![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-06-2013
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-11-2013
|
2012 kasim-aralik ekimi |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-11-2013
|
bende bahçemde yeni dikeceğim yer için 5 tane aldım benimki tamamen amatör bir bahçe Sormak istediğim şu çıplak köklü bir fidan için 20-25 lira çok değil mi Birde aldığım tüm diğer cevizler hep tüplü idi bu mevsim açık kök için erken değil mi |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-08-2013
|
siz altay cevizini açık kök mü aldınız? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-11-2013
|
evet açık kök sattıklarını söylediler |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
keşke tohum satsalarda ek çıkart yaparak cevizin kökleri zedelememiş olsanız. tabii sonuçta tek bir ceviz tohumunuda 25 tl ye satamayacakları için böyle yapılıyor. açık kök fidanlar satın aldığınız yöreye göre söküm zamanları değişiklik gösterir. ortalama kasım sonu aralık başı. neyse hayırlısı olsun fidanlarınız, inşallah bol bol ceviz alırsınız. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ağaçsever
|
Daha sipariş etmedim, Bu hafta içinde edeceğim. Açık kök alacağım . Önceki sene ektiğimiz fidanlarda açık kökler çok daha iyi gelişti. Düzeltme : Ermana bu soruyu Orhank için sorduysan ben sonra fark ettim, kusuruma bakma Düzenleyen chndlr : 11-11-2013 saat 16:42 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ağaçsever
|
açık köklü fidanlar tüplülere göre kökleri daha gelişmiş 1 yıl kazancınız olur |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
ben 1 adet lpg lisini aldım. 3 ayda bir değişim olmadı. 150 adet chandler dikiyorum acaba altayıda söküp 1 tane daha chandler mı eksem diyorum hiç yer kaplamasın. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-10-2013
|
sayın ermana dikeceğin 150 adet fidanların kökleri kesik ise 2 yıl onlarda gelişme yapmaz köke çalışırlar diktiğin yıl gelişmesi için sağlam kök yapılı fidan dik yoksa 150 adet fidan çok yer kaplar ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
yanlış anlaşılma olmasın altay cevizini 3 ayda gelişmediği için söksem mi acaba demedim. onun yerine bir chandler daha dikerim elimde kaliteli ceviz veren bir ağaç daha olur 30 kg ceviz alsam 300 tl her yıl getirisi olur bana o ağacın. altayı kendime yemelik bırakırım diye düşünüyordum ancak ağacın 70 rakımında yetişip yetişmeyeceğini dahi öğrenemedik düşük rakımda çok kalın kabuklu oluyormuş ben kıramam onları. standart meyva vermeyeceğine göre satamam,kendime yemelikte ayırmayı düşünmüyorum ancak sırf meraktan aldık duruyor işte. 3 aydır da uğraş verdik sökmeye de kıyamıyorum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-07-2013
|
merhaba, 89-90 yıllarında bulgaristandan gelen ve yasaklanan bir ceviz çeşidi var insan sağlına zararlı olduğu için yasaklanmış.o da çok ceviz yapıyor üzüm salkımı gibi acaba o cinsle alakası olabilir mi? ben nötrüm bu konuda belki o cinsten yeni sağlıklı bir tür geliştirmişlerdir. biz 2011 de kapama ceviz bahçesi kurcağımız zaman araştırdığımızda öğrendik böyle bir cinsin olduğunu getirtmek istedik fakat yasaklandığını öğrendik.Yasaklandığını arkadaşımın anneannesi yalova araştırmadan emekli bu bilgileri ondan almıştık. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-06-2013
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Yeni Üye
|
türkiyeye bulgaristandan getirmişler.bulgaristandada ve avrupada yasaklanmış burdada yasaklanmış.ben altay cevizin bol meyvesi var belki bundan yeni sağlıklı bir melez elde etmiş olabilir diye düşündüm. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Yeni Üye
|
sağlığa zararı toksin madde varmış kanser yapıcı etkisi vardı sanırım |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-02-2008
|
çok sıkı bir tartışma olmuş...... benim de 260 adetlik şebin-bilecik bahçem var... 5 yaşında.... hala beklemedeyiz verim için... bu yıl kendi ihtiyacımız kadarını aldık.. altay fidanı üreticisi bu konuda çok vaatkar, ona göre bu yıl ciddi ceviz satmam gerekirdi.. ancak birçok kişi gibi ben de konuya ihtiyatlı yaklaşmaktayım... gönül ister ki bizler ABD cevizinden daha iyi bir çeşit üretmiş olalım, ve bu çeşit ile dünya piyasalarında söz sahibi olalım, bu pazardan ekmek yiyelim... ancak burada yazılanlar bizlerde yeterli güveni oluşturamadı. Forumun ilk mesajlarından sonra fidan üreticisi çekilmiş, diğer kullanıcılar mesajlaşmaya başlamışlar... açıkçası bu benim güvenimi sarstı. baştan 10-15 fidan alıp denemeyi düşünmüştüm, ancak şu an ondan da vazgeçmiş durumdayım.. Altay bahçesi kuran veya kurulmuş bahçeleri ziyaret edenlerden bu konuda bilgi beklemekteyiz.. sayın fidan üreticisi arkadaş, elinde fidan üretmek için tohum varsa (ki aşısız üretim yapıp satıyorsan 600.000 adet fidan üretecek tohumun olduğunu varsayıyorum) bu tohumları aldığın ağaçların 2013 sonbahar verimlerinin resimlerini bekliyoruz... kendini ispatla ve bizin bu çeşidi tercih etmemizi sağla..................................... |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
şimdiden ileriyi görmek mümkündür.interntte Altayın bir çok resim ve video ları var bunları gören göz nasıl görmemezlikten geliyor yok sayıyor bende buna anlam veremiyorum insanlar eleştirir herşeyi buna hakkı var ama ortada resimler ve video lar var bunlar delildir. yok sayılamaz türkiyede ismi Altay olsada başka yerlerde rusya ukrayna özbekistan bu bölgelerde böyle bir cins var bu sıkı tartışmalar kafanızı karıştırmasın her şeyde yeni bir cins tür çıkınca eleştirenler çıkar biz bu formda defalarca savundukları övündükleri cinslerin 3-4 yaşlarındaki dalların meyve resimlerini istedik koyamadılar sadece bir arkadaş 15 yaşındaki dalın resmini koymuştu ama Altay bol bol resim video koydu bunları görmek istemeyen ler sadece kasıtlı görmek istemiyor hatta ben kendim yaz aylarında bizzat giderek bahçe ve fidanlıklarını gezdim ben ikna oldum ve şimdide destek veriyorum neden çünkü türkiye kazansın ister inanın ister inanmayınız burda Altayı eleştiren kullanıcıların hic birinin adam akıllı verim veren bahçesi yok ama laf olsun diye karşı çıkıyor nerden biliyorsun dersen olsaydı buraya ceviz öyle değil böyle olur işte kanıtı diyerek boy boy resim koyarlardı bir çok fidancı kendi sitelerindeki kapak resimler dahi kendi çekimleri değil googleden temin etme yani uzunlafın kısası fidancıya bişey sormayacan bahce sahiblerini dinleyecen memnunmu değilmi bu örneği 250 dal sahibi olarak kendinede sora bilirsin saygılar. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
sizleri kızdırmak değil, 2013 hasat fotoğraflarını - görüntülerini görmek istedim... meyve tutumu değil merakım, "verimi"... resimlerde hep bahar döneminde nohut kadar meyveleri ile salkımlar var. ... haklısın meyve tutumu çok çok çok iyi, ancak merakım bu meyvenin ne kadarını verime kadar taşıyıp besleyebiliyor, bunu görmek.... atladıysam lütfen sizler yayımlayın hasat zamanı gelmiş resimleri .... Çanakkale Yenice ilçesi bulunduğum konum.. 850 rakımda kuzeye bakan ve de oldukça gölgede kalan bir bahçem var. bahsetmiştim... bulunduğum coğrafya gereği şebin-bilecik diktim (altay bilinmiyordu o zaman)... bilseydim denemek için 10-15 ağaç diker karşılaştırma yayımlardım... benim ağaçlarımda da meyve tutumu fena değil. ancaaaakk.... temmuz sonu -ağustos ortası arası sulama ile ilgili sorunlar oluyor, çevremizde sırık barbun yetiştiriciliği yapılmakta ve o dönemde su kıtlığı yaşanmata, bu da meyvelerin bir kısmının beslenememesine sebep olmakta. merakım altay da durum nasıl ? 2012 yılında bölgemizde kırağı olmaması ve meyve tutumum daha iyi olmasına, 2013 yılı bahar döneminde nisan 18-20 si gibi kırağı düşmüş olmasına rağman 2013 yılında (tabi bir yıllak gelişme farkıda var) alınan ürün fazla, sulamanın kesilmemesine çılıştığımız için meyve kaybımız hemen hemen yok gibi... kimseyi eleştirmek değil gayem.. bizler birer üretici olarak tecrübelerimizi ortaya koyalım ve gelecekte bu işler ile uğraşacaklara ışık tutalım ki kimse amerikayı tekrar kaşfetmeye uğraşmasın. Sizlere 4 yaşında şebin resimleri... 2012 yılından... 2013 için fotoğraf çakmedim. ancak şebin için sulamanın önemi büyük, temmuz sonu sulamanın kesilmesi ciddi meyve kaybına yol açıyor, hasada taşıyamıyor meyvelerini (bunun önüne geçebilmek için önlem almaya çalışıyoruz)... bu konuda bilgilendirin bizleri, yeni bahçe kuracak olanlar da bu bilgilere göre hareket etsinler. ben fidancı değilim, üreticiyim, yarışma yapmak da değil gayem.. ancak hala 2013 yılı hasat resimlerini bekliyorum.... saygılarımla..... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-03-2013
|
selam
Alıntı:
bahçeniz güzel olmuş. arkadaki çamlar daha güzel ama kalem gibi. akıllı adamları severim benden daha akıllı olursa daha çok severim. altta ki sorunuz tam yerinde ve cuk oturmuş anlayana. (Altay bahçesi kuran veya kurulmuş bahçeleri ziyaret edenlerden bu konuda bilgi beklemekteyiz.. sayın fidan üreticisi arkadaş, elinde fidan üretmek için tohum varsa (ki aşısız üretim yapıp satıyorsan 600.000 adet fidan üretecek tohumun olduğunu varsayıyorum) bu tohumları aldığın ağaçların 2013 sonbahar verimlerinin resimlerini bekliyoruz...) ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-12-2011
|
Alıntı:
Bahçeniz Sazak da mı? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-09-2013
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Ağaçsever
|
Arkadaşlar ben Altay üreticisi değilim ama kendilerinden öğrendiğim bu tohumları burdaki ağaçlardan almıyorlar rusya dan geliyor tohumlar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Ülkemizde verim veren bahçeleri yokmuymuş??? hani basit bir hesapla dekara 40 ağaç dikilse 10 da araziye 400 ağaç sığar, 400 ağaç x 4 yaşında 25 kg. verim 10.000 kg ceviz(tohum).. bir adet ceviz 14-15 gr gelse yaklaşık kiloda 67 ceviz bulunur buda 10.000 kg x 67 adet = 670.000 adet ceviz (tohum) eder. hani kurulu bahçeler ? ziyaret edenler? kimseyi karalamak değil niyetimiz, Allah' ın nasip ettiği ekmeği kimse engelleyemez.... niyetimiz doğruların ortaya çıkması.... ancak hala daha ısrarla 2013 hasat zamanı fotoğraflarını-videolarını beklemekteyim. herkeze saygılarımı sunarım...... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-08-2013
|
Sayın vetardal pazarköy e geldiğinizde fırına uğrayın görüşelim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Yeni Üye
|
bahçe sazak köyünde, 1100 rakımlı susuz tepesinin eteğinde kuzeye bakan yamaçta, yaklaşık 850 m rakımda, sazak köyüne 6 hıdırlar köyüne 10 km yenice merkeze 16 km mesafede... çamlar çok şükür iyiler, hatta ellerinizden öperler.. ![]() aksoy 17 sanada selamlar, bana telefonla ulaştın. inşallah ilçe tarım müdürlüğünde bizlerde seni bekleriz. Yenice'ye yolun düşünce (bu tüm dostlar için geçerli) uğra, çay kahve içelim,ceviz muhabbeti yapalım. ilçe müdürlüğü personeli olarak Alay cevizi konusunda fidan üreticisi ve bahçe kuran dostlarımızdan bilgi, görüntü beklemekteyiz. Erdal Özcan Vet.Sağ.Tek. / Zir. Mühendisi Yenice/ÇANAKKALE |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Yeni Üye
|
altay cevizi hakkındaa . daha önce de ifade ettiğim gibi deneme amaçlı altay cevizi fidanlarını az miktar da tüplü olarak bahçeme diktim .incelememe devam ettiğimde aşısız fidanların kesinlikle anaç vasıflarını taşıyamayacağını öğrendim.eskişehir deki yakın dostlarımdan rica ettim .videoları internette dolaşan bahçenin sahiplerine ulaştım.onlar da bu durumdan rahatsız olduklarını hatta olayı mahkemeye taşıdıklarını ifade etmişler.onlardan aşı zamanı gelince aşılık kalem sözü aldım.ben deki çöğürleri aşılayıp bekleyeceğim. kendilerinin de bir süre sonra aşılı fidan satışına başlayacaklarını öğrendim. kısacası bu altay ceviz fidanı konusunda benim paylaşabileceklerim bunlar.ilgilenen arkadaşla duyurulur. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-05-2013
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |