agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Çalılar (https://www.agaclar.net/forum/calilar/)
-   -   Meleklerin boruları Brugmansia sp. (Angels Trumpet) (https://www.agaclar.net/forum/calilar/7697.htm)

Orhan Özbilgiç 12-04-2014 21:17

''Muhteşem'' diye buna denir.:eek:

günebakan 12-04-2014 21:57

İnşallah gerçektende böyledir Zafer abi harika görünüyor zira:)

athena -asena 12-04-2014 22:51

Muhteşem komşu da pişer bize de düşer inşallah.

KAPTANzst 13-04-2014 10:41

Yok böyle bir olay. O çiçekler tek tek yapıştırılmış gibi. Doğada mucizeleri gördük ama bu şaşırtacak gibi. Zafer bey hatırlı olsun , tez zamanda kavuşup bol çiçeklerini görürsünüz inşallah...

sonkez 15-04-2014 10:19

Rabbimin güzellikleri bitmez...İnşallah tez zamanda kavuşursunuz...

Oğuzhan 15-04-2014 10:58

Süper ötesi

ilksenozturk 15-04-2014 12:02

zafer bey merhaba,

10. yıl etkinliğinde dağıttığınız çelikler hangi renkti?

onu iyi yetiştirebilmek için araştırma halindeyim şuan :)

uzman16 15-04-2014 13:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ilksenozturk (Mesaj 1271044)
zafer bey merhaba,

10. yıl etkinliğinde dağıttığınız çelikler hangi renkti?

onu iyi yetiştirebilmek için araştırma halindeyim şuan :)

Sarı ve pembe renklerde oldukları söylendi. Ayrı ayrı kaplara konmuşlardı.

Ben sarı olanı almıştım. Akşam ayrılırken sorduğum bir çeliğin pembe renklisinden olduğunu söylediler. İkisi de balkonda saksıya dikildiler. ;)

Zafer Bey'e teşekkür ederim.

Zafer İnandıklı 15-04-2014 22:00

Sarı ve pembe çeliklerdi.
11. Yıl toplantımızda katmerli beyaz ve kırmızı da olacak inşaallah.

Zafer İnandıklı 15-04-2014 22:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 1270061)
İnşallah gerçektende böyledir Zafer abi harika görünüyor zira:)

Gelecek olanın fotoğraftakinin aynısı olduğuna eminim.
Çok kaliteli ve ciddi bir site. Bitkinin adrese nasıl bir ambalaj içinde teslim edildiğini görünce hayret ettim.

ilksenozturk 16-04-2014 06:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi uzman16 (Mesaj 1271090)
Sarı ve pembe renklerde oldukları söylendi. Ayrı ayrı kaplara konmuşlardı.

Ben sarı olanı almıştım. Akşam ayrılırken sorduğum bir çeliğin pembe renklisinden olduğunu söylediler. İkisi de balkonda saksıya dikildiler. ;)

Zafer Bey'e teşekkür ederim.

benim bir tane almıştım, (onu da o kalabalık arasında uzanamayıp sn yaylacıdan rica ederek)
sürpriz olacak rengi o zaman.

11. toplantıda orada olup diğer renklerinden de edinebilmek dileği ile... :rolleyes:

tarabyali 30-04-2014 22:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi KAPTANzst (Mesaj 1270198)
Yok böyle bir olay. O çiçekler tek tek yapıştırılmış gibi. Doğada mucizeleri gördük ama bu şaşırtacak gibi. Zafer bey hatırlı olsun , tez zamanda kavuşup bol çiçeklerini görürsünüz inşallah...

Sayin kaptan doga mucizesi diyemeyiz burada birkac Firma var asilama ve dölleme yaparak renkleri kendileri elde ediyorlar israil nasil tohum yapip dünyaya satiyorsa onun gibil birsey alman ziraat mühendislerinin calismalarinin ürünü cogu renkleri bu bilim adamlari yapiyorlar ne demek istedigimi anladiginizi saniyorum kolay gelsin....

tarabyali 30-04-2014 22:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi KAPTANzst (Mesaj 1270198)

Sayin kaptan doga mucizesi diyemeyiz burada birkac Firma var asilama ve dölleme yaparak renkleri kendileri elde ediyorlar israil nasil tohum yapip dünyaya satiyorsa onun gibil birsey alman ziraat mühendislerinin calismalarinin ürünü cogu renkleri bu bilim adamlari yapiyorlar mesela zafer beyin ismarladigi engeltrompeteni bir Firma üretmis baska firmada bulamassiniz ne demek istedigimi anladiginizi saniyorum kolay gelsin....

sındırgılı 30-04-2014 22:31

Bende, Mutlu Kutludan beyaz double cicekli yogun kokulusunu aldim. ( gerci, 3 yasinda yaziyor idi, fakat bu senenin celigi izlenimini birakti )
Bu sene onu iyice semirtmek lazim.:(
Buyukadaya gidince fotografini cekerim.

tarabyali 30-04-2014 22:35

Engelstrompete burmansia

arkadaslar size bir link yaziyorum belki merak edeniniz vardir meleklerin borularinin nekadar cesidi oldugunu görmeniz icin linki acabilirseniz görebilirsiniz parentez icerisindeki yaziyi googleyi yapistirin ve arayin ( Weitere Bilder zu engelstrompeten brugmansia neu ) kolay gelsin

sındırgılı 01-05-2014 20:11

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sındırgılı (Mesaj 1277833)
Bende, Mutlu Kutludan beyaz double cicekli yogun kokulusunu aldim. ( gerci, 3 yasinda yaziyor idi, fakat bu senenin celigi izlenimini birakti )
Bu sene onu iyice semirtmek lazim.:(

Buyukadaya gidince fotografini cekerim.

Fotografi :mad:

sındırgılı 05-05-2014 19:13

2 Eklenti(ler)
devam.

fırtına41 08-05-2014 10:43

büyümesi kaç yıl sürüyor acabaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

aydindeniz 08-05-2014 13:52

meleklerin boruları yeterli su verilirse çok hızlı büyüyor en azından akdeniz kuşağında öyle. kışın kasım ayı gibi diktiğim meleklerin boruları çelikleri şu anda 2 metreye yaklaştılar koca bir çalı görünümünde ama budamaya da kıyamıyorum. çok hızlı büyüyorlar acelesi olanlar için ideal bir çiçek aslında.

h_dogan 08-05-2014 15:23

Tek dal bırakıp şekil verin daha güzel oluyor. Çiçekleri daha bol görürsünüz. Ben ilk diktiğim sarı-turuncu renkli olanı tek dal bıraktım bayağı da kalınlaştı gövdesi. Geçen sene diktiğim beyaz ise şimdilik kafasına göre takılıyor.

sakdag 08-05-2014 20:47

1 Eklenti(ler)
Bu sefer olacak galiba.;)
Eklenti 490887

aydindeniz 09-05-2014 08:54

beyaz katmetli ve sarı olan türlerinden koca bir çalı var. bunları budayayım diyorum ama dalları da boşa gitmesin çelik isteyen varsa göndereyim.

sonkez 09-05-2014 09:06

Ben alabilirim ..Sarı olandan var..Mümkünse beyazı olsun..Teşekkürler.

aydindeniz 09-05-2014 10:07

sayın sonkez adresinizi özele mesaj olarak gönderebilirmisiniz? telefon numarası yazmayı lütfen unutmayın. bir süre isteyen olur diye bekliyecem sonra herkese birlikte gönderirim.

Zafer İnandıklı 09-05-2014 20:54

1 Eklenti(ler)
Gökkuşağı Burmansia 20 günlük yolculuktan sonra geldi.(Gümrüğe takıldı gidip aldık) Yapraklarının çürümesi dışında pek hasar yok.
Bir saksıda 3 kök olduğu için aşılanmış ya da genleriyle oynanmış gibi varsayımlar da ortadan kalkmış oldu.

Zafer İnandıklı 09-05-2014 21:01

1 Eklenti(ler)
Bunlar da muhafazaları.
Yurt içinde bazı satıcılardan yüksek meblağlar ödeyerek satın aldığımız bitkilerin uyduruk koliler içinde döküle saçıla elimize ulaştığını düşünürsek, sitenin kalitesi ortaya cıkıyor.

pomodoro 09-05-2014 21:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aydindeniz (Mesaj 1281759)
beyaz katmetli ve sarı olan türlerinden koca bir çalı var. bunları budayayım diyorum ama dalları da boşa gitmesin çelik isteyen varsa göndereyim.

Beyaz katmerli olana ben de talip olabilir miyim?
Bendekiler sarı...
Adresimi özel mesajla gönderiyorum.
Şimdiden çok teşekkür ederim :)

turkanatalay 09-05-2014 21:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zafer İnandıklı (Mesaj 1271253)
Gelecek olanın fotoğraftakinin aynısı olduğuna eminim.
Çok kaliteli ve ciddi bir site. Bitkinin adrese nasıl bir ambalaj içinde teslim edildiğini görünce hayret ettim.

Sizin ambalaja da ben hayret etmiştim. :) Ben de teşekkür ediyorum bu arada. Güler Hanım'dan da ses çıkmıyor hiç. Gözü iyileşmiştir umarım, bilginiz varsa diye soruyorum.

sındırgılı 09-05-2014 22:30

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zafer İnandıklı (Mesaj 1282059)
Gökkuşağı Burmansia 20 günlük yolculuktan sonra geldi.(Gümrüğe takıldı gidip aldık) Yapraklarının çürümesi dışında pek hasar yok.
Bir saksıda 3 kök olduğu için aşılanmış ya da genleriyle oynanmış gibi varsayımlar da ortadan kalkmış oldu.

Zafer kardesim, Vatana Millete hayırlı olsun.Büyüyüpte telli duvaklı gelin olsun..
O çok renkliliğin yanında kokusuda bol olsun.
Sabah cektigim fotografi ilave edeyim dedim.:cool:

sındırgılı 12-05-2014 21:15

1 Eklenti(ler)
bugun daha net cekim yaptim.
Kokusu yine muhtesem..

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025