View Single Post
Eski 19-03-2014, 18:18   #49
karabuz
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-06-2013
aşılamak haricinde cok yaptım, bizım buralarda ceviz aşılanmaz denır haalya. şu an mevcud bahçem 143 dekar -3500 civarı fidanım var, sayın Liliumdan aldıgım 60 fidanlın haricinde aşılı 30-40 fidan daha var . digerlerin tamamı kendi üretimim. kısmet olursa ilk birkaç yıllarını atlatsınlar yerinde aşılama nietindeyim.

yaşadıklarımı anladayım kısaca
2010 aralık ayı. 800 kabuklu ceviz ektim nisanin ilk haftası hic araştırma yapmadan şaka gibi. agustosta parmak kalınlıgına geldiler - o zaman tabi aşılamak planı hic yok. aralıkta bagzılarını tarlaya degiştirdım, birazı kaldı oldugu yerde (tarla bulamadım) yerini degiştirdiklerim bir yıl hiç büuümedi desem yalan degil -30-40 sm filiz attılar. yerınde kalanlar oldu 2 metre kökler bilek kalınlıgı 50 sm aşagi kazdik cıkarıriken kökler elektrik diregi mübarek - kökü balta ile kestik resmen. akranları tarlada erden görünmüyordu.

2012 önceki fidanların azaldıgını girünce 1000 adet kabuklu ceviz ektim nısanın son haftası agustos sonu 10-15 sm boy vardı ve kalem kalınlıgında - zorlasak aşı olurdu ama yapılmadı. onlarin birazı bakımzızlıktan (sulamadım 40-50 gün) kurudu 700 adet kadar ektim gecen kış onlardan yine aşılamadan yerlerine

2013 te işi abarttım nisan başı 7000-8000 bin kabuklu ceviz ektim sulamayı düzenlı yapmadım ona ragmen 2400 yakın fidan hayatta kaldı ve 20-50sm arası büyüme yaptılar. yine aşılamadan yerlerine ektim . son 200 civarı fidanı dün yerlerine ektım bu yıllık sezonu kapadım. ..

AH DİYORUM BUGÜNKÜ AKLIM OLSA DÖNSEM 2010a ciddiy ormanım olurdu. halya yerlerine alışmaya calışıyor fidanlar.neden dikmedin farkı görünce dersen..aralarda yonca var zor olur diye,yonca boğar büyümezler sandım, bakımını tam yapamıyorum bahcelerin bagzen işim geregi yolculuk yapıyorum 1-2 ay yokum dönüyürum orman olmüş bahceler.

karar senin

karabuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön