agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Çalılar (https://www.agaclar.net/forum/calilar/)
-   -   Meleklerin boruları Brugmansia sp. (Angels Trumpet) (https://www.agaclar.net/forum/calilar/7697.htm)

tarabyali 03-09-2013 12:19

engelstrompeten burgmansia

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sonkez (Mesaj 1195450)
Çelik vermek isteyen varmı acaba...Bende görünce meraklandım...Teşekkürler...

Sayin(sonkez) Hanim profilinizden gördügüm kadariyla sizde istanbullusunuz bu cicekten olan istanbullu arkadaslarimiz var bunlardan birisiyle kontak kurun size yardimci olacaklarina inaniyorum bende verebilirim biz tarabyada oturuyoruz oturdugunuz semt
neresi bilemiyoruz kontak kurmaniz gerek bende celik istiyorum demeklen olmaz emek sarfedeceksiniz saygilar....karar sizin

Lonicera 03-09-2013 12:51

2 Eklenti(ler)
Nihayet mis kokulu çiçeklerini görmek bana da nasip oldu. Büyük saksıya geçince bitki acayip gelişti. Bir de bunun pembesinden edinmem şart artık:))) İlk açan çiçeğin yalın kat, diğerlerinin tamamının katmerli olması da çok ilginç. Belki sadece bendekinde böyle bir gelişim oldu. Artık içindeki uzantı katmeri midir yoksa göbeği midir , bilemiyorum:)))

tarabyali 05-09-2013 03:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sonkez (Mesaj 1195450)
Çelik vermek isteyen varmı acaba...Bende görünce meraklandım...Teşekkürler...

Sayin (sonkez)
celik hakkinda sizin özelinize mesaj attim sanirim ya görmediniz veyahutta ilgilenmediniz saygilar...

sonkez 05-09-2013 08:47

Dün aradım ulaşamadım..Bugün yine ulaşmaya çalışacağım..Saygılar,teşekkürler....

sındırgılı 05-09-2013 08:58

1 Eklenti(ler)
6 Ay sonra ;
cicek gorebilecegiz .......
Kokusunu da ...
Saksiya aldiklarim da gelisiyorlar, onlardan da her an supriz olabilir.

pomodoro 05-09-2013 20:16

Durum raporu

2 Eklenti(ler)
Sn.Zafer İnandıklı,
bir teşekkür de brugmansia'lar için...
Ayrıca ilk posta brugmansia'larımı öldürdükten sonra çeliklerini benimle paylaşan Egülnur'a da çok teşekkürler ve sevgiler...
Resimler Bodrum'daki bitkiden. Henüz boyu pek küçük olmasına rağmen bu sene çiçeklerini de gördük.
İstanbul'dakilerde çiçek yok maalesef (resim de yok). Ama gayet boylular, yaprak vermeye devam ediyorlar. Yalnız yeşil tırtıl sorunum var. (Bodrum'dakilerde ne böcek var ne tırtıl). Tüm yapraklar delik deşik. Hemen her gün tırtıl avına çıkıyorum. Havalar soğuyunca onlar da gidecek diye umuyorum.

Havalar soğuyunca saksılarımı içeri almalı mıyım? Dışarda idare ederler mi? Sarmam gerekir mi?
Teşekkürler...

drhegeli 11-09-2013 10:21

1 Eklenti(ler)
Tohumdan yetiştirdiğim brugmansialardan biri nihayet çatallandı. Çiçek için zaman yeter acaba? :D

Eklenti 440567

sakdag 11-09-2013 10:35

Çatallanması için uç sürgününü koparmak gibi bir hileye baş vurabilir miyiz acaba Sayın Drhegeli? ;) Ben de tohumdan yetiştirdiklerimin rengini çok merak ediyorum, bir tek çiçeğe bile razıyım.

kasap.94 11-09-2013 11:59

kırma

2 Eklenti(ler)
Bilgisi olan arkadaşlar, fotoğrafta ki çiçeğin gövdede ki filizleri kırıp saksılara şaşırtsam tutması mümkünmü.

Zafer İnandıklı 11-09-2013 19:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kasap.94 (Mesaj 1198265)
Bilgisi olan arkadaşlar, fotoğrafta ki çiçeğin gövdede ki filizleri kırıp saksılara şaşırtsam tutması mümkünmü.

Elbette mümkün. Yeter ki gölgede ve toprağı devamlı nemli olsun.

sındırgılı 12-09-2013 09:20

Zafer Kardesimin verdigi celigin cicegi belli oluyor.Bu sabah bahceyi sular iken hafiften sari sari gozukmeye baslamis.Fotograf cekmeye vaktim yoktu..Yarin, izin gunum; biraz daha belirgin hale gelir oyle fotograflarim.
Sevgili Hemserim, senin elin Yesildir..Yapragini topraga soksan yapraktan bile koklenir. (Hele; o bahcedeki topraginda )
Saksidakilerden biriside yerini cok sevmis olacak cicek tomurcugu var..Kismetse yarina fotograflarim..

tarabyali 12-09-2013 22:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kasap.94 (Mesaj 1198265)

Sayin (Kasap.94) fotogreftaki engelstrompeten burgmansia ciceginizi gördüm ama kusura bakmayin siz bu cicegi topraga dikmissiniz bu cicek toprakta olmaz yani bunun topragi dere mili ille karistirilmis humoslu toprak olacak hicbirzaman normal toprak olmayacak saksisinda sonra yapraklari sari sari ise demekki sihatsiz demek bol vitaminlerle beslerseniz oda size beklediginiz güzelligi verecek eminim saygilar..

KAPTANzst 13-09-2013 07:06

5 Eklenti(ler)
Ormana dönen bahçemde meleklerin borularını budadım.

sındırgılı 14-09-2013 08:26

1 Eklenti(ler)
Bende tek bir cicek acti, o da baldizin torunun hismina ugradi..
Seneye artik bol ciciekli bir mevsim olur.
Gercekten, cok guzel bir kokusu var.

kasap.94 14-09-2013 22:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zafer İnandıklı (Mesaj 1198388)
Elbette mümkün. Yeter ki gölgede ve toprağı devamlı nemli olsun.

Sayın zafer inandıklı: ilginize teşekkür ederim

sonkez 16-09-2013 12:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi KAPTANzst (Mesaj 1198839)
Ormana dönen bahçemde meleklerin borularını budadım.

Budananları tutarmı bilmiyorum ama ekseydiniz...Bizlerde faydalanırdık...

tarabyali 20-09-2013 12:21

selam arkadaslar (engelstrompeten burgmansia) su günlerde tam cogaltma Zamani istanbulda oturanlar isteyen olursa celik verebilirim benimlen kontaga girsin Istanbul icerisine bana kargoylan gonderin falan olmaz onunla kimse ugrasmaz Istanbul icerinsinde her yere gitmek pek sorun diyil sorun olan Istanbul icerisine kargoya vermek onuda yapacak ugrasacak kimse cikmaz diye düsünüyorum saygilar.....

KAPTANzst 20-09-2013 15:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sındırgılı (Mesaj 1199275)
Bende tek bir cicek acti, o da baldizin torunun hismina ugradi..
Seneye artik bol ciciekli bir mevsim olur.
Gercekten, cok guzel bir kokusu var.

Bu sene yine çiçeklenir merak etmeyin

sonkez 20-09-2013 20:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tarabyali (Mesaj 1201144)
selam arkadaslar (engelstrompeten burgmansia) su günlerde tam cogaltma Zamani istanbulda oturanlar isteyen olursa celik verebilirim benimlen kontaga girsin Istanbul icerisine bana kargoylan gonderin falan olmaz onunla kimse ugrasmaz Istanbul icerinsinde her yere gitmek pek sorun diyil sorun olan Istanbul icerisine kargoya vermek onuda yapacak ugrasacak kimse cikmaz diye düsünüyorum saygilar.....

Canınız sağ olsun..

Kayahann 20-09-2013 20:41

belki bize çeliğini kargoyla gönderme zahmetine katlanabilecek bi arkadaş buluruz :D

tarabyali 22-09-2013 11:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi KAYAHANN (Mesaj 1201313)
belki bize çeliğini kargoyla gönderme zahmetine katlanabilecek bi arkadaş buluruz :D

Sayin kayahan benden izmirdende istediler bu cicekten benimkayin biraderim balcovada oturuyor ziyaretimize gelmisti isteyen kisinin Telefon numarasini kayin biradere verdin Telefon et gelsin senden alsinlar dedim kayin biradere cicegi isteyen kisi ben oraya gelemem demis bu gibil davranislar cicek dostu olan arkadaslarida yardimdan sogutuyor sen yazdigin yazinda hakarat unsuru gibil gördüm sen ayni sehirde oturuyorsun ban yolluyorm buradan ilin diye sen illaki evime getirin diyorsun bu nasil cicek sevgisi anlayamadim saygilar...

Kayahann 22-09-2013 18:01

yok ya benim öyle bir niyetim yoktu yanlış anlaşılma olmasın hani çelik yollayabilecek birisi varsa karşıdan ödemeli kargoyla yollayabilirmi manasında yazmıştım, seninle alakalı bi cevap falan değildi yanlış anlaşıldıysam affola

tarabyali 23-09-2013 03:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi KAYAHANN (Mesaj 1201313)

sayin. (KAYAHANN) beni anladiginiza tesekkürler .saygilar....

Oğuzhan 23-09-2013 14:32

Fidan satışı yapan var mı ?

Mutlu Kutlu 23-09-2013 15:06

mis koku

2 Eklenti(ler)
Çekici bir koku, taze resimler.

h_dogan 23-09-2013 19:25

1 Eklenti(ler)
Bu sene çelikten büyüttüğüm beyaz brugmansia...

hozat 23-09-2013 19:39

sayın h-doğan

Beyaz bruğmansia' nız bu sene aldığınız çelikten mi verdi bu çiçekleri.
Ağaççık bir kaç yıllık gibi duruyor da, onun için sordum.

Eğer öyleyse ben de umutlanacağım

h_dogan 23-09-2013 21:31

Hozat öğretmenim boyu 1m civarı gelir. O yüzden alttan çektim fotoğrafları. Bu senenin çeliği. ;)

athena -asena 26-09-2013 19:22

5 Eklenti(ler)
Bağ evindeki meleklerin boruları çiçeklerim yazın kuraktan fazla açamamıştı ama eylül yağmurlarıyla çoştular. Boyu 2,5 metreyi geçti.

athena -asena 26-09-2013 19:25

2 Eklenti(ler)
Bahçemdekilerde açmak üzereler.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025