agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Çalılar (https://www.agaclar.net/forum/calilar/)
-   -   Meleklerin boruları Brugmansia sp. (Angels Trumpet) (https://www.agaclar.net/forum/calilar/7697.htm)

Dumlupınar 31-10-2014 19:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniBON (Mesaj 1326333)
Acaba bu aylarda çelik alarak yetiştirmek mümkün olur mu?

Sayın Yenibon merhaba,Kasım ayında da çelik alarak yetiştirmek mümkün,üstelik çok zahmetsizdir.

Çelik için gerekli yapmanız gereken 2 şey var.
Aldığınız çeliği su dolu bir kavanozla,güneşli bir pencere önüne bırakmanız yeterli.15 günde kökler oluşacaktır.Suyunu 3 günde bir değiştirmeniz ve kullandığınız suyun klorsuz olması köklenmeyi hızlandırır.Bir ağzı açık kap içerisine doldurduğunuz suyun içindeki klor 3 günde uçup,sudan uzaklaşacaktır.Kolaylıklar diliyorum.SELAMLAR gönderiyorum...

Muda 31-10-2014 20:06

3 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Muda (Mesaj 1319111)
Sayın Zafer İnandıklı'nın 10. yıl toplantısında paylaştığı meleklerin borularını evin arkasında bulunan balkona büyük saksılara dikmiştim. Güneşi az görmesi büyük saksılarda besin ve suyu iyi almaları nedeni ile sanırım çok büyüdüler.

Sayın Aydındeniz'den gelen çelikler ise küçük saksılara dikip yan balkondaki çok güneş alan yere koyunca tutmalarına rağmen çok hızlı büyümediler. Suyu çabucak bitiriyorlar. Henüz hiçbirinde çiçek yok. Sanırım büyüyenleri güneşli yere alıp çiçek açmaya teşvik etmek, güneşli balkonda olanları ise büyük saksıya alıp biraz daha büyümelerini sağlamam gerekecek. Kışın öldürmez isem muhtemelen gelecek yıl çiçek açarlar.

Nihayet çiçek açtılar. Ancak her ikisi de sarı çıktı. Zafer abiye yeniden teşekkür ederim. Kokuları gerçekten çok hoş. Ön balkona alınca çok daha güzelleştiler. Ancak arka balkonda iken kırmızı örümcek nedeni ile bozulmuşlar. İlaçlayınca geçti. Ancak ikinci kez ilaçlamadım. Havalar soğuyunca içeriye almıştım. İçerideki sıcakla birlikte yeniden harekete geçtiler. Çiçekler açılırken yapraklarını kaybettik. İki farklı ilacı tekrar karıştırıp ilaçlamama rağmen ertesi gün baktığımda hala hareket ediyorlardı. Başka ilaç kullanmam gerekiyor.

Eklenti 524539

Eklenti 524540

Eklenti 524541

YeniBON 31-10-2014 22:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dumlupınar (Mesaj 1329879)
Sayın Yenibon merhaba,Kasım ayında da çelik alarak yetiştirmek mümkün,üstelik çok zahmetsizdir.

Çelik için gerekli yapmanız gereken 2 şey var.
Aldığınız çeliği su dolu bir kavanozla,güneşli bir pencere önüne bırakmanız yeterli.15 günde kökler oluşacaktır.Suyunu 3 günde bir değiştirmeniz ve kullandığınız suyun klorsuz olması köklenmeyi hızlandırır.Bir ağzı açık kap içerisine doldurduğunuz suyun içindeki klor 3 günde uçup,sudan uzaklaşacaktır.Kolaylıklar diliyorum.SELAMLAR gönderiyorum...

Teşekkürler Dumlupınar,

Önümüzde ki hafta uygulayacağım. En uygun çeliği nasıl alabilirim?

Dumlupınar 01-11-2014 14:31

YeniBON tekrar merhaba,nasıl çelik alırsanız alın sorun çıkarmaz.Ancak yine de elinizle koparmadan,keskin bir bıçak yardımıyla tahta kurşun kalem kalınlığında bir çelik daha sağlam köklenecektir.

Bir de sağlıklı kök oluşumu için artık havaların soğumaya başlamasıyla oda içindeki güneş alan pencerenin önü daha iyi olur.Güneşi perdenin arkasından da alabilir.

Eğer çervrenizde somon renkli olanı varsa, bahçede çok güzel görünüyor.SELAMLAR...

Dumlupınar 02-11-2014 16:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniBON (Mesaj 1329933)
Teşekkürler Dumlupınar,

Önümüzde ki hafta uygulayacağım. En uygun çeliği nasıl alabilirim?

Alacağınız çelik için yukarıda cevap yazdım.Alıntılı olarak tekrar belirtmek istedim.SELAMLAR...

Zafer İnandıklı 02-11-2014 18:33

1 Eklenti(ler)
Sonbahar manzarası.

Orhan Özbilgiç 02-11-2014 21:38

Eeeee! Bu bitkiyi belkide yüzlerce kişiye ulaştıran insanın bahçesine de, ancak böyle güzel bir görüntü yakışırdı.
Ellerine sağlık Zafer Bey'ciğim.

günebakan 03-11-2014 06:59

Gerçekten de harika görünüyor bayıldım:)

YeniBON 03-11-2014 07:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dumlupınar (Mesaj 1330050)
YeniBON tekrar merhaba,nasıl çelik alırsanız alın sorun çıkarmaz.Ancak yine de elinizle koparmadan,keskin bir bıçak yardımıyla tahta kurşun kalem kalınlığında bir çelik daha sağlam köklenecektir.

Bir de sağlıklı kök oluşumu için artık havaların soğumaya başlamasıyla oda içindeki güneş alan pencerenin önü daha iyi olur.Güneşi perdenin arkasından da alabilir.

Eğer çervrenizde somon renkli olanı varsa, bahçede çok güzel görünüyor.SELAMLAR...

Teşekkürler. Belirttiğiniz şekilde uygulayacağım.

h_dogan 04-11-2014 21:21

3 Eklenti(ler)
Zafer Abi'nin brugmansiaları kadar olmasa da idare eder. :D

Güler 11-11-2014 14:27

Çatırrrrr diye bir ses duydunuz mu? :D

Ellerinize sağlık, ne yapalım biz de en fazla 5-6 çiçek açanı ile idare ederiz.

sındırgılı 12-11-2014 20:41

Bendeki Beyaz Brugmansianin yapraklari sariya nazaran daha buyuk, habirede tirtillari cezbediyor. Adada kaldikca, geceleri tirtil avina cikiyorum. :)
Beyazlarda boyle bir farklilik gozlemlediniz mi ?

h_dogan 13-11-2014 06:51

Beyazın yaprakları çok da büyük değil. Yalnız tırtıl konusunda haklısınız daha fazla tırtıklıyor beyaz olanı. :)

günebakan 13-11-2014 07:31

Benim balkondaki beyazlara bile tırtıl geliyordu sizin bahçedekilere ziyafet var diye sülalecek geliyorlardı kesin :))

Lonicera 19-11-2014 12:38

3 Eklenti(ler)
Çiçeklenmeleri iyice azaldı. Geçen yıl hiç gelmeyen arılar bu yıl başlarından ayrılmadı diyebilirim. Sanırım anca keşfettiler bitkiyi.;)

h_dogan 19-11-2014 14:01

Bu sene ben de dikkat ettim daha çok arı faaliyeti var. Belki benim brugmansialar da tohum yapar kim bilir. :) Yalnız arı faaliyeti etraftaki çiçeklerin azalmasından kaynaklanıyor.

Lonicera 19-11-2014 14:57

O kadar arı girip çıkıyor ama bir türlü tohum oluşturamadı hiçbiri. Bitkilerin yanına gittiğimde boruların içerisinden sürekli vızıltılarını duyuyorum. İnşallah tohum yaparlar.

sındırgılı 19-11-2014 19:43

Ben, hiç tohum varmış diye bakamadım.
Aldığım tüm çelikler, tuttu..
Fakat, bugün 30 yaşındaki palmiyemi kaybettim.. Kırmızı palmiye böceğine yenik düştü..Yanındaki arkadaşına delikler delip ilaç enjekte ettim, kurtulma ümidi 0/0 10 ama..
Çıkmayan candan Ümit kesilmez..

samur 22-11-2014 12:00

Cok guzeller bir de kokulari gelseydi Amasyaya��

Hecate 27-11-2014 17:53

Ben de buldum bu bitkiden, acaba bu uç çeliği nasıl alınıyor ? Çelik konularını bolca araştırdım ama resimli anlatım olmadan öğrenemeyeceğim sanırım :/

sındırgılı 27-11-2014 22:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zafer İnandıklı (Mesaj 1330497)
Sonbahar manzarası.

Kacak kat cikmislar, Belediyeye sikayet etmek lazim..:o

cihan_as 30-11-2014 22:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hecate (Mesaj 1336455)
Ben de buldum bu bitkiden, acaba bu uç çeliği nasıl alınıyor ? Çelik konularını bolca araştırdım ama resimli anlatım olmadan öğrenemeyeceğim sanırım :/

Yan dallarından 30 cm kadar bıçakla kes, suyun içerisinde beklet köklendiğinde dikersin.

h_dogan 04-12-2014 14:36

1 Eklenti(ler)
Zafer Abi gönderdiğin pembe açtı. Açması için balkona almıştım. Bu şekilde gramofon gibi duruyor. :)

1karanfil 07-12-2014 16:51

Sayın Zafer bey, brugmansialarınız çok güzel. Bende beyazı var. Sarısını geçen gün bir site önünden çelik olarak aldım. Sizde farklı renklerden varsa ve eğer gönderme imkanınız olabilirse çok sevineceğim.
Selamlarımla.

sındırgılı 08-12-2014 21:13

2 Eklenti(ler)
Beyazim, dun goncasini gosterdi.
Bakalim duble mi acacak ?

sındırgılı 15-12-2014 19:31

3 Eklenti(ler)
Araya hafta sonu girince bu hale gelmis ;Tek bir cicek ama
Cok cok guzel.. (nazar degmesin :rolleyes: )
Mart ayi gibi guzel bir yer bulunup toprak ile bulusturulacak.
Havuzun kenarinda en gunes alan yerdeler kendileri..( saksida tabii ki )
Duble actigindan, cicek yapisi daha dolgun gozukuyor. Ya, triple( yani 3 kat) acsaydi ?
Bu bitki, beni kendisine hayran biraktiriyor. Arilar, da hala diger Brugmansia`larin acmis ciceklerinin icine pikeler yapip duruyorlar.

maya 16-12-2014 08:02

Paylaştınız paylaştınız bu güzellikleri, dayanamadım tohum aldım ben yine :o Neyse evdekileri bahçeye aktarıp, yenilere yer açayım ben en iyisi bu sene ;)

sındırgılı 16-12-2014 10:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi maya (Mesaj 1340891)
Paylaştınız paylaştınız bu güzellikleri, dayanamadım tohum aldım ben yine :o Neyse evdekileri bahçeye aktarıp, yenilere yer açayım ben en iyisi bu sene ;)

Bence bahcenizde bol gunes alan ve gozunuzun onunde bir yeriniz varsa size bir celik borcum olsun. Inanin, o guzellik yasanmaya deger..Hele, cinsi bol kokulu ise..

maya 16-12-2014 11:58

Sayın Sındırgılı, bu harika teklifiniz için çok teşekkür ederim. Bahçemizde güneşten çok başka birşey yok. İçine konduracağımız küçük evimiz bitince (inşallah bu yaz), kaktüs ve sukulentler dışındaki hemen her türü bahçeye aktarmayı düşünüyorum. Sözünüz baki kalsın, tohumda başarısız olursam sizden ricada bulunayım ;)

Hecate 16-12-2014 16:49

1 Eklenti(ler)
Ben brugmansia'dan çelik aldım sizce alabilmiş miyim? Altlarını sonradan 45 derece açıyla kestim bu resmi çektikten sonra farkedip. Sizce yapraklarını biraz daha budayayım mı? Oda sıcaklığında mı bekletiyim ? Ne kadar güneş almalı? En önemlisi de doğru çelik alabilmiş miyim?

Eklenti 529675

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025