View Single Post
Eski 08-08-2016, 08:26   #2690
Fokumus
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 08-08-2016
Merhabalar,
Foruma yeni üye oldum ve ilk mesajım ama yaklaşık 1 yıldır forumu özellikle ana konularının tüm sayfaşarı dahil detaylı şekilde okudum.

Forumdan aldığım bilgiler, Doç. Dr. Mehmet Sütyemez ve Selami Bayrak ile iletişimim oldukça yararlı oldu diyebilirim.
Bu bilgiler doğrultusunda geçtiğimiz Ocak ayında Şarköyde 21 dönümlük bir arazi satın aldım. Bu ay itibariyle de çalışmalara başladık. Arkadaşıma aldığımız yakın arazi ile birlikte 30 dönümlük bir Chandler bahçesi kurmayı hedefliyoruz. Bahçenin kuruluş alamalarını ayrı bir başlık altında detaylıca paylaşıyor olacağım. Şimdiye kadar resmi kadastro ölçümü, demir sınır kazıkları, su etüt çalışması tamamlandı. Tarlanın 3 yerinden 2-3 mt derinlikte kesit açıldı ve toprak örnekleri alındı, fotoğraflandı. Patlatma, damalama ve dikim çukurları ile devam edeceğiz.

Öncelikle tecrubeli üyelere devam eden işlerle ilgili bir sorum olacak. Patlatma yaptıracağız. Köyde 100 hp traktör ile 3 lü patlatma ile çapraz olarak yapabiliyoruz. Deneme yaptırdım, yaklaşık 60-70 cm derinliğe ulaşabiliyor bu şekilde. Yetetli olur mu? Çapraz patlatma için makul dönüm maliyeti nedir? 200 tl/dönüm gibi bir ücret talep edildi ve yüksel midir? Bilen varsa dekar başına yaklaşık traktör çalışma maliyetletini paylaşabilir mi? ( patlatma, pulluk, diskaro, kültivatör, tapan ayrı ayrı oşacak şekilde)
Herkese saygılar
Yanıtlar için peşinen teşekkürler

Fokumus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön