View Single Post
Eski 20-03-2014, 10:53   #52
cnrtkt
Ağaç Dostu

cnrtkt's Avatar

Giriş Tarihi: 16-11-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ormancı_ali06 Mesajı Göster
Ozaman sıkıntı kalmadı
Orman Genel Müdürlüğünün sahipli araziler için vermiş olduğu krediler için minimum arazi büyüklüğü 0,5 Ha olmalı. Bu da 5 dönüm yapmakta. Kredilendirmeye esas gider kalemleri ise proje bedeli, aşılı fidan bedeli (Sertifikalı), arazi hazırlığı, dikim ve ihata bedelidir.
Yeri gelmişken toprak analizinin önemini bir kez daha vurgulayalım.

Temel çok karlı bir iş olarak düşündüğü için tavukçuluk yapmaya karar verdi. İlk olarak elli tane civciv alıp ayaklarından toprağa gömdü. Güzelce gübreleyip suladı fakat iki gün sonra civcivlerin hepsinin öldüğünü gördü.

Yaptiği yanlisin farkına varan Temel elli civciv daha alıp bu seferde kuyruklarından toprağa gömdü. Aynı şekilde gübreledi, suladı, çapaladı fakat nafile, bu civcivler de öldü.

Ne yapacagini bilemeyen Temel, Amerika' da kümes hayvanları yetiştiriciliği eğitimi gören, amcaoğlu İdris' e durumu yazıp yardım istedi.

Birkaç hafta sonra İdris in cevabi geldi :
- Sevgili emiceoğlum Temel, yazdıklarını okuyup, anladım. Fakat doğru bir teşhis koyabilmem için bana bir miktar toprak numunesi göndermen gerekir..

------------------------------------------------

Sayın abicim , arazi üzerime tapulu değil şuan, kadastro her sene olduğu gibi bu sene de gelecekmiş. Belki o zaman tapu işlemlerini hallederim. Fidan için değilde sulama vs. için farklı teşvikler için çalışacağım.

cnrtkt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön