![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-06-2013
|
Merhaba, sayfanı takip edip "Eyvallah" çekiyorum o bir ! çögür satın alımı hakkında yazma isteği duydum, bence tohumları toprağa vermek için haliya geç değil. 3-4 gün suda bekletip hafiften aşagdan catlama başlayanları topragın 2-3 sm. derinine ekersen 2-3 haftaya varmaz filizler görünür, daha bu yıl aşılarsın . cögürlerın ister kazık kök kesilmemiş olsun bir defa yerlerinden alınmışlar,iyi bakımla büyümelerine engel degil elbet ama direk yerinde olmaları değilmiydi baştan niyet. suyu eksiksiz verilen çöğür daha bu yaz aşılanabilir. hoşçakalın, başarılar dilerim |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-11-2013
|
Alıntı:
Sayın gökhan07 vasıtası ile soğuk katlama sonrası poşete alınmış, kazık kökü üzerinde 1 yaşında 200 adet çöğür bulduk. Bu çöğürlere kısa zaman içerisinde dilcikli ingiliz kalem aşısı yaparak yaz sonrası bahçeye dikmeyi düşünüyorum. Baştan niyetim, dediğiniz gibi fidanı yerinde köklendirmekti ancak; bu şekilde bir yol izleyerek fidan gelişiminde en az 1 yıl kazanç sağlayabiliriz. Tabi ki önerinizi değerlendireceğim.Teşekkür ederim tekrar. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-10-2011
|
Fidanları şimdiden asıl yerine dikerseniz daha iyi olur ve hemde yerinde gelişmiş olur ( fidan çukurları 100x80 cm ölçülerinde hazırlayıp ve hayvan gübresini toprakla karıştırınız), sonra haziran ayı sonu gibi göz aşısı yaparsınız, tutmayanları ise önümüzdeki yıl dilçikli aşı yaparsanız hiç zaman kaybınız olmaz. Poşete al sonra aşı yap tekrar yerine dikmeniz fidanı hırpalıyor. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
(gökhan07 cevap için benden evvel davranmış ) |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-10-2011
|
Alıntı:
Kök gelişimi asıl yerinde daha hızlı olur, ayrıca aşı yerinden filizlenip yaprak açmış fidanlar yer değiştirince ( tüpten çıkarıp dikildiğinde) strese giriyor, halbuki uyanmadan dikilirse stres yapmaz. Bu benim şahsi görüşümdür yanılmış olabilirim. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı: