Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium
Cisko türkiyede yeni yeni üretilmeye başlandı, hatta 200 tl ye kıyıp iki tane bizde aldık,
Anlamadığım konu cisko chandlerin gerçek dozlayıcısıysa ki, öyle, neden chandler ile birlikte gelmedi üretilmedi.
Konu hakkında bilgisi olan var mı?
|
Değerli dostum cisko çeşidi o zaman gelse idi 200 tl satılırmıydı bakın franguatte tozlayıcı dendi satıldı çhantlera fernette tozlar denildi fidan olarak satıldı şimdide cisko satılacak hemde korkunç bir bedelle ben diger sayfamda yazmıştım frangutteler 8 yaşında erkek çiçek açmadı diye şimdi bahçe yapanlar içlerinne bir endişe olacak cisko almazsam meyve tutmaz diye düşünecek umut işte gidip alacak bu işlerde hep rant hesabı var bir hoca gidiyor 3-5 kalem alıp kendi fidancısna veriyor çogaltıp cisko gibi bundan önceki tozlayıcılar icat ettikleri gibi,bu zihniyetle cevizin anavatanı oldugu söylenen ülkemiz de ben 20 yıldan uzun bir süre cevizle ilgileniyorum bu ülkeye her yıl en az 1000000 milyon ceviz fidan dikiliyor birde bunun öncesi var 25000000 milon yetişmiş ağacımızın olması gerekirken biz dışarıdan şiliden ceviz ithal ediyoruz ben bazen kendimden utanıyorum ABD,ŞİLİ DEN ceviz geliyor diye ama herkes rant peşinde bu çarkın böyle dönmesi gerekiyor çhantlerede fazla dalmayalım 3-5 yıl sonra yeni bir yabancı çeşidin ülkemize girecegi söyleniyor,biz bu kafa ile çok daha ceviz ital ederiz.Dogrusu yapılsa bu hocalarımızın üniversitede her türlü laboratuvar imkanları var ama o yöntemleri kullanıp neden çeşit geliştirsinler o zaman fidandan para kazanamazlar kimse üzerine alınmasın ben bu sözlerimi ortaya yazıyorum herkes kısadan hissesini alsın, kimsede çhantlere tozlayıcı aramasın pedro veya kaman 1 diksin tozlayıp tozlamadıgını herkes görecek ama bizim akademik kariyerimiz olmadıgı için kimse dinlemeyecek.