View Single Post
Eski 14-07-2016, 16:47   #2687
burak555
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 11-08-2012
Uzun bir aradan sonra tekrardan Merhaba demek istiyorum 4 yıl önce böyle bir konu açmıştım konu sabitlenmiş ancak bazı sebeplerden ötürü buradaki tavsiyeleri yapamadığımdan istediğim sonuçtan çok uzaktayım.

Tarlamdaki ağaçlar 4 yaşına geldi yüzde 40 civarı kayıp var bu kaybı şimdilik önemsemiyorum kalan ağaçlar ile ilgilenmek gerekiyor diye düşünüyorum. Ağaçlarmız 4 yaşında olmasına rağmen bölgenin kurak bir bölge olması dolayısıyla 2-3 yaşındaki fidanlar gibi durmaktadır. Bu senede bölgede yaklaşık 2 aydır yağmur olmadığından bu seneki büyümede çok yavaş ilerlemekte.

Her şeyi bir kenara koyup sıfırdan başlarmış gibi yapmak istiyorum bununla ilgili desteğinize ihtiyacım var. Öncelikle neden bu kadar verimsiz oldu kendimce sebeplerini çıkardım size yazayım
1- İlk ekim esnasında yeterli toprak hazırlığının yapılmaması : 90 cm çapında bir burgu ile sadece ekim yapılacak çukurun toprağı gübrelendi yıllardır işlenmeyen arazi genelinde herhangi bir çalışma yapılmadı.
2- Bölgedeki su sıkıntısı : Köylüden gördüğüm hainlikler, devletin destek vermemesi bütçemin kısıtlı olması yüzünden ağaçlarıma yeterli miktarda su veremedim açıkçası ilk yıl kaybımın büyük sebebi bu oldu ve 4 senedir yağmurdan başka su veremedim ağaçlara.
3- Yanlış budama : Fidancının tavsiyesine göre Ekim ayında ektiğim ağaçları nisan ayında budadım ve taşıyıcı dallar çok alttan çıktı yerden bulaşan zararlılar yüzündende verimim çok düştü.

Benim sıralamış olduğum 3 büyük sorun buralarda sağlıklı bir geri dönüş olurmu bilmiyorum. Sizin önerilerinize açığım. Maddi olarak çok fazla kaynağım yok burası adam olur derseniz devletten faizsiz kredi kullanmayı düşünüyorum (kuyu, makine, işletme giderleri için). Bahçeyi merak edenler ziyaret edebilir Sakarya ili Geyve ilçesinde bulunmaktadır misafir edebilirim sizleri.

burak555 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön