![]() |
Ocak toplantısında benim aldığım çelik de gayet sağlıklı gelişirken,bitkime beyaz sinek bitleri dadandı.
Sürekli ilaçlamama rağmen bir türlü tam olarak temizleyemedim. Bu bitler yüzünden sürekli alttan yaprak döküyor;ama gelişimine devam da ediyor. |
Alıntı:
|
melek
1 Eklenti(ler)
Buda benim geçen yıl açan melek borazanım. Ana gövdeyi kurtaramadım tamamen kurudu.yeniden büyüyen saksıda kışın içeri almayı düşünüyorum.
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili Hemserim,
Renklerde guzelmis. Istanbula geldiginde artik bir celik borcun var. Sahi, Ramazandan sonra Hanim ile birlikte gelinde bir Buyukada yapalim. Ozletmeyin kendinizi, balik tutmaya gelemedik ama balik yemeye gelin gari.. Bugun, evdeyim.. Sabah ilk isim digerinide saksiya almak oldu.. |
pembe ve beyaz
pembe ve beyaz çelik arıyorum... gerekirse parasıyla lütfen yardım
|
Alıntı:
Benim bitkimde aynı durumda. :( Sadece bizim bitkilerimizden oluyorsa ortak bir hatamız var bulalım diyeceğim. Bazi bitkileri mesela Arap Fulünü de çok sever beyaz sinek. Mücadele edersin gene olur ama bitki gelişir, çiçeklerini açar. Sn. Zafer Bey acaba sizin bitkilerinizde durum nasıl? Dökülen yapraklar sağlıksız bir durum göstergesi mı? |
yazlığın bahçesi için ben de bu bitkiden arıyorum, satılık fide tohum olarak da olur paylaşacak olan varsa bana dönebilir mi sağolun
|
3 Eklenti(ler)
İkinci posta çiçeklerimizi açtık. İlkinde birer taneydi. Bu kez beş tane birden! Açtık açmasına ama beyaz sineklerle başımız fena halde dertte. Tırtıllar gitti derken, hiçbir şekilde yok olmayan bu beyaz sinekçikler alt yapraklarının sararmasına ve sonuçta bu yaprakları kaybetmeye neden oluyor. Yine de çok güzel benim meleklerim!
Eklenti 432558 Eklenti 432559 Eklenti 432560 |
Alıntı:
Yaklaşık üç yıldır yetiştirmeme rağmen bu bitkinin isteklerini çözemedim. Aynı ortamda, aynı bakımı uyguluyorum, birinin yaprakları sararıp dökülürken diğeri gayet sağlıklı gelişiyor. |
Alıntı:
|
Sevgili Zafer İnandıklı'nın yazdıklarını okuyunca içime su serpildi. Çünkü benim çok sayıdaki çeliğim de gelişip gelişip geriliyordu. En sonunda hepsini apartman bahçesine indirdim. Yarısı saksıda, yarısı da toğrağa geçirildi. Şimdi daha iyi gibiler. Yakında foto yükleyip durumu sizlerle paylaşırım.
|
yeni fidan.
1 Eklenti(ler)
Bu yıl yeni yetişen fidanım.
|
Alıntı:
Ben kırmızı örümcekten bir türlü kurtaramıyordum acı biberli arapsabunlu karışım iyi geldi. Ama şimdide beyaz sinek dadandı ona da arapsabunlu sıkıyorum bakalım ne zaman sonları gelecek yaprak sararmaları azaldı. Neyseki bu sorunları yaşayan tek ben değilmişim |
engelstrompeten burgmansia
1 Eklenti(ler)
arkadaslar emek ugrasi veriyorsun ama söyle bir bakinca yorgunlugun gidiyor
|
engelstrompeten burmansia
1 Eklenti(ler)
evet arkadaslar rüzgara dayanikli olmadigi icin rüzgar yönüpne koruma yerlestiriyorum seversen herseye katlanirsin
|
Kıbrıs'ta bahçelerde bu çiçeğin dev boyutlu olanları var.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
İnsanın gezdiği, gördüğü yerlerde dikkatini çekecek güzellikte, hafızasında yer edeceği özellikte bitkiler oluyor, haklısınız. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Sayın tarabyalı'dan gelen çeliklerden yetiştiğim melek borazanları haziranda çok güzel çiçeklendiler havalar aşırı sıcak gidince çiçek açmayı bıraktılar havalar serinleyince yeniden bol çiçek açmalarını bekliyorum. Boyları yaklaşık olarak 2 metreye ulaştılar. Yarı gölgede olanlar azda olsa çiçek açmaya başladılar.
|
2 Eklenti(ler)
1= Bahçede ekili olan, boy 3 mt. İri cüssesine rağmen henüz çiçek vermeğe başlarken...
2= Saksıda olan, yaşım küçük, yerim dar demeyip hünerini sergiliyor. |
1 Eklenti(ler)
Diğerleri...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
tam yol kenerinda gelen gecenin özel olarak dikkatini cekiyorlar
|
Alıntı:
Sayın tarabyalı, Güzel sözleriniz için teşekkürler. Bunlar sizin evlatlarınız emin ellerde büyümeye devam ediyorlar ve bize de mutluluk veriyorlar bu mutlulukta sizin payınız içinde ayrıca teşekkürler. Sulamayı çok sık yapıyoruz her gün sabah akşam suları eksik olmuyor vitamin konusunda yaklaşık olarak 15 günde bir ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Sadece sıkıntı Temmuz ayı ortasından beri sürmekte olan aşırı sıcaklar tüm bitkilerimizi fazlasıyla etkilediler. Melek borazanları haziran ayında çok güzel çiçeklerini sergilediler şimdilik sıcaklardan dinlenme dönemindeler havalar serinlemeye başladıklarında tekrar güzel çiçeklerini bizlerden esirgemeyeceklerini ümit ediyorum. |
1 Eklenti(ler)
(engelstrompeten burgmansia) pembe buda en kolay büyüyenlerden biri ilk baharda cicek acmaga baslar tüm yaz araliklarla devam eder,
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili Zafer İnandıklı'ya hesap verme sorumluluğum varmış gibi üzülüyorum onun bunu istemediğini bilsem de.Neyse ki saksıdan bahçeye geçirdiklerim iyi durumda. İşte onlardan biri. Bu yıl çiçek vermese de kışı dışarda geçirecek kadar güçlenmesini istiyorum.
|
Alıntı:
|
Çelik vermek isteyen varmı acaba...Bende görünce meraklandım...Teşekkürler...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:24. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025