View Single Post
Eski 13-07-2016, 17:19   #2684
jack1020
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 11-07-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mmanager Mesajı Göster
Mersin ilinin Gözne yaylasında 28-30 yaşlarında ceviz ağacımız var .Meyveleri çok güzel ve iri oluyor.Kaman cinsi olduğunu söylüyorlardı fakat yol geçeceği için bu ağacı kesmemiz gerekiyormuş.Acaba bu ağacı sökup yeniden başka yere dikme şansımız olur mu.Bir tanıdığımıza sordum baharda ağaçlar uyanmadan geniş bir şekilde eşilip saçak köklerini koruyarak sökülürse uzun dalları da kesildikten sonra başka yere dikilirse kurtarma şansı olabileceğini söyledi.Kesilen kalın köklerinin ucuna aşı macunu sürmeyi ve toprağına köklendiriciler de eklemeyi düşünüyorum.leonardit ve fosfor oranı yüksek gübreler vermeyi yani.Bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlardan fikir verirlerse çok teşekkür ediyorum.Selamlar.
Merhaba
Çok anlamam ama o yaşlarda bir ağacı iş makinesiyle kazıp çıkarmanız gerekir.herhalde sizde zaten aynı şeyi düşünmüşsünüzdür.mevsim olarak bahar mı sonbahar mı onu iyice araştırın derim..ve dikeceğiniz yer mevcut yerinden çok farklı bir yerse (toprak yapısı olarak),bence söktüğünüz verden bolca toprak almayı unutmayın...bide yol ne zaman geçecek o da var..baharı ya da sonbaharı bekleyecek mi yolu yapanlar...kolay gelsin...

jack1020 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön