View Single Post
Eski 02-11-2013, 18:06   #590
aksazli
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 19-03-2013
iyi akşamlar

birinci mesajdaki ikinci resimdeki ağaçtan çoğaltılmıştır bu altay cevizi denen tür.

aynı ağacın değişik resimleri vardı bir evin yanında kalın bir gövdeye yukardan aşılanmış ve oradan çoğaltılmış yurtdışı filan hikaye.

daha öncede yazmıştım bu çeşidi 90 larda duymuştum diye.

şimdi bu işi savunan arkadaşlar işin mokunu çıkarıyorsunuz iyice. ipe sapa gelmez polemik yaratacak kaba gürültüden başka bir şey yazmıyorsunuz.

çeşidin sahibi sustu siz başladınız.

ben bu çeşidi dikermiyim ? dikerim ama her şey tutarlı olunca sabah söylediğini akşam yalanlayan akşam dediğini sabah unutan bir tarz devam ettikçe yok ben almıyayım.

köyde bir kaç arkadaşa bahsetmiştim bu çeşitten hala köye gittikçe soruyorlar ne oldu bizim ceviz diye

bende beklemelerini işin içinde iş çıktığını durumun karışık olduğunu söylüyorum

şimdi ben ilk zamanki yazılanlara körükörüne inansaydım benimle bir likte en az beş kişi daha kandırılmış olacaktı.

adam gibi bir iş yapsalardı garantili gerçekleri söyleyen bu yıl ve önümüzdeki iki yıl içinde en az 10 bin fidan satarlardı bizim köyde.

bir teklifte daha bulundum bu çeşitle ilgili cevizlerine mi güvenmediler yoksa bana mı güvenmediler ses çıkmadı.

bu çeşitle ilgili ekonomik çıkarınız yoksa savunmayın.

size güvenip her fidan alanın günahına girmeyin.

en büyük günah kul hakkı yemektir.

iyi akşamlar.

aksazli Çevrimdışı   Başa Dön