![]() |
engelstrompeten burgmansia
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
melekler artik gülmege basladilar bu yil hic cicegini görmadik ama aksama sabaha acacaklar gibil
|
1 Eklenti(ler)
sihatli bir engelstrompeten burgmansianin yapraklari koyu yesil olmali diye düsünüyorum...
|
sAYIN TARABYALI,
ÇİÇEKLERİN mİS KOKUSUNU DUYAR GİBİYİM ŞİMDİDEN:) |
İlk Heyecan
1 Eklenti(ler)
Ocak ayındaki İstanbul toplantısında, sevgili Zafer İnandıklı abimizden çelik olarak hediye gelen Brugmansia, kışı serada geçirdikten sonra inanılmaz bir hızla tuttu ve ilk çiçeklerinin heyecanını yaşatmak üzere.
Zafer abimize, Bir kez daha teşekkürler... Eklenti 423146 |
Zafer bey de olmasaydı ne yapardık? Nasıl kavuşurduk bu güzelliğe?:) Sağ olsun çok cömert kendisi...
|
1 Eklenti(ler)
Bu da benim hayata tutunan meleğim:)
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Datura matura, rengi çok güzelmiş Zafer Abi...
|
Brugmansia - GECE
3 Eklenti(ler)
Çiçeklerini sergilemeye, kokularını dağıtmaya başladılar.
Daha önce duymadığımız bir koku, anlatması güç gerçekten. Eklenti 423479 Eklenti 423480 Eklenti 423481 Flaşsız bir deneme... |
Geceleri mis gibi kokuyorlar. Kokuları biraz ağır gibi ama bence doğal parfüm diye buna denir herhalde. ;)
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Sayın Nurşen Kargo adresinizi bildirirseniz bunlardan birer tane gönderebilirim.
|
2 Eklenti(ler)
Çelikler ve 15 gün sonraki durumları
|
Sayın Tarabyalıya inat ben yetiştiriyorum. Saygılarımla..
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Ticaretini yapmıyorsanız eğer sizin çelikler paylaşılmayı bekliyor!..
Eğer dediğim gibiyse, ben her renkten ikişer tanesine talibim o zaman :) |
5 Eklenti(ler)
Sayin (kopuz) Cicek bakim ister engels trompeten burgmansia bircok arkadasta var ama iyi bir sihatlisini kimsede görmedim bakimli cicek buyurun görün boyu 3.50 genislik 2.32 yani cicek görenleri hayran birakiyor ben birka tane göstereyim sizlere..
Alıntı:
|
bu kirmizi olan engelstrompeten cicek sap kisminda boyu tam 43/santim
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 426823
Çok büyük çiçekleri var.. :) Gösterişli, hayran kalıyor insan.. Çeliklerini Zafer Bey paylaşmıştı, çok teşekkürler. Yapraklarını beyaz sinekten korumak için sürekli gözüm üstlerinde.. İlaçtan sonra sarardıklarını görünce ev ilaçlarını denemek istedim. Acı biber sarmısaklı karışım deneyeceğim. |
Arkadaşlar bu çiçeği yaylaya diksem olur mu? Kışın bir hayli soğuk oluyor rakım 1200. Kışın kar a dayanır mı?
|
2 Eklenti(ler)
Bahçeye 2-3 gün gitmeyince Fotoğraf çekmek için geç kalmışım.
|
Çiçeğimin tomurcuğu sararıp düştü:(
|
2 Eklenti(ler)
Tohum takas etkinliği yoluyla Sayın Drhegeli'den gelen tohumlarım 50 cm oldular, tomurcuk oluşumu henüz yok ancak hala çiçek görebilme umudumu yitirmedim, ne renk açacaklarını çok merak ediyorum. ;)
Tohumdan ekim, bir de Zafer İnandıklı Abimizde var sanırım, Zafer Abi siz çiçek görebildiniz mi? Eklenti 430094 Eklenti 430095 |
3 Eklenti(ler)
Bu sene, yeni yerimin topraginin azliginin ve de gunesin durumunu belirleyemenin cezasini cektim. Bir tanesi bayagi gelisti, diger iki adedi ise tam gelisemedi. Yerlerini degistirmek icin sonbahari bekliyorum. Gelisemeyen ikisini, 20 LT saksilara alip bahce girisine yerlestirecegim.Seneye cicekleri gorebilirim diye umit ediyorum.
Ilk resim, gelismis olanin.. |
Sn sındırgılı üstadım, aynı hatayı ben de yaptım ne yazık ki. Bendeki bitkinin yaprak koltuklarında küçük çiçek oluşumu mevcut ama saksı küçük geldiği için açma şansı yok gibi. Geçen hafta da bir sürü çiçek oluşumu vardı ama hepsini dökmüş. Şimdi daha büyük saksıya alıp en azından sonbahara doğru çiçek açmasını umut edeceğim artık.
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Sn. Lonicera
Yazinizi okuduktan sonra bende gelismemis olanlardan birisini saksi ile bulusturdum. Ben cicekten vazgectim, iyice bir gelissin, serpilsin...Seneye de acsa olur.. |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:17. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025