agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Çalılar (https://www.agaclar.net/forum/calilar/)
-   -   Meleklerin boruları Brugmansia sp. (Angels Trumpet) (https://www.agaclar.net/forum/calilar/7697.htm)

bnymnblr 11-09-2015 10:54

Bu bitkiye patlıcan aşılanabiliyordu sanırım patlıcanlarda epey güzel oluyormuş

eneskrky 11-09-2015 11:49

evet ben duymuştum hatta örneğinide gördüm şahane bir gelişme gösteriyor

In God We Trust 12-09-2015 11:21

Bu bitkiyi uzun zamandır elde etmeye çalışıyorum ama bulamıyorum artık tohumdan üreteceğim

copur 09 12-09-2015 12:22

Ben, sarı çiçekli, gövdesi koyu renkli olanina on beş gün kadar önce patlıcan asiladim. Durgun olarak duruyorlar. Benim merakım patlicanlari zehirli olur mu?

bnymnblr 12-09-2015 23:46

Benim Alanyalı tanıdığımın söylediğine göre herhangi bir sorun olmuyormuş patlıcan bitkisi brugmansia nın sadece kökünü kullanıyormuş. brugmansia da çok yıllık olduğu için sıcaklık elverdikçe her zaman ürün alabileceğiniz bir bitkiniz oluyor. kışın yanlış hatırlamıyorsam donmuyormuş bildiğim kadarıyla ama yapraklarını döküyormuş

tarabyali 16-09-2015 08:28

meleklerin borulari

1 Eklenti(ler)
bu yil meleklerle pek ilgilemen yok sanirin ben bir sonbahar paylasimi yapayim diye düsundum doga seven arkadaslara kolay gelsin

tarabyali 16-09-2015 08:34

meleklerin borulari

1 Eklenti(ler)
bu yil meleklerle pek ilgilemen yok sanirin ben bir sonbahar paylasimi yapayim diye düsundum doga seven arkadaslara kolay gelsin

tarabyali 16-09-2015 08:37

melaklerin borulari

1 Eklenti(ler)

Muda 16-09-2015 09:02

Sayın tarabyalı;

İlgilenen çok ancak bu yıl nedense çoğu arkadaşın meleklerin borularında sorunlar oldu. Bir kısmı kışın kurudu. En fazla çeşidin olduğu, yurtdışından özel gübrelerini bile getirten sizde bile paylaşım sınırlı kaldı. Bende geçen yılda çiçek açan sarılardan biri 7 çiçek açabildi. Çiçekler geçtikten sonra nedense büyük yaprakların hepsi döküldü. Şimdi ikinci kez çiçek tomurcuğu oluşturmaya çalışıyor.

http://www.agaclar.net/forum/1406594-post1170.htm

tarabyali 16-09-2015 13:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Muda (Mesaj 1410413)
Sayın tarabyalı;

İlgilenen çok ancak bu yıl nedense çoğu arkadaşın meleklerin borularında sorunlar oldu. Bir kısmı kışın kurudu. En fazla çeşidin olduğu, yurtdışından özel gübrelerini bile getirten sizde bile paylaşım sınırlı kaldı. Bende geçen yılda çiçek açan sarılardan biri 7 çiçek açabildi. Çiçekler geçtikten sonra nedense büyük yaprakların hepsi döküldü. Şimdi ikinci kez çiçek tomurcuğu oluşturmaya çalışıyor.

http://www.agaclar.net/forum/1406594-post1170.htm

(Sayın) muda hanım soruma cevap yazmanız çok çok iyi oldu çoğu arkadaşımızda aydınlanmış oldu evet sorun var dediğiniz gibil toprağı mı dahi avrupadan getirme rağmen tam mutlu olamadım ama yinede yönümü bahçeye dönünce olanıyla mutlu olmağa çalışıyoruz ssizlerede mutluluklar. ..

sındırgılı 18-09-2015 20:33

1 Eklenti(ler)
Benim beyaz duble çiçek açan güzelim önce toprak ile buluştu. .sonra saksı. .duble açtı ilk başta. ..
Şimdiki yalın kat

tarabyali 21-09-2015 15:26

meleklerin borulari

1 Eklenti(ler)
eh daha ne diyelim gelin kiz gibil bizleri mutlu ediyor

tarabyali 21-09-2015 15:34

meleklerin borulari

1 Eklenti(ler)
eh daha ne diyelim gelin kiz gibil bizleri mutlu ediyor

athena -asena 22-09-2015 21:07

5 Eklenti(ler)
Bağ evindekiler yeni yeni coşmaya başladılar.

Muda 22-09-2015 23:17

5 Eklenti(ler)
Rengini tam olarak bilmeden sarı ve beyaz olarak aldıklarım değiştirdiğim saksılara köklenerek uyum sağladılar. Kökleri toprağa gittiği için sağlıkları bozulmuştu. Umarım beyaz renkli olanı da çıkar.

Eklenti 578661

Yapraklarda bu delik ve oluşumlar neden olduğunu bilmiyorum. İlaç yapmam gerekiyor mu?

Eklenti 578662

Eklenti 578663

Eklenti 578664

Eklenti 578665

Benol Hazaroğlu 23-09-2015 13:43

Yaprak altlarına yerleşen yeşil bir tırtıl bu çiçeği çok seviyor. Hasarlar onun hasarları.

sındırgılı 23-09-2015 14:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Benol Hazaroğlu (Mesaj 1411595)
Yaprak altlarına yerleşen yeşil bir tırtıl bu çiçeği çok seviyor. Hasarlar onun hasarları.

Doğru cevap..geceleri el feneri ile bir kontrol edin..Tosuncuklari bulursunuz,

Lonicera 06-10-2015 12:50

1 Eklenti(ler)
Serin havayı gördün ya, aç bakalım devasa çiçeklerini...

tarabyali 17-10-2015 08:06

bizim dünyamiz sonbaharin melekleri

1 Eklenti(ler)

tarabyali 17-10-2015 08:12

1 Eklenti(ler)

tarabyali 17-10-2015 08:19

1 Eklenti(ler)

tarabyali 19-10-2015 13:26

engeltrompeten burgmansia

1 Eklenti(ler)
arkadaslar bu yil cogu arkadasimizin melekleri kurumus sanirim kisin sert olusu ve yeteri kadar önlen almamaktan kaynaklaniyor bu melekler cok ilgi bekliyor yapraklari büyük ve tam yesil olmali besininden kaynaklaniyor bu yil bizi cok cok mutlu etti darasi cicek sever arkadaslara saygilar.

tarabyali 19-10-2015 13:28

engelstrompeten burgmansia

1 Eklenti(ler)
arkadaslar bu yil cogu arkadasimizin melekleri kurumus sanirim kisin sert olusu ve yeteri kadar önlen almamaktan kaynaklaniyor bu melekler cok ilgi bekliyor yapraklari büyük ve tam yesil olmali besininden kaynaklaniyor bu yil bizi cok cok mutlu etti darasi cicek sever arkadaslara saygilar.

Mücevher Çalısı 19-10-2015 14:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tarabyali (Mesaj 1415304)

Melekleriniz çok güzel maşaallah...

Antalya'da pek nazlı değil, niceleri sadece suyla geçiniyor. Her bitkinin soğuğa dayanıklık sınırı var, yaşamak için ihtiyacı olan sıcaklığı istiyor o da. Brugmansia sp. için USDA Zone: 10-11...

Saygılar...

h_dogan 20-10-2015 09:35

4 Eklenti(ler)
Benim brugmansialar da geç kendine geldi. Beyaz olanın hiç keyfi yok bu sene.

tarabyali 21-10-2015 11:04

meleklerin boruları

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mücevher Çalısı (Mesaj 1415328)
Melekleriniz çok güzel maşaallah...

Antalya'da pek nazlı değil, niceleri sadece suyla geçiniyor. Her bitkinin soğuğa dayanıklık sınırı var, yaşamak için ihtiyacı olan sıcaklığı istiyor o da. Brugmansia sp. için USDA Zone: 10-11...

Saygılar...

Evet dediğiniz doğru birkaç yıldır bayağa uğraştim kışın içeri aldım bir hayli zor iş geçen yıl üç kökü bahçede bıraktım ****** koruma önlemlerini alarak geçen yıl kış zor geçmesine ramen ayakta kalmaları başardılar bu yıl hepsini bahçede bırakacağım yanı ya allah ya kısmet misali inşallah seneye yine başarılı çıkarlar herkese kolay gelsin

athena -asena 21-10-2015 18:09

Sayın tarabyali merhaba bence bu sene de içeriye alabildiğinizi alın son 10 yılın en soğuk kışı olacak diyorlar. Bende bu sene ne yapacam bilmiyorum evi kat karşılığı müteahhite verdik çiçekleri nereye koyacam bimiyorum hepsini güzelce saracam inşallah donmazlar.

tarabyali 22-10-2015 21:46

engelstrompeten burgmansia

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi athena -asena (Mesaj 1415725)
Sayın tarabyali merhaba bence bu sene de içeriye alabildiğinizi alın son 10 yılın en soğuk kışı olacak diyorlar. Bende bu sene ne yapacam bilmiyorum evi kat karşılığı müteahhite verdik çiçekleri nereye koyacam bimiyorum hepsini güzelce saracam inşallah donmazlar.

sayin athena -asena dogru diyorsunuz gecen kista bayaga sert gecti bayaga kis oldu ama benim üc kök bahcede kalmisti ücüde mücadeleyi kazandi adapazarinda bir arkadasimi ziyarete gitmistim oradan geri dönerken bir balye saman getirdim onlarla saracegim kader diyecegiz metoroliji cogu zaman yaniliyor bence bu yil cok kis olacagi abartili buluyorum bir görelim seneye yine burada yazisiriz insallah hepimizinki sorunsuz kisi atlatir kolaygelsin

copur 09 27-10-2015 16:50

3 Eklenti(ler)
Bunun cinsini ve aşılı patlıcanın yenip yenmeyeceğini söyleyebilir misiz?

tarabyali 28-10-2015 03:51

engeltrompeten burgmansia

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi copur 09 (Mesaj 1416769)
Bunun cinsini ve aşılı patlıcanın yenip yenmeyeceğini söyleyebilir misiz?

sayin.QUOTE=copur 09;1416769] ne demek istediginiz tam olarak belli diyil insanlar zakkumuda evlerinin önünde cicek olarak yetistiriyorlar ama yemiyorlar ve zakkumda asiri derecede zehirlidir bu sizin daturanizda zehirlidir yenmez yapraklariylada oynamayin cocuklardan uzak tutun zehirlidir kolay gelsin.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025