![]() |
|
![]() |
#11 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-05-2013
|
Alıntı:
Bu cevizin altay ceviziyle hiç bir alakası yoktur.Cevizin görünümü hafif oval şeklindedir.Benim bilhassa yerli ceviz üzerine araştırmalarım var.Aldığım bilgi üzerine gidip baktım hakikaten araştırmaya değer.Tam anlamıyla profesyonel çekimde yapamadım yüklemede yapamadım ama orada canlı olarak baktığımda dalların içi dışı ceviz dolu çok güzel bir görüntü vardı.Bu ceviz ile ilgili çalışmalarım hasat sezonu meyve kalitesiyle (iç rengi,kabuk kalınlığı,meyve ağırlığı,damak tadı ve laboratuar tahlil sonuçları)başlayacak olan çalışmalarım uyanma zamanı yaprak dökümü,erkek ve dişi çiçek açımı .....vb gibi devam ederek olumlu bir sonuç alabilirsem üretime alıp çoğaltmayı düşünüyorum.Evde kimse durmadığı için ne zaman dikildi,çekirdektenmi dikildi(sanmıyorum tahminen 25-30 yaşlarında olan buzamanda aşılı ceviz üretimi yoktu veya çok azdı)Benim en çok merak ettiğim şey bu köyün altı tüm kaya ve kayalara oyularak yapılan mağaralardan oluşmaktadır.Zaten bir ağaç diktiklerinde taşı oyup içine fidanı öyle dikiyorlar.Bütün bu olumsuz koşullara rağmen hiç bir bakım görmeden bu meyveleri bu ağaç nasıl büyütebildi.Şimdilik bunların hepsi cevapsız ama ilerleyen zamanda bir takım gelişmeler sonucu iyi bir netice alınmasını umut ediyorum.saygılarımla. |
|
![]() |
![]() |
|
|