmeyi engelleyebilir. Kaynak : Prof. Dr. Seyit Mehmet Şen, Sorularla Ceviz Yetiştiriciliği, ÜÇM, Ekim 2011 : 47 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-01-2013
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 8
|
Alıntı:
Cevizin sert kabuğunu çıkarıp yediğimiz kısmını , 3-5 gün boyunca günde birkaç kez suyunu değiştirdikten sonra ekiyoruz ve oda sıcaklığında 7-8 günde çimleniyor, doğru mu anladım? Peki bu işlemi hangi aylarda yapıyoruz? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-02-2011
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 200
|
Alıntı:
Bence bunun bir mevsimi olmaması lazım diye düşünüyorum. Çünkü oda sıcaklığı sabit kalıyor. Cevizleri çimlendirmek için serin bir yerde normalde kumun içinde 8 haftalık bir katlama yapıyoruz. Katlama ile çimlenmeyi teşvik eden maddeler ortaya çıkar ve çimlenmeyi engelleyen maddeler ortadan kaybolur. Tahminime göre bu da benzer bir etki gösteriyor. Henüz bu tekniği denemedim ama gözüme çarpmıştı sizinle paylaşmak istedim. Hatta cevizi kabuğundan çıkarmadan hafifçe bıçakla ucunu açmak da yeterli olur diye düşünüyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-01-2013
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 8
|
Alıntı:
Denedim sayın Erdem KARŞINIZDA ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|