![]() |
Sn. Tarabyali, cok gecmis olsun.. Denildigi gibi bunlari yapanlar Insan olamaz.
Sevgiler, her sey gonlunuzce olsun. ( Gercekten, sarilarin kokusu bir baska..Buyukada da, ruzgar ve kuvvetli yagan yagmur bendekileri de bozdu. Havalar da bugunden itibaren acacak imis. ) |
engelestrompeten burgmansia
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Sizdeki kırmızılar ne durumda. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
Yok artık:)) ben çeliği koruyamazken, sen tohumdan açtıracaksın. |
Alıntı:
|
geçmiş olsun
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Tohumdan yetiştirdiğim brugmansia, yaklaşık bir yılın sonunda nihayet açtı. Satıcı pembe diye tanıtmıştı... İlk açarken sarı olacak sandım...
Eklenti 448872 Sonrasında beyazda karar kıldı... :D Eklenti 448870 Eklenti 448871 |
Alıntı:
|
Sayın Tarabyalı bahçenize yapılan saldırıdan dolayı üzüntülerimi bildirirken, aciz ve zavallı ruhsal sağlık sorunu bulunduğu anlaşılan saldırganı kınıyorum, sizin gibi brugmansia üstadının yine güzel brugmansia yetştireceğinden kuşkumuz yok selamlar.
|
Alıntı:
|
Güzelim çiçeğe kıyıp bunu yapanlar bence her türlü kötülüğe açık kişilerdir. Allah korusun. Bazı insanlar biz çiçek severler kadar hassas olamıyor ne yazıkki. Çiçek ve bitki sevmeyen o kadar çok insan var ki çevremde, acıyorum ve şaşıyorum onlara şahsen. Onlara göre bizler boş işlerle uğraşıyoruz. Asıl boşluk, hiçlik, ruhsuzluk onlarda halbuki...
|
Sayın Tarabyalı, 10 gündür siteye girememiştim. Ben de sizin fotoğraflarınıza öncelikle bakanlardanım. Son görüntüler benim için de şok edici oldu. Geçmiş olsun. Ama ben de arkadaşlarımızın çoğu gibi düşünüyorum. Ezop masallarında olduğu gibi, çiçekleriniz daha da güçlenip güzelleşerek çıkacak seneye bence de. Bu memlekette görmediğimiz bir bu manzara kalmıştı. Tekrar geçmiş olsun.
|
Alıntı:
|
Arkadaslar türkiyede kirmizi ( engelstrompeten burgmansia ) yoktu iki üc yil öncesinde ben bunu avrupadan tasidim ve sayisini bilemiyorum cok insanlara yolladim onlarda baska arkadaslarla paylastilar simdi cogaldi ben kendimi bunun sebebiyeti oldugumu düsünüyorum yani paylastikca mutlu oluyorum bahcemi talan eden kisiler gelip söyleselerdi kendi ellerimle gidip dikerdim ama onlar o yolu secmediler ,saygilar...
|
1 Eklenti(ler)
Yuklemede Error veren fotografin pikselini kucultunce yukleyebildim. Fakat saksidekiler de koku maalesef yok, ve de ayni renkler.Arkadakinin rengi sari gibi gozukuyor.Fakat, kokulu olan gibi bariz bir sari renk yok..
|
1 Eklenti(ler)
arkadaslar maalesef sonbaharida bitirmek üzereyiz bu cicekli halinde iken haftaya avrupaya dönmek mecburiyetinde olmamiz nedeniyle bu cicekli halinde kessip kis istirahatina alacegiz biz gidince bakan olmadigi icin ehhhh seneye artik
|
1 Eklenti(ler)
Arkadaslar bu cicegin avrupada makbulu yasli olani nedeni sanirim yaslilari cok cok cicekliyor ve yagmura rüzgara daha dayanikli oluyorlar göstermek icin yükledim
|
Hayırlı yolculuklar ..Size ve eşinize...
|
1 Eklenti(ler)
hurma ile yanyana iyide anlastilar..
|
Alıntı:
|
Evet benim..Teşekkürler..Saygılar...
|
Brugmansia vs Datura
4 Eklenti(ler)
Sıklıkla birbirleriyle karıştırılan brugmansia ile daturayı ayırtemeye yarayacak bir tablo...
*Bazı daturalar iki yıllık da olabilir. **Tohumla üretimde... ***Tohumun doğada kendiliğinden çimlenmesi Kaynak : Datura and Brugmansias Brugmansia tohum kapsülleri (alıntı) Eklenti 450592 Brugmansia tohum kapsülü ve tohumları (alıntı) Eklenti 450593 Datura tohum kapsülü ve tohumları (alıntı) Eklenti 450594 Mevsimi kaçırmış bir datura çiçek açma telaşında... Etrafındaki brugmansialar ise rahat... :) Eklenti 450597 |
Alıntı:
Yukarıdaki mesajı okuyunca budayacağınız kısımları başka türlü değerlendirme imkanı yoksa çelik olarak Bursa gezisine İstanbul'dan gelen arkadaşlarla veya kargo ile bu organizasyon için çok uğraşan Loveforlife arkadaşımıza göndererek aslında içimden geçen bizzat sizlerin gelmesi ile güzel bir paylaşım olabileceği bir anda aklıma geldi. http://www.agaclar.net/forum/agaclar...ri/32879-6.htm |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:49. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025