agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Çalılar (https://www.agaclar.net/forum/calilar/)
-   -   Meleklerin boruları Brugmansia sp. (Angels Trumpet) (https://www.agaclar.net/forum/calilar/7697.htm)

tarabyali 09-08-2014 07:04

Engelstrompeten. Brugmansia

1 Eklenti(ler)
--------------------------------------------------------------------------------

tüm cicek sevenlere selam hatirlayan arkadaslar vardir gecen yil hirsizlar bahcemi talan ettiler ve bu meleklerin borularini topraktan söküp götürmek istediler ama sökemeyince toprakla yüze yüz koparmislardi bu yil yeni sürgünler verdiler ama maalesef bu yil cicek versede gecen yilki hirsizligin acisini bu yilda cekiyorlar birtek ortadaki cicek Verdi gelecek yili bekliyorum kolay gelsin

Benol Hazaroğlu 14-08-2014 18:41

1 Eklenti(ler)
Beyaz melek.

abk 15-08-2014 17:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aydindeniz (Mesaj 1311517)
çok enteresan bende de Zafer beyden gelen kırmızı tutmadı pembeler tuttu :)))

Ben de Zafer Bey'den gelen kırmızının tutmamasını kendi beceriksizliğime yormuştum. Sorun nedir acaba? Kırmızının inadı mı tuttu? Ben başka bahçede yaşamam mı demek istiyor?

h_dogan 16-08-2014 11:09

Benim öngörüm çelik pembelere göre tazeydi. Halbuki bir tane de kök atmıştı ama nedense sonra kökten itiberen çürüdü. Kısmet yokmuş pembeleri büyütebiliriz inşallah. :)

tarabyali 16-08-2014 21:55

arkadaslar yukarida gördügünüz kirmizi melek borularinin ismi (super spot) kokusu yok ama sevenleri encok mutlu edecek bir cicek ilkbaharda baslar acmaga sonbaharin sonuna Kadar hic bos kalmaz devamli cicek acar bana kalirsa melek borularinin encok cicek acani bu olsa gerek bilginiz olsun diye paylastim

aydindeniz 18-08-2014 13:22

sevgili tarabyalı çelik paylaşımınız olursa bizi çok mutlu edersiniz. kırmızılar gerçekten çok güzel. bende önce tuttu yapraklandı sonra kendiliğinden birden dipten çürümeye başladı. pembelerde ise bir sorun yok iki çelik almıştım her ikisi de oldukça sağlıklı bir şekilde büyüyorlar.

tarabyali 18-08-2014 21:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aydindeniz (Mesaj 1313750)
sevgili tarabyalı çelik paylaşımınız olursa bizi çok mutlu edersiniz. kırmızılar gerçekten çok güzel. bende önce tuttu yapraklandı sonra kendiliğinden birden dipten çürümeye başladı. pembelerde ise bir sorun yok iki çelik almıştım her ikisi de oldukça sağlıklı bir şekilde büyüyorlar.

celikler sonbaharda oluyor unutmassam insallah olabilir.

ceylana1937 26-08-2014 11:47

Merhaba,brugmansia ile ilgili bilgileriniz hayli eski tarihli de olsa ilgimizi çekti bu çiçeğin hayranıyız.geçtiğimiz nisan ayında Bayındır dan sarı bir fide getitdirdik büyükçe bir saksıda boyu bir metreye yaklaştı ancak henüz çiçek açmadı bu sene açarmı.Ayrıca başka renklerden edinmek istiyoruz sizde çelik varmı,gönderebilirmisiniz, seviniriz en iyi dileklerimizle.

sulebotanika 27-08-2014 14:07

Mucize gibi

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sulebotanika (Mesaj 1302505)
kırmızı çelik

Zafer beyin yolladığı çeliğim çiçek verdi yaşadığım mutluluğu anlatamam tekrar bu sevinci yaşattığı için Zafer bey e teşekkürler...

turkanatalay 27-08-2014 15:35

Zafer Bey de sağolsun ne çok kişiyi sevindirmiş. Bana da çelik göndermiş, yeni yapraklar verdi ama henüz çiçeğini göremedim. Umarım çok bekletmez meleğim beni.

zelish 03-09-2014 22:35

Herkese merhaba,

Uzun zamandır yoğun iş temposu nedeniyle sonsuz zevk aldığım çiçeklerimden uzak kaldığım gibi siteden de uzak kaldım. 1 yıldır İzmir de yaşıyorum, meleklerin borularına daha evvel tohumdan sahip olmayı çok istesem de memleketim olan Bandırma da yaşatma ihtimalimin düşük olması sebebiyle cesaret edip birtürlü sahiplenemedim.

Ege bölgesinin iklim ve şartları uygun olduğundan elinizdeki mevcut bitkilerden budama ve çelik yapacaklar benimle de paylaşırsa çok sevinirim.

Gönderim ve kargo konusunda özelden görüşebiliriz.

Peşin teşekkürlerimle...
Sevgiler
Zeliş

cihan_as 04-09-2014 22:38

Zıpçıktı çiçek soğanları, Meleklerin boruları(sarı)çelik gönderebilirim.

zelish 04-09-2014 23:26

Cok sevinirim Sn cihan_as :) özelden adresimi veriyorum.

Teşekkürler

zelish 04-09-2014 23:27

Sn. sulebotanika, sizin çiçeğinizin rengi ne diye geçiyor ?
Pembe mi, Yavruağzı mı ?

cihan_as 08-09-2014 17:32

Sn zelish, meleklerin boruları çelikleri ve zıpçıktı soğanlarına ilave olarak, spagetti kabak, çarkı felek tohumu kargoya verdim. Çelikleri suda bir süre bekletmen gerekiyor köklendiğinde dikebilirsin.

zelish 08-09-2014 22:13

Çok ama çok teşekkür ederim Sn. cihan_as,

Yarın doğum günüm, bana mutluluk verdiniz. :)

cihan_as 08-09-2014 23:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1309052)
Beyaz gelinler. :)

Sn h_dogan, meleklerin boruları beyaz ve diğer renklerin kokusu var mı.
Bende sarı renkli olanlardan var, aldığım yerde bol çiçekli olduğu halde kokusunu alamamıştım.

mismilonlu 09-09-2014 04:26

Rica etsem bana tohum yollayabilirmisiniz

mismilonlu 09-09-2014 04:29

Çok rica etsem bana nasıl bulabilirim çok isterim

mismilonlu 09-09-2014 04:37

Bu bitkiyi bende çok isterim yardımcı olursanız çok mutlu olurum😊

h_dogan 10-09-2014 09:02

Sarı renkli olanın kokusu daha yoğun. Kokusu akşamları daha çok yayılıyor, gündüz yanına gitmeden pek kokusunu alamazsınız. Beyazların kokusu daha hafif.

Diğerlerini bilmiyorum pembe olanı Zafer Abi gönderdi ama daha küçük.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cihan_as (Mesaj 1318284)
Sn h_dogan, meleklerin boruları beyaz ve diğer renklerin kokusu var mı.
Bende sarı renkli olanlardan var, aldığım yerde bol çiçekli olduğu halde kokusunu alamamıştım.

sonkez 11-09-2014 11:08

Zafer beyin banada gönderdiği meleklerin boruları hala çiceklenmedi.Sebebi ne olabilir acaba...:confused:

Muda 13-09-2014 17:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sonkez (Mesaj 1318664)
Zafer beyin banada gönderdiği meleklerin boruları hala çiceklenmedi.Sebebi ne olabilir acaba...:confused:

Sayın Zafer İnandıklı'nın 10. yıl toplantısında paylaştığı meleklerin borularını evin arkasında bulunan balkona büyük saksılara dikmiştim. Güneşi az görmesi büyük saksılarda besin ve suyu iyi almaları nedeni ile sanırım çok büyüdüler.

Sayın Aydındeniz'den gelen çelikler ise küçük saksılara dikip yan balkondaki çok güneş alan yere koyunca tutmalarına rağmen çok hızlı büyümediler. Suyu çabucak bitiriyorlar. Henüz hiçbirinde çiçek yok. Sanırım büyüyenleri güneşli yere alıp çiçek açmaya teşvik etmek, güneşli balkonda olanları ise büyük saksıya alıp biraz daha büyümelerini sağlamam gerekecek. Kışın öldürmez isem muhtemelen gelecek yıl çiçek açarlar.

KAPTANzst 13-09-2014 19:07

2 Eklenti(ler)
Sayın Berrinb ablamın gönderdiği katlı beyaz güzel çiçekler açtı bu yaz. Hala açmaya devam ediyor. Kendisine teşekkür ederim.

dexar 13-09-2014 21:12

Merhaba,
bende sarı ve beyaz diye bu sene aldığım meleklerin boruları var henüz açmadılar değişik renlerde elinde olan çelik gönderebilirse minnetar olurum şimdiden teşekkürler.
Saygılar

tarabyali 13-09-2014 22:48

sayin sonkez hanim ciceginiz acaba hangi renkti bunlar renklerine göre karekterleri var ve ciceginizi resimleyin görelim nasil sihatlimi zayifmi bende bunlarin bir cesidi var iki yildir acmadi artik söküp atacagim türkiye iklimine uygun olmadigini saniyorum saygilar

sonkez 17-09-2014 09:49

1 Eklenti(ler)
Çiceğimin rengi pembe...Acaba yerimi küçük geliyor :confused:

zelish 17-09-2014 22:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1318459)
Sarı renkli olanın kokusu daha yoğun. Kokusu akşamları daha çok yayılıyor, gündüz yanına gitmeden pek kokusunu alamazsınız. Beyazların kokusu daha hafif.

Diğerlerini bilmiyorum pembe olanı Zafer Abi gönderdi ama daha küçük.

Sn. h_dogan,

Sevgili cihan_as, bana göndermiş olduğu sarı rengin kokmadığını belirtiyor, siz ise sarı rengin kokusu daha yoğun diyorsunuz. Renk aynı olup da kokulu - kokusuz olma ihtimali varmı ?

zelish 17-09-2014 22:28

Sevgili cihan_as,

Gondermis olduğunuz kargo geldi.

Zıpcıktılar toprakla buluştu hatta beyaz olanı açtı bile. ;)

Pasiflora ve spagetti tohumları özenle saklandı.

Brugmansialar ise hala suda bekliyor.

Bunları göndermek için harcamış olduğunuz emeğe teşekkür ederim.

Beni çok mutlu ettiniz :)

Umarım 2015 yazında brugmansiamın ilk cicegini görebilirim.

h_dogan 19-09-2014 14:39

Farklı olabilir, demek ki özellikleri farklı. :)
Bendeki sarılar kokuyor.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zelish (Mesaj 1319898)
Sn. h_dogan,

Sevgili cihan_as, bana göndermiş olduğu sarı rengin kokmadığını belirtiyor, siz ise sarı rengin kokusu daha yoğun diyorsunuz. Renk aynı olup da kokulu - kokusuz olma ihtimali varmı ?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025