![]() |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
son durumlari ;
Galiba kurtaracagiz ; ama hasar buyuk :(( |
Alıntı:
|
Alıntı:
Ben budama yapmadim, yapamadim. Daha kis bitmedi, yarin tekrar kar bekleniyor. Hele biraz havalar isinsin. Yaptigim kesim, sadece ici bosalmis dallari imha edip kestigim yerleri asi macunu ile kapatmak. Daha havalar isinmadi; Ilgin icin tesekkurler.. |
1 Eklenti(ler)
İçeriye alıp güç bela donmaktan kurtardığımız sarı brugmansia tohum bağlayacak gibi görünüyor. İnşallah tutar da dağıtıma koyarız.
|
1 Eklenti(ler)
Benim bahçedekilerde soğuklardan kurudular inşallah köklerinden tekrar patlar.Kapalı ortamda koruma altına aldıklarım yeşermeye başladı.
|
1 Eklenti(ler)
Govdede yesili bulana kadar budadim. Koke geldim. Malc olarak kullandigim at boku bile care olmamis. Beklemeye devam..
|
melekler ne durumda??
|
Daha bizimkilerde bir hareket yok.
|
1 Eklenti(ler)
Ben hala balkona cikaramadim bozulacak diye....
|
3 Eklenti(ler)
Kisi kapali ortamda gecirenlerde uyanmaya basladi.
|
4 Eklenti(ler)
Bağ evindekiler köklerinden filizlenmisler.
|
sanırım hatayda olmanın avantajını yaşıyorum. kış buradada çok sert çekmesine rağmen meleklerim tamamen hasarsız atlattılar. nerdeyse ağaç boyuna ulaşmış olanları yaklaşık bir ay önce iyice budadım. şu anda tekrar yapraklarla dolular ve çiçek tomurcukları iyice belirmiş durumda. başka bir yerdeki sarı meleğimi ise budamamıştım. üzeri tamamen çiçeklenmiş durumda. neyse meleklerini kaybedenler üzülmesin havalar iyice düzelince herkese çelik gönderirim.
|
Cok guzel bir haber sevgili aydindeniz :)
|
Herkese selam.
İstanbul dayım. Benim balkonum kuzey batıya bakıyor.Öğleden sonra akşama kadar güneş görüyor. Bu çiçek balkonda bakılır mı? Nereden bulabilirim? Saygılar. |
bu bitki oldukça zararlı bir bitki. bizzat zararını görmüş ve yaşamış arkadaşım var. şaka yapmışlar. nasıl olduğunu buradan yazamayacağım fakat berbat halisünasyonlar gördüren hatta intihara götüren durumlar olduğunu duymuştum. merak edenler için internetten boru otu yazıp araşltırın. ****** olduğu haliyle değilde belirli işlemlerden geçtikten sonra zararlı hale geliyor. onu da yazmayacağım. merak edenler biraz araştırsın.
|
6 yıldır bahçemde yaydığı güzel kokusu ve muhteşem görüntüsü var ben bir zararını görmedim. O kadar çok köklendirip ve çelik olarak ta dağıttım ki hiç zararını duymadım.
|
meleklerin borulari
arkadaslar sizlerle bir konuyu paylasmak istedim 2014/2015 yili kisi türkiyede bayaga sert gecti ben istanbulun en soguk semtindeyim (tarabya)ben kisin avrupadaydim komsum benim bahcemin fotografini cekmis bana yolladi bahcede 20cm asan kar vardi bu kar birkac gün devam etti üc kok melek borularimi deneme amacli toprakta biraktim yaptigim üzerlerini toprakla kapatmak oldu hava almasi icin iki yana lastik hurtum koydum ve 4 hafta önce üzerindeki topraklari actim cok cok merakta ediyordum baktim kökler yesil su anda filizler cikmaga basladi bunuda denemis oldum artik melek borularini bahceden cikarip koruma altina almayacagim kökleri toprak seviyesinden keserek üzerlerini torfla diyilde toprakla kapatin isik alacak seffah naylonla kapatin naylon rüzgardan ucmamasi icin yanlarina tas koyum hicbirsey olmadan kisi atlatabilirsiniz naylonu secerken posta ambalaj naylonlari var naylon kücük kücük baloncuklarla yapilmis en iyi bununla yapiniz hava almasi icin naylonu delerek lastik hortum koyun ve sonuca ulasacaginizi saniyorum ben bu kisi atlattim hersey güzel yolunda problem yok saygilar...
|
Alıntı:
|
Sayın Tarabyali ben aralık ayında kalp krizi geçirdim o aralarda havalar birden soğudu saramadım yoksa Ben dibine de fındık çonçisi koyup sarıyordum bir şey olmuyordu. 1 metreden kesip çeliklerden de çoğaltıyordum bu sene onuda yapamadım.Bağ evindekiler neyse kökünden patladılar ama evin bahçesindekiler de hala hareket yok.
|
Alıntı:
|
selam, datura ile brugmensia farklı bitkiler. datura daha çok otsu - çalı formunda bir bitki. anadoluda daturanın meyvalarını tedavide kullanan yanlış bir zihniyet var. özellikle karadeniz ve doğu anadolunun kuzey kesimlerinde acil servislere datura zehirlenmesi ile birçok hasta başvurur. meyvaları zehirli olmasına rağmen yemediğiniz sürece daturayı bile beslemenizde bir sakınca yoktur. melekleri ise farklı bir bitkidir. internetten sizin için bulduğum bir yazı:
Tatula ( datura) cinsi bitkiler patlıcangiller ( solanaceae ) familyasından olup on kadar türü bulunmaktadır.Tek ya da iki yıllık otsu bitkilerdirler. Daha önceleri ayni familyadan olan 'brugmansia' cinsi de bu türden sayılıyormuş. Bazı datura türleri ( Datura stramonium,Datura inoxia,Datura metel ) yurdumuzda da doğal olarak yetişmektedir. Halk arasında bu bitkiye; boru çiçeği, şeytan elması, eşek hıyarı,dikenli elma,deli otu, dikenli ceviz..... gibi çok sayıda ad verilmiştir. Tatulala yaz aylarında huni ( trompet ) şeklinde, beyaz,pembe ve mor renkli iri gösterişli çiçekler açar. Bazı türlerinin ise çiçekleri katmerlidir. İri olan yaprakları kötü kokuludur,meyve kapsülleri ise ceviz şeklinde ve dikenli olur.Yabani olarak yol kenarlarında yetişen daturanın .çok sayıda da kültür türleri ve çeşitleri üretilmiştir. Tatula sıcak iklimleri sever,soğuğa karşı dayanıksızdır.Güneşli yerlerde ve nemli, humusça zengin topraklarda iyi gelişir.Kışın kuruyan bitki çoğu zaman ilkbaharda yeniden köklerinden filizlenerek hızla büyür. Tatula tohumdan üretilir.Yetiştirilmesi kolay,bakım istemeyen bir çiçektir.. Tatula çok zehirli bir bitkidir,eldivenle tutulmalıdır.Yaprakları ve meyvesi ilaç yapımında kullanılmaktadır. Tatula ( Datura ), çalı türü bir süs bitkisi olan Meleklerin borazanı ya da meleklerin trompeti denilen Brugmansia ile karıştırılmaktadır.Bu iki bitkinin çiçekleri birbirine benzemesinden ileri gelmektedir.Ancak meleklerin borazanı bitkisinin çiçeklerinin ağzı yere bakar ( sarkıktır ) ve çok güzel kokuludur. kaynak:Cittaslow Botanik Park: TATULA (Boru Çiçeği) |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Brugmansia da yapraklanmaya başladı.
|
Brugmansia çeliği gönderebilecek kimse varsa çok duacı olurum, Ankara da bahçede kışın ise kapalı balkonda bakmayı amaçlıyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim
|
1 Eklenti(ler)
Nihayet tohumları olgunlaştı. Pembe olanın tohumu çok az oldu.Yoğun kokulu sarı ise daha fazla. Katmerli beyazı zorladım ama tohumlar baklası içinde gelişemeyip çürümüşler.
|
benim satın aldığım tohuma hic benzemiyor galiba türü değişik
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Kışı içeride geçiren pembe azıcık sıcağı görünce çalışmaya başladı.
|
1 Eklenti(ler)
Nihayet....Geçtiğimiz yıllarda kokusu yoktu hiç pembesinin. Ama dün akşam tek çiçek her tarafı kokuya boğmuş resmen. Sanırım akşam gün batımından sonra iyice belirginleşiyor kokuları. Gerçi sarı için farketmiyor hiç. 7/24 kokarım diyor:))
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:14. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025