Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cnrtkt
Sevgili Ali Rıza bey,
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Yüzümüzün akıyla başaracağız inşallah. Benim bahçem 6 dekar, bildiğim kadarıyla 10 dekardan az arazilere kredi olanağı yok.
Sanırım numune alış şeklini anlatırken yanlışlık yaptım. Düzeltirim orayı.
Numuneler şu şekilde karıştırıldı. Elimizde 6 adet çukur ve 5 adet te derinlik aralığı var. Üzerinde 0-30 yazan kovaya 6 çukurun herbirinden sadece 0-30 cm aralığındaki topraktan koydum. 30-60 yazan kovaya da 6 çukurun herbirinden sadece 30-60 cm derinlik aralığındaki topraktan koydum. bu işlem 60-90 , 90-120 , 120-150 cm derinliği içinde yapıldı. Yani elimdeki her bir kovada sadece üzerine yazdığım derinlikteki topraktan mevcut olmuş oldu. 6 yerden 0-30 cm derinlikteki toprak bir kovada, 6 yerden 30-60 cm derinlikten alınan toprak ayrı bir kovada. Bu şekilde, ayrı derinliklerden alınmış 5 kova toprak elde etmiş oldum.
|
Ozaman sıkıntı kalmadı

Orman Genel Müdürlüğünün sahipli araziler için vermiş olduğu krediler için minimum arazi büyüklüğü 0,5 Ha olmalı. Bu da 5 dönüm yapmakta. Kredilendirmeye esas gider kalemleri ise proje bedeli, aşılı fidan bedeli (Sertifikalı), arazi hazırlığı, dikim ve ihata bedelidir.