![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-11-2015
|
Biraz geç kalarak haziran 25 de tek dala indirdigim cevizlerimden yeni sürgün yerinden itibaren ilk fotoğraf 110 cm,ikinci fotograf 80 cm civarı diğer birçok ceviz fidanida 70-80 cm civarında,sormak istediğim şu acaba sağlıklı devam ederse 1,5 m gecerlermi,eger gecmezler ise bir dahaki seneye tepe vurumu yapıp yine liderimi oluşturmaya çalışıcaz.Daha önce fotoğrafları paylaşıp nail abinin tavsiyelerine uyabilseydik eminim istenen boya ulaşirdi. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-08-2014
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
|
Syn dursunbeyli bunlar 2015 mayisin sonunda tüplü olarak dikidi,yanlış bazi uygulamalar ve soğuktan dolayı bu sene ye sıfırdan basladilar.şimdi soylediginizden anladığım kadarıyla seneye yeterli boy olmaz ise tepe vurumu yapıp lider olusturcaz dogru mu? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2016
|
Recycan bey; ilk fotodaki çatal dal uzun bırakılmış,gövdeye yarım cm kala kesip sutut sür,2.fotoda sürgün başlangıcından 1 cm tırnak bırakarak eğimli şekilde kes sutut sür.Bunlara fidanın enerji harcaması istenmeyen bir durum.lilium abi de aynı söyler diye düşünüyorum.Fidanlarınızın bir çoğu martta tepe vurumuna gelecek gibi gelişimi iyi görünüyor.saygılar selamlar. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu kısımları neden kesmedin? hemen kes böylelerini ![]() Bunlar sabah güneşini alamıyorlar galiba, boy atmışlar ama gelişimleri zayıf gibi |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-07-2009
|
Ceviz?
Merhaba arkadaşlar. Bizim bahçede 6-7 yaşlarında bir ceviz ağacı var.Bu ağaç meyve vermiyor.Cinsini bilmiyorum.7-8 mt boylandı ama meyve vermedi.Acaba ağaç aşısız mı ondan mı vermiyor,yoksa yeri mi iyi değil...Resimlerini ekte yolluyorum bilgi verirseniz sevinirim... |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-08-2014
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yeni Üye
|
yeri çok iyi değil kaldırım yapıldı kenarında kaldı ama cephesi güney.aşılı olup olmadığını bilsem ona göre haraket edeceğim,bide türü de belli değil bilmiyorum...aşısızsa zaten vermez ama aşılı ise boşuna kesmek ya da aşılamak için kesmiş olmak istemiyorum...kasımda söküp başka yere almayı düşünüyorum...öğlen 2 den akşama kadar güneş alan bir yer var müsait.oraya alsam yeterli güneş olur mu...malesef yerimiz çok dar ağaçlar iç içe kaldı hep.. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-10-2011
|
Mersin ilinin Gözne yaylasında 28-30 yaşlarında ceviz ağacımız var .Meyveleri çok güzel ve iri oluyor.Kaman cinsi olduğunu söylüyorlardı fakat yol geçeceği için bu ağacı kesmemiz gerekiyormuş.Acaba bu ağacı sökup yeniden başka yere dikme şansımız olur mu.Bir tanıdığımıza sordum baharda ağaçlar uyanmadan geniş bir şekilde eşilip saçak köklerini koruyarak sökülürse uzun dalları da kesildikten sonra başka yere dikilirse kurtarma şansı olabileceğini söyledi.Kesilen kalın köklerinin ucuna aşı macunu sürmeyi ve toprağına köklendiriciler de eklemeyi düşünüyorum.leonardit ve fosfor oranı yüksek gübreler vermeyi yani.Bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlardan fikir verirlerse çok teşekkür ediyorum.Selamlar. |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
Çok anlamam ama o yaşlarda bir ağacı iş makinesiyle kazıp çıkarmanız gerekir.herhalde sizde zaten aynı şeyi düşünmüşsünüzdür.mevsim olarak bahar mı sonbahar mı onu iyice araştırın derim..ve dikeceğiniz yer mevcut yerinden çok farklı bir yerse (toprak yapısı olarak),bence söktüğünüz verden bolca toprak almayı unutmayın...bide yol ne zaman geçecek o da var..baharı ya da sonbaharı bekleyecek mi yolu yapanlar...kolay gelsin... |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| altay, anaç, ceviz, ceviz bahçesi, ceviz bahçesi kuralım, ceviz fidanı, ceviz ormanı, chandler, tohum |
|
|