agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Çalılar (https://www.agaclar.net/forum/calilar/)
-   -   Meleklerin boruları Brugmansia sp. (Angels Trumpet) (https://www.agaclar.net/forum/calilar/7697.htm)

tarabyali 09-11-2013 09:18

engelestrompeten burgmansia

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 1216423)
Çiçeğini geçince ne kadar budamak gerek acaba **** budanmasa olurmu

sayin ( günebakan ) 40/50 santim kadar yerinden kesiyorum ben yukaridan budarsaniz bu seferde cok cok uzar boyu vede zayif olur güclü olmasi icin kisa budamak devamli iyi, saygilar.....

sındırgılı 09-11-2013 09:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tarabyali (Mesaj 1216432)
sayin (sındırgılı ) daha öncede bahsetmistim avupada düsünülen bir düsünce meleklerin makbulü yaslisi bu bendeki ( 7 ) yasinda sanirim capi ücbucuk metre boyuda sanirim ücbucuk kadar var ama sayin sindirgili saksida ama saksi toprakta topraga dikerken yetistirme saksisi ile topraga dikeceksin yani etrafi delikli saksilar var satiliyorlar bu dev cicegi saksida yapmak mümkün diyil hicbir saksi tasimaz rüzgar yikar zaten kedisinide saksida tartamaz kisa yakin saksisiyla topraktan cikarip kisi gecirecek saksiya aliyorum bu böyle devam ediyor .saygilar

Ben, direkt topraga diktim..Kok kismini iyice malclarim,kisin az hasarla cikartirim diye dusunuyorum.Sizinki 3 metre capinda, saksidan zor olmuyor mu cikarttip tekrar saksilamak..
Budadiktan sonra Zafer kardesimin yaptigi gibi basit serada yapilabilir.
Malum, hepimiz saksilardan dolayi belimizden sakatiz..:rolleyes:

günebakan 10-11-2013 17:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tarabyali (Mesaj 1216435)
sayin ( günebakan ) 40/50 santim kadar yerinden kesiyorum ben yukaridan budarsaniz bu seferde cok cok uzar boyu vede zayif olur güclü olmasi icin kisa budamak devamli iyi, saygilar.....

Teşekkür ederim sayın tarabyalı

Lonicera 11-11-2013 14:37

1 Eklenti(ler)
Yok, bu çiçeğin dinlenmeye geçmeye hiç niyeti yok:)) Sarı renkliye inat katmerlerini sergileyip duruyor.

sındırgılı 11-11-2013 18:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera (Mesaj 1217039)
Yok, bu çiçeğin dinlenmeye geçmeye hiç niyeti yok:)) Sarı renkliye inat katmerlerini sergileyip duruyor.

Cok guzel...Sn.Tarabyalinin dedigi gibi 7-8 yaslarinda oldugunu dusunun.Capi 3.5 mt ve boy 3 mt...Altinda iken, ciceklerin o muhtesem goruntuleri ve enfes kokulari..
Acaba diyorum (zihni sinir ), sari ile karisik beyaz nasil olur ? :confused:

sındırgılı 12-11-2013 04:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sındırgılı (Mesaj 1216437)
Ben, direkt topraga diktim..Kok kismini iyice malclarim,kisin az hasarla cikartirim diye dusunuyorum.Sizinki 3 metre capinda, saksidan zor olmuyor mu cikarttip tekrar saksilamak..
Budadiktan sonra Zafer kardesimin yaptigi gibi basit serada yapilabilir.
Malum, hepimiz saksilardan dolayi belimizden sakatiz..:rolleyes:

Sn.Tarabyali,
Gunaydin..
Aklima takildi, gomdugunuz saksi kac litrelik?
(Delilik bu iste, sen sabah namaza kalk bu soruyu sor? )

günebakan 12-11-2013 12:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sındırgılı (Mesaj 1217392)
Sn.Tarabyali,
Gunaydin..

İnsanın aklı fikri bitki olunca herşey normal geliyor:)))

Zafer İnandıklı 12-11-2013 17:11

3 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sındırgılı (Mesaj 1217392)
Sn.Tarabyali,
Gunaydin..

Tarabyalı ağabeyim bu soruya cevap verecektir ama konuya ben de dahil olayım.
Meleklerin boruları ve bahçedeki diğer çalı türleri 30 lt.lik file saksılarda toprağa gömülü.
Böylece, bitki zarar görmeden istenilen yere nakledilebilir.

Zafer İnandıklı 12-11-2013 17:20

2 Eklenti(ler)
Başka bir örnek;
Bu bitkiler de çöp kovaları içinde file saksılara ekili.
Alt ve yan boşluklar pomza ile dolu. Böyle de nem kaybı, soğuk ve sıcak etkileri azaltılabilir.

sındırgılı 12-11-2013 17:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zafer İnandıklı (Mesaj 1217677)
Meleklerin boruları ve bahçedeki diğer çalı türleri 30 lt.lik file saksılarda toprağa gömülü.

Sevgili Kardesim,
Kokleri sacak kok olup deliklerden topraga kok salmiyorsa mesele yok..Hassas kok yapisi yok ise..
Sen cevaplamisken, dalin birisini beyaz ile asilasak ...( yarma asi )olur mu ?

Zafer İnandıklı 12-11-2013 17:49

Sevgili sındırgılı;
Dışarıya kök salsa da saksı içinde kalan kökler yeterli.
Aşı konusunda cehaletim had safhada. Bu soruya cevap veremeyeceğim.

serkan_istanbul 12-11-2013 18:42

3 Eklenti(ler)
Ben nacizane aşı denemesi yaptım 15 gün kadar oldu şuanda sorun yok ama ben göz aşısı yaptım. Bendeki zafer abiden aldığım pembe, diğer dalları kapı komşum verdi başka renk dedi ama bakalım. Ama aşılarda denedim onları. Göz aşısı deneyin derim. RESIMLER NET DEIL AMA BURDAN PAYLAŞIRIM DAHA SONRAKI HALLERINI.

sındırgılı 12-11-2013 19:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi serkan_istanbul (Mesaj 1217715)
Ben nacizane aşı denemesi yaptım 15 gün kadar oldu şuanda sorun yok ama ben göz aşısı yaptım. Bendeki zafer abiden aldığım pembe, diğer dalları kapı komşum verdi başka renk dedi ama bakalım. Ama aşılarda denedim onları. Göz aşısı deneyin derim. RESIMLER NET DEIL AMA BURDAN PAYLAŞIRIM DAHA SONRAKI HALLERINI.

Hadi bakalim, kolay gele...sonucu bekliyoruz..
Sanki, yarma asida hemen buyume olacakmis ve ciceklerini gorecegiz gibi geliyor..dokulardada uyusur..Ben, hem celik hem de asiyi subat ayinda yapip evin icinde koklendirecegim...

Orhan Özbilgiç 12-11-2013 20:52

4 Eklenti(ler)
Benimkiler toprakta olduğu için, yapacak başka bir şey yok!;)
Kısa bir süre sonra İstanbul'a döneceğimiz için, ilk çatallardan budamak zorunda kalıyorum hep.:(
Diplerine kompost ve üstüne yaprak koydum. Bir iki gün içinde, iyice sarıp sarmalayacağım.

Baharda, üç ve iki köklü sarı ve pembeyi, birer kök bırakacağım. Yani diğer kökleri keseceğim.

Eklenti 453670

Eklenti 453671

Eklenti 453672

Eklenti 453673

athena -asena 12-11-2013 22:41

Hocam ben de 1 mt 'den kesiyorum diplerine de fındık çonçisi koyup eski kıl fındık çuvallarıyla sarıp üzerlerini de muşambayla kapatıyorum.

Orhan Özbilgiç 12-11-2013 22:57

Benzer işlemleri uyguluyoruz. Bende fındık çuvalı ile birkaç kat saracağım. Malum, yinede hava alması iyi olur düşüncesiyle.

Orhan Özbilgiç 12-11-2013 23:26

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi athena -asena (Mesaj 1217822)
Hocam ben de 1 mt 'den kesiyorum diplerine de fındık çonçisi koyup eski kıl fındık çuvallarıyla sarıp üzerlerini de muşambayla kapatıyorum.

Sevgili Dostum;
Senin bu mesajını okuyunca, mart başında sardıklarımın durumunu merak ettim. Öyle ya, insan oğluyuz. Hafızamız bizi yanıltabiliyor. Nitekim, iyi ki merak edip o günlerdeki fotoğraflara bakmışım.

Sarmam yeterli olmamış. Halbuki kış çok sert geçmemişti. Neredeyse dibe kadar donmuş. Bende dipten kabaklama kesmişim.

Bu sefer senin gibi, ayrıca muşamba ya da balonlu ambalaj naylonu sarayım bari.

Eklenti 453687

Eklenti 453688

tarabyali 16-11-2013 14:57

engelstrompeten burgmansia

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi athena -asena (Mesaj 1217822)

sayin (athena -asena ) bir metreden olabilirde ben denedim ama bu seferde boyu ( 4) metreyi gecer buda cok cok büyük oluyor bu yil ben bir metreden kestim oda ücbucuk metreye ulasti buda cok cok büyük oluyor bahcede cok büyük bir alan kaliyor sende bu sorun yok findik bahcesi cok cok büyük sende arazi sorunu yok ama herkes konnumuna göre kesebilir ben bu yil toprakla sifirdan kestim birde böyle deneyecegim.kolay gelsin,

tarabyali 16-11-2013 15:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zafer İnandıklı (Mesaj 1217677)

akadaslar ben bu etrafi delikli plastik saksiyi arkadasimiz sayin ( Zafer İnandıklı ) beyden ögrendim bana cok cok kolaylik sagladi ben bu saksiyi meleklerin borularinda kullaniyorum yazin bahceye dikerken etrafi delikli saksiylan dikiyorum kisa yaklasirken topraktan cikarirken hic zorlanmiyorum deliklerden cikan pacanlarini saksinin dis yüzeyinden picakla kesiyorum ve kisi gecirecek saksisina aliyorun ilkbahardada yine etrafi delikli saksida topraga dikiyorum benim icin cok cok kolaylik oldugunu düsünüyorum ama benim görüsüm herkes kendine göre bir olusum olusturabilir ben kendi fikrimi kullandim iyide bir netice aldigimi düsünüyorum ben bu saksiyi hic görmemistim tesekkürler arkadasimiz ( Zafer İnandıklı ) beye burasi bir paylasim sitesi herkes birbirine fikren bir katkida bulunuyorsa bu harika birsey herkese saygilar.....

orman kedisi 16-11-2013 15:52

sizlerin sözettiği datura'yla benim hakkında malumat sahibi olduğum datura aynı bitki midir bilmiyorum; ama türkiye'de de kendiliğinden yetişen bir bitki, dulavratotu diye de biliniyor, toksik ve halusinojen diye bildiğimden uzak durdum. angel'strompet farklı bir bitki diye biliyorum. datura innoxia angel's trompet'inkiyle örtüşmüyor.

günebakan 16-11-2013 18:28

Sayın Orman kedisi sizin bahsettiğiniz datura ile angel's trompet ayrı bitkiler. Datura cinsleri çalı şeklinde Angel's trompetler ise ağaççık şeklindedir.

sındırgılı 23-11-2013 17:41

10 dakikadir Buyukada daki evin girisindeyim..Kapiyi actim ve bir sandalye alip giriste alabildigim nefes kadar kokuyu icime cekiyorum..Yok arkadas, tamam gul de kokar ama bu baska..
Sevgili Zafer Kardesim, bu niye yazin acmaz...Bizimki bu mevsimde costu.

cemo 23-11-2013 17:47

Meleğimi bahceden söktüm saksıya aldım koruyayım diye..
Ama iyilik yaramadı:( tüm yapraklarını aşağı sarkıttı bu melek:(

Alacağın olsun be melek:))

sındırgılı 23-11-2013 17:58

Ben yerlerinde birakiyorum.At *oku ve saman ile malclama yapacagim.. (ne kadar terbiyeliyim.B harfi yeri ne yildiz koydum )
2 hafta icerisinde yerine alisir..Merak etmeyin..Melekler yari yolda birakmaz ama cep telefonlari kafayi yer..

Orhan Özbilgiç 23-11-2013 21:47

3 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 1217834)
Sevgili Dostum;
Senin bu mesajını okuyunca, mart başında sardıklarımın durumunu merak ettim. Öyle ya, insan oğluyuz. Hafızamız bizi yanıltabiliyor. Nitekim, iyi ki merak edip o günlerdeki fotoğraflara bakmışım.

Sarmam yeterli olmamış. Halbuki kış çok sert geçmemişti. Neredeyse dibe kadar donmuş. Bende dipten kabaklama kesmişim.

Bu sefer senin gibi, ayrıca muşamba ya da balonlu ambalaj naylonu sarayım bari.

Eklenti 453687

Eklenti 453688

Yine muşamba ile sarmadım!
Diplerini kompost ve yapraklarla malçladıktan sonra, çuvallarla iyice sarıp, kafalarına, kışın yağan karın sulanıp donmasından zarar görebilir düşüncesiyle, 19 litrelik pet şişeler geçirdim(Yine de hava alacak bir delik bırakma adına...). Bununla da yetinmeyip, iki dipsiz varili, soğuk rüzgarlara karşı nispeten korur düşüncesiyle, giydirdim.

Artık bu koruma tedbirlerine rağmen, toprak üstü yine donarsa, yapacak bir şey yok! Seneye direkt, toprak seviyesinden budarım.:confused:

Haydi hayırlısı. Bu da bir deneme olacak.

Eklenti 456214

Eklenti 456215

Eklenti 456216

tarabyali 24-11-2013 15:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 1222357)
Yine muşamba ile sarmadım!
Diplerini kompost ve yapraklarla malçladıktan sonra, çuvallarla iyice sarıp, kafalarına, kışın yağan karın sulanıp donmasından zarar görebilir düşüncesiyle, 19 litrelik pet şişeler geçirdim(Yine de hava alacak bir delik bırakma adına...). Bununla da yetinmeyip, iki dipsiz varili, soğuk rüzgarlara karşı nispeten korur düşüncesiyle, giydirdim.

Artık bu koruma tedbirlerine rağmen, toprak üstü yine donarsa, yapacak bir şey yok! Seneye direkt, toprak seviyesinden budarım.:confused:

Haydi hayırlısı. Bu da bir deneme olacak.

Eklenti 456214

Eklenti 456215

Eklenti 456216

sayin ( Orhan Özbilgiç) bey insallah birsey olmaz olursada biz buradayiz yeniden paylasim yapariz benim diyecegim bu sizin anlattiginiz nerede oldugunuzada bagli ben bu isi denedim istanbulun bogaz semtinde yani tarabyada seneye actigimda kökünü dahi bulamadim toprakta dedigim gibil istanbulun tarabya semti acaip yakici bir bogaz sogugu var bahceler don yapiyor sanirim siz karadenizdesiniz iklim farki illaki vardir buda sizin icin bir deneme kolay gelsin,

Orhan Özbilgiç 24-11-2013 17:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tarabyali (Mesaj 1222559)
sayin ( Orhan Özbilgiç) bey insallah birsey olmaz olursada biz buradayiz yeniden paylasim yapariz benim diyecegim bu....

Sayın tarabyalı; Çok incesiniz. Teşekkür ederim. Selamlar, saygılar.

sındırgılı 25-11-2013 14:04

1 Eklenti(ler)
Dun cekilmis bir fotografi ;

drhegeli 28-11-2013 11:23

1 Eklenti(ler)
Tohumdan yetiştirdiğim ikinci brug da açtı. Bu da beyaz çıktı. :) Salonu tatlı bir limon kokusu sardı akşam... :D

Eklenti 457655

sındırgılı 28-11-2013 12:59

Havalar sogumaya basladi..Bakalim, fazla sarip sarmalamadan Buyukada iklimine adapte olacak mi ?
Yukarida Ucra sokaginin tepesinde de topraga dikili kirmizi gordum.MalulGazi Caddesinde eski bir koskun bahcesinde yine toprakta dikili 4 adet gordum..Insallah,bahara hasarsiz cikacagiz..
Hafiyelige de basladik..::cool:

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025