![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2016
|
Arkadaşlar 29 nisan 2016 tarihli resmi gazetede sulama ekipmanları için 100000 liraya kadar hibe desteğinden bahsediliyor.ilgilenen arkadaşlara duyurulur.Selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-05-2016
|
Dün internette gezinirken fidan satan kişi tarafından yazılmış bir yazı gördüm, aynen böyle yazıyordu. SON YILLARIN EN KARLI YATIRIM ARACI CEVİZ ceviz furyasının geldiği son nokta. Böyle şeyleri görünce üzülüyorum. İnsanların hayalleri ile oynuyorlar ve ellerindeki paralarını alıyorlar. Daha Bugün köy tv olması lazım, ceviz fidanlığı gösterdiler. Fidancı aynen böyle dedi. 6 yaşındaki ceviz 25 kg . Sonra hemen bi hesap 25 kg x17 tl =425 tl ağaç başı. Of paraya bak. Sonra doktoru, mühendisi, emeklisi, memuru, öğretmeni, işçisi, öğrencisi ve daha niceleri. Hadi ceviz ekelim zengin olalım. Geçen hafta pazarda kiraz 6 -7 tl olmuş. Bugün kiraz ağaçlarını söküp ceviz dikmek isteyenler var. Fındık Sök ceviz dik. Elma Sök ceviz dik. Armut Sök ceviz dik. Buğday ekme ceviz dik. Bu ceviz furyası ,zaten olmayan tarım politikalarını alt üst edecek gibi. Herkes istediğini dikebilir, Ben sadece ürün çeşitliliği hakkında dikkat çekmek istedim. Herkese hayırlı kazançlar , bol ürünler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
|
Şimdi markete girdim kiraz almaya fiyatı 10.90 krş .almadan çıktım. Başka markete gittim mecburen 10 tl aldım. Kayısı 7 tl Şeftali 6 tl Üzüm 8 tl Elma bile 4,5 tl Bu bahsettigim yer sosyete manavı değil. İstanbul Gaziosmanpaşa da market. Ürün çeşitliliği ni yitirirsek kiraz cevizden daha pahalı olur. Herkese hayırlı ramazanlar. Düzenleyen ertuğrul 37 : 08-06-2016 saat 08:43 Neden: Yazı ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-11-2008
|
Papaz erik fiyatınıda yazarmısınız Sy. Ertuğrul üretici olarak merak ettim.10 tl den aşağı değildir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Aslında benim anlatmak istediğim güncel market fiyatları vermek değil. Hep atladığımız yeri, biraz dikkat çekmek istedim. O da ürün çeşitliliği. Geçen hafta , kalibresi belli olmayan irili ufaklı ceviz 12 tl.pazarda. normal cevizler 15-18 arası .çoğu 15 tl. Şimdi kiraz 10 tl. Erik 10 tl olunca demekki bazı yerlerde hata var. Kiraz yetiştirende para kazanamıyor. Parayı aracılar ve tüccarlar kazanıyor. Hal bize çok yakın. Halin arkasında yorum istanbul evleri var. (Forum istanbulun yanında). Daire fiyatları 600.000 -700.000 tl civarında.Komisyoncular ve tüccarlar çiftçinin sırtından kazandıklarından, orada birer daire alıyor. Asıl büyük parayı aracılar kazanıyor malesef. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-12-2015
|
Merhaba,bu sene mart ayında chandler diktim 20 gün sonra falan da Fiğ ektim. Fiğler çiçek açtı, bu zaman da ızgara yapıp biçme zamanı gelmiş mi ve chandler fidanların da çift lider olmuş bir önlem almak gerekir mi böyle mi kalsın şimdilik.Tarla eve yakın her gün gezerdim tarlayı yılan gördüm bir fidanın dibinde kıvrılmış artık girmeye korkuyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-04-2016
|
Fig ne kadar sulama istiyor, cevizlere olumsuz tarafini gordunuz mu. Malum ceviz 6 sene birsey getirmiyor ara tarim iyi olacaktir Sent from my GT-N7105 using Tapatalk |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Üye
|
Fiğleri hiç sulamadım şimdiye kadar yağmurlu gidiyordu havalar.Sulama sistemim yok ağustos gibi taban suyu düşükken artezyen kuyu açılıyormuş Ağustosta açtırıcam inşallah. Cevizlere olumsuz yanını görmedim şimdilik, mesafeli ektim zaten.Çiftçilikten hiç anlamam da bende internetten araştırdıgımla fiğ kökleri derine gidiyormuş yanlara yayılmıyor yani onun için tercih ettim toprağı havalandırsın diye koparınca gerçekten ip gibi çıkıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaçsever
|
Cok guzel, peki fig martta mi ekiliyor yoksa kistan ekileni var mi? Yesil gubre icin mi ektiniz bicip gelir elde etmek icin mi? Sent from my GT-N7105 using Tapatalk |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Yeni Üye
|
Fiğ kıştan ekiliyormuş doğrusu ama ziraat teknikeri arkadaş var ona sordum bazı sebzelerde kış sebzesi ama yazın ekiliyor olur dedi örnekte vermişti soğan mıydı unuttum.Ben yeşil gübre için ektim hemde yabani ot çıkmasın diye. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-06-2016
|
Celtik ekilen bir arazim var.20donum civar.bu tarz bi araziye ekim yapan varmi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-08-2007
|
ceviz bahçesi kuracağım lütfen bilgilendirin.
merhabalar, Benim Edirne'de yakınında dere akan verimli toprağa sahip 5400 m2 lik yerim var. buraya hobi amaçlı ceviz bahçesi kurmak istiyorum. İşin uzmanı birkaç ziraat mühendisi arkadaş sağolsun yardımcı oldu ve hepsi bölgemiz için chandler cinsi cevizi uygun gördü. şimdi ben kasım ayında dikmek üzere açık köklü fidan teminimi nereden yapabilirim ? Diğer tüm işlemleri (ekim işlemi, sulama, gübreleme, çapalama vs. onları biliyorum) kendim yapacağım. Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaçsever
|
Ben de ayni zamanda alacagim ve fidancilardan teklif almaya basladin, balikesirde benim arazim. Size de 100-120 adet aliriz, ben 3500 kadar alacagim icin siz de indirim olursa faydalanirsiniz. Sent from my GT-N7105 using Tapatalk |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-04-2012
|
SN olcayatay Ceviz fikriniz güzel fakat hobi amaçlı demişsiniz. Ceviz kesinlikle hobi olarak yapılacak bir iş değildir. Çok teferruatlıdır. Genede işe bir şekilde başlamak lazım. Azminizi kaybetmeyin. İnşallah güzel sonuçlar alırsınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-02-2014
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-07-2016
|
Ceviz fidan fiyatları ne civarda? Fidan seçiminde nelere dikkat etmemiz gerekli? Düzenleyen brkrcp : 07-07-2016 saat 15:42 Neden: Kısaltma |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-07-2016
|
Ceviz Yetiştiriciliği Başlangıcı İçin Tavsiyeleriniz Nelerdir?
İyi günler arkadaşlar. Hatay'da 50 dekar alanda yaklaşık 30 yıldır narenciye üretimi yapmaktayız. Arkadaşımla birlikte ceviz bahçesi dikimi projemiz var. Şuan için araştırma halindeyiz fakat internette bu konuda çok fazla bilgi kirliliği olduğunu düşünüyorum. Yolun başındayken yanlış yönlendirmelere ve yanlış bilgilere sahip olmak istemiyorum. Sonuçta bu işi para kazanmak için yapıyorum. Emeğimin, zamanımın, paramın boşa gitmesini istemiyorum. Ceviz yetiştirciliği yapan sizin gibi tecrübeli arkadaşların doğru bilgilerine çok ihtiyacım olacak. Ceviz dikimini yapmayı düşündüğümüz bölge Hatay'ın Dörtyol ilçesinde Amanos Dağları'nın eteği olarak belirteceğim bir bölge. Arazi yaklaşık 50 dekar ve orman arazisi. Rakımı yaklaşık 250 mt. Bölge iklim olarak nemli bir iklim fakat dikimi yapacağımız yerde nispeten daha az nemli bir alan. Toprak yapısı taşlı-humuslu bir toprak yapısı var. Su sıkıntımız bulunmamakta. Eğim %6-%10 arası. İşe başlamadan önce profesyonel bir danışman arkadaştan hizmet almak istiyoruz. Toprak analizi, uygun ceviz cinsinin seçimi, dikim aralığı vs gibi konularda seçtiğimiz arazinin iklim ve toprak tipine uygun, DOĞRU yönlendirme yapacak samimi danışman arkadaşlarımızın olduğundan eminim. Kafama takılan bazı soruları sizinle paylaşmak istiyorum. Beni aydınlatacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim. 1-Orman müdürlüğüne ağaçlandırma başvurumuzu yaptıktan sonra Ziraat Bankası'ndan proje için krediye başvurmak istiyoruz. Geçmiş yıllardaki kaynaklardan edindiğim bilgilere göre kullandırılan kredinin faiz tutarı küçük işletmeler için kullandırılan tarım kredisinin 1/7'si kadar ve 15 yıl sonra geri ödemeli. Bu kredi ve koşullar güncellliğini korumakta mı? 2-Ceviz bahçesi kurulumunu ticari olarak ele aldığımızda profesyonel bir şekilde incelenmiş ve yapılmış bir fizibilite çalışması var mı? Yine bu konuda çok fazla bilgi kirliliği dolaşıyor internette bazı arkadaşlar 5. yılda bazıları 10. yılda bazıları 3. yılda verim aldıklarından bahsediyorlar. Yatırımımızın geri dönüş süresi nedir? 3-Gördüğüm kadarıyla genelde Chandler tipi bodur ceviz dikimi yapılıyor ülkemizde. Bahçe kurulumunu yapacağımz bölgenin nemli iklim tipinden dolayı Chandler kararma yapar mı? Bu sorun olduğu takdirde zirai ilaçlamayla çözümü mümkün mü? 4- Dekar başına ortalama yıllık bakım giderleri nedir? Budama konusunun da ağaç için en önemli etkenlerden biri olduğunu okumuştum. Budama olarak hizmet veren ekipler bulunuyor mu her yörede? Yapacağımız projeye ışık tutması bakımından vereceğiniz samimi cevaplara güveniyorum. Şimdiden teşekkür ederim. Düzenleyen brkrcp : 07-07-2016 saat 15:42 Neden: Kısaltma |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-07-2016
|
Merhaba Amasya Suluova ilçesine kapalı ceviz bahçesi kurmak istiyoruz. Aşağıda ki bilgiler ışığında hangi tür ceviz dikmemiz daha doğru olur.Bilgilerinizi paylaşırsanız seviniriz. Şimdiden teşekkürler... Amasya'da Karadeniz iklimi - Kara iklimi arasında bir geçiş iklimi hüküm sürer. Yazları Kara İklimi kadar kurak, Karadeniz iklimi kadar yağışlı değildir. Kışları ise Karadeniz iklimi kadar ılıman, Kara iklimi kadar sert değildir. ****Yazları sıcak ve kurak, kışları yağışlıdır. İlkbahar en çok yağış alan mevsimdir.* Yağış *İl Merkezinde 1937 Yılından bu yana yapılan Meteorolojik ölçümlerde yıllık ortalama yağış: 436,7 mm, Merzifon’ da 436,9 mm,* Sıcaklık İl Merkezinde yıllık ortalama sıcaklık 13,6 Co, yıllık ortalama nispi nem % 61olup en yüksek sıcaklık 30.07.2000 tarihinde 45,0 Co, en düşük sıcaklık 23.02.1985 tarihinde -20,4 Co, tespit edilmiştir. *Temmuz ve Ağustos ayları en kurak aylar olup, ilkbahar en fazla yağış alan mevsimdir. Yıllık ortalama donlu gün sayısı 50 gündür. Rüzgâr *İl genelinde hakim rüzgar yönü Kuzeydoğudan esen poyraz rüzgarıdır. Ancak İl merkezinin topografik yapısı nedeniyle 1. derece hakim Rüzgar yönü Kuzeybatıdır. Ortalama rüzgar hızı 1,8 m/sn olup, yıllık ortalama kuvvetli rüzgarlı gün sayısı 65 gün, yıllık ortalama fırtınalı gün sayısı 12 gündür. En kuvvetli rüzgar 24.09.1996 tarihinde Kuzeybatıdan 36,0 m/sn olarak kayıtlara geçmiştir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-11-2015
|
Biraz geç kalarak haziran 25 de tek dala indirdigim cevizlerimden yeni sürgün yerinden itibaren ilk fotoğraf 110 cm,ikinci fotograf 80 cm civarı diğer birçok ceviz fidanida 70-80 cm civarında,sormak istediğim şu acaba sağlıklı devam ederse 1,5 m gecerlermi,eger gecmezler ise bir dahaki seneye tepe vurumu yapıp yine liderimi oluşturmaya çalışıcaz.Daha önce fotoğrafları paylaşıp nail abinin tavsiyelerine uyabilseydik eminim istenen boya ulaşirdi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-08-2014
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Yeni Üye
|
Syn dursunbeyli bunlar 2015 mayisin sonunda tüplü olarak dikidi,yanlış bazi uygulamalar ve soğuktan dolayı bu sene ye sıfırdan basladilar.şimdi soylediginizden anladığım kadarıyla seneye yeterli boy olmaz ise tepe vurumu yapıp lider olusturcaz dogru mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2016
|
Recycan bey; ilk fotodaki çatal dal uzun bırakılmış,gövdeye yarım cm kala kesip sutut sür,2.fotoda sürgün başlangıcından 1 cm tırnak bırakarak eğimli şekilde kes sutut sür.Bunlara fidanın enerji harcaması istenmeyen bir durum.lilium abi de aynı söyler diye düşünüyorum.Fidanlarınızın bir çoğu martta tepe vurumuna gelecek gibi gelişimi iyi görünüyor.saygılar selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu kısımları neden kesmedin? hemen kes böylelerini ![]() Bunlar sabah güneşini alamıyorlar galiba, boy atmışlar ama gelişimleri zayıf gibi |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-07-2009
|
Ceviz?
Merhaba arkadaşlar. Bizim bahçede 6-7 yaşlarında bir ceviz ağacı var.Bu ağaç meyve vermiyor.Cinsini bilmiyorum.7-8 mt boylandı ama meyve vermedi.Acaba ağaç aşısız mı ondan mı vermiyor,yoksa yeri mi iyi değil...Resimlerini ekte yolluyorum bilgi verirseniz sevinirim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-08-2014
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
altay, anaç, ceviz, ceviz bahçesi, ceviz bahçesi kuralım, ceviz fidanı, ceviz ormanı, chandler, tohum |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|