agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Çalılar (https://www.agaclar.net/forum/calilar/)
-   -   Meleklerin boruları Brugmansia sp. (Angels Trumpet) (https://www.agaclar.net/forum/calilar/7697.htm)

Lonicera 16-12-2014 17:35

Sn Hecate uçtan değil de keşke biraz daha odunlaşmış kısmından alabilseydiniz çelikleri....

Hecate 16-12-2014 18:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera (Mesaj 1340999)
Sn Hecate uçtan değil de keşke biraz daha odunlaşmış kısmından alabilseydiniz çelikleri....

Öyle mi tüh :( ama uç çeliği ile köklendirdim deyince herkes uçtan aldım ben de, köklenmez mi şimdi bunlar ?

Lonicera 16-12-2014 18:34

Deneyin bakalım, artık şansınıza. Odunsu çelikler daha kolay kökleniyorlar.

Hecate 16-12-2014 21:10

Anlamadım şimdi bu uç çeliği olmuyor mu? Odunsuların daha kolay köklendiğini anladım ama herkes uç çeliği yazmıştı konuya.

Lonicera 17-12-2014 06:03

Evet uç çeliği ama sizinkilerin boğum sayısı yok denecek kadar az. Ayrıca yumuşak çeliklerin köklenmeden çürüme olaslığı daha fazla. Neyse siz deneyin hele. Sonucu hep beraber görelim.
Gelişmeleri bizimle de paylaşın lütfen.

KAPTANzst 17-12-2014 07:36

Az sulama ile şans olabilir taze sürgünlerde.

Hecate 17-12-2014 15:01

Tabi ki sonuçları paylaşırım suda köklendiriyorum ama :D olucak gibi hissetmiyorum iyice yerlere indi moralim neyse olmazsa bu sefer odunsu yerinden denerim. Teşekkürler :)

Lonicera 17-12-2014 17:24

Öyle moralinizi hemen bozmayın. Durun bakalım, daha neler bekliyor bitkiler dünyasında hepimizi. Boza boza yapmayı da öğreneceğiz hep beraber.

Hecate 17-12-2014 20:02

Haklısınız :) teşekkür ederim :)

dehako 18-12-2014 19:12

Ben meleklerin borusu çiçeğini çok seviyorum beyaz katmerli bulamadım nereden bulabilirim yardımcı olurmusunuz lütfen..

tarabyali 19-12-2014 09:11

meleklerin borulari

arkadaslar (antalyada aydinda) yasiyorlar ne güzel bu cicegin tam sevdigi bir iklim sartlari mevcut yasadiginiz sehirlerde ben istanbulun bogaz semtinde oturuyorum bogazin sert sogugundan korumak icin her yil yerinden söküp kapali alana aliyorum sicak iklimli bölgelerimizde buna gerek oldugunu sanmiyorum uzun sözün kisasi sanslisiniz cicek yetistirmekte sansiniz cok cok yüksek (hecate)hanimin yaptigi celikler gayet iyi alinmis tutmaz diye düsünmeyin uctan celik yaptiginiz icin benim deneylerinde gövdeden daha iyi cabuk köklesiyor saygilar......

dehako 21-12-2014 02:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tarabyali (Mesaj 1341471)
arkadaslar (antalyada aydinda) yasiyorlar ne güzel bu cicegin tam sevdigi bir iklim sartlari mevcut yasadiginiz sehirlerde ben istanbulun bogaz semtinde oturuyorum bogazin sert sogugundan korumak icin her yil yerinden söküp kapali alana aliyorum sicak iklimli bölgelerimizde buna gerek oldugunu sanmiyorum uzun sözün kisasi sanslisiniz cicek yetistirmekte sansiniz cok cok yüksek (hecate)hanimin yaptigi celikler gayet iyi alinmis tutmaz diye düsünmeyin uctan celik yaptiginiz icin benim deneylerinde gövdeden daha iyi cabuk köklesiyor saygilar......

Sn.Tarabyali..

Aydın Kuşadası'nda çok aramama rağmen bir çelik bulamadım..İklim şartları uygun ama bir dal çelik bulabilsem harika olacak bulamıyorum..Çok kişiden rica ettim mesaj gönderdim çok kişi söz verdi göndereceğim dedi göndermedi inşallah dualarım kabul olur bu çiçekten benimde olur..
Saygılarımla..

tarabyali 21-12-2014 09:00

meleklerin borulari

sayin (dehako) konuyu özelinizde cevapladim anladiginizi saniyorum saygilar,

uzman16 25-12-2014 23:09

1 Eklenti(ler)
Nisan ayında Ağaçlar.net 10.yıl dönümünde dağıtılan çeliklerden sarı olanı suda köklendirip bahçeye diktim. Ekim-Kasım aylarında çiçeklerini gördüm. Ancak hiç kokusu yoktu. Oysa muhteşem kokudan bahsediliyor. Koku akşam mı oluyor? Ya da benimki kokusuz bir tür mü? :confused:

Orhan Özbilgiç 26-12-2014 06:56

Evet, aynen Melisa' da olduğu gibi, akşamdan, sabaha kadar kokuyor.

sındırgılı 26-12-2014 07:04

Orhan Beyin dedigi gibi aksamlari kokuyor..Hem de nefis..
Tabii bol cicek, yogun koku..

samur 26-12-2014 18:01

Pembe,kirmizi ve sari brugmansialar 1 aylik ayda koklenme surecinden sonra yerlerine yerlesti.Beni kirmayip brugmansia celikleri ile sevindiren Zafer Abiye sevgiler,tesekkurler.Insaallah yazin cicek resimlerini de paylasirim

samur 26-12-2014 18:02

3 Eklenti(ler)
Brugmansiaciklar...

samur 26-12-2014 18:04

Malesef celiklerden kirmizi uc celigini curume sonucu kaybettim.Digeri gayet saglikli.Insaallah tutarlar.

Laleci_03 26-12-2014 20:44

2 Eklenti(ler)
Bunlarda Zafer Bey'in bana gönderdiği 2 buçuk aylık brugmansialar ;) Tekrar çook teşekkür ederim, çok sevindirdi beni Allah razı olsun :rolleyes:

betito 27-12-2014 11:03

3 Eklenti(ler)
Ağaçlar.net toplantısında Zafer Beyin getirdiği...

Ama kırmızı olarak aldığım da sarı çıkıverdi. :)

Hecate 28-12-2014 21:13

Bugün çelikleri son yolculuklarına uğurladım, zavallılar hepsi telef oldu, yeni çelik alıcam ya yarın ya da yarından sonra :/

Lonicera 29-12-2014 05:32

Yılmak yok, devam. Çelik aldığınız bitki sürekli elinizin altındaysa ilkbahar başında da denersiniz , garanti olur.

sındırgılı 29-12-2014 05:54

2 Eklenti(ler)
Da hala acmaya devam ediyorlar ;
Gecen sabah cektigim pozlari

tarabyali 29-12-2014 15:05

engelstrompeten burgmansia

11/11/biride türkiyeden ayrildik meleklerin tam sonbahar son acislarin üzülerek kestik kisi gecirecekleri kapali mekana aldim mecburun avrupaya dönmemiz gerekiyordu demekki orada olsaydik cicekler halan acmis olcaklardi bende sanirim 13/14 saksim var bu yil ilk defa iki tanesini sökmedim deney icin toprak seviyesinden keserek üzerini humoslu yaprak karisimi tortularla kapattim yaza cikacagindan ümitsizim ama denemem gerekti nisanda sanirim ne olacagi belli olur....melek meraklilarina kolay gelsin

samur 02-01-2015 22:39

Yeni diktigim brugmansiaciklarin minik celikleri kurumaya basladi ortam sicakligi 24 derece kalorifer yani cam onunde yerini degistir melimiyim oda sicakligini dusureyim mi

samur 02-01-2015 22:46

3 Eklenti(ler)
Resimlerde goruldugu uzere;

Muda 03-01-2015 17:15

Sayın Samur;

Torfa dikmişsiniz. O da kuru gözüküyor. Torfun her yeri suyu almayabiliyor. Ben bir hafta kadar suda bekletip toprak ve torf ile karışım yaparak dikmiştim. Yeni diktiğinizi söylüyorsunuz. Büyük yaprakların tamamına yakınını koparırsanız su ihtiyacı azalacak filizler bozulsa da yeniden canlanacaktır. Gövde üzerindeki beyaz noktacıkların her birinden zaman içinde kök salacaktır. Güneş gören yere iyice kökleninceye kadar koymamak gerekiyor.

samur 03-01-2015 18:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Muda (Mesaj 1344848)
Sayın Samur;

Torfa dikmişsiniz. O da kuru gözüküyor. Torfun her yeri suyu almayabiliyor. Ben bir hafta kadar suda bekletip toprak ve torf ile karışım yaparak dikmiştim. Yeni diktiğinizi söylüyorsunuz. Büyük yaprakların tamamına yakınını koparırsanız su ihtiyacı azalacak filizler bozulsa da yeniden canlanacaktır. Gövde üzerindeki beyaz noktacıkların her birinden zaman içinde kök salacaktır. Güneş gören yere iyice kökleninceye kadar koymamak gerekiyor.

Apartmanda oturunca iyi bahce topragı bulmak zor oluyor.Ciceklerin genellikle torfta,ya da torf kum karısımında.Teşekkür ederim önerilerinizi uygulayacagım.

Lonicera 04-01-2015 19:53

1 Eklenti(ler)
Önümüzdeki hafta gece eksi derecelere düşeceği haberi verildikten sonra, depo olarak kullanılan odalardan birine bazı bitkileri bir çırpıda taşıdık. Sarı borazan göz bebeğimiz olduğu için öncelik onun oldu. Beyaz ve pembe onun kadar şanslı değiller. Sarı hala çiçek açıyor maaşallah. İnşallah tohum bağlar da önümüzdeki yıl tohum paylaşım etkinliğinde yerini alır.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025