agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Çalılar (https://www.agaclar.net/forum/calilar/)
-   -   Meleklerin boruları Brugmansia sp. (Angels Trumpet) (https://www.agaclar.net/forum/calilar/7697.htm)

Bekir Şahin 10-01-2014 14:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zafer İnandıklı (Mesaj 1232230)
Adres bilgilerinizi özelden yazın göndereyim.

Zafer bey selamlar
Çok beğendiğim bu bitkiden banada çelik yollarsanız çok sevinirim eğer çelik yoksa canınız sağolsun

In God We Trust 06-02-2014 10:21

Yahu hiç fidan bulamıyorum tohumdan yetiştirsem şimdiden yaza kadar çiçek açar mı?

abk 06-02-2014 12:31

Ben de tohum satın aldım ve ektim. Maalesef tohumlar çürüdü. :(

Lonicera 06-02-2014 13:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi In God We Trust (Mesaj 1247467)
Yahu hiç fidan bulamıyorum tohumdan yetiştirsem şimdiden yaza kadar çiçek açar mı?

Tohumdan aynı yıl biraz zor. Gelişmenin uzun süre devam edebildiği sıcak sahil kuşağında veya iç mekanda belki mümkün olabilir.

Hazır fidan arıyorsanız sitemizde satış yapan var. Burada

sakdag 06-02-2014 13:36

Aynı yıl içinde tohumdan yetiştirip çiçek açtırmak imkansız değil. Sayın Drhegeli ve benim tohumdan ektiğim bitkiler tomurcuklandılar. Drhegeli açtırmayı başardı, benim bitkim ise havaların ani soğuması sonucu(açık balkondaydı) tomurcuğunu düşürdü. 10 derecenin altında tomurcuklar dökülüyor, benim bitkim şu an kapalı balkonda hala tomurcuk üretimi var, ancak zaman zaman 10 derecenin altına düştüğünden tomurcuklar dökülme yapıyor.

KAPTANzst 06-02-2014 17:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi drhegeli (Mesaj 1238024)
İlk çapraz dölleme denemem... Sanırım başarılı... :D

Eklenti 463114

Selam sayın drhegeli.
Çapraz döllenme konusunda dölleyici olarak ne kullandınız. Biraz bilgi lütfen.

sadecegeçen 06-02-2014 19:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi In God We Trust (Mesaj 1247467)

Tohumları çimlendirmek biraz zor. Ben geçen sene 10 tohumdan 1 tanesini çimlendirebildim. Çok hızlı büyüdü ama çiçeğini göremedim maalesef. En iyisi Çelik bulmak. Buradaki arkadaşlardan rica edebilrsiniz :)

In God We Trust 08-02-2014 10:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera (Mesaj 1247493)
Tohumdan aynı yıl biraz zor. Gelişmenin uzun süre devam edebildiği sıcak sahil kuşağında veya iç mekanda belki mümkün olabilir.

Hazır fidan arıyorsanız sitemizde satış yapan var. Burada

Teşekkürler bunu farkettirdiğiniz iyi oldu bahara doğru 2 fidan alayım.İstanbulda biraz korunaklı bir ortamda dışarıda kalma imkanı var mı?Davesgarden -12ye kadar dayanıyor diyor?

Lonicera 08-02-2014 12:18

Şöyle bir örnek vereyim daha açıklayıcı olur sanırım. Bendeki Brugmansia'lar 2012 yılı kışını İzmir' de dış ortamda geçirdiler. En üstten ta saksının toprak seviyesine kadar hepsi soğuktan kurudular. Bahar başında daha güçlü şekilde yeniden kök bölgesinden filizlenip şimdiki halini aldılar. Şu an iç mekanda duruyorlar. İçeriye almamın nedeni üst aksamını koruyup erken çiçeklenmeyi sağlamak. Dışarıda dursalardı yine aynı döngü oluşacaktı.

Bahsettiğiniz sitedeki yorum ( - 12 ye dayanmak) sanırım üst aksamı için değil de kökü için söylenmiş olabilir. Ama yine de soğuk iklimde bu bitkiyi yetiştiren arkadaşların tecrübelerine bakmak lazım. Malum İzmir kış mevsimini en hafif atlatan yerlerden biri.

sındırgılı 08-02-2014 13:15

Buyukadadaki bitkilerim disarida..Sadece diplerinde cam kabugu malci var..Buyuk olani yapraklanmaya basladi..

mügem 08-02-2014 13:52

Zafer İnandıklı hocamız inşaata başladı herhalde :) Maşaallah kat kat :)

drhegeli 09-02-2014 13:39

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi KAPTANzst (Mesaj 1247565)
Selam sayın drhegeli.
Çapraz döllenme konusunda dölleyici olarak ne kullandınız. Biraz bilgi lütfen.

Sn KAPTANzst, tohumdan yetiştirip ikisi de beyaz açan brugları birbiriyle dölledim. 3-4 denemeden bir tanesi tuttu.

Alıntıdır.

Anterlerde oluşan polenleri, diğer bitkinin stigması ile buluşturuyorsunuz. Bunun için kulak çöpü kullandım. Aşağıdaki fotoğrafta ise resim fırçası kullanılıyor.

Eklenti 468613
Alıntıdır.

drhegeli 09-02-2014 14:44

1 Eklenti(ler)
Tohum kesesinin son hali... Ana-baba beyaz olduğu için tohumlardan çıkanlar da beyaz açacak... :)
Eklenti 468615

Datura tohum kesesi gibi dikenli değil... :D

tarabyali 19-02-2014 20:08

Engelstrompete "HONEYMOON

1 Eklenti(ler)
harika bir güzelligi var zorda olsa bunu türkiyeye getirecegim

In God We Trust 20-02-2014 21:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sındırgılı (Mesaj 1247905)
Buyukadadaki bitkilerim disarida..Sadece diplerinde cam kabugu malci var..Buyuk olani yapraklanmaya basladi..

Eviniz denize karşı mı?Güney cephe mi?Büyükada da kışın soğuk oluyor ben bir dönem heybelide oturdum kışın soğuk oluyordu gerçi bizim ev yalı dairesiydi tüm ayaz balkon,bahçedeydi belki de ondandır?Soğuk konusu ben çok korkutuyor bu bitkiyi yetiştirmek istiyorum.

tarabyali 21-02-2014 13:21

1 Eklenti(ler)
BEKLEDIGIM ( Engelstrompete "HONEYMOON ) BUGÜN POSTA GETIRDI AMA GAYET GÜZEL KÖKÜ BAYAGA KALIN SIMDI TÜRKIYEYE TASIMAK SANIRIM ZORLAMAYACAK INSALLAH KOLAY GETIRIRIZ ...

smnunal 21-02-2014 14:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tarabyali (Mesaj 1251776)
BEKLEDIGIM ( Engelstrompete "HONEYMOON ) BUGÜN POSTA GETIRDI AMA GAYET GÜZEL KÖKÜ BAYAGA KALIN SIMDI TÜRKIYEYE TASIMAK SANIRIM ZORLAMAYACAK INSALLAH KOLAY GETIRIRIZ ...

Sayın tarabyalı,

Yeni bitkiniz hayırlı olsun. İnşallah sağlık içerisinde getirmek nasip olur. Bu bitki ile tanışmam sizin sayenizde olmuştu sizin evlatlarınız şimdi çoğu yerde sizin adınızla hayatlarını devam ettiriyorlar.

İnşallah bundan sonrada böyle güzel bitkileri bitki sevenlerle buluşturmaya devam edersiniz. Sağlınızın daim bitkilerinizin bol çiçekli olmasını temenni ediyorum.

tarabyali 21-02-2014 18:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi smnunal (Mesaj 1251805)
Sayın tarabyalı,

Yeni bitkiniz hayırlı olsun. İnşallah sağlık içerisinde getirmek nasip olur. Bu bitki ile tanışmam sizin sayenizde olmuştu sizin evlatlarınız şimdi çoğu yerde sizin adınızla hayatlarını devam ettiriyorlar.

İnşallah bundan sonrada böyle güzel bitkileri bitki sevenlerle buluşturmaya devam edersiniz. Sağlınızın daim bitkilerinizin bol çiçekli olmasını temenni ediyorum.

tesekkürler sayin (smnunal) bu bir doga sevgisi sadece cicek diyil insan bunlarla Hayat buluyor stresini atiyorsun size kolay gelsin tesekkürler...

Muda 22-02-2014 16:03

Sayın Tarabyali yeni bitkiniz hayırlı olsun. İnşallah problemsiz bir şekilde getirip yetiştirebilirsiniz. Gövde kalınlığı çok güzel.

tarabyali 22-02-2014 17:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Muda (Mesaj 1252167)
Sayın Tarabyali yeni bitkiniz hayırlı olsun. İnşallah problemsiz bir şekilde getirip yetiştirebilirsiniz. Gövde kalınlığı çok güzel.

tesekkürler Sayin ( Muda;) bu melek borularinin onlarca cesidi var avrupada hepsinden getirmek ****** mümkün olmuyor hosunuza gideni ismarliyorsunuz ama cicekciler cogu Zaman karistiriyorlar yanlis cicek geliyor bu kirkiziyi iki yil önce türkiyeye getirdim ama yanlis cicek geldi simdi bu resimde gördügünüz cicegi cicekciden diyilde özel yetistiren bir ev hanimindan ismarladim ve Internet üzerinden yazistik simdi yanlis cicek olmadigini inaniyorum bu yil acar zaten görebilirim diye düsünüyorum tesekkürler kolay gelsin...

sonkez 22-02-2014 20:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tarabyali (Mesaj 1251098)
harika bir güzelligi var zorda olsa bunu türkiyeye getirecegim

Umarım sorunsuz getirebilirsiniz..Kolay gelsin.....

Orhan Özbilgiç 28-02-2014 19:45

Artık kış koruması yapmayacağım!

5 Eklenti(ler)
Üç yıldır kasım ayında belli bir yükseklikte buduyor, dibini malçlıyor ve çuvallara sarıp, tabanı açık varillerle de, rüzgar perdesi yapıyordum.
Sonuç; Her sene hüsran.:( Yine neredeyse toprak seviyesine kadar donmuş. Mecburen kestim.

Bundan böyle, İstanbul'a dönerken, fotoğraftaki seviyelerden kesip, üstünü çuvalla örteceğim, o kadar. Kısacası hiç uğraşmayacağım. Bu kış -5 derece görülmüş. Gündüzleri don kalkmış. Hal böyleyken donuyorsa, uğraşmaya değmez. Nasıl olsa, kökten tekrar sürdüğünü defalarca kanıtladı.

Eklenti 473118

Eklenti 473119

Eklenti 473120

Eklenti 473121

Eklenti 473122

loveforlife 28-02-2014 20:01

1 Eklenti(ler)
Ben de brugmansialarımı kaybetme endişesini fazlaca yaşıyordum. Sevgili Zafer İnandıklı'nın çeliklerinden yetiştiler. İkisi de saksıda. Ben kışa girerken hiç budama yapmadım ikisine de. Sadece kök kısmını yanmış gübreyle tamamen kaplamıştım. Sadece kar yağdığında merdiven boşluğuna çekmiştim. Üzerine yağan kar ve yağmur dışında hiç sulamadım da. Sadece dalların uçları kurumuştu. Onları budadım geçtiğimiz günlerde.Yaklaşık 1 metre boydalar. Son derece de keyifle yapraklandılar. (Boydan fotoğraflarını da bir ara eklerim. Çekmemişim de;)...) İnşallah çiçekleri de aynı keyifte olur.
Eklenti 473127

Orhan Özbilgiç 28-02-2014 20:42

1 Eklenti(ler)
Evet eveeet!
Benimde bir saksım var. Onu içeriye aldım sadece. Hiç sarıp sarmalamadım. Budamadım da... O da sağlıklı.

Net bir fotoğrafı yok ama farkedilebiliyor. Hemen sol baştaki.

Eklenti 473132

abk 01-03-2014 13:46

Darısı tüm isteyenlerin başına. :)

Jezebel 02-03-2014 21:19

1 Eklenti(ler)
Bu iklimde böyle

Eklenti 473479

:)

sakdag 10-03-2014 14:17

1 Eklenti(ler)
Şimdilik pencereden dışarıyı izlemekle yetiniyorlar,:p her an tomurcuk var ama sıcaklıklar açmalarına müsade etmiyor.

Eklenti 475185

tarabyali 10-03-2014 19:02

engelestrompeten burgmansia

2 Eklenti(ler)
bizim melekler yavas yavas uyanmaga calisiyorlar ama su anda havalar müsade etmiyor...

In God We Trust 10-03-2014 22:42

Sayın tarabyalı bu bitkinin arılara faydası ne yönde hiç gözlemlediniz mi?Arılar ne sıklıkta uğruyor?

KAPTANzst 11-03-2014 08:52

Arılar meleklerin borularına hiç uğramıyorlar. Zehir etkileri olduğundan olsa gerek.

Sayın tarabyalı o kökler çok yıllık olmuşlar. Toprakta kalsalar kışı geçirip yeniden filiz verebilecek durumdalar.
Birde ben olsan o filizleri tam gövdeye bağlı olduğu alandan kırıp yeni fidanlar elde ederim. Saksıda kök nedeniyle boğulma başlamıştır, eskisi gibi verim alamazsınız. Genç fidanlar daha iyi olur. Kolay gelsin
Suyunu eksik etmeyin yeter..

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025