agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Çalılar (https://www.agaclar.net/forum/calilar/)
-   -   Meleklerin boruları Brugmansia sp. (Angels Trumpet) (https://www.agaclar.net/forum/calilar/7697.htm)

sındırgılı 19-10-2013 09:47

Sn. Tarabyali, cok gecmis olsun.. Denildigi gibi bunlari yapanlar Insan olamaz.
Sevgiler, her sey gonlunuzce olsun.
( Gercekten, sarilarin kokusu bir baska..Buyukada da, ruzgar ve kuvvetli yagan yagmur bendekileri de bozdu. Havalar da bugunden itibaren acacak imis. )

tarabyali 19-10-2013 10:22

engelestrompeten burgmansia

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sındırgılı (Mesaj 1209305)
( Gercekten, sarilarin kokusu bir baska..Buyukada da, ruzgar ve kuvvetli yagan yagmur bendekileri de bozdu. Havalar da bugunden itibaren acacak imis. )

tesekkürler sayin (sındırgılı ) benim bahcemde savas alanina döndü bu sabah kalktim biraz sekle soktum havalar iyi gderse kendiliginden biraz canlanirlar diye düsünüyorum saygilar kolay gelsin...

Muda 19-10-2013 11:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tarabyali (Mesaj 1209323)
tesekkürler sayin (sındırgılı ) benim bahcemde savas alanina döndü bu sabah kalktim biraz sekle soktum havalar iyi gderse kendiliginden biraz canlanirlar diye düsünüyorum saygilar kolay gelsin...

Sayın Tarabyalı; Kök ve gövdelerine bir şey olmamış ise sanırım başka zaman yapamadığımız budanmış gibi çok güzel sürgünler verebilir. Benim diktiğim bir sürü melissa tohumundan çıkmadığını düşünürken bir tane çıkmış. Bir hayli büyüyünce çiçeklendi. Ben ballıbabagillerden yabani ot zannederek koparmıştım. Kökü orada kaldığı için nerede ise bütün dallarını koparmama rağmen yeniden daha gür bir şekilde çıktı. Kök kısımlarına zarar vermedilerse, tutup kökünden sökmemiş iseler yeniden çıkacaklarını düşünüyorum. Havalar biraz iyi giderse yeniden canlanacaklarını düşünüyorum.

Muda 19-10-2013 11:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi athena -asena (Mesaj 1209122)
Sayın cemo 1 ay sonra 1 metre den budayıp güzel bir şekilde sarıyorum dibinede fındık çonçisi koyuyorum kışı öyle geçiriyorlar .

Sayın athena - asena; Kış gelince en büyük sorun çiçeklerin soğuğa dayanamamaları nedeniyle donmaları. Bu nedenle içeriye almak zorunda kalıyoruz. Ben dışarıda kaldığını düşündüğüm sukulent çeşitlerinden budayarak ev ortamında köklendirmeyi düşünüyorum. Yazın çok rahat bir şekilde köklenenler oldu çünkü. Nasıl olsa üst kısımları donacak kökten yeniden çıkacaklar. Siz de kestiğiniz dalları çelik haline getirme durumu olmaz mı. Yapılabilirse çöpe gitmeleri yerine olmayan arkadaşlara verilebilir.

kasap.94 19-10-2013 22:57

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sındırgılı (Mesaj 1209305)

Yeni filizlenen sarı melek borazanları.
Sizdeki kırmızılar ne durumda.

tarabyali 20-10-2013 11:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kasap.94 (Mesaj 1209530)
Yeni filizlenen sarı melek borazanları.
Sizdeki kırmızılar ne durumda.

sayin ( kasap) bunlar artik seneye patlama yapacaklar kirmizi melekler renk olarak cok cok güzel ama kokusu sarilar gibil diyil ****** benim bahcem bu yil talan edildi ama allah bir kolaylik verir insallah seneye yine güzeliliklerle baslariz kolay gelsin saygilar...

tarabyali 20-10-2013 11:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Muda (Mesaj 1209359)
Sayın Tarabyalı; Kök ve gövdelerine bir şey olmamış ise sanırım başka zaman yapamadığımız budanmış gibi çok güzel sürgünler verebilir. Benim diktiğim bir sürü melissa tohumundan çıkmadığını düşünürken bir tane çıkmış. Bir hayli büyüyünce çiçeklendi. Ben ballıbabagillerden yabani ot zannederek koparmıştım. Kökü orada kaldığı için nerede ise bütün dallarını koparmama rağmen yeniden daha gür bir şekilde çıktı. Kök kısımlarına zarar vermedilerse, tutup kökünden sökmemiş iseler yeniden çıkacaklarını düşünüyorum. Havalar biraz iyi giderse yeniden canlanacaklarını düşünüyorum.

sayin:( Muda )muda dileginiz insallah tutar toprak yüzeyinden koparilmis pacanlari toprakta duruyor yani toprak yüzeyinde hic gözükmüyor pacan kismi toprakta bende ümit ediyorum pacanlari toprakta olunca belki yine cikar diye bekleyecegim merak icindeyim yüreginize saglik tesekkürler kolay gelsin:saygilar,

athena -asena 20-10-2013 16:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Muda (Mesaj 1209361)
Sayın athena - asena; Kış gelince en büyük sorun çiçeklerin soğuğa dayanamamaları nedeniyle donmaları. Bu nedenle içeriye almak zorunda kalıyoruz. Ben dışarıda kaldığını düşündüğüm sukulent çeşitlerinden budayarak ev ortamında köklendirmeyi düşünüyorum. Yazın çok rahat bir şekilde köklenenler oldu çünkü. Nasıl olsa üst kısımları donacak kökten yeniden çıkacaklar. Siz de kestiğiniz dalları çelik haline getirme durumu olmaz mı. Yapılabilirse çöpe gitmeleri yerine olmayan arkadaşlara verilebilir.

Sayın Muda ; İçiniz rahat olsun Budadığım dalların hiç birini bu zamana kadar çöpe atmadım çelik isteyenlere yolluyorum. kalanları da kışın köklendirip isteyen arkadaşlara dağıtıyorum.

sakdag 20-10-2013 16:56

1 Eklenti(ler)
Tohumdan ektiğim bitkim nihayet tomurcuklanmış, merakla rengini bekliyorum...

Eklenti 448662

cemo 20-10-2013 17:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 1209734)
Tohumdan ektiğim bitkim nihayet tomurcuklanmış, merakla rengini bekliyorum...

Eklenti 448662

Yok artık:)) ben çeliği koruyamazken, sen tohumdan açtıracaksın.

sonkez 20-10-2013 18:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi athena -asena (Mesaj 1209733)
Sayın Muda ; İçiniz rahat olsun Budadığım dalların hiç birini bu zamana kadar çöpe atmadım çelik isteyenlere yolluyorum. kalanları da kışın köklendirip isteyen arkadaşlara dağıtıyorum.

Bende dağıttıklarınız içinde olmak isterdim:(

kasap.94 20-10-2013 21:56

geçmiş olsun

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tarabyali (Mesaj 1209673)
sayin ( kasap) bunlar artik seneye patlama yapacaklar kirmizi melekler renk olarak cok cok güzel ama kokusu sarilar gibil diyil ****** benim bahcem bu yil talan edildi ama allah bir kolaylik verir insallah seneye yine güzeliliklerle baslariz kolay gelsin saygilar...

Sayın:tarabyali; çok geçmiş olsun. Yapılan canavarlık sağlıklı bir insanın yapacağı bir işdeğil. Sizdeki bu sevgi varken daha güzellerini yetiştireceğinize biz eminiz.

drhegeli 21-10-2013 14:40

3 Eklenti(ler)
Tohumdan yetiştirdiğim brugmansia, yaklaşık bir yılın sonunda nihayet açtı. Satıcı pembe diye tanıtmıştı... İlk açarken sarı olacak sandım...

Eklenti 448872

Sonrasında beyazda karar kıldı... :D

Eklenti 448870

Eklenti 448871

tarabyali 22-10-2013 11:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi drhegeli (Mesaj 1210038)
Tohumdan yetiştirdiğim brugmansia, yaklaşık bir yılın sonunda nihayet açtı. Satıcı pembe diye tanıtmıştı... İlk açarken sarı olacak sandım...

Eklenti 448872

Sonrasında beyazda karar kıldı... :D

Eklenti 448870

Eklenti 448871

sayin (drhegeli ) bunlar birbirinin aynisi saticin dikkatsizligi aninda karistirabiliyorsun normalinde benimkiler yazili kölerine bagli pilastige yazilmis yagmurda cikmayan boyali kalemler var onlarla belirtmekte yarar var.kolay gelsin

atilay 23-10-2013 21:07

Sayın Tarabyalı bahçenize yapılan saldırıdan dolayı üzüntülerimi bildirirken, aciz ve zavallı ruhsal sağlık sorunu bulunduğu anlaşılan saldırganı kınıyorum, sizin gibi brugmansia üstadının yine güzel brugmansia yetştireceğinden kuşkumuz yok selamlar.

tarabyali 24-10-2013 08:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi atilay (Mesaj 1210911)
Sayın Tarabyalı bahçenize yapılan saldırıdan dolayı üzüntülerimi bildirirken, aciz ve zavallı ruhsal sağlık sorunu bulunduğu anlaşılan saldırganı kınıyorum, sizin gibi brugmansia üstadının yine güzel brugmansia yetştireceğinden kuşkumuz yok selamlar.

yapacak birseyim yok kötü ruhlar gece dolasiyorlar,kanuni islemleri yaptim ama burasi türkiye, polisin arkasinda duracagina inanmiyorum amagannnn cicek diyilmi deyip dosyayi kapatacagini düsünüyorum. tesekkürler yüreginize sahlik...

fatitoo 24-10-2013 09:16

Güzelim çiçeğe kıyıp bunu yapanlar bence her türlü kötülüğe açık kişilerdir. Allah korusun. Bazı insanlar biz çiçek severler kadar hassas olamıyor ne yazıkki. Çiçek ve bitki sevmeyen o kadar çok insan var ki çevremde, acıyorum ve şaşıyorum onlara şahsen. Onlara göre bizler boş işlerle uğraşıyoruz. Asıl boşluk, hiçlik, ruhsuzluk onlarda halbuki...

egülnur 24-10-2013 09:59

Sayın Tarabyalı, 10 gündür siteye girememiştim. Ben de sizin fotoğraflarınıza öncelikle bakanlardanım. Son görüntüler benim için de şok edici oldu. Geçmiş olsun. Ama ben de arkadaşlarımızın çoğu gibi düşünüyorum. Ezop masallarında olduğu gibi, çiçekleriniz daha da güçlenip güzelleşerek çıkacak seneye bence de. Bu memlekette görmediğimiz bir bu manzara kalmıştı. Tekrar geçmiş olsun.

tarabyali 24-10-2013 18:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi egülnur (Mesaj 1211017)
Sayın Tarabyalı, 10 gündür siteye girememiştim. Ben de sizin fotoğraflarınıza öncelikle bakanlardanım. Son görüntüler benim için de şok edici oldu. Geçmiş olsun. Ama ben de arkadaşlarımızın çoğu gibi düşünüyorum. Ezop masallarında olduğu gibi, çiçekleriniz daha da güçlenip güzelleşerek çıkacak seneye bence de. Bu memlekette görmediğimiz bir bu manzara kalmıştı. Tekrar geçmiş olsun.

sayin ( egülnur ) hanim insanlarin anlamedigi doga herkesindir ben güzel bir bahce görünce durup bakiyorum bahcenin sahibi bana benim bahceme bakamassin demiyor bahce cicek insanin göz zevkini doyuruyor ah su cicek nekadarda güzel diyoruz zevk aliyoruz bakinca demek oluyorki doga herkesin.ne diyelimki tanri bidigi gibil yapsin bu yaratiklari tüm arkadaslarin duyarliligi icin cok cok tesekkürler,

tarabyali 24-10-2013 18:53

Arkadaslar türkiyede kirmizi ( engelstrompeten burgmansia ) yoktu iki üc yil öncesinde ben bunu avrupadan tasidim ve sayisini bilemiyorum cok insanlara yolladim onlarda baska arkadaslarla paylastilar simdi cogaldi ben kendimi bunun sebebiyeti oldugumu düsünüyorum yani paylastikca mutlu oluyorum bahcemi talan eden kisiler gelip söyleselerdi kendi ellerimle gidip dikerdim ama onlar o yolu secmediler ,saygilar...

sındırgılı 26-10-2013 10:13

1 Eklenti(ler)
Yuklemede Error veren fotografin pikselini kucultunce yukleyebildim. Fakat saksidekiler de koku maalesef yok, ve de ayni renkler.Arkadakinin rengi sari gibi gozukuyor.Fakat, kokulu olan gibi bariz bir sari renk yok..

tarabyali 30-10-2013 09:18

1 Eklenti(ler)
arkadaslar maalesef sonbaharida bitirmek üzereyiz bu cicekli halinde iken haftaya avrupaya dönmek mecburiyetinde olmamiz nedeniyle bu cicekli halinde kessip kis istirahatina alacegiz biz gidince bakan olmadigi icin ehhhh seneye artik

tarabyali 30-10-2013 09:21

1 Eklenti(ler)
Arkadaslar bu cicegin avrupada makbulu yasli olani nedeni sanirim yaslilari cok cok cicekliyor ve yagmura rüzgara daha dayanikli oluyorlar göstermek icin yükledim

sonkez 30-10-2013 09:22

Hayırlı yolculuklar ..Size ve eşinize...

tarabyali 30-10-2013 09:23

1 Eklenti(ler)
hurma ile yanyana iyide anlastilar..

tarabyali 30-10-2013 09:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sonkez (Mesaj 1212847)
Hayırlı yolculuklar ..Size ve eşinize...

yüreginize saglik (sonkez) sonkez hanim tam hatirlayamadim ama siz benden celik istedinizmi ? tarabyaya gelemeyecginizi söledinizmi sadece merak eger siz iseniz halan bu cicekten istemekte israrli iseniz ilk baharda yetismis olarak saksisi ile size verebilirim yani celik diyil yatismis olarak kalin saglicakla

sonkez 30-10-2013 09:45

Evet benim..Teşekkürler..Saygılar...

drhegeli 30-10-2013 10:27

Brugmansia vs Datura

4 Eklenti(ler)
Sıklıkla birbirleriyle karıştırılan brugmansia ile daturayı ayırtemeye yarayacak bir tablo...

Datura
Brugmansia
Bitki
Otsu
Çalı
Boy (maks.)
1,50m
8m
Yaşam süresi*
Tek yıllık
Çok yıllık
Çiçeklenme**
İlk fırsatta
1-1,5m boylanıp çatallanma yaptıktan sonra
Çiçek yönü
Erekt (gökyüzüne bakar)
Sarkık (toprağa bakar)
Tohum kapsülü
Dikenli, yuvarlak
Dikensiz, genelde eliptik
Tohum 
Mantarımsı bir doku ile çevrili
Self-sowing***
+
-
İstilacı
+
-

*Bazı daturalar iki yıllık da olabilir.
**Tohumla üretimde...
***Tohumun doğada kendiliğinden çimlenmesi

Kaynak : Datura and Brugmansias

Brugmansia tohum kapsülleri (alıntı)
Eklenti 450592

Brugmansia tohum kapsülü ve tohumları (alıntı)
Eklenti 450593

Datura tohum kapsülü ve tohumları (alıntı)
Eklenti 450594

Mevsimi kaçırmış bir datura çiçek açma telaşında... Etrafındaki brugmansialar ise rahat... :)
Eklenti 450597

Muda 30-10-2013 13:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tarabyali (Mesaj 1212844)
arkadaslar maalesef sonbaharida bitirmek üzereyiz bu cicekli halinde iken haftaya avrupaya dönmek mecburiyetinde olmamiz nedeniyle bu cicekli halinde kessip kis istirahatina alacegiz biz gidince bakan olmadigi icin ehhhh seneye artik

Sayın Tarabyali; Hayırlı yolculuklar dilerim. İnsanın bırakıp gitmek zorunda olması, başkalarının da sizin baktığınız kadar bakamaması çok kötü bir şey. Sağlıklı bir şekilde kışı atlatıp diğerleri ile birlikte seneye çiçeklerini hep birlikte görürüz inşallah.
Yukarıdaki mesajı okuyunca budayacağınız kısımları başka türlü değerlendirme imkanı yoksa çelik olarak Bursa gezisine İstanbul'dan gelen arkadaşlarla veya kargo ile bu organizasyon için çok uğraşan Loveforlife arkadaşımıza göndererek aslında içimden geçen bizzat sizlerin gelmesi ile güzel bir paylaşım olabileceği bir anda aklıma geldi.
http://www.agaclar.net/forum/agaclar...ri/32879-6.htm

tarabyali 30-10-2013 14:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sonkez (Mesaj 1212861)
Evet benim..Teşekkürler..Saygılar...

sayin (sonkez) sonkez hanim ben 15/05/2014... burdayim yani türkiyede oluyoruz unutursam bana hatirlatma yapin zaten bu sitede yazisma yaparken insanlar bibirini görüyorlar.ve hatirlariz diye düsünüyorum saygilar.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025